Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.6.2021 11:00
Joohana

XXX.XXX.88.225

Ahoj,
máme v plánu jet se štěnětem (skoro 6 měsíců) pod stan. Zkušební stanování proběhne tento víkend.

Výhledově (v létě) chceme na týden do kempu v Rakousku. Vybíráme samozřejmě dog friendly kemp, vezmeme psovi klec (stejně v ní pojede v autě), ale upřímně- v noci v kleci nespí, má ji v obýváku a preferuje jiné místo. Počítáme s tím, že bude v kempu stále na vodítku.

Nějaké tipy? Je to realizovatelné?
Díky.

Uživatel s deaktivovaným účtem

17.6.2021 11:03

V noci přece bude spát s vámi ve spacáku !

17.6.2021 11:08
Joohana

XXX.XXX.88.225

Ve spacáku ne, je chlupatý, bylo by mu vedro :-). Plán je, že spí vedle mě, s sebou klec kdyby náhodou chtěl odcházet stěnou ven. To teď nebude problém, jedeme stanovat do přírody, nikde nikdo. Ale v tom kempu to bude jiné, lidí spousty. No jsem zvědavá a mám z toho trochu obavy. On je zlatý, jediné nebezpečí, které hrozí lidem, je, že je nadšením ulíže k smrti, ale nevím jestli všichni z něj budou stejně nadšení.

17.6.2021 11:23

Joohana napsal(a):
Ve spacáku ne, je chlupatý, bylo by mu vedro :-). Plán je, že spí vedle mě, s sebou klec kdyby náhodou chtěl odcházet stěnou ven. To teď nebude problém, jedeme stanovat do přírody, nikde nikdo. Ale v tom kempu to bude jiné, lidí spousty. No jsem zvědavá a mám z toho trochu obavy. On je zlatý, jediné nebezpečí, které hrozí lidem, je, že je nadšením ulíže k smrti, ale nevím jestli všichni z něj budou stejně nadšení.

Vy fakt ponesete na vandr se psem klec?
Už jsem viděla pocestného na krku dítě a na krosně nočník. :-)) Ale klec pro psa ?

17.6.2021 11:25
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Vy fakt ponesete na vandr se psem klec?
Už jsem viděla pocestného na krku dítě a na krosně nočník. :-)) Ale klec pro psa ?

Psala, že pojedou autem😉

17.6.2021 11:30
Joohana

XXX.XXX.88.225

Ne, to není vandr, ale rodinná dovolená. Auto, tři děti, obr stan, přístřešek, pes...

17.6.2021 13:00

Toho, že pes projde stanem, když jste společně uvnitř, bych se nebála. Můžete si ho jistit vodítkem. Něco jinýho je nechat ho tam samotnýho, to chce buď nacvičit nebo psa dokonale utavit.
Když se spí pod širákem, tak psa uvázat ke stromu.

Stanem mi pes prošel jen jednou, nechala jsem ho tam nedostatečně unavenýho a na minutku jsem odešla. Prozíravě jsem mu nechala připnutý vodítko i nasazenej náhubek, tak ho jen hodný kolemjdoucí pejskař ulovil a uvázal ke stromu. A já byla ráda, že se pejsek nešel servat s okolními psy, ale pouze panicky hledal mě.

17.6.2021 13:01
Atheira

XXX.XXX.209.8

Toho, že pes projde stanem, když jste společně uvnitř, bych se nebála. Můžete si ho jistit vodítkem. Něco jinýho je nechat ho tam samotnýho, to chce buď nacvičit nebo psa dokonale utavit.

Stanem mi pes prošel jen jednou, nechala jsem ho tam nedostatečně unavenýho a na minutku jsem odešla. Prozíravě jsem mu nechala připnutý vodítko i nasazenej náhubek, tak ho jen hodný kolemjdoucí pejskař ulovil a uvázal ke stromu. A já byla ráda, že se pejsek nešel servat s okolními psy, ale pouze panicky hledal mě.

To bude tím, že byl unavený, ale ne dokonale přitavený.

17.6.2021 13:13

Atheira napsal(a):
To bude tím, že byl unavený, ale ne dokonale přitavený.

Prostě to bylo předtím, než jsme ušli 80 km, ne až potom
"On ve stanu sám vydrží, minule s tím nebyl problém"... jenže minule to bylo po těch 80 km, to už paničce nedošlo, no ....

17.6.2021 13:40
Atheira

XXX.XXX.209.8

Prostě to bylo předtím, než jsme ušli 80 km, ne až potom
"On ve stanu sám vydrží, minule s tím nebyl problém"... jenže minule to bylo po těch 80 km, to už paničce nedošlo, no ....

To byla reakce na vaše - je potřeba ho nejdřív pořádně utavit.

17.6.2021 13:41
Joohana

XXX.XXX.88.225

Samotného ho tam nenechám, je to závislák, to je panika i když odejdu do patra a patřičně se nerozloučím (pamlsek na místě). Někde na neznámém místě bych si to vůbec netroufla.

17.6.2021 13:43
Atheira

XXX.XXX.209.8

Jinak, abych nemlela jen úplně z cesty, se mnou Lara taky stanovala hned od štěněte, poprvé v necelých třech měsících a úplně v pohodě. Vzala jsem ji pro jistotu takovou tu malou psí deku, že jí do toho zabalím, kdyby nechtěla být ve spacáku a jen tak "na volno" jí byla zima. Líbilo se jí tam a když jsme večer ještě seděli venku, ona se sama dožádala toho, že jde do stanu a byla tam sama a dobrovolně.

17.6.2021 13:55
Joohana

XXX.XXX.88.225

To je krásný, uvidíme, jak bude. Před pár týdny jsme byli poprvé na noc v neznámém prostředí, můj nápad, že pes bude spát na chodbě se neujal, ale s námi spal hezky (s občasným nočním opusinkováním celé smečky).

17.6.2021 14:01

"můj nápad, že pes bude spát na chodbě se neujal"

Takto mi pes skončil na dva roky v kanceláři... plán byl, že bude během práce na zahradě...

17.6.2021 14:48
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

"můj nápad, že pes bude spát na chodbě se neujal"

Takto mi pes skončil na dva roky v kanceláři... plán byl, že bude během práce na zahradě...

naše půlka venkovního kocoura taky roznodně neměla být s námi v ložnici.

17.6.2021 15:49
mouse

XXX.XXX.187.76

Když jsme byli stanovat se psem, tak jsem měla vedle stanu zavrtanej do země takovej ten uvazovací kolík. Pes byl k němu přivázanej dlouhým vodítkem, aby nikam nezdrhl, ale mohl se kolem stanu normálně pohybovat.

17.6.2021 17:58

Rakousko je země poměrně psomilná, většina kempů Vás ubytuje (když ne, doporučí nejbližší psí). Ale to si asi zjistíte předem. V kempu počítejte s vodítkem jako povinnou záležitostí. Naše první dvě dogy měly se stanem nacestováno hodně, postupně jsme zlenivěli... a tak třetí doga už spala ve stanu výjimečně a Night ani jednou...
Někdy psi mají zpočátku sklon k uštěkanosti a hlídání - přeci jen každý kolemjdoucí či kašlající z jiného stanu je vyrušení (chce to tlumit hned, nenechat rozjet štěkání). Na tenký hadr holt nejsou zvyklí - izolace zvuková to není.
Pozor na očůrávání stanů - hlavně v místech s větší koncentrací stanů - držet psíka ráno "zkrátka" a rychle se přemístit na vhodné místo...

Pes měl vlastní karimatku, i dečku na přikrytí, kdyby bylo chladno. Xerxes si uměl suverénně otevřít zip, takže bez dozoru ve stanu nemohl být ani vteřinu. V některých kempech v zahraničí nesměli psi do sportovišť (minigolf...), někde do prostoru kuchyněk a sociálek, nikde k bazénům. Ale obecně není s vychovanými psy v kempu žádný problém.

18.6.2021 12:40
Agnes1

XXX.XXX.76.175

Naše hovi , ať je jí zem lehká, s námi pravidelně jezdila vodu. V lodi jako “porcelán” . Ve stanu v noci bejt nechtěla spala hned vedle. Měla jsem vodítko kolem zápěstí. Aby v noci nesmejdila po kempu a nežrala všechno co najde. Pokud jsme někde jezdili autem se stanem, tak jsme jí vodítko upevnili k zavírání kufru. Pokud po kempech chodila volně tak jedině košík. Byla hodná, ale všem by všechno sežrala.
Ta ŕeka za námi je Sázava Stvořidla, malém jsme se tam tenkrát utopili.

18.6.2021 14:29

Jj, Stvořidla jsou masakr, zvlášť když je víc vody, což asi bylo, když vidím tu zkalenou řeku. Měli jste odvahu pustit se tam se psem. Když se takovej třicetikilovej porcelán zavrtí ...

18.6.2021 14:48

taky jsme měli vodáckého psa - tedy fenu - tedy dogu... Kdysi na to Xerxes napsal červnové vodácké povídání na Neviditelného psa. Dnešní přelidněné řeky už nás nelákají a ono s Nightem by to bylo těžké - je to opravdu obluda obrovská. Ona ta Aronka byla asi největší možná velikost vodáckého porcelánu - 79 cm bonitační výšky bylo dost na hraně, Xerda už se fakt blbě vešel

https://neviditelnypes.lidovky.cz/zviretnik/psi-vodacky-vycvik.A060611_235511_p_zviretnik_dru

18.6.2021 21:42

Stanování jsem nikdy neřešila. Vždycky měl krátké vodítko jako takovou couračku, abych na něj mohla dupnout, kdyby něco. Jinak mimo domov přísavka, takže já ve spacáku, on taky. A zrovna tady se mu moc vstávat nechtělo, monitoring situace z ložnice.

18.6.2021 21:58
Šarina

XXX.XXX.243.72

Zapřemýšlela bych (pokud tuhle kratochvíli plánujete opakovat) s sebou vzít rozkládací ohrádku (nebo jak to napsat), aby pes venku mimo stan nemusel být neustále na vodítku. Pro štěně to bude vopruz. Že by se dobýval v noci ven ze stanu, toho bych se neobávala, ale spíš bych řešila jeho i vaše pohodlí ve dne.

19.6.2021 11:29

Šarina napsal(a):
Zapřemýšlela bych (pokud tuhle kratochvíli plánujete opakovat) s sebou vzít rozkládací ohrádku (nebo jak to napsat), aby pes venku mimo stan nemusel být neustále na vodítku. Pro štěně to bude vopruz. Že by se dobýval v noci ven ze stanu, toho bych se neobávala, ale spíš bych řešila jeho i vaše pohodlí ve dne.

já myslím, že pokud nebudou v kempu celý den - a to asi nebudou... tak uvýletovanému unavenému, z ruchu kolem udivenému mládežníkovi vodítko vadit nebude. Koneckonců i to patří k výchově. Já bych se na ohrádku vybodla... Možná spíš budou mít juniora, který se nebude chtít večer hnout ze stanu a bude spát jak Šípková Růženka

19.6.2021 11:42
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Jezdili jsme se psema hodně po kempech, místo stanu jsem teda spali většinou v autě nebo v chatce. Ale ohrádku jsme nikdy neměli a ani bychom ji nevyužili. Mě v tomhle přijde pohodlnější prostě vodítko. Uvazovali jsme ke kouli k autu, nebo někde k chatce, někam jsme brali úvazový kolík.. Je teda pravda, že buď jsme tam byli na závodech, a nebo na dovolené, kde jsme celý den chodili a do chatky se šli jen vyspat, maximálně se večer chvíli posedělo před chatkou/autem a tam stačilo to vodítko. Ale zrovna nedávno jsem koukala, na FB, že někdo dával ohrádku, právě pro tyhle účely, koukla jsem i na cenu a stála okolo 5000 kč, pro mě naprosto zbytečná investice . Navíc ta ohrádka by psy ani neudržela (byli to takové tyčky a síťovina), to je spíš takové na oko, pro některé psy to asi stačí, pro moje ne .

20.6.2021 15:44
fikovnice

XXX.XXX.134.119

Teda to byla závislost!
Teda ona to samozřejmě není vždy výhra, ale je vidět, jak moc Vás miloval!
OT: Už se díváte po té čičině nebo si Vás pletu s někým jiným? Pokud čičina, máte namyšlené nějaké plemeno nebo by to byla "obyčka"?

20.6.2021 16:03

fikovnice napsal(a):
Teda to byla závislost!
Teda ona to samozřejmě není vždy výhra, ale je vidět, jak moc Vás miloval!
OT: Už se díváte po té čičině nebo si Vás pletu s někým jiným? Pokud čičina, máte namyšlené nějaké plemeno nebo by to byla "obyčka"?

Nepletete :)
Zatím nemáme doma shodu, jestli vůbec. Muž říká, že na léto to nemá smysl, protože jsme víc mimo domov, což je fakt. A že prý se uvidí po létě. Asi má pravdu, stejně chceme udělat nějaký úpravy v bytě, když už nepotřebujeme "psí místnost", a to myslím během léta stihneme jen tak tak.
O plemeni kočky by byla taky debata, mně je to v podstatě jedno, takže by šlo spíš o to, jestli dáme peníze za papírovou (asi mainku) anebo vezmeme něco zdarma třeba přes bazoš nebo útulek.

20.6.2021 16:26
KateřinaAkim

XXX.XXX.92.30

Joohana napsal(a):
Ahoj,
máme v plánu jet se štěnětem (skoro 6 měsíců) pod stan. Zkušební stanování proběhne tento víkend.

Výhledově (v létě) chceme na týden do kempu v Rakousku. Vybíráme samozřejmě dog friendly kemp, vezmeme psovi klec (stejně v ní pojede v autě), ale upřímně- v noci v kleci nespí, má ji v obýváku a preferuje jiné místo. Počítáme s tím, že bude v kempu stále na vodítku.

Nějaké tipy? Je to realizovatelné?
Díky.

Dobrý den
Když budete s pejskem ve stanu tak si myslím, že nehrozí že by chtěl někam pryč. Kdyby ještě měli obavy, tak můžete zkusit štěňátko zavřít do stanu a jít ven( jen tak max na 30s a pak čas prodlužovat ) a když bude pejsek v klidu tak ho pořádně pochválit a dát odměnu. Já mám 3 letého pejska a pokaždé když vytáhnu stan, tak už skáče a má strašnou radost a hned si jde do něj lehnout.😁

20.6.2021 18:57
fikovnice

XXX.XXX.135.207

Nepletete :)
Zatím nemáme doma shodu, jestli vůbec. Muž říká, že na léto to nemá smysl, protože jsme víc mimo domov, což je fakt. A že prý se uvidí po létě. Asi má pravdu, stejně chceme udělat nějaký úpravy v bytě, když už nepotřebujeme "psí místnost", a to myslím během léta stihneme jen tak tak.
O plemeni kočky by byla taky debata, mně je to v podstatě jedno, takže by šlo spíš o to, jestli dáme peníze za papírovou (asi mainku) anebo vezmeme něco zdarma třeba přes bazoš nebo útulek.

Pokud MCO a chtěla byste ode mě nějaké tipy, rady, zkušenosti, budu Vám ráda k dispozici . Mám tři kočeny, s PP je jen Elsa = MCO.

20.6.2021 20:04
Joohana

XXX.XXX.157.168

Tak po návratu hlásím, že jsme to přežili. První noc nechtěl být pesan ve stanu se mnou, bylo hrozné horko, takže jsme ho uvázali ke stromu courackou, aby mohl přijít dovnitř a dosáhl na vodu a nechali ho být. Coural sem tam celou noc a vstával za kuropění, ale nestekal, ani se nepřidal k vyti smečky malamutu od sousedů.

Druhou noc pršelo, spal vevnitř se mnou celou noc (stan měl pootevřený a byl zase na stopovačce).

Musel se mnou tedy i na záchod, jinak panika.

Oříšek bude s plaváním, bojí se do hloubky (plovací vesta je v plánu), stojí na mělčině a brečí. Požitek pro široké okolí.

20.6.2021 20:09

fikovnice napsal(a):
Pokud MCO a chtěla byste ode mě nějaké tipy, rady, zkušenosti, budu Vám ráda k dispozici . Mám tři kočeny, s PP je jen Elsa = MCO.

Díky, určitě se ozvu, pokud bychom to zvažovali :)

20.6.2021 21:44

Díky, určitě se ozvu, pokud bychom to zvažovali :)

Mainky jsou super kočky...taková trochu psí povaha. Švagrová má dva kocoury...teda teď už jen jednoho a i ten druhý je dědeček.
Dcera má taky kocoura a teď si k němu budou pořizovat další kotě mainky...až teda nějaké seženou.
Nemůže mít momentálně psa, tak ty mainky jsou taková alternativa.
S kocourem chodí i do parku ma kšírách....roztáhnou si na trávě deku, holka si čte a kocour spokojeně pozoruje.

20.6.2021 22:26

Mainky jsou super kočky...taková trochu psí povaha. Švagrová má dva kocoury...teda teď už jen jednoho a i ten druhý je dědeček.
Dcera má taky kocoura a teď si k němu budou pořizovat další kotě mainky...až teda nějaké seženou.
Nemůže mít momentálně psa, tak ty mainky jsou taková alternativa.
S kocourem chodí i do parku ma kšírách....roztáhnou si na trávě deku, holka si čte a kocour spokojeně pozoruje.

..můj sen, ale malý byt....

21.6.2021 09:41
fikovnice

XXX.XXX.135.101

..můj sen, ale malý byt....

Holky, jen varování - Elsa je zlatá, extrémně přizpůsobivá...ale ty chlupy, to jsou občas úplné závěje!!! A nechce se nechat vyčesávat, na to je potřeba DUSLEDNĚ najet odmalička, což jsem asi zanedbala já i chovatelka. Takže občas dredovatí. Ale je to teda její jediný mínus!

Přidejte reakci

Přidat smajlík