Zdravim.
Tak konecne mame doma vysnivaneho maltezacika, je u nas druhy den a potrebovala by som trochu poradit.
Mame poschodovy dom. Horne poschodie sa preraba, ale je uz hotova spalna, a tam spi aj nas psik. Ma pelech s hrackami aj s dekou z chovatelskej stanice, no aj tak v nom odmieta spat. Pyta sa na postel k nam. Staci ze ho ulozim do pelecha a ked vidis ze aj ked si iba sadnem na postel, uz knuci a zavija, o to horsie je to v noci.
Na prizemi byvaju rodicia a tam chodime aj my s manzelom do kuchyne, na dvor alebo na zachod, kedze nase poschodie je rozburane. Psik teda nechce ostat v pelesku kym by som si sla nieco spravit dole a ked je so mnou dole, nepospi ani sekundu.
Dalsia vec je, ze skoro nic nepapa. Par granul zje, aj to z ruky. Konzervy tiez len za mak. Ked mu dam piskotu, stokrat ju vypluje a az potom ako tak zje. To iste granule. Mne pride, ze sa s jedlom skor hra, alebo ho bolia zuby. Chovatelka nam povedala, ze ma papat. 5x denne, co ale vazne nejde. Inak je vesely, dokonca robi potrebu iba von, je poslusny a rychlo si zvykol.
Viete mi nieco poradit ohladom tychto veci?
Miriam33

XXX.XXX.210.31
Některým štěňatům stačí i pelíšek na zemi u postele a uchlacholit rukou. Nebo na pelech dát na kresilko vedle postele. A zase půjčit na noc ruku :).
Na ty schody pozor, aby vám nespadlo. Zabezpečte je nebo štěně noste vždy s sebou dolů. Však i dole může mít další pelíšek na odpočinek.
Takový drobek jíst musí, i kdybyste mu ty granulky kutálela nebo s nima hrála za maminku, za tatinka. Však se zeptejte, co vsechno štěňata u majitelky dostávala, to přece není nic špatného...treba jsou zvyklá i na maso, vejce, jogurt, tvaroh nebo jim granulky máčeli....