Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.6.2021 11:17

Tak co myslíte, dostane tahle zrůda nepodmíněný trest, nebo se to zase uhraje jenom na podmínku?

https://www.novinky.cz/krimi/clanek/zubozena-fenka-mela-tlamu-ovazanou-lepici-paskou-policie-obvinila-22letou-majitelku-40362714

9.6.2021 11:23
janaa

XXX.XXX.38.22

Dostane podmínku jako všichni. Bohužel

9.6.2021 11:58

Taky nevěřím, že se s tím bude něco dělat. Zrovna tak jak s napadeníma od volně pobíhajících nevychovaných psů. Dokud s tím nebudou něco dělat lidi sami.

Nedávno na mě zase vykoukla petice na zákaz psů ve slovenských osadách. Už jsem jich podepsala několik a nic se neděje, kromě toho, že tam nadále jezdí dobrovolníci a některé zubožené pejsky zachrání. Má to vůbec smysl něco podepisovat?

9.6.2021 12:00

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Taky nevěřím, že se s tím bude něco dělat. Zrovna tak jak s napadeníma od volně pobíhajících nevychovaných psů. Dokud s tím nebudou něco dělat lidi sami.

Nedávno na mě zase vykoukla petice na zákaz psů ve slovenských osadách. Už jsem jich podepsala několik a nic se neděje, kromě toho, že tam nadále jezdí dobrovolníci a některé zubožené pejsky zachrání. Má to vůbec smysl něco podepisovat?

Pochybuju.
A pochybuju i o smyslu zachraňování psů z ze slovenských osad, z rumunska a dalších podobných destinací... :)

9.6.2021 12:24

Pochybuju.
A pochybuju i o smyslu zachraňování psů z ze slovenských osad, z rumunska a dalších podobných destinací... :)

Já právě taky. Tam to vždycky pojede nanovo. A někdy jsou to fakt hrozný věci, co jsem viděla, že se tam děje. A dělají to děti. i když bych to raději napsala jinak.

9.6.2021 12:40
Terven

XXX.XXX.110.191

Ono nejde jenom o zvířata, poslední dobou mám depresi z našeho trestně právního systému vůbec. Tresty jsou směšné, většině těch hajzlů se buď vůbec nic nestane anebo to pocítí úplně minimálně.
Denně v našem městě bourá někdo pod vlivem drog, alkoholu, se zákazem řízení, v kradeným autě apod. Krádeže, výtržnosti, loupeže, přepadení...jsem sama, komu ten systém přijde nefunkční, bezzubý?
Konkrétně zákaz řízení jako trest mi přijde úplně mimo v případě někoho, kdo sedl do auta zfetovanej...klidně tam sedne i bez papírů a taky jich to většina běžně dělá.

9.6.2021 12:45

Terven napsal(a):
Ono nejde jenom o zvířata, poslední dobou mám depresi z našeho trestně právního systému vůbec. Tresty jsou směšné, většině těch hajzlů se buď vůbec nic nestane anebo to pocítí úplně minimálně.
Denně v našem městě bourá někdo pod vlivem drog, alkoholu, se zákazem řízení, v kradeným autě apod. Krádeže, výtržnosti, loupeže, přepadení...jsem sama, komu ten systém přijde nefunkční, bezzubý?
Konkrétně zákaz řízení jako trest mi přijde úplně mimo v případě někoho, kdo sedl do auta zfetovanej...klidně tam sedne i bez papírů a taky jich to většina běžně dělá.

Důvod té bezzubosti je jednoduchý - kam by je všechny dávali, kdyby padaly drtivou většinou nepodmíněné tresty? A taky - kdo by to platil?
On ten systém zuby má, ale náhubek mu dávají finance.

O spravedlnosti trestů nemá smysl se bavit už vůbec. Zabijete někoho v autě a vyfasujete podmínku, ale jakmile sáhnete na peníze státu, jdete natvrdo na roky sedět. Aneb peníze jsou víc, než život a zdraví.

9.6.2021 12:50
rapotacka11

XXX.XXX.232.32

Důvod té bezzubosti je jednoduchý - kam by je všechny dávali, kdyby padaly drtivou většinou nepodmíněné tresty? A taky - kdo by to platil?

Dnes o tom hovořili v rádiu. (Hradec)
Kriminál je drahej, takže ...

9.6.2021 13:02

Průměrný výdaj na jednoho vězně byl loni 1741 Kč/den

9.6.2021 13:03

Elektriku. Obojek, ohradník, domácí vězení, sbírat bobky ve městě, bez internetu a telefonu.
Jééé ale pro Janouška a spol. pravidla neplatí, proč by pro jiné měla?

9.6.2021 13:04

Průměrný výdaj na jednoho vězně byl loni 1741 Kč/den

Asi tam hodně prosvítí.
Ten EO bych jim samozřejmě dala zaplatit.

9.6.2021 13:07

Asi tam hodně prosvítí.
Ten EO bych jim samozřejmě dala zaplatit.

A to já věřím, že se jim taky snaží "dát zaplatit" jejich pobyt, jenže víme, že? Jak říkala moje stařičká teta - vem chlup na dlani, když tam není...
Takže ten EO byste holt musela koupit sama a pak to z nich dolovat

9.6.2021 13:13

A to já věřím, že se jim taky snaží "dát zaplatit" jejich pobyt, jenže víme, že? Jak říkala moje stařičká teta - vem chlup na dlani, když tam není...

A schválně koupím ty z Alíka. Já dobrou věc podpořím.
Tři roky domácího vězení. A když jim dá někdo domácí práci, lepit pytlíky, navlékat korálky, že, tak i na chleba a luncheonmeat bude!

9.6.2021 13:15
Terven

XXX.XXX.110.191

A schválně koupím ty z Alíka. Já dobrou věc podpořím.
Tři roky domácího vězení. A když jim dá někdo domácí práci, lepit pytlíky, navlékat korálky, že, tak i na chleba a luncheonmeat bude!

U jisté skupiny pachatelů je problém, že v kriminále se mají líp než na svobodě.

9.6.2021 13:15

Tak na výběr, buď EO za vlastní, nebo basa a nucené práce, aby se snížily náklady. Dřív to šlo, proč ne teď.

9.6.2021 13:28

Tak na výběr, buď EO za vlastní, nebo basa a nucené práce, aby se snížily náklady. Dřív to šlo, proč ne teď.

Jéje, to by bylo fajn Jednoduché, přijatelné. Za mě ano.

"Dřív to šlo, proč ne teď."

Protože základní lidská práva. Ta se dřív až tolik nerespektovala, kdežto dneska jsou alfou a omegou.

9.6.2021 13:39

Nesmíte tomu říkat nucené a ani se mi to nelíbí, já bych je k ničemu nenutila, jen bych je nechala doma tiše trpět bez kontaktu, jen brát, ne nutit, to je ta.. negativní pozitivka.. aby zjistili, čeho si nevážili.
Ale ten EO není nijak drahý a musíme si ho rozpočítat např. na ty tři roky, případně jej zdědí další vězeň.

Ale jaké je to základní lidské právo, že musím mít ve vězení televizi, posilovnu, mnoho jídel denně? Dyť to nemám ani doma a to jsem nic neprovedla!

9.6.2021 13:41

Terven napsal(a):
U jisté skupiny pachatelů je problém, že v kriminále se mají líp než na svobodě.

No teď to píši! :-) Nemám televizi, posilovnu, ani oběd jsem dnes neměla.
A ani s večeří to nevidím nijak růžově 1) jsem líná 2) viděla jsem psa, co mi přijde týraný
Už se tak moc nedivím, že někdo jde a místo státu vykoná spravedlnost sám. A pak půjdu do vězení. A budu mít teplou večeři :-)

9.6.2021 13:50

Nepůjdete, my se vám složíme na EO a budete sedět doma bez televize

9.6.2021 13:51
Terven

XXX.XXX.110.191

Jéje, to by bylo fajn Jednoduché, přijatelné. Za mě ano.

"Dřív to šlo, proč ne teď."

Protože základní lidská práva. Ta se dřív až tolik nerespektovala, kdežto dneska jsou alfou a omegou.

Škoda, že stejný práva nemají i oběti

9.6.2021 14:17

Terven napsal(a):
Škoda, že stejný práva nemají i oběti

Jo, je to hnus. Když si člověk přečte, že matka zavražděnýho syna se potkala s vrahem v metru. Nebo jak v případě toho vraha na Olomoucku jednali tak pomalu, že brzo po sobě zabil dvě ženy. Pak se někdo rozčiluje, že lidi se ozbrojují. Já se ani nedivím, klackem vraha neumlátíte.

9.6.2021 14:52

Jo, je to hnus. Když si člověk přečte, že matka zavražděnýho syna se potkala s vrahem v metru. Nebo jak v případě toho vraha na Olomoucku jednali tak pomalu, že brzo po sobě zabil dvě ženy. Pak se někdo rozčiluje, že lidi se ozbrojují. Já se ani nedivím, klackem vraha neumlátíte.

Bylo tady v kraji také nedávno, všichni věděli, kdo to je, upozorňovali na něj, jednou ho dokonce sebrali, ale zas pustili, a on si šel zabít dalšího člověka. A lidé to o něm věděli, už jako malý...
A takhle to začíná.. trápit kočky, psy, spolužáky. A pak ještě soudce srab dá směšný trest. Takhle se tady vychováváme.

9.6.2021 17:08
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Kouknu na odkaz - depka, čtu si vaše postřehy - depka Která strana má ve volebním programu zvyšování trestů, řešení soudnictví atd? ANO to zřejmě nebude...

10.6.2021 17:13

rapotacka11 napsal(a):

Dnes o tom hovořili v rádiu. (Hradec)
Kriminál je drahej, takže ...

Viděli jste film Frajer Luke? Kdo ne, navrhuji shlédnout. Řetězy na nohách a vyžínat příkopy. Myslíte, že je tady málo práce? Na to aby se potrestaní váleli v postelích, u televize a ve fitku?
V tomto bychom si z USA mohli vzít příklad

11.6.2021 15:43
fikovnice

XXX.XXX.135.225

Já právě taky. Tam to vždycky pojede nanovo. A někdy jsou to fakt hrozný věci, co jsem viděla, že se tam děje. A dělají to děti. i když bych to raději napsala jinak.

Klidně to napiš! Kdo týrá zvíře, i když je v dětském věku, je pro mě spratek a raději bych to napsala mnohem mnohem vulgárněji!

11.6.2021 15:48
fikovnice

XXX.XXX.135.225

On ten systém zuby má, ale náhubek mu dávají finance.

O spravedlnosti trestů nemá smysl se bavit už vůbec. Zabijete někoho v autě a vyfasujete podmínku, ale jakmile sáhnete na peníze státu, jdete natvrdo na roky sedět. Aneb peníze jsou víc, než život a zdraví.

Hmm, mě teď sejří ta Jitka (fakt se tak jmenuje), co ožralá a zfetovaná zabila policistu v autě. Posudek podplacený, koks jí prý někdo přimíchal do pití! Kvůli alkoholu měla sníženou příčetnost, takže jde o polehčující okolnost!!! Na soud chodí jakýmsi zvláštním vchodem, zkrátka asi spí s někým vysoce postaveným (ježiš, to je dvojsmysl! )!

11.6.2021 15:53
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

fikovnice napsal(a):
Klidně to napiš! Kdo týrá zvíře, i když je v dětském věku, je pro mě spratek a raději bych to napsala mnohem mnohem vulgárněji!

Ano spratek tohle přesně nevystihuje, spratek je ten, kdo rozbije úmyslně okno, počmárá fasádu, odhazuje odpadky...Udělat tohle moje dítě, tak ho za to žebro na hák pověsím osobně

11.6.2021 15:56
fikovnice

XXX.XXX.135.225

lesnížínka napsal(a):
Ano spratek tohle přesně nevystihuje, spratek je ten, kdo rozbije úmyslně okno, počmárá fasádu, odhazuje odpadky...Udělat tohle moje dítě, tak ho za to žebro na hák pověsím osobně

No chtěla jsem napsat zm.d, no...

11.6.2021 16:17

Odkud se to vzalo v tom dítěti? Co s tím?
Pamatuji si kluka, třetí třída nebo tak, neměli doma zvířata jako mazlíčky, po psovi tam letěla sekera (netrefila) a našeho se bál, běžně dospělí členové rodiny do slepic atp. kopali, do kluka občas také, tak tento klučík sebral kočku, polil ji něčím a zavřel do popelnice, nadzvedl víko a hodil tam hořící papír.
O deset let později své rodiče a prarodiče překonal. Ubil svou babičku ve spánku. Sekerou.
Proč jsem si na to vzpomněla.. kdo týrá zvířata, lidi, není v pořádku a měl by být izolován od společnosti a ne že soudce bude přemýšlet, jestli mu dá aspoň podmínku.

Přidejte reakci

Přidat smajlík