Aby pes neočůrával budovy apod.

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Michelles.

24.6.2021 07:33
Michelles.

XXX.XXX.8.197

Ahoj,
mám krátce štěně, kluka, kterého učím venčit se venku. Vždycky ho nosim na trávu, aby věděl, že má potřebu vykonávat tam. Když jdu po městě, tak všude vidím ochcaný fasády, lavičky, různý sloupky atd.Tak mě napadá, jak mám psa naučit aby na tyhle místa nečůral a aby věděl, že může fakt jen na trávě nebo u stromu?
Nechci aby můj pes tyhle místa ochcával taky. Dokážu si představit, že když dospělej pes začně někde očuchávat místo k vyčůrání, tak mu řeknu něco jako klasický "ne" a třeba ho mírně zatáhnu, aby šel dál. Nebo bude naučenej jít po ulici u nohy.
Ale co štěně? Dá se to učit už od štěněte, když jednak ještě nezvedá nožku a zároveň, aby to nepochopilo třeba tak, že čůrat venku obecně je špatně?
Předem díky za odpovědi :)

Uživatel s deaktivovaným účtem

24.6.2021 07:44

Očůrávání rohů není klasické vykonání potřeby, je to značkování a to štěně nedělá, takže ho nemáte co učit.
S tím očůráváním rohů a laviček si zas až takovou hlavu nedělejte. Prostě mu to nedovolíte. Pes si takové místo často očuchá, protože už je určitě počůrané od kolegy a eventuelně přečůrá. Pokud ho k tomu rohu nepustíte a budete pokračovat v chůzi, tak ten roh a nebo lavičku počůrat nemůže.

24.6.2021 08:12

Michelles. napsal(a):
Ahoj,
mám krátce štěně, kluka, kterého učím venčit se venku. Vždycky ho nosim na trávu, aby věděl, že má potřebu vykonávat tam. Když jdu po městě, tak všude vidím ochcaný fasády, lavičky, různý sloupky atd.Tak mě napadá, jak mám psa naučit aby na tyhle místa nečůral a aby věděl, že může fakt jen na trávě nebo u stromu?
Nechci aby můj pes tyhle místa ochcával taky. Dokážu si představit, že když dospělej pes začně někde očuchávat místo k vyčůrání, tak mu řeknu něco jako klasický "ne" a třeba ho mírně zatáhnu, aby šel dál. Nebo bude naučenej jít po ulici u nohy.
Ale co štěně? Dá se to učit už od štěněte, když jednak ještě nezvedá nožku a zároveň, aby to nepochopilo třeba tak, že čůrat venku obecně je špatně?
Předem díky za odpovědi :)

..až začne zvedat nožku, tak ho k domu či zdi prostě nepustili, časem pochopí. Měla jsem to se všemi psy, nikdy nebyl problém, když hledám klíče u domovních dveří, tak zeď okolo cpi moci děsivě, pes v klidu sedí a preznackovat ho nikdy nenapadne....

24.6.2021 09:15

A dávejte bacha na auta - očůrávání. To může čert vzít i mě. Natož někomu, komu na autě extrémě záleží. To by vás majitel pěkně seřval.
A někdo si jde městem kolem zaparkovaných aut a jeho pes každé druhé označkuje.

Extrém byl, když můj pes kdysi označkoval paní sedící uprostřed louky. Asi rozjímala.
Naštěstí si toho nevšimla. Teď už je to legrace, tenkrát mi dobře nebylo.

24.6.2021 09:34

ono je to i kus od kusu. Tři dogy byly nesmírně čistotné. Čůralo se vždy mimo zpevněné plochy, bobek byla snaha odložit do křoví... Čtvrtá (stejně vedená) je prase. Klidně se vypustí doprostřed náměstí, jen proto, že tam nějaká čubina nechala vzkaz. Vypustí - a to je na vodítku... Nepotřebuje trávu, nepotřebuje křoví.
Proto vždy platí, že než se vyrazí do "civilizace", vede první cesta na místo venčení vhodné. Budete se mi smát, ale při plánování dovolenkových cest je jeden z parametrů vhodného parkoviště i možnost vyvenčení... aby se minimalizovala možnost "ostudy"... Daří se nám to - ale nelze usnout na vavřínech.

24.6.2021 09:39

Před nástupem do nevenčícího prostoru se jde venčit s povelem "čůrat". A pak u baráku, auta, kytiček před květinářstvím,.. říkám "tady ne, tady jdeme, šikulka", ale pořád na nás koukají jako na ..

24.6.2021 10:43

Jeee děkuji, že jsou lidi, kteří svým psům nedovolí značkovat všechno možný. Nám na roh u vchodových dveří chodí venčit ženská z vedlejšího domu. Před domy je tráva a stromořadí a ona stejně své dvě čivavky táhne podél domů. Jednou jsem ji přistihla jak prostě stojí a čeká až se pes v našem vchodu vyčůrá. Tak jsem ji zdrbala jestli je normální. Odvětila, že je tu málo stromů tak co jako

24.6.2021 10:59

Proto vždy platí, že než se vyrazí do "civilizace", vede první cesta na místo venčení vhodné. Budete se mi smát, ale při plánování dovolenkových cest je jeden z parametrů vhodného parkoviště i možnost vyvenčení... aby se minimalizovala možnost "ostudy"... Daří se nám to - ale nelze usnout na vavřínech.

To samé i při plánování ubytování. V kempu chata co nejblíže k zadnímu východu do lesa, penzion nikdy na náměstí, ale vždy na okraji a pokoj nejlépe s přístupem rovnou ven......a pod.

24.6.2021 11:03

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Jeee děkuji, že jsou lidi, kteří svým psům nedovolí značkovat všechno možný. Nám na roh u vchodových dveří chodí venčit ženská z vedlejšího domu. Před domy je tráva a stromořadí a ona stejně své dvě čivavky táhne podél domů. Jednou jsem ji přistihla jak prostě stojí a čeká až se pes v našem vchodu vyčůrá. Tak jsem ji zdrbala jestli je normální. Odvětila, že je tu málo stromů tak co jako

Já to vidím u mámy na sídlišti, baráky ochcaný neuvěřitelně, bych těm majitelům nafackovala...všude okolo křoví, stromy, tam se psy můžou vyznačkovat do sytosti.

Nevím, nikdy jsem se na to nějak extra nezaměřovala. Psa na vodítku vedu tak, aby neobčůrával, pokud je pes na volno a jdeme např. kolem auta tak ho mám pod dozorem a pokud vidím, že hrozí označkování auta, tak prostě houknu "hej...švihej od toho" a pes pokračuje v krasojízdě aniž by na auto cvrnknul.

24.6.2021 11:08

Já to vidím u mámy na sídlišti, baráky ochcaný neuvěřitelně, bych těm majitelům nafackovala...všude okolo křoví, stromy, tam se psy můžou vyznačkovat do sytosti.

Nevím, nikdy jsem se na to nějak extra nezaměřovala. Psa na vodítku vedu tak, aby neobčůrával, pokud je pes na volno a jdeme např. kolem auta tak ho mám pod dozorem a pokud vidím, že hrozí označkování auta, tak prostě houknu "hej...švihej od toho" a pes pokračuje v krasojízdě aniž by na auto cvrnknul.

Áno, a pak lavičky před domy a v sídlišti vůbec. Fakt dobré usednout před domem na lavičku bech.anou psy.
A dělají to konkrétní psi z domu. Občas v paneláku přespáváme, psice se první hrne k lavičce, ať jdeme dovnitř nebo ven. Nesmí- "tady ne", až za cestou na trávě.

24.6.2021 11:40
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Psi se to naučí dobře, jen je potřeba se tomu pověnovat. Se mnou by je nanapadlo cvrknout na auto a pak jdeme i s mužem a pes přechčije auto(teda kolo) Vytřeštím oči: to jako má co znamenat?! A muž: aha, to se nesmí? To já ho nechávám Když jsme šli městem, kolem domů, už jsem skoro nemusela sledovat. Měli povoleno přečichat, ale ne přeznačkovat a v pohodě dodržovali. Kadí se do keřů. No teď bohužel, jak je starý, špatně chodí, takže do keřů by se zamotal, tak prostě hodí bobek klidně uprostřed cestičky, což ještě před půlrokem neudělal. Samozřejmě to odkopnu pryč. Čůrá už většinou na holku, tak to už ani nehlídám, už nikomu auto či roh nepřečůrá.

24.6.2021 11:49

Tak co si budeme povídat, hlavně lidi jsou prasata.
My jsme měli nový plot z betonových dílců a jedna sousedka z ulice taky běžně nechávala svýho psa ho ochcat těsně pod poštovní schránkou. Já vždycky vyběhla, začala jsem nadávat a plot jsem hned umyla. Od tý doby je klid, hlavně pes tu už ani sám neběhá. Asi nebyly stížnosti jenom od nás. Pojala jsem podezření, že lidi si myslí, že když máme 4 psy, tak pochcaný plot a nasráno před brankou nám nevadí, jsme na to přece zvyklí.

24.6.2021 11:58

Tak co si budeme povídat, hlavně lidi jsou prasata.
My jsme měli nový plot z betonových dílců a jedna sousedka z ulice taky běžně nechávala svýho psa ho ochcat těsně pod poštovní schránkou. Já vždycky vyběhla, začala jsem nadávat a plot jsem hned umyla. Od tý doby je klid, hlavně pes tu už ani sám neběhá. Asi nebyly stížnosti jenom od nás. Pojala jsem podezření, že lidi si myslí, že když máme 4 psy, tak pochcaný plot a nasráno před brankou nám nevadí, jsme na to přece zvyklí.

No to my povídejte....minule jsem vylezla z branky a půl metru před ní hovno jak cep.
To to těm lidem není trapný, že pes hodí bobana doprostřed chodníku a já nic, budu dělat, že jsem to neviděla a jdu dál.

Jako neříkám, taky se mi stalo, že jsem se před tím, než jsem vyrazila nezkontrolovala a měla sebou jeden pytlík a pes kadil 2x...a taky pěkně uprostřed chodníku. No tak jsem bobana odkopla ke straně, mazala se psem domů, vzala pytlík a letěla zpátky sebrat hovňouse.
Taky od tý doby mám sebou těch pytlíků tak pět....takovou ostudu už nechci zažít a to mě u toho nikdo neviděl, ale i tak mi bylo trapně.

24.6.2021 12:05
Varaxi

XXX.XXX.1.226

No to my povídejte....minule jsem vylezla z branky a půl metru před ní hovno jak cep.
To to těm lidem není trapný, že pes hodí bobana doprostřed chodníku a já nic, budu dělat, že jsem to neviděla a jdu dál.

Jako neříkám, taky se mi stalo, že jsem se před tím, než jsem vyrazila nezkontrolovala a měla sebou jeden pytlík a pes kadil 2x...a taky pěkně uprostřed chodníku. No tak jsem bobana odkopla ke straně, mazala se psem domů, vzala pytlík a letěla zpátky sebrat hovňouse.
Taky od tý doby mám sebou těch pytlíků tak pět....takovou ostudu už nechci zažít a to mě u toho nikdo neviděl, ale i tak mi bylo trapně.

před tím, než jsem vyrazila nezkontrolovala a měla sebou jeden pytlík a pes kadil 2x...

Já zazvonila u toho domu, kam pes vyložil náklad, a poprosila o pytlík. Vždycky mi ho dali a ještě poděkovali. :)

24.6.2021 12:31

Varaxi napsal(a):
před tím, než jsem vyrazila nezkontrolovala a měla sebou jeden pytlík a pes kadil 2x...

Já zazvonila u toho domu, kam pes vyložil náklad, a poprosila o pytlík. Vždycky mi ho dali a ještě poděkovali. :)

Tohle nebylo u domu....byl to plot u ploché dráhy, naproti takovej parčík, domů jsem to měla kousek.

24.6.2021 12:39

To já už sbírala hovňouse i do posmrkaného papírového kapesníku, nic jiného jsem neměla, neb pes sejřil jaksi neplánovaně. A to prosím pěkně kapesník ani omylem nepojme bobiká komplet. No pohled pro bohy...

A když už máme tohle exkrémně zajímavé téma, tak musím říct, že nejhorší je, když měl pes průjem a překvapil mě tím někde venku. Jsem se modlila, aby to nikdo neviděl, protože to prostě neuděláte nic. Na zahradě to řeším hadicí, ale kilometr od baráku?

24.6.2021 12:59
elisak

XXX.XXX.194.232

To já už sbírala hovňouse i do posmrkaného papírového kapesníku, nic jiného jsem neměla, neb pes sejřil jaksi neplánovaně. A to prosím pěkně kapesník ani omylem nepojme bobiká komplet. No pohled pro bohy...

A když už máme tohle exkrémně zajímavé téma, tak musím říct, že nejhorší je, když měl pes průjem a překvapil mě tím někde venku. Jsem se modlila, aby to nikdo neviděl, protože to prostě neuděláte nic. Na zahradě to řeším hadicí, ale kilometr od baráku?

Mě pes průjmuje pravidelně po cestě autem. Jezdíme každý týden autem na rehabilitace, je to na sídlišti v Praze, takže paráda.
Teď jsem teda dostala doporučení na přírodní prášky na zklidnění psa, aby mi líp pracoval na rehábce a evidentně to funguje i na ten stres z auta. Už to není úplně průjem, takže se to dá i nějak rozumně sebrat.

24.6.2021 13:05

Já chodím dodatečně posbírat i na lesní cestu, kterou máme naproti domu. Je to východiště turistických tras a i když se snažím zabránit tomu, aby tam pes hodil bobek, tak se to nepodaří vždycky. Ovšem lidský hov.na tam nacházím pravidelně včetně hromady papírů nebo vlhčených ubrousků, které jen tak brzo nezetlejí. Už jsem celkem alergická na otázku, jestli sbíráme. Mám vždycky nachystanou svoji otázku: a vy po sobě taky sbíráte? Ne, lidi nikdy po sobě nesbírají. Ale kdyby si aspoň udělali důlek a zahrabali to. Předevčírem u rybníka, ohniště i nepořádek kolem po rybářích uklizený, až mi spadla brada. Ovšem v křoví opodál opět lidský ho.vno. Jo, chápu to, v přírodě to na člověka přijde a co potom, přece se nepose.re. Ale fakt pak lidem nevadí, že když jdou na houby nebo na procházku do přírody, tak do toho šlápnou? Snad jim to někdy dojde, když teď už má psa skoro každej. Ono totiž fakt není o co stát, když psovi musíte tu chuťovku z huby vybírat, když to teda stihnete. Nechci tedy zacházet do podrobností, zvlášť když ještě třeba někdo obědvá.
Jinak všem se omlouvám za debatu o ho.vně.

24.6.2021 13:09

Výšlap na Praděd Údolím Bílé Opavy je cesta lemovaná podpapíráky a strašným smradem. Takový extrém jsem nikde jinde neviděla.

24.6.2021 13:51

Výšlap na Praděd Údolím Bílé Opavy je cesta lemovaná podpapíráky a strašným smradem. Takový extrém jsem nikde jinde neviděla.

No, už jsem tam nebyla dobrých 5 let, je to moc exponované, já radši neznačené trasy. A na Borůvkové hoře jste byla? Tam jsem si myslela, že se fakt vrátím, a to jsme s sebou psy ani neměli.

24.6.2021 13:58

No, už jsem tam nebyla dobrých 5 let, je to moc exponované, já radši neznačené trasy. A na Borůvkové hoře jste byla? Tam jsem si myslela, že se fakt vrátím, a to jsme s sebou psy ani neměli.

Nebyla. Povídejte
Šli jsme jen tu exponovanou trasu, která sice byla krásná, ale ty poklady kolem
Jako jak už tu padlo, chápu tělesné potřeby a zrovna na téhle stezce se nikam odbíhat od cesty moc nedá. Ale přesto, hrábnout do země a alespoň trochu to zamaskovat, by nikoho nezabilo.

24.6.2021 14:04

Nebyla. Povídejte
Šli jsme jen tu exponovanou trasu, která sice byla krásná, ale ty poklady kolem
Jako jak už tu padlo, chápu tělesné potřeby a zrovna na téhle stezce se nikam odbíhat od cesty moc nedá. Ale přesto, hrábnout do země a alespoň trochu to zamaskovat, by nikoho nezabilo.

Já myslím, že jsem to dnes už dost vyčerpala, už se to nehodí. Zkrátka a dobře cesta lemovaná lidskými exkrementy a to jsme tehdy skoro nikoho nepotkali, bylo šílené vedro. A nejhorší to bylo z polské strany, vedou tam totiž turistické stezky, polská a česká přímo vedle sebe.
Jinak pokud byste někdy zavítala do Jeseníků nebo do podhůří a chtěla opravdu skoro nikoho nepotkat, doporučuju neznačené trasy kolem Vrbna pod Pradědem, balzám na duši.

Přidejte reakci

Přidat smajlík