fenka Lady a pes Limo

Prodám Border kolii - Nabízíme k prodeji blue merle pejska s PP. Zvídavý ro...
DohodouUživatel s deaktivovaným účtem
Dobrý den.
Máme doma čtyři dny štěně. Jakmile se někam hnu a ona má energii, tak mi útočí na nohy. Četla jsem, že je to úplně normální, ale ona to tak má opravdu jen u mě. Nikoho jiného z domácnosti nekousne.
A když už, tak jen opravdu slabě. Do mě se vždy docela silně zahryzne a nejde zastvit, dokud někam nevylezu. Není to tím, že by ostatní měla víc ráda? Je převážně moje a věnuji se jí tu nejvíc.
UNevíte, čím by to mohlo být?
Uživatel s deaktivovaným účtem
lesnížínka
napsal(a):
Asi tím ne? Věnujete se jí nejvíc, tak největší ,,zábava" je s váma. Spíš teda ,,s tebou", předpokládám, že dotaz píše dítě.
Jak píše žínka. S vámi je větší zábava. Přečtěte si asi tak 126 příspěvků, které tady už jsou na téma "štěně kouše".
Uživatel s deaktivovaným účtem
JJ....taky teď tahám za sebou provázek a na něm přivázanýho plyšáka, protože zákusy jehličkama do lýtka jsou fakt výživný. A nebo když mám takový delší tričkošaty, tak feňuli vláčím za sebou, zakouslou to toho trika....dírky už nepočítám
A co zbývá??...pořád si říkám "Sardullah vydrž, ono jí to přejde"
Edit:
kousání je pocta...štěně buď preferuje svého oblíbence a nebo popř. toho, kdo nejvíc piští a utíká.
O naší pyrenejský čubě si všichni "cizí" mysleli, že je to nekousavé štěňátko, ale ona kousala, ale jen svojí rodinu, smečku. Bylo to vyznamenání, že jsme JEJÍ"
Teď to tady čtu manželovi a ten samozřejmě dodává, že je dobrý za sebou tahat koště....to jsme dělali u naší ovřandy.
A pokud by se vám zaměřila na ruce a nešlo jí převést na hračku, tak výborná věc je kuchyňská chňapka, pak se můžete bezbolestně mordovat.
Dobrý den, velmi záleží na tom, zda jste dítě, či dospělý člověk. Dítě pes považuje za “ Psího Přítele “ , tudíž si k němu dovolí pes více, než k dospělé osobě. Dále závisí na tom, jak ke štěněti reagujete. Pokud vás poprvé štěně kouslo a vy jste začali křičet , utíkat , nadzvedávat nohy a ruce a utíkat, případně skákat na vyšší místa, štěně tuto situaci považovalo za hru. Tuto situaci si bude pamatovat ještě velmi dlouho, tudíž vás bude ještě velmi dlouho kousat. Každopádně i v tomto případě je potřeba, štěně kousání odnaučit. Velmi doporučuji objednat si lekci se zkušeným trenérem, který vám poradí a vše ohledně tohoto téma vysvětlí. Ovšem hlavní je, přestat křičet, utíkat, nadzvedávat nohy a ruce a utíkat, případně skákat na vyšší místa. Ihned poté, co vás štěně kousne zvýšeným hlasem řeknete slovo “ NE ! “. Štěně tohle slovo nemusí ihned chápat, ovšem určitě jej pochopí. Tohle slovo je důležité štěně učit již od 2 měsíců. Pokud tohle slovo nechcete používat, můžete používat slovo “ FUJ ! “. Také je důležité jej učit již od útlého věku štěněte. Pokud štěně na tohle slovo nereaguje a kouše dále, okamžitě odveďte jeho pozornost. Pozornost odveďte oblíbenou psí hračkou ( z mé zkušenosti se jedná o psí plyšové hračky ), psím hlavolamem, či velmi chutným a oblíbeným psím pamlskem. Pokud ani tohle nezabírá, okamžitě opusťte místnost. Štěně se vyčerpá a bude vás hledat. Za pár minut opět do místnosti přijďte. Rozhodně štěně nebijte, nevyplatí se vám to.