Může narůst nádor za 1 den?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Anonym721

23.6.2021 22:19
Anonym721

XXX.XXX.225.137

Dobrý večer,
Chtěla bych se zeptat, jestli jste se již někdy setkali s tím, že u psa narostl útvar jen za několik hodin?

U nás narostl pejskovi takovýto útvar asi během 4h, ráno byl v pořádku, na oběd měl v podpazučí útvar asi 10x5cm, hrubý / vystouplý asi 1-2cm. Dále zatím neroste. Je tvrdší, hrudkovitý, a bohužel není to pouze otok.

Píšu hlavně, protože mě zajímá, jestli se s tím už někdo setkal ... samozřejmě o pejska bude postaráno a pokud se ukáže, že je to tumor, bude i operován. (Jen jsem si myslela, že tumor nemůže do tohoto rozměru narůst jen za tak krátkou dobu. A pro ucelené info, pejsek má 1rok a 1 měsíc, je ve výborné kondici, nemá žádné problémy.)

PS: upřednostnila bych fakta před dohady, ráda si přečtu i nějakou vědeckou studii a nechám se poučit od veterináře a zkušeného člověka.

Děkuji za reakce.

Uživatel s deaktivovaným účtem

23.6.2021 22:23

Na základě čeho soudíte, že se jedná o tumor? Má to podklad ve veterinárním vyšetření nebo je to jen domněnka? Nyní je sezona osin - mě by jako první napadl absces.

23.6.2021 22:33
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Ne, nemůže, ani omylem.

23.6.2021 23:15

Ale tak lymfom si může vybujet hodně rychle. Jen by nevypadal takhle:
na oběd měl v podpazučí útvar asi 10x5cm, hrubý / vystouplý asi 1-2cm. Dále zatím neroste. Je tvrdší, hrudkovitý, a bohužel není to pouze otok.
Osina, reakce na klíště či jiné kousnutí hmyzem, netřeba hned myslet na nejhorší.

23.6.2021 23:27
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Bujet rychle, znamená v řádu týdnů, spíš měsíců, rozhodně ne hodin.

24.6.2021 11:00
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

lesnížínka napsal(a):
Bujet rychle, znamená v řádu týdnů, spíš měsíců, rozhodně ne hodin.

Ne, bujet rychle může být rozhodně i jinak.

Nemusí jít o týdny, můj první pes měl progresivní nádor na varleti - neskutečný, jak to rychle jelo.
Čímž neříkám, že to je případ zadavatelky, jen, že není pravda, že to nemůže být tak rychle.

24.6.2021 11:19
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Zrzavci napsal(a):

Nemusí jít o týdny, můj první pes měl progresivní nádor na varleti - neskutečný, jak to rychle jelo.
Čímž neříkám, že to je případ zadavatelky, jen, že není pravda, že to nemůže být tak rychle.

Za den jo? Navíc to velké, co na varleti je, je zduření, jakožto hlavní příznak rakoviny varlete, ne přímo, že by tak narostl ten nádor.

24.6.2021 13:32
Terven

XXX.XXX.110.191

Zrzavci napsal(a):

10 x 5 cm nádor během čtyř hodin fakt nee...takhle rychle vznikne otok, hematom...možná i ten absces. Samozřejmě to mohou být i komplikace nádoru, ale u ročního psa bych to apriori nepředpokládala.

24.6.2021 13:44
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Terven napsal(a):
10 x 5 cm nádor během čtyř hodin fakt nee...takhle rychle vznikne otok, hematom...možná i ten absces. Samozřejmě to mohou být i komplikace nádoru, ale u ročního psa bych to apriori nepředpokládala.

No však já taky nikde nepíšu, že tohle je ten případ, jen jsem psala lesní žínce, že se nemusí jednat ani o řády týdnů.

24.6.2021 13:45
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

lesnížínka napsal(a):
Za den jo? Navíc to velké, co na varleti je, je zduření, jakožto hlavní příznak rakoviny varlete, ne přímo, že by tak narostl ten nádor.

kde píšu, že za den?

24.6.2021 13:47
Terven

XXX.XXX.110.191

Zrzavci napsal(a):
kde píšu, že za den?

Ono to tak vyznělo...

a u zadavatelky se to objevilo za den, resp. za 4 hodiny

24.6.2021 14:49
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Terven napsal(a):
Ono to tak vyznělo...

a u zadavatelky se to objevilo za den, resp. za 4 hodiny

aha, tak to tak vyznít nemělo - bylo to v návaznosti na ty týdny, kdy to opravdu tak dlouho trvat nemusí.

Anonym721

26.6.2021 15:44
Anonym721

XXX.XXX.234.171

Dekuji za reakce.

26.6.2021 15:46
Terven

XXX.XXX.160.10

Anonym721 napsal(a):
Dekuji za reakce.

Tak od středy jste už asi byli na veterině...o co se nakonec jedná?

3.7.2021 12:03
fikovnice

XXX.XXX.133.158

Terven napsal(a):
Tak od středy jste už asi byli na veterině...o co se nakonec jedná?

Posouvám...též by mě to zajímalo.

Přidejte reakci

Přidat smajlík