Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.6.2021 11:25
Anulinka2737388

XXX.XXX.254.231

Zdravím, měla bych dotaz,
mám štěně, 5 měsíců, socializována je řekla bych dobře, ale štěká, když vidí jakéhokoliv psa venku, na ty za plotem neštěká ale jakmile nějaký jde naproti, tak se může zbláznit, do doby, než si k pejskovi čuchne, pak je kámoška, nevíte někdo jak to odnaučit?
Byla bych moc vděčná, připadám si jak s nevychovaným psem 🥺

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.6.2021 12:29
Uživatel s deaktivovaným účtem

Já bych učila....pozdravit a očuchat ano, ale až po té, co si sedneš a budeš v klidu, tak potom na povel můžeš....a odměnou za to, že jsi v klidu je právě ta možnost pozdravit se se psem.

Já nemám problém se štěkáním....mám roční pyrenejku, kde už je ta moje výchova snad i vidět, ale občas se stane, že potkáme psa a ona k němu vehementně chce, začne bláznit, skákat na vodítku....no za takový chování fakt nepůjdeme říct pejskovi ahoj, naopak, otočka a jdeme úplně opačným směrem, když se zklidní, tak se zkusím otočit a jít znovu směrem ke psu........začne bláznit...no tak děvče smůla, razantní obrat a tradá.
Když byla menší, tak to dělala častěji....pokud byl ten druhý pes klidný a bylo mu tak nějak jedno, co tam Gina vyvádí, tak jsem se prostě domluvila s pánečkem, že mám štěně ve "výcviku" a jestli mu nebud vydit, že před ním budeme chodit tam a zpátky.
No a nakonec se zadařilo a šla k pejsovi sice nadšeně, ale ovládala se.

Ostatně obecně, pokud mám problém....nevím, potkáme osamnělého běžce, co se Gině nezdá nebo vidím, že nějaký pes není v klidu, tak se snažím nejít do té situace čelem...buď to obejít v takové vzdálenosti, kdy mě čuba vnímá a jsem schopná ukočírovat její chování tak, aby se chovala "slušně" a nebo se otočím, čubu k noze a necháme psa a nebo člověka nás tzv. předejít....přijde mi, že když to není tváří v tvář, tak to nevytváří takové napětí a čuba se nedostane do stavu, kdy už mě nevnímá....sice si trochu poskočí, ale v pohodě.

Přidejte reakci

Přidat smajlík