Dobrý den,
protože jsem zde v diskuzích odpovědi na moje otázky úplně nenašla, chci se zeptat:
Mám půl roční štěňátko norwich teriera a momentálně ho krmím Essential food small beginning. A moje otázky:
• Kdy přejít na stravu pro dospělé psy?
Přemýšlela jsem nad krmivem Ziwipeak
• Jaký názor mate na to krmivo?
• Mohu tím pejska krmit stejně jako
granulemi?
• Mohu mu do ZiwiPeak krmiva přimíchávat
i nadále lososový olej a třeba kelpu?
Dočetla jsem se totiž, že plno lidi Ziwipeak dává svým pejskum jen jako pamlsek.
• V případě, že se rozhodnu svého pejska
krmit tímto krmivem, mohu mu dávat i
normálně pamlsky jako tomu bylo do teď
při krmení granulemi?
• A jaké pamlsky by to ideálně měly být?
Díky za vaše odpovědi a za váš čas. 😊🦊
Uživatel s deaktivovaným účtem

Podle mě je to zbytečně drahé. Pokud chcete psovi dávat sušenou "normální stravu", tak se podívejte po sušeném kompletním krmivu. Já beru přílohy a jako pojistku a na výlety tu kompletku. Můj pes je na barfu, tak si to podle jeho aktuálních potřeb míchám sama na Bohemia Pet Food. Narozdíl od ZiwiPeak tam nejsou žádná aditiva, prostě jen sušená směs. Jen se ta směska s masem musí brát po menších baleních, po otevření po 3 m mi to při skladování v pokojové teplotě v letních tropech krapet žluklo.
Uživatel s deaktivovaným účtem

25 kg pes městský povaleč 200 g = 150 korun na den. To si ani nevydělá :-)
Lamb, Lamb Heart, Lamb Tripe, Lamb Liver, Lamb Kidney, Lamb Lung, New Zealand Green Mussel, Lamb Bone, Lecithin, Inulin from Chicory, Dried Kelp, Minerals (Dipotassium Phosp......... Normálně sušené zbytky za ..
A to jejich dávkování nechápu, o tisíc kalorií víc než štěněčí granule a Simpsons 80/20 a mám dávat stejné množství? Je tam dost tuku, proto to tak naskákalo, ale nevím, jestli je to dobře.
A zbytky, co nestojí tolik, ale také sem nejely přes celou planetu:
https://www.rozchov.cz/barfit-kompletni-barf-smes-jehne-5000g/
https://www.rozchov.cz/susene-masove-prouzky-premiumluft-500g--sacek-kralik/
Kdy přejít? Tabulka je do 12 měsíců, tak asi tak :-)
Pročtěte si tady těch třináct tisíc vláken o krmení sušeným, čerstvým, vařeným, granulemi, ..a hned budete mít rozhodování jednodušší :-)