Zloměnina v loketním kloubu u štěněte

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.6.2021 15:41
keissa

XXX.XXX.155.174

Bohužel se mi stal u 2,5 měs. štěněte uraz, ,podle rtg se jedná o zlomený loket v místě rustové ploténky.
Mate někdo zkušenost jaká je šance na vyléčení bez následku?

1.6.2021 15:56
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

keissa napsal(a):
Bohužel se mi stal u 2,5 měs. štěněte uraz, ,podle rtg se jedná o zlomený loket v místě rustové ploténky.
Mate někdo zkušenost jaká je šance na vyléčení bez následku?

Tohle je otázka na dobrého ortopeda, ale v místě růstové ploténky je to dost průšvih.

1.6.2021 15:59
keissa

XXX.XXX.155.174

Inspektor Pišišvor napsal(a):
Tohle je otázka na dobrého ortopeda, ale v místě růstové ploténky je to dost průšvih.

ortopeda mám výborného jen u tohoto též vlastně neví co s tím ...

1.6.2021 16:08
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

keissa napsal(a):
ortopeda mám výborného jen u tohoto též vlastně neví co s tím ...

Jako narovinu - být to moje štěně, tak bych ho netrápila (předpokládám, že u vás jde taky o BOM).
Videla jsem v podstatě totéž 3 měsíčního NO a to, čím si to štěně prošlo bych asi u takto temperamentního plemene neabsolvovala. Fena žije , ale jen jako gaučák a občas kulhá.

1.6.2021 16:16
janaa

XXX.XXX.38.22

No,ta prognoza tam určitě dobrá nebude:-( tipla bych,že časem se bude muset operovat,protože tam dojde k rozvoji dysplazie a kdo ví,jestli to pomůže. Kdysi jsem měla křížence jagoše, ten měl taky štěněcí zlomeninu v růstové zóně, ale kyčle (někdo ho shodil z mostu, jedna noha vykloubená, druhá toto). U té zlomené (byť to byla vlasová fraktura) už se kyčel dál prakticky nevyvíjela. Ale to byl naštěstí malý lehký pes, takže i když podle rentgenů neměl chodit (druhá kyčel díky vykloubení a neléčení byla podobně hrozná), měl blbý období akorát okolo roku, kdy mu ty kyčle vypadavály, ale pak se nasvalil a byl celý život v pohodě. Ale lokty budou horší

1.6.2021 16:18
keissa

XXX.XXX.155.174

Jako narovinu - být to moje štěně, tak bych ho netrápila (předpokládám, že u vás jde taky o BOM).
Videla jsem v podstatě totéž 3 měsíčního NO a to, čím si to štěně prošlo bych asi u takto temperamentního plemene neabsolvovala. Fena žije , ale jen jako gaučák a občas kulhá.

no i tohle mi šrotuje hlavou , vidím i tu zátěž na zdravou nohu ,pes je relativně těžší , v tom mistě kde to je to nejde zdrátovat a je problém do těch štěněcích chrupavek dát i hřeby ...no mám toho ted hodně plnou hlavu

1.6.2021 16:23
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.42.220

keissa napsal(a):
no i tohle mi šrotuje hlavou , vidím i tu zátěž na zdravou nohu ,pes je relativně těžší , v tom mistě kde to je to nejde zdrátovat a je problém do těch štěněcích chrupavek dát i hřeby ...no mám toho ted hodně plnou hlavu

Ta ovčanda byla taková žížalka lehoučká, ale do roka žila prakticky v kleci, byla 3x operovaná a je z ní docela asociál. Ani teď nežije plnohodnotný život.

Neberu to z pohledu financí, ale toho psa.

1.6.2021 16:33
keissa

XXX.XXX.155.174

Ta ovčanda byla taková žížalka lehoučká, ale do roka žila prakticky v kleci, byla 3x operovaná a je z ní docela asociál. Ani teď nežije plnohodnotný život.

Neberu to z pohledu financí, ale toho psa.

No já právě taky ,tak nějak si neumím představit držet malinu ,štěně v kleci ..a bez pohybu .. a tady předpokládám že ted se nebude s tím fakt nic dělat jen fixovat ,tam moc prostoru pro cokoliv není a pak podle rustu se to bude muset řešit v pozdějším věku .Podle veta muže být ted operace stejně špatná jako když se to nechát tak

1.6.2021 16:39
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.42.220

keissa napsal(a):
No já právě taky ,tak nějak si neumím představit držet malinu ,štěně v kleci ..a bez pohybu .. a tady předpokládám že ted se nebude s tím fakt nic dělat jen fixovat ,tam moc prostoru pro cokoliv není a pak podle rustu se to bude muset řešit v pozdějším věku .Podle veta muže být ted operace stejně špatná jako když se to nechát tak

Je to hodně blbá situace - vůbec Vám to nezávidím

1.6.2021 16:58
keissa

XXX.XXX.155.174

Je to hodně blbá situace - vůbec Vám to nezávidím

to jo ,rozhodnutí hodně blbé ,jako šanci mu dám ale s ohledem na další život a zdraví ...

1.6.2021 17:04
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

keissa napsal(a):
to jo ,rozhodnutí hodně blbé ,jako šanci mu dám ale s ohledem na další život a zdraví ...

Budeme držet pěsti!

Přidejte reakci

Přidat smajlík