Asi potřebuji pomoci – někdy je taková a jindy maková

Plemeno není v seznamu
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.6.2021 18:38
ourinek

XXX.XXX.67.133

Dobrý den,
mám jen otázku jak štěně kříženec matka něco jako retriever ale v černé a otec no něco asi ovčák nebo rotvajler těžko říct . Ale abych se dostal k věci.
Mám fenku (Luna) když jde o psy žádný problém nemám, vždy vše proběhne v klidu, očichá se a jdeme dál. To by bylo myslím v klidu ani nejeví vůči psům myslím agresi i když čas od času se naježí ale jinak nic víc nikdy zatím.
Ale jak jde i lidi to je jiná liga . Podám třeba ze dneska příklad: jeli jsme na výlet na Pálavu a s nami na parkovišti zastavil autobus plný lidí, tak jsem se mezi ně nějak vetřel a i s Lunou, šel s nimi, všecko bylo v klidu, běhala, číhala, neštěkala ani nic jiného. Pak jsme třeba ale po cestě potkali lidí co šli proti nám a to už je problém, nelíbí se jí to. Za další chvilku jsme zase potkali někoho a byla v klidu, protože měli sebou psa a to se i pohladit nechala (to je zázrak, protože to se jí většinou nelíbí. když na ni sahá někdo cizí).
Chtěl bych se jen zeptat čím to může být že někdy je taková a jindy maková?
Týraná ani nic jiného určitě nebyla, nám ji od miminka. No a to nedej bože, když si někde sednu, to jak se někdo přiblíží je oheň na střeše 🤦🏻‍♂️
Může všecko toto její chování být jen, že by mě svým způsobem bránila?
Nebo dá se to nějak řešit ? Nerad bych, aby ke mě nikdo nemohl 😂

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.6.2021 19:47

Sednu to jak se někdo přiblíží je oheň na střeše 🤦🏻‍♂️
Je to silný teritoriální pud. "Kam páníkova noha šlápne, tam je to moje a ty sem nelez".
Jak odbourat, či učinit snesitelné - to vám poradí zkušenější.

chtěl bych se jen zeptat čím to může být že někdy je taková a jindy maková
Psi třídí lidi úplně jinak než lidé. Jeden třeba "blbě čumí", jiný páchne nepříjemným parfémem, eventuelně močí.......
Musíte ji mít o to víc pod dozorem, naučit "k noze" až do reflexu. Nebo vodítko a náhubek, tam kde je víc lidí.

A jen poznámka : Ten telefon vám to opravuje pomalu do nečitelna.

6.6.2021 20:04

Telefon nevynechává interpunkci, to pisatel. Hrůza. Aspoň si to po sobě přečíst. Ale tak někdo je s tím tak spokojený, no.

"to se i pohladit nechala ( to je zázrak protože to se jí většinou nelíbí když na ni sahá někdo cizí ) chtěl bych se jen zeptat čím to může být"

To co je za otázku? Moc cizí nemusí, tak proč ji tam cpete?
Nečekaně na Pálavě o víkendu lidé :-)
Na tu jinou ligu si kupte náhubek. Nevím, jak je štěně staré, jsem se asi ztratila.. ale učit se to může, tam, kde je velká hustota lidí a zvířat, po chvilkách.
A naučte hlídat něco jiného, třeba tašku a pod lavičkou, tam ji nikdo omatlávat nebude, nikoho nesní a bude šťastný pes. To se dělá tak - lehni, kousej hračku třeba..
Vy musíte ukázat, že nemá z čeho mít strach, nemá co řešit, vyřešíte to za ni. 1) nepůjde do akce jako první 2) budete si hrát s hodnými známými psy a lidmi 3) štěně se učí postupně a ne že ho vrazím mezi sto turistů

Přidejte reakci

Přidat smajlík