Anonym721

XXX.XXX.225.137
Dobrý večer,
Chtěla bych se zeptat, jestli jste se již někdy setkali s tím, že u psa narostl útvar jen za několik hodin?
U nás narostl pejskovi takovýto útvar asi během 4h, ráno byl v pořádku, na oběd měl v podpazučí útvar asi 10x5cm, hrubý / vystouplý asi 1-2cm. Dále zatím neroste. Je tvrdší, hrudkovitý, a bohužel není to pouze otok.
Píšu hlavně, protože mě zajímá, jestli se s tím už někdo setkal ... samozřejmě o pejska bude postaráno a pokud se ukáže, že je to tumor, bude i operován. (Jen jsem si myslela, že tumor nemůže do tohoto rozměru narůst jen za tak krátkou dobu. A pro ucelené info, pejsek má 1rok a 1 měsíc, je ve výborné kondici, nemá žádné problémy.)
PS: upřednostnila bych fakta před dohady, ráda si přečtu i nějakou vědeckou studii a nechám se poučit od veterináře a zkušeného člověka.
Děkuji za reakce.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Na základě čeho soudíte, že se jedná o tumor? Má to podklad ve veterinárním vyšetření nebo je to jen domněnka? Nyní je sezona osin - mě by jako první napadl absces.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ale tak lymfom si může vybujet hodně rychle. Jen by nevypadal takhle:
na oběd měl v podpazučí útvar asi 10x5cm, hrubý / vystouplý asi 1-2cm. Dále zatím neroste. Je tvrdší, hrudkovitý, a bohužel není to pouze otok.
Osina, reakce na klíště či jiné kousnutí hmyzem, netřeba hned myslet na nejhorší.
lesnížínka
napsal(a):
Bujet rychle, znamená v řádu týdnů, spíš měsíců, rozhodně ne hodin.
Ne, bujet rychle může být rozhodně i jinak.
Nemusí jít o týdny, můj první pes měl progresivní nádor na varleti - neskutečný, jak to rychle jelo.
Čímž neříkám, že to je případ zadavatelky, jen, že není pravda, že to nemůže být tak rychle.
Zrzavci
napsal(a):
Nemusí jít o týdny, můj první pes měl progresivní nádor na varleti - neskutečný, jak to rychle jelo.
Čímž neříkám, že to je případ zadavatelky, jen, že není pravda, že to nemůže být tak rychle.
Za den jo? Navíc to velké, co na varleti je, je zduření, jakožto hlavní příznak rakoviny varlete, ne přímo, že by tak narostl ten nádor.
Zrzavci
napsal(a):
10 x 5 cm nádor během čtyř hodin fakt nee...takhle rychle vznikne otok, hematom...možná i ten absces. Samozřejmě to mohou být i komplikace nádoru, ale u ročního psa bych to apriori nepředpokládala.
Terven
napsal(a):
10 x 5 cm nádor během čtyř hodin fakt nee...takhle rychle vznikne otok, hematom...možná i ten absces. Samozřejmě to mohou být i komplikace nádoru, ale u ročního psa bych to apriori nepředpokládala.
No však já taky nikde nepíšu, že tohle je ten případ, jen jsem psala lesní žínce, že se nemusí jednat ani o řády týdnů.
Terven
napsal(a):
Ono to tak vyznělo...
a u zadavatelky se to objevilo za den, resp. za 4 hodiny
aha, tak to tak vyznít nemělo - bylo to v návaznosti na ty týdny, kdy to opravdu tak dlouho trvat nemusí.
Anonym721

XXX.XXX.234.171
Dekuji za reakce.