Border kolie s PP (s rodokmenem)

Prodám Border kolii - Štěňátka s vyšetřením zraku a sluchu. Socializovaná,...
30000 Kčanonym13524
XXX.XXX.251.175
Krásny deň prajem, chcela by som sa spýtať akú máte skúsenosť s tým, ako sa fene po odchove vrhu zmení povaha.
Zvažujeme uchovnenie fenky BOC, s tým že zvažujeme že by mala štenatá. Preto by ma zaujímalo, či fena po odchove vrhu "zlenivie" respektíve či bude stále možné s ňou behať aj súťažne agility a robiť iné športy.
Zaujímalo by ma akú s tým máte skúsenosť. Určite nechceme, aby mala štenatá v prípade, že by boli na úkor jej hravosti a veselosti.
Za odpovede dakujem.
Miriam33
XXX.XXX.210.31
Maximálně podle mne dospěje a zrozumní. Lenivost pochybuji.... Jistě bude ráda za pohyb i nadále. Může být chvíli po šteňatech unavená, ale to je přechodné. Pro mne byla ztráta ztřeštěnosti....ne hravosti, to je vyloženě o povaze i o plemeni, vyloženě bonusem. Fenky mi pak přišly vyzrálejší a najednou moudřejší..i tolerantnější k jiným mláďatům. Jiné to může (ale nemusí být) po kastraci.
Naopak, po šteňatech se feny mooc rády vrací k normálním předšťěňatovým činnostem... mají těch zubatých trapičů potom už plné zuby.
anonym13524
napsal(a):
Krásny deň prajem, chcela by som sa spýtať akú máte skúsenosť s tým, ako sa fene po odchove vrhu zmení povaha.
Zvažujeme uchovnenie fenky BOC, s tým že zvažujeme že by mala štenatá. Preto by ma zaujímalo, či fena po odchove vrhu "zlenivie" respektíve či bude stále možné s ňou behať aj súťažne agility a robiť iné športy.
Zaujímalo by ma akú s tým máte skúsenosť. Určite nechceme, aby mala štenatá v prípade, že by boli na úkor jej hravosti a veselosti.
Za odpovede dakujem.
Fena zrozumní, nabyde sebevědomí, ale nezleniví.
Ve sporovce je běžné, že vrcholově závodící feny si odbydou první štěňata třeba ve 2 letech a pak ještě x sezon závodí na špici a pak se na nich ještě udělají třeba 2 vrhy po kariéře. Kdyby neměly ten vrh zamlada, tak už by v 5-6 letech byly na první štěňata staré.
Vsechny tri moje feny se po odchovu vic rozezraly - pri kojeni bezne dostavaly pres 3 kg masa denne.
Vsechny "dospely" psychicky, dodelaly se a pracovne se zlepsily. Vedeli co a proc, byly si jiste samy sebou.
Vsechny mi cca pul roku po odstavu delaly takove to "ja poslouchat nemusim, ja uz rodila" :D