Psíka vše silně svědí

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Once

19.6.2021 20:37
Once

XXX.XXX.209.30

Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat, jestli nemáte někdo zkušenosti s tím, co se mi teď zrovna děje. Máme skoro 10 měsíční Shibu a vyskytl se u něj problém. Poslední dva týdny mu hodně padají chlupy (v obrovských chomáčcích) a dva dny dozadu ho to tak strašně svědělo, že se mu na jeho hrudi objevila lysina.
Hrozně jsem se zděsila, tak jsme včera šli k veterináři. Tam nám řekli, že se mohly stát dvě vlastně tři věci (ta třetí není ale moc pravděpodobná). Prý by mohl mít plíseň. To mě dost vyděsilo, takže trochu šílím. Ta druhá možnost je, že by tedy mohl mít na něco alergii. Vzali mu vzorky a v pátek se máme znovu dostavit.
Hrozně stresuju, protože pejsek má normálně krásnou srst a teď má na hrudi obrovskou lysinu. Je mi ho strašně líto a mám o něj strach. Nemáte s tím někdo zkušenosti? Neřekli byste mi prosím o tom více? Hlavně ta plíseň mě děsí. Vím, že je přenosná na lidi, ale dokonce jsem četla, že léčba je dosti náročná.
Děkuju.

19.6.2021 20:44
rapotacka11

XXX.XXX.224.202

Někdo jistě poradí.
Co zkusit sirnou koupel? (lékárna)
https://search.seznam.cz/?q=sirn%C3%A1+koupel&oq=sirn%C3%A1+koupel&aq=-1&sourceid=szn-HP&sgId=Tm9uZSAxNjI0MTI4MTMxLjUxMg%3D%3D

Teď koukám na ty ceny.
Kdysi mi to napsal vet pro kočku a stálo to pár korun. (50,- ?)

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.6.2021 21:13

Si tam rozklikejte těch milion odkazů a léčit, až budete vědět CO.
https://www.chytra-houba.eu/16,ecosin-chytra-houba-pro-zvirata-5x3g.html

21.6.2021 12:40

Ta třetí byl svrab? :-)

Počkejte, až vám vet stanoví diagnozu, vet nejlépe poradí, jak s tím zatočit. S ním také konzultujte, jak psovi v mezidobí ulevit, zda mazat/nemazat/koupat/omývat a čím. Svědění je rozhodně pro psa nepohodlné, ale pokud už to nesvědí a nebolí, a "pouze" padají chlupy, tak bych počkala, co veterinář. Kdyby chlupy začaly padat i na místech, kam svítí slunce, prokonzultujte s vetem nějakou UV ochranu.

21.6.2021 13:00

Once napsal(a):
Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat, jestli nemáte někdo zkušenosti s tím, co se mi teď zrovna děje. Máme skoro 10 měsíční Shibu a vyskytl se u něj problém. Poslední dva týdny mu hodně padají chlupy (v obrovských chomáčcích) a dva dny dozadu ho to tak strašně svědělo, že se mu na jeho hrudi objevila lysina.
Hrozně jsem se zděsila, tak jsme včera šli k veterináři. Tam nám řekli, že se mohly stát dvě vlastně tři věci (ta třetí není ale moc pravděpodobná). Prý by mohl mít plíseň. To mě dost vyděsilo, takže trochu šílím. Ta druhá možnost je, že by tedy mohl mít na něco alergii. Vzali mu vzorky a v pátek se máme znovu dostavit.
Hrozně stresuju, protože pejsek má normálně krásnou srst a teď má na hrudi obrovskou lysinu. Je mi ho strašně líto a mám o něj strach. Nemáte s tím někdo zkušenosti? Neřekli byste mi prosím o tom více? Hlavně ta plíseň mě děsí. Vím, že je přenosná na lidi, ale dokonce jsem četla, že léčba je dosti náročná.
Děkuju.

Více vám řekne veterinář, až bude přesně vědět, o co jde. Jinak se léčí plíseň, jinak paraziti, jinak alergie.

Přidejte reakci

Přidat smajlík