Uhyn feny 2 dny po kastraci

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Bara111111

21.6.2021 21:09
Bara111111

XXX.XXX.67.137

Dobrý den,
Chci se zeptat zda se někomu stalo to stejne....
Dala jsem kastrovat fenu (necelých 5 let starou), po operaci se probudila,dvakrát zvracela, chodila, pila, druhý den jedla a dokonce se vykadila, neustále curala a hodně pila ale vypadal dobře, dokonce měla tendence skákat.
Třetí den velké zhoršení, zvracela jakoby se nemohla vyprázdnit, teplota 41 a byla hodně zadýchaná a bez života. Jeli jsme k vet, ten řekl že se nic neděje pouze pohmatem řekl že břicho je v pořádku, pichl celkem 3 injekce (antb, něco na horečku, a něco na zklidnění žaludku) večer teplota klesla na 39,byla ale hodně udychana a v noci zemřela.
Na pitvu jsem ji nedala, řekla jsem si že už mi ji to nevrátí a chtěla jsem ji v účtě pochovat.
Teď se však nemohu zbavit výčitek co jsem udělala špatně. Jen se chci zeptat zda se to někomu stali také a zda ví příčinu.
Dekuji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.6.2021 21:17

Bara111111 napsal(a):
Dobrý den,
Chci se zeptat zda se někomu stalo to stejne....
Dala jsem kastrovat fenu (necelých 5 let starou), po operaci se probudila,dvakrát zvracela, chodila, pila, druhý den jedla a dokonce se vykadila, neustále curala a hodně pila ale vypadal dobře, dokonce měla tendence skákat.
Třetí den velké zhoršení, zvracela jakoby se nemohla vyprázdnit, teplota 41 a byla hodně zadýchaná a bez života. Jeli jsme k vet, ten řekl že se nic neděje pouze pohmatem řekl že břicho je v pořádku, pichl celkem 3 injekce (antb, něco na horečku, a něco na zklidnění žaludku) večer teplota klesla na 39,byla ale hodně udychana a v noci zemřela.
Na pitvu jsem ji nedala, řekla jsem si že už mi ji to nevrátí a chtěla jsem ji v účtě pochovat.
Teď se však nemohu zbavit výčitek co jsem udělala špatně. Jen se chci zeptat zda se to někomu stali také a zda ví příčinu.
Dekuji.

Bez pitvy můžeme jenom spekulovat.

22.6.2021 07:28

mám u své feny pozorováno, že pokud "dýchá"(vyplazený jazyk a ventiluje), něco se děje-samozřejmě to odliším od dýchání za účelem ochlazení- prostě první řadě bolest, ve druhé stres., třeba když chce akutně na záchod. Já hned při prvních myšlenkách počítám s nejhorší variantou a pak jí osekávám...a pokud se fena neuklidnila po první návštěvě veteriny, jela bych zas.
škoda, že jste nenechala fenu, pitvat, život to sice nevrátí, ale živým pomáhá

Přidejte reakci

Přidat smajlík