Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.6.2021 19:35
Annaa

XXX.XXX.134.116

Zdravím, jak naučit psa ( štěně ) plavat ?
Děkuji.

22.6.2021 20:07
conie

XXX.XXX.206.202

Annaa napsal(a):
Zdravím, jak naučit psa ( štěně ) plavat ?
Děkuji.

Štěně plavat umí instinktivně, jde jen o to, ho s vodou s přátelit po dobrém, nenutit. Některá plemena plavou lépe, některá hůře - z mojí zkušenosti např.mops, buldoček, brabantík, naopak např. čivava, pinč, NO výborní plavci.

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.6.2021 20:46

někteří psi vodu milují a jsou skvělí plavci, jiní (stejného plemene) vodu milují "po bradavky" a plavat nechtějí.
Pokud nepotřebujete, aby byl pes plavec, klidně bych to nechala na něm a nenutila ho. Pokud u vody trávíte hodně času a potřebujete dobrého plavce, začněte co nejdřív - neb co se v mládí naučíš... Léto je ideální, můžete plavat s ním

22.6.2021 20:57

Na jednom táboře jsme učili plavat velkého knírače. Neplaval, ve vodě vykopával přední nohy do výšky, takže mu pořád padal zadek, byl ve vodě jaksi nastojato, jako by se snažil postavit na zadní. Dostal do huby pořádný silný klacek ( skoro poleno ) jako aport a konečně začal plavat, protože nemohl přes poleno kopat do vzduchu - z vody ven. Nevím, jestli si to podle popisu dovedete představit. Jednoduše - s aportem bude pes pavat líp než bez něj.

22.6.2021 21:26

Když není štěně "vydra", která se sama hned vrhne do hluboké vody, chce to trochu času a trpělivost. Vybrat klidnou vodu s příjemným, posloupným vstupem, žádné schody či silný proud. Hrát si se štěnětem na mělčině, zvykat ho na cachtání. Přidávat hloubku ve smyslu jdu po kolena, ty tam, kde se cítíš fajn. Když se štěně zasekne na určité úrovni, přijde na řadu hra - chyť si klacík, ulov si piškot (chvíli plave, nechává pachovou stopu na hladině). Hodně psů se bojí udělat první krok do neznáma, ztratit půdu pod nohama. Jak se jim to poprvé povede, většinou to jde pak samo. Když se štěně soustředí na piškot/aportek hozený těsně před čumák, často si ani nevšimne, že jejda, já plavu.
Plavecké styly lze časem vybrousit pomocí vesty, těžších aportů, společným plaváním. Také, jak je výše zmíněno, hodně záleží na plemeni.

22.6.2021 21:30
Andrýsek3

XXX.XXX.144.211

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Na jednom táboře jsme učili plavat velkého knírače. Neplaval, ve vodě vykopával přední nohy do výšky, takže mu pořád padal zadek, byl ve vodě jaksi nastojato, jako by se snažil postavit na zadní. Dostal do huby pořádný silný klacek ( skoro poleno ) jako aport a konečně začal plavat, protože nemohl přes poleno kopat do vzduchu - z vody ven. Nevím, jestli si to podle popisu dovedete představit. Jednoduše - s aportem bude pes pavat líp než bez něj.

Znala jsem maďarskou ohařku, co plavala uplně stejně, vykopávala nahoru. Vypadala spíš, že se topí. Panička s ní plavala a nadsouvala ji břicho a zadek nahoru, nakonec se naučila, ale pořad je na to plavání tak trochu levá.

22.6.2021 22:20
Terven

XXX.XXX.110.191

Já mám pořád takovýhle brodiče...a taky bych radši plavce
Edit. ...video se asi nikdy nezpracuje, ačkoliv má 10 sekund. Hlavně, že možnost přidání tady je

Video se zpracovává...

23.6.2021 08:29
Joohana

XXX.XXX.157.168

To jsem taky zvědavá, jak se nám podaří naučit štěně plavat - plemeno jako takové má vodu rádo a bývají dobří plavci. Štěně se vody nebojí, nadšeně cákalo na mělčině už v březnu. Bohužel do hloubky se mi v té době nechtělo :-).
Takže vleze do vody po prsa a končí, na hloubku nee. Objednala jsem plovací vestu, snad mu pomůže přestat se bát. Jezdíme rádi na paddleboardu, tak bych ocenila, kdyby se plavat naučil.

23.6.2021 08:40
Terven

XXX.XXX.110.191

Moje Vikina vodu miluje, za všech okolností se do ní hrne a to i v zimě, ale neplave. Musí cítit dno pod nohama, jinak je zle.
Pinčová do vody vleze jen když je opravdu teplo, užívá si to taky...ale neplave
K vodě chodíme často, nikdy jsem je násilím nenutila, neházela je tam apod.
Vikině se párkrát za život stalo, že udělala pár temp nedobrovolně, třeba když jí ujely nohy, ale nevypadala, že by z toho měla trauma.
Tak nevím, ráda bych měla plavce, v létě je to fajn zábava a jsem přesvědčená, že kdyby to zkusily, přišly by tomu na chuť. Ale netuším, jak je přimět k tomu vyzkoušení...nátlakem to dělat nechci.
Holt se smířím s tím, že někteří psi jsou brodiči a basta.
Vím, že pinčové dobře plavou. U Vikiny si nejsem jistá, zda má pro plavání vhodný proporce - dlouhý, relativně těžký tělo a krátký nohy - nejsem ale fyzik

23.6.2021 08:59

Terven napsal(a):
Moje Vikina vodu miluje, za všech okolností se do ní hrne a to i v zimě, ale neplave. Musí cítit dno pod nohama, jinak je zle.
Pinčová do vody vleze jen když je opravdu teplo, užívá si to taky...ale neplave
K vodě chodíme často, nikdy jsem je násilím nenutila, neházela je tam apod.
Vikině se párkrát za život stalo, že udělala pár temp nedobrovolně, třeba když jí ujely nohy, ale nevypadala, že by z toho měla trauma.
Tak nevím, ráda bych měla plavce, v létě je to fajn zábava a jsem přesvědčená, že kdyby to zkusily, přišly by tomu na chuť. Ale netuším, jak je přimět k tomu vyzkoušení...nátlakem to dělat nechci.
Holt se smířím s tím, že někteří psi jsou brodiči a basta.
Vím, že pinčové dobře plavou. U Vikiny si nejsem jistá, zda má pro plavání vhodný proporce - dlouhý, relativně těžký tělo a krátký nohy - nejsem ale fyzik

Měla jsem fenu s podobnou stavbou těla a plavala naprosto suverénně. A ráda.

23.6.2021 09:18

Terven napsal(a):
Já mám pořád takovýhle brodiče...a taky bych radši plavce
Edit. ...video se asi nikdy nezpracuje, ačkoliv má 10 sekund. Hlavně, že možnost přidání tady je

Náš pes jen po kotníky a prý stačí, předchozí stejný pes, zrovna tak 🙂 ovšem mně to teda neva, protože jsem se několikrát za život topila a jsem taky brodič 🙄 no a pes zvrací v autě, ale u nás to ježdění nehrozí...nemáme s mužem ani auto ani řidičák, takže to má u nás dobrý 👍 taky mám trauma- zabil se mi v autě brácha a pak i táta...
To své video najdete asi na youtube, tady se to tváří, že se nedaří nahrát, ale tam jsem to své posléze našla 🤷‍♀️ koukněte Terven

23.6.2021 09:35

Mám brodiče. Teda spíš stojiče, dokud stojí na dně, je spokojený a může být třeba po krk ve vodě. Dál neudělá ani krok. Jednou jsem lehce zatáhla za vodítko směrem k hloubce, abych věděla, jestli vůbec umí máchat tlapama. Tak umí, neutopil by se, ale hekal u toho, jako by zdolával poslední metry maratonu. Zkrátka plavat nebude a hotovo.

23.6.2021 10:15
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Všichni psi, které jsme měli, měli rádi vodu a všichni plavali. Většinou jde hlavně o ten prvotní krok vstoupit "do neznáma" a ztratit tu půdu pod nohami. Nikdy jsem je nenutila, neházela nebo netahala do vody. U současného psa to chvíli trvalo (pár týdnů, měsíců). Chodil jen tam, kde stačil. No tak jsem mu házela aporty tam. A pak jsem ho jednou pořádně rozblbla s hračkou a hodila jí dál, takže on tam vletěl a ani to nevnímal. No a od té doby skáče do vody šipky pořád, i sám, jen tak .

O feně jsem tu psala jinde, ta se sice do vody vrhala hned, ale plavat ji nešlo. Zadek ji šel dolů a ona se topila na místě. Bylo vidět, že plavat chce, ale že jí to prostě nejde. No tak jsme zkusili vestu - a ta pomohla, s vestou fena vypilovala styl a už plave i bez ní. Ale jen pokud ji neházím nějakou jó zajímavou hračku, protože potom je pobrkaná a sice už se netopí, ale to plavání je pak nic moc, tak na tohle radši vestu dávám. Ale hlavní pro mě je to, že když se vracíme z procházky, tak se nemusím bát, že se fena půjde smočit a začne se topit.

23.6.2021 10:26
Terven

XXX.XXX.110.191

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Mám brodiče. Teda spíš stojiče, dokud stojí na dně, je spokojený a může být třeba po krk ve vodě. Dál neudělá ani krok. Jednou jsem lehce zatáhla za vodítko směrem k hloubce, abych věděla, jestli vůbec umí máchat tlapama. Tak umí, neutopil by se, ale hekal u toho, jako by zdolával poslední metry maratonu. Zkrátka plavat nebude a hotovo.

Tipuju, že se dostane o dost hlouběji než Vikinka

23.6.2021 10:34

Terven napsal(a):
Tipuju, že se dostane o dost hlouběji než Vikinka

O facku hlouběji se asi dostane
Ale jinak vodu má od malička rád, jen ta zbytečná námaha v podobě plavání jakože ne-e.

23.6.2021 11:02
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Andrýsek3 napsal(a):
Znala jsem maďarskou ohařku, co plavala uplně stejně, vykopávala nahoru. Vypadala spíš, že se topí. Panička s ní plavala a nadsouvala ji břicho a zadek nahoru, nakonec se naučila, ale pořad je na to plavání tak trochu levá.

takhle blbě začínal plavat každý náš maďar - říkám tomu fáze zrezivělý kolesový parník, protože vody na hladinou je při tom úplně stejně

Přidejte reakci

Přidat smajlík