Michaelaa23

XXX.XXX.166.160
Dobrý den,
Mám dva male joksirky a zacali se mi prat. Starsimu je 10 let a mladsimu 2 roky. Perou se vetsinou doma v me nebo pritelove pritomnosti. Nikdy se neprali, zacali pred par mesici. Vetsinou je odtrhnu a dostanou na zadek.
Perou se o me, ten starsi je na me dost fixovany a pokazde si zacne on a mladsi se pouze brani.
Mate prosim nejake rady, jak tomu predejit?
Děkuji.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Už je to tady.

Víc je zaměstnejte, zaveďte režim a buďte spravedlivá...oběma stejně...rozdávám pamlsky, tak si oba sednete a krmím na střídačku. Já to třeba dělám s piškotkama...jeden mě, jeden psu, co je větší kápo, jeden tomu druhému.
Klidně i nějaké cvičení, sedni, aportík...nejdřív běží jeden a druhej čeká, pak zase naopak.
Perou se o vás?? Kdy?? Když je starší u vás a mladší přijde taky a ten starší po něm vyjede....no tak čus, seber se a mazej, když se neumíš chovat.
Prostě je čas na mazlení, tak kdo má zájem hurá ke mně, ale bude to podle mně a tudíž v klidu, na oba se dostane stejnou měrou.
Buďte laskavá, ale důsledná a není to o tom, že jim dáte na zadek, je to o tom, že trest je např. zlobíte, tak mazejte na místo a přijďte, až se zklidníte.
Starší bude asi rozmazlenec a mladší dospěl a jak píše Meggí "už je to tady"

Michaelaa23
napsal(a):
Dobrý den,
Mám dva male joksirky a zacali se mi prat. Starsimu je 10 let a mladsimu 2 roky. Perou se vetsinou doma v me nebo pritelove pritomnosti. Nikdy se neprali, zacali pred par mesici. Vetsinou je odtrhnu a dostanou na zadek.
Perou se o me, ten starsi je na me dost fixovany a pokazde si zacne on a mladsi se pouze brani.
Mate prosim nejake rady, jak tomu predejit?
Děkuji.
Mladší dospěl. Nerozumím - perou se v mé nebo přítelově přítomnosti - to nezasáhnete včas? Většinou je odtrhnu - takže někdy ne a perou se dál? Dostanou na zadek - nic neřeší, naopak. Mají přivolání? Znají povel čekej nebo místo?

Zrzavci
napsal(a):
asi tím horkem to bude?
To je tradice - nick s číslem a ultra debullním dotazem, který to tady má zachránit.
Zítra se zeptá, jestli EO s PP také dělá tolik loužiček na granulích, které ale vlastně nechce jíst.
Michaelaa23

XXX.XXX.166.160
Zacalo to nekdy v lednu. Zacinalo to tim ze se prali o me ted uz se poperou i bez duvodu. Oba dostavaj stejne. Jeden je na gauci volam i druheho at sou na tom stejne a nebo vyhodim toho druheho at sou oba na zemi. Pamlsky dostavaj stejne nastridacku jeden ten starsi v zapeti hned dostane mladsi. Pohladim jednoho hned hladim i druheho oba jsou na tom stejne proto si s nimi uz nevim rady. Nekam jedu jedou oba semnou oba sedi spolu v aute a bez problemu. Kdyz sou doma sami a ja sem v praci je klid lezej spolu jak nejvetsi kamosi kdyz se poperou rozdelim je od sebe pak je sloucim a olizuji se jeden bez druheho nemuze byt a pres to se perou. Co sem nezkousela je s aportem to urcite zkusim. Budu rada za kazdou radu nechci jednoho od druheho odloucit.

Člověk, místo aby byl člověkem, je psem, díky za připomenutí, to jsem nezvládla.
Michaelaa23

XXX.XXX.166.160
napsal(a):
Mladší dospěl. Nerozumím - perou se v mé nebo přítelově přítomnosti - to nezasáhnete včas? Většinou je odtrhnu - takže někdy ne a perou se dál? Dostanou na zadek - nic neřeší, naopak. Mají přivolání? Znají povel čekej nebo místo?
Perou se kdyz sem doma ja sama a nebo kdyz je tu semnou pritel. Pokazde je od sebe odtrhnu!. Vetsinou se prani zabranit neda je to tak rychle ze se clovek nestihne ani otocita bitka je na svete. Chovam psy jiz nekolik let a nikdy se mi neprali. Samozdrejme ze povel znaji : sedni, lehni, prines, na misto, nesmis, cekej.To je snad zaklad ne ?

Michaelaa23
napsal(a):
Perou se kdyz sem doma ja sama a nebo kdyz je tu semnou pritel. Pokazde je od sebe odtrhnu!. Vetsinou se prani zabranit neda je to tak rychle ze se clovek nestihne ani otocita bitka je na svete. Chovam psy jiz nekolik let a nikdy se mi neprali. Samozdrejme ze povel znaji : sedni, lehni, prines, na misto, nesmis, cekej.To je snad zaklad ne ?
To teda jo! Je to základ!
Tak proč ty povely nepoužíváte?
Azorek na svém místě bude Bročka asi těžko kousat.
Michaelaa23

XXX.XXX.166.160
napsal(a):
Dekuju za vase chytre rady. Opravdu stoji za to;) prisla sem si pro radu a ne pro tyto chytre reci. Uz od zacatku top👍🏼
Michaelaa23

XXX.XXX.166.160
napsal(a):
Azorek a Brocek asi u vas nepijou ani nejí jen lezi na místě a ani se nehnou. To je teda zivot. 👍🏼🤦🏼♀️

aha
i jsem chtěla přispět svou troškou do mlýna, když jsem teda řešila skoro totéž, ale koukám, že by to bylo jen prázdné mlácení slámy.......
tak nic, no......
Michaelaa23

XXX.XXX.166.160
napsal(a):
aha
i jsem chtěla přispět svou troškou do mlýna, když jsem teda řešila skoro totéž, ale koukám, že by to bylo jen prázdné mlácení slámy.......
tak nic, no......
Klidně přispějte. Jen mi komentar prisel jako by meli psy lezet celej den na miste 🤷🏼♀️
Budu rada za kazdou radu. Dekuji

Michaelaa23
napsal(a):
Holt musíte být rychlejší. A předcházet situacím, kdy se perou. Viz sardullah.

Za mě to není tak neobvyklý případ....dva psy stejného pohlaví...všechno v poho a sluníčkové do doby než ten mladší začne dospívat a nebo dospěje.
Poradit nedokážu, prostě proto, že každý pes je jiný, na každého funguje něco jiného.
Nechci se zadavatelky dotknout, ale já prostě vidím rozmazlenost a teď nemyslím rozmazlenost, že mu koupím první poslední a mazlindám a jsem benevolentní.
Vidím rozmazlenost v absolutní absenci pravidel.
Možná se zadavatelka ohradí, ale mám poct, že dokud bylo soužití sluníčkové, tak se na to vyflákli a ne třeba z lenosti, ale třeba jen proto, že je nenapadlo, že je to důležité.
Ono pejsci nemusí ležet celý den na místě a nic nedělat, to by si člověk mohl koupit plyšáka, ale jsou chvíle, kdy není od věci každého poslat na svoje místo, aby tzv. vychladli.
Na tento problém je vcelku jednoduchá rada, nastavit pravidla chování....já jsem tady šéfíček a tak se budete chovat tak, jak je mi milé.
Jenže neexistuje kouzelné slovíčko abraka dabraka a pejsani už se nebudou prát. Je potřeba zamakat, staršímu, co vyjíždí dát couračku. Dát mu jasně najevo, že vás si nemá co hlídat. A to i kdybych ho po každém takovém incidentu měla drapnout a odnést na chvíli za dveře. A naopak odměňovat klidné soužití.
A ty psy pořádně utahejte, nejen fyzicky, ale i psychicky a pak budou ještě rádi, že se svalí na pelechy. Zaměstnejte je tak, aby už neměli čas a energii vymejšlet bejkárny. Přeci jem nejsou to polštáře, jsou to teriéři.
Doprčic jste doma dva dospělí lidi a máte dva malinkaté pejsky, tak si "dupněte" a začněte se chovat jako šéfíčci....a šéfíček není ten, kdo křičí a bacá na zadek, ale ten, kdo je kliďas a nad věcí, důsledně laskavý a hlavně sebevědomý a vyrovnaný člověk.
Takže si to srovnejte v hlavinkách a začněte pěkně od začátku, rozmyslete si, jaký psům nastavíte režim, jaká jim nastavíte pravidla a začněte to dodržovat.
A když zamakáte, tak za nějakou dobu spíš bych tipla řádově v měsících se vám to doma podaří přepiklíkovat.
A jestli svoje psy znáte, tak budete schopná vystihnout i ten momentík než začne pranice...a pak třeba stačí říct výhružně Alíku...ani na to nemysli!!!" nekřičet spíš tak jako potichu zavrčet a hned zvednout zadel a jít se třeba s pesanama přetahovat a nebo dát kostičky a nebo....cokoliv, aby povolilo napětí.

Někdy si to dva jedinci stejného pohlaví vyjasní sami a bez násilí, aniž by to člověk, který tomu nevěnuje pozornost, nebo to prostě nevidí, všiml. Často se ale stává, že se na prahu dospělosti mladšího začnou masakrovat. Rozmazlený závislý jedináček vyššího věku nic moc, tam se mantinely nastavují dost těžko. Mám přesně takového týpka, a přestože u nás to nebývá problém, vzít si druhého kluka bych si nelajsla. V osmi letech bych mu to úplně vysvětlovat nechtěla. Buď ten jejich vztah osobně okoučovat, nebo je nechat si to časem nastavit, pokud se vyloženě nervou. Každopádně majitel by v tom měl hrát aspoň nějakou roli.

Michaelaa23
napsal(a):
Nic jiného než předcházet konfliktům vám nezbývá. Musíte vypozorovat kdy a jak k rvačkám dochází a zařídit, aby se to nestalo. Například pokud starší prudí mladšího, dostane starší povel "místo", půjde na místo, a tím pádem bude klid. Chce to prostě zavést trochu přísnější pravidla.
Nemyslím, že jde o to, aby byli oba na zemi nebo oba na gauči. Ať si dělají, co chtějí, ale musí se chovat slušně.
Ještě k tomu dávání na zadek... to je podle mě skvělý způsob, jak dát psům najevo, že netušíte, která bije, a že vás nemají brát ani na okamžik vážně. Myslím, že v psím jazyce je plesknutí přes zadek naprostá krávovina, která v lepším případě nic neznamená, v horším případě je to nepochopitelná agrese z vaší strany.
Michaelaa23

XXX.XXX.166.160
Všem moc děkuji za komentáře a za rady. Musí proste pochopit ze ja sem pan a ze si nemuzou delat co chtejí. Nastavíme pravidla a uvidime i kdyz by to melo trvat rok tak to za to stoji. Vsem moc dekuji.

"Musí proste pochopit ze ja sem pan a ze si nemuzou delat co chtejí."
to je dost smutná věta......
nebylo by lepší se na to dívat nějak jako "pomůžu staršímu pochopit, že mladší ho nijak neohrožuje a že spolu mohou v míru spolunažívat" ?
napsal(a):
To je tradice - nick s číslem a ultra debullním dotazem, který to tady má zachránit.
Zítra se zeptá, jestli EO s PP také dělá tolik loužiček na granulích, které ale vlastně nechce jíst.
Jojo, však to už je dávno, co to tady začli rozhýbávat tímhle způsobem. Úplně nejdřív to tak teda asi nebylo, v časech pradávných, nicméně už tehdy platilo, že nick s číslem = mega inteligentní dotaz, pak se to asi stalo inspirací na to, jak rozproudit debaty. Jen jen to trošku průhledný