Může dorust kousíček jazyka

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Nile

15.6.2021 11:48
Nile

XXX.XXX.17.32

Dobrý den,
bohužel jsem nechtěně zavřela tlamu psa do dveří u auta. Tlama je celá, ale bohužel kousíček jazyka ne. 3 x 3 mm vykousnute.
Prosím může tento kousíček jazyka dorůst?
Děkuji moc.

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.6.2021 11:57

Panebože, ať je to troll!

15.6.2021 13:02

Nile napsal(a):
Dobrý den,
bohužel jsem nechtěně zavřela tlamu psa do dveří u auta. Tlama je celá, ale bohužel kousíček jazyka ne. 3 x 3 mm vykousnute.
Prosím může tento kousíček jazyka dorůst?
Děkuji moc.

Měl by.

15.6.2021 13:12
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Psa vezměte k veterináři, ať vyloučí případné další zranění.
Znala jsem psa, který se málem udusil po úrazu čumáku. Nějaká přepážka či co se mu zhroutila a když pak usnul, začal se dusit.

15.6.2021 13:33
Dasvo

XXX.XXX.101.12

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Měl by.

15.6.2021 18:21

Dasvo napsal(a):

Je to pár mm, proč by to nemohlo zarůst jako kůže, játra? Možná s jizvou, nevím, nepátrala jsem, ještěrka to není, ale..

15.6.2021 21:52
Huskyjanina

XXX.XXX.252.62

Je to pár mm, proč by to nemohlo zarůst jako kůže, játra? Možná s jizvou, nevím, nepátrala jsem, ještěrka to není, ale..

Když psovi ucvaknete kousek ucha, tak taky nedoroste 🙂

15.6.2021 22:25

Huskyjanina napsal(a):
Když psovi ucvaknete kousek ucha, tak taky nedoroste 🙂

:) dobře, ale některé části těla se umí obnovit. Měla jsem v lokti docela díru, byl tam schovaný kamínek :-) a sice jizva je, ale není tam díra.. u jazyka nevím, jestli je problém, že není na vzduchu, i když pes má vlastně hubu dokořán furt..

15.6.2021 22:40
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

:) dobře, ale některé části těla se umí obnovit. Měla jsem v lokti docela díru, byl tam schovaný kamínek :-) a sice jizva je, ale není tam díra.. u jazyka nevím, jestli je problém, že není na vzduchu, i když pes má vlastně hubu dokořán furt..

Tak, že dorůstá kůže víme všichni. Že se obnovují játra také. Ale ne, jazyk ne, Worka tam má vykouslý trojůhelníček už léta. Ani nevím, kdy kde k tomu přišel. Malý kousíček může ,,dorůst" tím, jak se zacelí díra.

16.6.2021 07:29
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Jazyk má docela dobrou funkci v obnově ve smyslu, že velmi často dobře sroste - s minimálními jizvami, bez ovlivnění funkčnosti. Ale pokud kus chybí, tak nedoroste.

16.6.2021 08:19

No já nevím, jestli ukousnutý kousek jazyka o velikosti bratru 3 x 3 mm bude mít vliv na funkčnost a je potřeba to nějak hrotit a řešit.

16.6.2021 08:22

No dyť nemyslím, že doroste jako utržená ruka :-) ale zacelí se a ta díra tím zmizí. Já teda pochopila, že je to vykousnutý kousíček, počítám, že na boku někde, ne že špička je ukousnutá.

16.6.2021 08:54
Varaxi

XXX.XXX.1.226

No já nevím, jestli ukousnutý kousek jazyka o velikosti bratru 3 x 3 mm bude mít vliv na funkčnost a je potřeba to nějak hrotit a řešit.

Díra 3 x 3 mm bude asi po zubu. Prokousnutý jazyk normálně sroste a zacelí se.
Ale pokud je kus jazyka prostě pryč, ne děravý, ale ukousnutý, tak nedoroste. Ale jak píše megí, nejspíš se zacelí.

16.6.2021 10:50
impact

XXX.XXX.1.218

Mám štěně, kterému chybí kousek jazyka. Takovej oblouček, cca centimetr dlouhý a možná dva tři milimetry "hluboký". Jazyk je zacelený a nemyslím si, že doroste.

Přidejte reakci

Přidat smajlík