Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.6.2021 15:30
terkacerna

XXX.XXX.41.117

Asi zbytečně plaším, ale 10 kg pes mi sežral malou asi 12g kakaovou Makronku s obsahem kakaa a hořké čokolády, ale nevím v jakem množství.
Myslíte, že i takto malá dávka mu muže nějak uškodit, když se léčí se srdcem?
Díky za odpověď.

23.6.2021 17:13
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Ne, buďte v klidu.

23.6.2021 19:28
Varaxi

XXX.XXX.129.250

Tady bych řekla, že je to tak hraniční.
Kontrolujte psa, jak vypadá a jak se chová. Otrava theobrominem by měl způsobovat hyperaktivitu; kdyby se Vám pes nějak nezdál, konzultujte s veterinářem a případně tam jeďte.

23.6.2021 19:59
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Kolik může být v 12 g makronce kakaa? Si myslím, že moc ne.

Jinak pes (30 kg) mi sežral vyloženě kakao jako takové. Roztrhal celý 100 g sáček. A tím jak to bylo vysypané všude okolo a jak to měl pes nalepeny všude, tak bylo dost špatně poznat, kolik toho opravdu sežral. A to jsem se teda bála a konzultovala na veterine (omlouvám se těm, kteří to čtou podruhé, psala jsem to už v jiném vlakne). Tam mi poradili nalejt do psa hořčici s horkou vodou, že to hned vyblije. No tak nejen že jsem to do něho nemusela lejt, on si to dal s chutí, a zvracení se nekonalo. Pak jsem ještě dávala několik tablet černého uhlí, to má pomoci v případě otravy. Psa jsem sice hrozně pozorovala a každý detail se mi zdál podezřelý 😀 ale pes byl nakonec úplně v pořádku.

Uživatel s deaktivovaným účtem

23.6.2021 22:03

marcelaamax napsal(a):

Jinak pes (30 kg) mi sežral vyloženě kakao jako takové. Roztrhal celý 100 g sáček. A tím jak to bylo vysypané všude okolo a jak to měl pes nalepeny všude, tak bylo dost špatně poznat, kolik toho opravdu sežral. A to jsem se teda bála a konzultovala na veterine (omlouvám se těm, kteří to čtou podruhé, psala jsem to už v jiném vlakne). Tam mi poradili nalejt do psa hořčici s horkou vodou, že to hned vyblije. No tak nejen že jsem to do něho nemusela lejt, on si to dal s chutí, a zvracení se nekonalo. Pak jsem ještě dávala několik tablet černého uhlí, to má pomoci v případě otravy. Psa jsem sice hrozně pozorovala a každý detail se mi zdál podezřelý 😀 ale pes byl nakonec úplně v pořádku.

Hořčice je blbost, akorát je to masakr na žaludek a spol., když to pes nevyblinká. Jedině peroxid, ten napění a ven to jde, protože prostě musí, taková mechanická záležitost.

23.6.2021 22:11
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Hořčice je blbost, akorát je to masakr na žaludek a spol., když to pes nevyblinká. Jedině peroxid, ten napění a ven to jde, protože prostě musí, taková mechanická záležitost.

Jj, o peroxidu samozřejmě vím, ale neměla jsem. Jinak kamarádka co dělá na veterině mi říkala, že ta hořčice je spolehlivá, a že to funguje, že zatím všichni psi, kterým to doporučili, tak se fakt vyzvraceli. Jen já mám popelnici. Ale teda že by to byl masakr na žaludek se mi u něj vůbec nezdálo, pohoda .

24.6.2021 14:42

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

Já to vidím obráceně - voda s hořčicí není nebezpečná (ani pro žaludek a spol), peroxid vodíku ano - vznikající pěna se může dostat do dýchacích cest.

24.6.2021 14:59
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

marcelaamax napsal(a):

Náš patnáctikilovej smeták zbouchnul celou kvalitní bonboniéru, navíc plněnou fernetem- ne trestí, ale fakt fernetem. Nechal trapně dva, to už asi byl na mol, nebo nevim, že to nedojel. Odstavil si tehdy židli od stolu . Vlezl pod ní a ač musel stát "na špičkách" , aby mu záda drhly o trnož, odstrkal tu těžkou židli tak, že z ní se dostal pak v pohodě na stůl, rozbalil si to tam na pohodičku a udělal si mejdan. Měl dostatek času, že jo, a dal si do nosu. Kocovinu měl pak výbornou. Byl to železnej teroš, nestalo se mu taky nic.

24.6.2021 15:42
Atheira

XXX.XXX.209.8

Zrzavci napsal(a):
Náš patnáctikilovej smeták zbouchnul celou kvalitní bonboniéru, navíc plněnou fernetem- ne trestí, ale fakt fernetem. Nechal trapně dva, to už asi byl na mol, nebo nevim, že to nedojel. Odstavil si tehdy židli od stolu . Vlezl pod ní a ač musel stát "na špičkách" , aby mu záda drhly o trnož, odstrkal tu těžkou židli tak, že z ní se dostal pak v pohodě na stůl, rozbalil si to tam na pohodičku a udělal si mejdan. Měl dostatek času, že jo, a dal si do nosu. Kocovinu měl pak výbornou. Byl to železnej teroš, nestalo se mu taky nic.

Já se moc omlouvám, jestli si vás s někým pletu, ale neříkala jste tady někde vedle, že se vám nějaký pes sjížděl ropuchama a cíleně opíjel nakvašenýma jablkama?
Co to máte za psy? Co je to doma učíte?

24.6.2021 16:05
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Atheira napsal(a):
Já se moc omlouvám, jestli si vás s někým pletu, ale neříkala jste tady někde vedle, že se vám nějaký pes sjížděl ropuchama a cíleně opíjel nakvašenýma jablkama?
Co to máte za psy? Co je to doma učíte?

jakej pán takovej pes

ne - ten pes co si z těch ropuch udělal sport nebyl můj, ale je pravda, že flekatá k tomu měla našlápnuto, taky se jí to zalíbilo, ta jízd na ropuším slizu :D a ty jablka to je fakt, po tom šla hrozně. Ale teda jako já jí to neučila s tímhle už k nám doputovala od myslivců.
Murphy byl ranař hroznej, ten by mohl jíst žiletky a nic by to s ním neudělalo. Zlikvidoval nám celou dvouvárku vánočních išlových dortíčků z poctivý čokoládový polevy a taky nic. Tehdy se nic nevědělo o čokošce, takže jsme ani neměli strach, že by se mu mohlo stát něco jinýho, než že se přežral a málem puknul. Stejně jako když zlikvidoval během necelých 10 min. štangli salámu. Nebyl velikého vzrůstu, ale velikého ducha

Přidejte reakci

Přidat smajlík