Již za dva dny jedu s mou fenou štěněte ( plemeno nechci uvádět ) na první psi výstavu. Je to výstavní plemeno , fena má papíry , nemá vrozené vady a samotná chovatelka mi říkala , že by byla škoda nezkusit chodit na výstavy.
Já jsem nikdy na výstavě nebyla, takže úplně nevím, jak to bude probírat. Vím, co si s sebou vzít, jak se obléct , jsem přihlášená.
Ještě uvedu , že se jedná o klasickou klubovku (chtěla jsem národní , ale kvůli covidu to s mým plamenem nejde). Fena má pět měsíců.
No a teď to nejhlavnější. Chovatelka mi řekla , že na každé výstavě pes musí umět tohle : 1) Výstavní postoj 2) Výstavní klus. Nic jiného nás prý nečeká. Takže jsme trénovali i posto , i klus. Fena to krásně zvládá , jde jí oboje. Jenže pouze uvnitř domu a na vlastní zahradě. Když jsem to s ní zkoušela v lese , moc jí to nešlo. Zajímaly ji jiné věci. Já to moc neřešila ( ano , udělala jsem chybu ) , ale teď si uvědomuji , že jsem měla trénovat více a na více místech. Jsem nervózní a to hrozně moc.
Prosím poraďte někdo , co dělat v této situaci. Jestli si myslíte , že to za jeden den stihneme vypisovat, jestli jí to na výstavě půjde ( jestli se nebude otáčet za jinými psy atd. ) a řeknete mi něco , co mě uklidní 😂❤️.
Dík.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Asi tak, jak píše Impact. Já s Panem Psem na první výstavu taky trénovala a nervila. Nakonec při kontrole zubů oslintal rozhodčího až po loket přesvědčen, že si hrají. Regulérně mu ožužlával ruce a "bojoval", i když jsme zuby zdárně natrénovali.
Shrnuto podtrženo - o nic moc nejde a zázraky se nečekají
Uživatel s deaktivovaným účtem

Mně hodně pomohlo, když jsem se šla nejdřív na výstavu podívat jako divák. To už mně bylo jasný, že štěňata se moc neřeší a že je to spíš plus, když štěně má radost a a poskakuje. Teď je blbá doba, výstav málo a vlastně výstavní sezóna, která je normálně celý rok, teprve začíná.
Takže hlavně klid a držím palce.