5-měsníční štěně loužičky

Kříženec
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.6.2021 14:12
Lola145

XXX.XXX.177.124

Zdravím,
vím že je to taky 150x denně, ale přesto zakládám znovu tuto diskuzi...
Mám 5 měsíční štěně malého vzrůstu, kříženec trpasličího pinče a čehosi (povahově a vzhledově je ale hodně na toho pinče). Domů jsem si ho přivedla v 9 týdnech, učila na podložku a zhruba do měsíce jsem podložky odstranila a mezitím ho učila ven.

A teď k věci, je doma sám 4 hodiny, pak přijdu a vyvenčím ho (pracuji kousek) a pak zase na cca 3 hodiny je sám. Pokaždé je ale po bytě hodně loužiček, někdy i hromádka. Když jsem doma s ním (home office, víkend) tak to vydrží klidně i 5 hodin bez nehody.
Je možné že prostě si jen ještě nezvykl na samotu a myslí si že už nepřijdu tak to pustí, nebo že by to snad dělal naschvál?
Nebo ještě mě napadlo, že to teda jednou pustí a potom jde kolem, ucítí to a vyčůrá se kvůli tomu znovu a tím pádem je potom tolik loužiček?
Venku ho chválím, dávám odměnu, doma když ho načapu tak řeknu "fuj škaredý pes" a on sklopí uši a ví že to je špatně, ale stejně ,když je sám, tak se vyčůrá...
Otázka zní, dá se s tím něco dělat nebo prostě počkat až bude starší a ono to "vymizí" samo?
Hodně lidí tu píše podobné případy, ale že pejsek jen "sem tam" udělá loužičky. Můj je dělá teda každý den co je sám...
Děkuji za odpovědi a rady.

24.6.2021 15:55
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

A víte, jak to u vás vypadá, co dělá, když je doma sám? Ptala jste se sousedů, jestli neječí celé tři hodiny? Tohle vypadá, že je to ze stresu a ano, nenaučila jste ho na samotu.

Uživatel s deaktivovaným účtem

24.6.2021 16:07

stres ze samoty
stres z "fuj zlý pes"

24.6.2021 16:10
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
stres ze samoty
stres z "fuj zlý pes"

On se asi člověk neudrží, když najde zprasenej byt..ale máte pravdu...úplně blbě Jestli do té doby byl pes ještě v klidu, tak to všechno pustí, jak uslyší klíč v zámku

24.6.2021 16:13

Lola145 napsal(a):
Zdravím,
Mám 5 měsíční štěně malého vzrůstu, kříženec trpasličího pinče a čehosi (povahově a vzhledově je ale hodně na toho pinče). Domů jsem si ho přivedla v 9 týdnech, učila na podložku a zhruba do měsíce jsem podložky odstranila a mezitím ho učila ven.

A teď k věci, je doma sám 4 hodiny, pak přijdu a vyvenčím ho (pracuji kousek) a pak zase na cca 3 hodiny je sám. Pokaždé je ale po bytě hodně loužiček, někdy i hromádka. Když jsem doma s ním (home office, víkend) tak to vydrží klidně i 5 hodin bez nehody.
Je možné že prostě si jen ještě nezvykl na samotu a myslí si že už nepřijdu tak to pustí, nebo že by to snad dělal naschvál?
Nebo ještě mě napadlo, že to teda jednou pustí a potom jde kolem, ucítí to a vyčůrá se kvůli tomu znovu a tím pádem je potom tolik loužiček?
Venku ho chválím, dávám odměnu, doma když ho načapu tak řeknu "fuj škaredý pes" a on sklopí uši a ví že to je špatně, ale stejně ,když je sám, tak se vyčůrá...
Otázka zní, dá se s tím něco dělat nebo prostě počkat až bude starší a ono to "vymizí" samo?
Hodně lidí tu píše podobné případy, ale že pejsek jen "sem tam" udělá loužičky. Můj je dělá teda každý den co je sám...

NEVÍ, že je to špatně.

24.6.2021 16:38

Lola145 napsal(a):
Zdravím,

Jo a naschvál to taky nedělá. Asi jste těch předchozích 150 příspěvků nečetla pečlivě.

24.6.2021 17:41

"Venku ho chválím, dávám odměnu, doma když ho načapu tak řeknu "fuj škaredý pes"..."

Postup bych opravila následovně: doma, když ho načapu, honem ho vezmu a beze slova vyvedu ven, aby se dovyčůral venku.

Kdyby věděl, že se to doma nedělá, nedělal by to. Takže to neví. Nebo ne tolik, aby to stačilo.
Mimochodem je zajímavé, že tu máme opět problém s nečistotností u psa, kterej byl učenej na podložku. Co přesně s tím, to nevím... Ráno psa vyvenčit víc než dosud, zařídit si pár dní, kdy se za ním budete vracet dřív než za několik hodin (nebo si na to vezmete dovolenou), zařídit si někoho, kdo za ním přijde třeba hodinu po vašem odchodu...

25.6.2021 08:10
Lola145

XXX.XXX.177.124

Právěže sousedi říkali že je už úplně potichu a nahrávala jsem ho i na kameru a to na chvíli když odejdu pokňučí a pak spí většinu času, ale mám záznam jen na první cca 2 hodiny, potom už to kamera nevydrží ...Předtím nechával třeba jednu loužičku co jsem byla v práci, teď je jich i 5, nevím jestli je to i tím že dospívá a začíná "značkovat" nebo tím že má teď antibiotika, nebo tím že je prostě vedro jako prase, protože některé ty loužičky vypadají jenom jako voda skoro

25.6.2021 08:26
Lola145

XXX.XXX.177.124

"Venku ho chválím, dávám odměnu, doma když ho načapu tak řeknu "fuj škaredý pes"..."

Postup bych opravila následovně: doma, když ho načapu, honem ho vezmu a beze slova vyvedu ven, aby se dovyčůral venku.

Kdyby věděl, že se to doma nedělá, nedělal by to. Takže to neví. Nebo ne tolik, aby to stačilo.
Mimochodem je zajímavé, že tu máme opět problém s nečistotností u psa, kterej byl učenej na podložku. Co přesně s tím, to nevím... Ráno psa vyvenčit víc než dosud, zařídit si pár dní, kdy se za ním budete vracet dřív než za několik hodin (nebo si na to vezmete dovolenou), zařídit si někoho, kdo za ním přijde třeba hodinu po vašem odchodu...

Na téma podložka jsem toho už četla hodně, ale bohužel pozdě a už to nevrátím. A upřímně ani nevím jak bych to řešila, protože když jsem si ho přivedla měl 1,4 kg a klepal se zimou pomalu i doma, natož když jsme vyšli ven a zkoušeli ho dávat čůrat tam...navíc kamarádky tak řešily taky svoje psy a jsou všichni ok...
Navíc co se týče samoty, tak pes umí být i sám ve vedlejší místnosti bez nás, jako jo většinu dne je jinak vtěrka ale tak je to pořád ještě mimino, navíc když je už takhle sám cca 7 hodin tak mu nemám za zlé že chce být zbytek dne u nás, pes je rád součástí smečky.

25.6.2021 09:37
Joohana

XXX.XXX.157.168

Lola145 napsal(a):
Na téma podložka jsem toho už četla hodně, ale bohužel pozdě a už to nevrátím. A upřímně ani nevím jak bych to řešila, protože když jsem si ho přivedla měl 1,4 kg a klepal se zimou pomalu i doma, natož když jsme vyšli ven a zkoušeli ho dávat čůrat tam...navíc kamarádky tak řešily taky svoje psy a jsou všichni ok...
Navíc co se týče samoty, tak pes umí být i sám ve vedlejší místnosti bez nás, jako jo většinu dne je jinak vtěrka ale tak je to pořád ještě mimino, navíc když je už takhle sám cca 7 hodin tak mu nemám za zlé že chce být zbytek dne u nás, pes je rád součástí smečky.

A učila jste ho na úplnou samotu ? Že odejdete z bytu ? Zkuste mu dát něco na zabavení než odejdete a učte po chvilkách. My dáváme Kong wobbler se snídaní nebo kost zavřenou v krabici nebo lízací podložku atp. Něco, aby se pes těšil, až odejdete. Pořádně utahat tělo i hlavu předtím. Chápu, že pracujete a že to bude náročné, ale zabojujte. Měli jsme (tedy brácha, když byl teenager) psa, kterého jsme nezvládli naučit na samotu a bylo to peklo pro všechny zúčastněné. Pes ve stresu, sousedi na prášky...O výchově psa jsme my děti věděly houby a máma sice měli vždycky psa, ale asi se výchova moc neřešila. Držím palce a zabojujte.

Ad podložka - štěně taky přišlo naučené na podložku od chovatelky, ale během týdne na ni už nechtěl chodit, podložku cupoval a žral a chodil jen venku, takže šla pryč.

25.6.2021 09:59

"některé ty loužičky vypadají jenom jako voda skoro"
tedy - je to moč?
ony to mohou být i sliny

28.6.2021 14:54
Lola145

XXX.XXX.177.124

"některé ty loužičky vypadají jenom jako voda skoro"
tedy - je to moč?
ony to mohou být i sliny

Sliny to nebyly, ale to bylo nejspíš opravdu těmi antibiotiky nebo vysokými teplotami.
Teď když bylo zase o něco lépe a nebere už žádné léky byla loužička jedna.... ale bez loužičky to asi ještě nebylo teda no...
Samotu jsme ho učili jsme oba s přítelem podle jedné webové stránky, nejdřív učit do pelíšku, potom nechávat samotného v místnosti, potom postupně samotného v bytě a co se týče "kraválu" tak je fakt hodný, až mi i sousedi říkali že je fakt potichu a ani o něm neví skoro...proto nechápu že by ze stresu dělal loužičky když je jinak potichu...
Pořád si říkám, že prostě každý pes je jiný a to, že pes X neměl loužičky už pomalu co otevřel oči neznamená, že můj bude taky dokonalý, ale už bych ráda přetočila dopředu tu dobu, kdy bude teda bez loužiček domácnost :D
Ještě když někdo v okolí má "chytré" řeči že to čůrá naschvál, vám dá prostě brouka do hlavy

28.6.2021 15:24
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Jen dotaz: na co bere 5 měsíční štěně ATB?

28.6.2021 15:42

Lola145 napsal(a):
Sliny to nebyly, ale to bylo nejspíš opravdu těmi antibiotiky nebo vysokými teplotami.
Teď když bylo zase o něco lépe a nebere už žádné léky byla loužička jedna.... ale bez loužičky to asi ještě nebylo teda no...
Samotu jsme ho učili jsme oba s přítelem podle jedné webové stránky, nejdřív učit do pelíšku, potom nechávat samotného v místnosti, potom postupně samotného v bytě a co se týče "kraválu" tak je fakt hodný, až mi i sousedi říkali že je fakt potichu a ani o něm neví skoro...proto nechápu že by ze stresu dělal loužičky když je jinak potichu...
Pořád si říkám, že prostě každý pes je jiný a to, že pes X neměl loužičky už pomalu co otevřel oči neznamená, že můj bude taky dokonalý, ale už bych ráda přetočila dopředu tu dobu, kdy bude teda bez loužiček domácnost :D
Ještě když někdo v okolí má "chytré" řeči že to čůrá naschvál, vám dá prostě brouka do hlavy

Zrovna tento víkend jsem váhala, jestli pes nečůrá naschvál. Hárá mně jedna fena a psa jsem si s sebou vzala na noc do ložnice, fena spala v jiném pokoji. Ráno, tedy spíš dopoledne jsem zjistila, že jeden květináč je čerstvě zalitý. Pak jsem si uvědomila, že jsem vlastně nezalívala, a čichla jsem k němu. Jasná věc. A přitom by fakt nikdo nepoznal, že to ten uličník udělal do květináče, tak dobře to bylo zamaskovaný. Jsou prostě chytří.

29.6.2021 12:23
Lola145

XXX.XXX.177.124

Zrovna tento víkend jsem váhala, jestli pes nečůrá naschvál. Hárá mně jedna fena a psa jsem si s sebou vzala na noc do ložnice, fena spala v jiném pokoji. Ráno, tedy spíš dopoledne jsem zjistila, že jeden květináč je čerstvě zalitý. Pak jsem si uvědomila, že jsem vlastně nezalívala, a čichla jsem k němu. Jasná věc. A přitom by fakt nikdo nepoznal, že to ten uličník udělal do květináče, tak dobře to bylo zamaskovaný. Jsou prostě chytří.

Tak do květináče se mi ještě nevyčůral, ale ten můj se teprve učí zvedat nohu takže všechno je možné :D :D

29.6.2021 12:33
Lola145

XXX.XXX.177.124

lesnížínka napsal(a):
Jen dotaz: na co bere 5 měsíční štěně ATB?

ATB měl protože měl s menšími přestávkami průjem. Už ji měl dříve, ale to tak odpoledne a večer a to jsem mu nechala trochu půst a a pak byl ok, ale teď to nějak nešlo zastavit...Veterinář mi nejdřív dal nějaké prášky na zastavení a dietní konzervu a řekl že pak můžu normálně přejít na granule zpátky, tak jsem to udělala a pak zase průjem, tak mi jiný veterinář pak dal prý "pro jistotu" ATB ale že je to určitě potravou, takže i drahé spešl granule k tomu a nazdar....jako aby mě obyčejná sra*ka vyšla na 1300 celkem to jsem fakt nečekala, ale jsem ráda že to nebylo něco vážnějšího, jen asi intolerance na původní granule...Divné je že mu dříve nevadily až pak prostě z ničeho nic

29.6.2021 13:16
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

A teď už OK? Bez průjmu? Takže krmíte a krmit budete co, ty spešl granule, co vám dal vet? Špatná strava, do toho ATB, mě jako příčina čůrání a průjmu napadla hned. Teda i jsem si tipnula, že ATB dostal na průjem, to je teď moderní, cpát hned do psa ATB.

29.6.2021 17:34

Lola145 napsal(a):
ATB měl protože měl s menšími přestávkami průjem. Už ji měl dříve, ale to tak odpoledne a večer a to jsem mu nechala trochu půst a a pak byl ok, ale teď to nějak nešlo zastavit...Veterinář mi nejdřív dal nějaké prášky na zastavení a dietní konzervu a řekl že pak můžu normálně přejít na granule zpátky, tak jsem to udělala a pak zase průjem, tak mi jiný veterinář pak dal prý "pro jistotu" ATB ale že je to určitě potravou, takže i drahé spešl granule k tomu a nazdar....jako aby mě obyčejná sra*ka vyšla na 1300 celkem to jsem fakt nečekala, ale jsem ráda že to nebylo něco vážnějšího, jen asi intolerance na původní granule...Divné je že mu dříve nevadily až pak prostě z ničeho nic

ATB pro jistotu - fakt skvělý! Problém byl nejspíš v těch granulích, jestli jsem pochopila. Tak snad ty drahé spešl granule pomůžou. O barfu jste nepřemýšlela?

1.7.2021 10:39
Lola145

XXX.XXX.177.124

ATB pro jistotu - fakt skvělý! Problém byl nejspíš v těch granulích, jestli jsem pochopila. Tak snad ty drahé spešl granule pomůžou. O barfu jste nepřemýšlela?

Nepřemýšlela, zatím má ty Royal Canin od veterináře, ale brzy dojdou no tak budu hledat alternativu nebo bohužel ty stejné...
Psovi dávám i kuřecí maso, zeleninu co zrovna vařím nebo mám doma, bílé jogurty, ovoce, prostě cokoliv co vím že může, ale hlavní stravu mám granule a měnit to nebudu, vyvařovat psovi a dělat mu pomalu lepší jídla než sobě mi přijde zbytečné a o tom ani tahle diskuze nebyla :D

1.7.2021 10:42
Lola145

XXX.XXX.177.124

lesnížínka napsal(a):
A teď už OK? Bez průjmu? Takže krmíte a krmit budete co, ty spešl granule, co vám dal vet? Špatná strava, do toho ATB, mě jako příčina čůrání a průjmu napadla hned. Teda i jsem si tipnula, že ATB dostal na průjem, to je teď moderní, cpát hned do psa ATB.

Ano příčina průjmu byla z potravy, ale s čůráním to nemá co dělat ... A taky se mi nezdálo že mu hned nasadil ATB když sám říkal že je to na 99% potravou, ale pejsek byl už tak zmožený, že jsem kývla na všechno co mi vet. řekl a navíc byl už ok na druhý den takže neřeším

1.7.2021 11:10

Lola, a zkoumal se vůbec trus? dělal se výtěr na bakteriologii?
dělala se vůbec nějaká diagnostika?

1.7.2021 11:49
Lola145

XXX.XXX.177.124

Lola, a zkoumal se vůbec trus? dělal se výtěr na bakteriologii?
dělala se vůbec nějaká diagnostika?

Pes měl jenom průjem, byl jinak veselý, hravý a měl chuť k jídlu. Nebyl důvod to řešit vyšetřením, veterináři mají už léta praxe tak asi ví lépe než zbytečně dělat vyšetření....Navíc říkám že pes byl hned po nasazení nových granulí ok...a opakuji že tady ta diskuze neřeší ani ATB ani průjem, řeší to loužičky, které pes nechává když je sám doma. Momentálně začíná i zvedat nohu při čůrání a venku čůrá vícekrát, dříve jen 1-2x...tak mě napadlo jestli to nesouvisí i s dospíváním, včera mi chtěl "ojet" ruku chudák, to udělal poprvé zatím, ale poslala jsem ho za trest do pelíšku, tak uvidím kolikrát to zkusí ještě přímo na mě

1.7.2021 11:56

Lola145 napsal(a):
Pes měl jenom průjem, byl jinak veselý, hravý a měl chuť k jídlu. Nebyl důvod to řešit vyšetřením, veterináři mají už léta praxe tak asi ví lépe než zbytečně dělat vyšetření....Navíc říkám že pes byl hned po nasazení nových granulí ok...a opakuji že tady ta diskuze neřeší ani ATB ani průjem, řeší to loužičky, které pes nechává když je sám doma. Momentálně začíná i zvedat nohu při čůrání a venku čůrá vícekrát, dříve jen 1-2x...tak mě napadlo jestli to nesouvisí i s dospíváním, včera mi chtěl "ojet" ruku chudák, to udělal poprvé zatím, ale poslala jsem ho za trest do pelíšku, tak uvidím kolikrát to zkusí ještě přímo na mě

"poslala jsem ho za trest do pelíšku"

Proč hned trestat? Nestačí prostě přerušit nežádoucí činnost a dál se chovat normálně? Vždyť nejde o nějaký kardiální zločin :)

1.7.2021 15:00
Lola145

XXX.XXX.177.124

"poslala jsem ho za trest do pelíšku"

Proč hned trestat? Nestačí prostě přerušit nežádoucí činnost a dál se chovat normálně? Vždyť nejde o nějaký kardiální zločin :)

Já taky neříkám že jsem ho zvalila řemenem, jen že jsem ho potrestala tím, že jsem ho poslala do pelíšku. Zločin to není, ale příjemné mi to teda rozhodně taky není, a říct mu tytyty to se nedělá u něj fakt nezabírá. Tím že ho posílám do pelíšku vidí, že se mi něco co udělal nelíbí.

1.7.2021 15:13
rapotacka11

XXX.XXX.224.202

Je to nekorektní !

1.7.2021 15:24

Lola145 napsal(a):
Já taky neříkám že jsem ho zvalila řemenem, jen že jsem ho potrestala tím, že jsem ho poslala do pelíšku. Zločin to není, ale příjemné mi to teda rozhodně taky není, a říct mu tytyty to se nedělá u něj fakt nezabírá. Tím že ho posílám do pelíšku vidí, že se mi něco co udělal nelíbí.

Nevidí, psi takto neuvažují. Myslíte, že v tom pelíšku zpytuje svědomí?

1.7.2021 23:02

Lola145 napsal(a):

"Trest" musí přijít v podstatě souvisle s nežádoucím chováním, jinak netuší, za co to je.

Koprologie je normální věc, spousta chovatelů dává bobky do laborky běžně, když nechce dávat odčervováky. Můj 7 let čistý, ale je na mase a s průjmy nemá problém, narozdíl od štěněcího věku na granulích. To bylo pořád něco. Jinak normální strava rozhodně není o nějakém vyvařování. Malý kříženeček sní nula nula nic, kompletní syrové mletiny z barfshopu vás vyjdou levněji než RC keksy. Btw, můj jako štěně - granulář nesnesl v granulích stopu kuřete, ani tuk. Neustále náběh na průjem, i ty dietní RC. Na mase se cpe kuřetem běžně a bobky pomalu cinkají o chodník.

2.7.2021 08:37
Lola145

XXX.XXX.177.124

"Trest" musí přijít v podstatě souvisle s nežádoucím chováním, jinak netuší, za co to je.

Koprologie je normální věc, spousta chovatelů dává bobky do laborky běžně, když nechce dávat odčervováky. Můj 7 let čistý, ale je na mase a s průjmy nemá problém, narozdíl od štěněcího věku na granulích. To bylo pořád něco. Jinak normální strava rozhodně není o nějakém vyvařování. Malý kříženeček sní nula nula nic, kompletní syrové mletiny z barfshopu vás vyjdou levněji než RC keksy. Btw, můj jako štěně - granulář nesnesl v granulích stopu kuřete, ani tuk. Neustále náběh na průjem, i ty dietní RC. Na mase se cpe kuřetem běžně a bobky pomalu cinkají o chodník.

Napíšete mi prosím, co tedy dáváte třeba konkrétně třeba vašemu psovi? Když se dívám na barf stravu, tak je tam prostě maso všeho druhu. To jako koupíte maso, tepelně ho upravíte a dáte psovi? Protože to je podle mě definice vyvařování :D A ano je to kříženec malého plemena, ale momentálně má 4 kg v 5 měsících a v dospělosti to vidím na 5-6 kg, takže to jako není žádná malá čivava a žere jak tasemnice

2.7.2021 08:40
Varaxi

XXX.XXX.1.226

To se prostě koupí maso a kosti a dá se to psovi. Bez vaření.
http://www.manwe.eu/index.php/coje-to-barf

2.7.2021 08:47
Štírek666

XXX.XXX.163.181

Lola145 napsal(a):

On má pelíšek jako trest???

2.7.2021 08:51
Lola145

XXX.XXX.177.124

Štírek666 napsal(a):
On má pelíšek jako trest???

Ježiši Kriste, to si děláte srandu už ale ne? Proč se musí každý chytat všeho tady? Ne nemá pelíšek jako trest, děkuji za zbytečnou otázku úplně mimo téma

2.7.2021 08:55
Lola145

XXX.XXX.177.124

Varaxi napsal(a):
To se prostě koupí maso a kosti a dá se to psovi. Bez vaření.
http://www.manwe.eu/index.php/coje-to-barf

A nějaké doplňky k tomu nebo vitamíny atd? Pes toho potřebuje hodně, jako člověk, a jak mám vědět čeho mu dávat kolik?

2.7.2021 08:55

Lola145 napsal(a):
Napíšete mi prosím, co tedy dáváte třeba konkrétně třeba vašemu psovi? Když se dívám na barf stravu, tak je tam prostě maso všeho druhu. To jako koupíte maso, tepelně ho upravíte a dáte psovi? Protože to je podle mě definice vyvařování :D A ano je to kříženec malého plemena, ale momentálně má 4 kg v 5 měsících a v dospělosti to vidím na 5-6 kg, takže to jako není žádná malá čivava a žere jak tasemnice

Barf je o syrové stravě, ne o vařené. Takže do misky dáte svalovinu, vnitřnosti, kosti a přílohu dle váhy psa, viz tabulky. Nic náročnýho a pes má, co potřebuje. Z vitamínů stačí barf balancer.

2.7.2021 09:03
Lola145

XXX.XXX.177.124

Barf je o syrové stravě, ne o vařené. Takže do misky dáte svalovinu, vnitřnosti, kosti a přílohu dle váhy psa, viz tabulky. Nic náročnýho a pes má, co potřebuje. Z vitamínů stačí barf balancer.

A jak víte kolik masa je pro psa ideální porce? na granulích je vždycky krmná dávka podle věku a hmotnosti, ale na mase nic takového není a nechtěla bych ho přecpávat nebo naopak

2.7.2021 09:07
Štírek666

XXX.XXX.163.181

Lola145 napsal(a):
Ježiši Kriste, to si děláte srandu už ale ne? Proč se musí každý chytat všeho tady? Ne nemá pelíšek jako trest, děkuji za zbytečnou otázku úplně mimo téma

Ne nedělám si srandu, dělat si legraci z toho, že někdo posílá psa na pelíšek za trest je ubohé.
Pokud několikrát v textech napíšete, že ho za nevhodné chování pošlete na pelíšek, ano chytím se toho, protože místo pro psa k takovému účelu rozhodně neslouží.
Z vašich popisů pejskovi akorát tak nerozumíte a on nerozumí vám. Od toho se mohou odvíjet problém s loužičkama.
Proč se musí každý chytat všeho? Vy jste to napsala a vy chcete radu tak ano, chytáme se každého slova, abychom pejskovi pomohli a vám dali radu.
Takže, co vám připadá zbytečné mě ne.
Pokud budete postupovat a chovat se ke psu takhle dál, přeji hodně štěstí, ovšem pejska je mi líto.
Dívejte se na to z jeho pohledu a dejte mu čas na to pochopit vaše chování, jen tak pochopí on to vaše.

2.7.2021 09:11
Štírek666

XXX.XXX.163.181

A k té stravě, tam by jste se taky měla hluboce zamyslet.
Komu přijde hloupé " psovi vyvařovat" aneb věnovat lépe co psů do huby, neměl by psa mít.
Pokud trpí průjmy asi bude něco špatně.

2.7.2021 09:34

"Pokud trpí průjmy asi bude něco špatně."

jo, třeba paraziti nebo bakterie
ale to ten vet poznal pohledem, takže nic......

"na granulích je vždycky krmná dávka podle věku a hmotnosti,"

ta krmná dávka je jen doporučená!
množství se musí vždy řídit potřebami konkrétního psa

krmná dávka barfu je v tom výše uvedením odkazu (manwe)
a platí totéž - vždy je nutno se řídit potřebou psa

2.7.2021 09:36

Lola145 napsal(a):
A jak víte kolik masa je pro psa ideální porce? na granulích je vždycky krmná dávka podle věku a hmotnosti, ale na mase nic takového není a nechtěla bych ho přecpávat nebo naopak

Dávkování a složení stravy na barfu je dobré trochu nastudovat. Zkuste pro začátek tyto stránky, jak již dával někdo odkaz výše, a články, které jsou v menu vpravo uprostřed: http://www.manwe.eu/index.php/barf-v-praxi
Je to o fous víc práce než sypat granule, ale zase víte přesně, co váš pes žere. Můžete tak snadno zjistit, co mu nedělá dobře.

2.7.2021 09:49
Lola145

XXX.XXX.177.124

Dávkování a složení stravy na barfu je dobré trochu nastudovat. Zkuste pro začátek tyto stránky, jak již dával někdo odkaz výše, a články, které jsou v menu vpravo uprostřed: http://www.manwe.eu/index.php/barf-v-praxi
Je to o fous víc práce než sypat granule, ale zase víte přesně, co váš pes žere. Můžete tak snadno zjistit, co mu nedělá dobře.

děkuji za info.
Ještě se zeptám, je lepší krmit psa 2x denně nebo ho můžu krmit 3x denně třeba i do roka? Všude se píše že se pak má snížit krmná dávka, ale mě přijde málo rozdělit dávku na 2x, když teď jí má na 3x a je toho hodně, to bude mít "napráskané" břicho ne?

2.7.2021 09:59
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Lola145 napsal(a):
děkuji za info.
Ještě se zeptám, je lepší krmit psa 2x denně nebo ho můžu krmit 3x denně třeba i do roka? Všude se píše že se pak má snížit krmná dávka, ale mě přijde málo rozdělit dávku na 2x, když teď jí má na 3x a je toho hodně, to bude mít "napráskané" břicho ne?

Krmit malého psíka (i dospělého) třikrát denně není rozhodně špatně.

2.7.2021 10:11

Lola145 napsal(a):

Máte tam odkaz výpočet krmné dávky http://www.manwe.eu/index.php/vypoet-krmne-davky
Je to stejné jako u granulí, tam je taky tabulka jen orientační a vy vše pak musíte přizpůsobit konkrétnímu psovi. Já mám 4 psy a každý je jiný, dvěma starším fenkám stačí denně 440 gramů masa včetně vnitřností a kostí, psovi dávám v rozmezí 660 až 700 gramů dle kondice, nejmladší 2 letá fenka dostává 500 gramů denně.
Já krmím 2x denně, ráno v 6 a večer v 8.

2.7.2021 10:30

Lola145 napsal(a):
děkuji za info.

Já třeba krmila velkýho psa 3x denně, protože byl nežravej a snáz se do něj nacpalo co nejvíc žrádla tak, že se to rozdělilo a naučil se zvyk "po každý procházce se žere". Ale zase je to pak pracnější, když se s tím musíte crcat třikrát denně. Takže je to na každým, co vyhovuje člověku i psovi :)

2.7.2021 10:46
Lola145

XXX.XXX.177.124

Já třeba krmila velkýho psa 3x denně, protože byl nežravej a snáz se do něj nacpalo co nejvíc žrádla tak, že se to rozdělilo a naučil se zvyk "po každý procházce se žere". Ale zase je to pak pracnější, když se s tím musíte crcat třikrát denně. Takže je to na každým, co vyhovuje člověku i psovi :)

Tak to mi třeba nevadí, že bych se s tím crcala, já mu vlastně dávám najíst když jím já, takže v 7, ve 12 a v 7, jako já jím 5x denně, ale svačinu v práci nevidí a o svačinu odpoledne se s ním podělím, protože jím bílý jogurt :D
Šlo mi jen o to, že to má asi nějaký důvod krmit potom dospělé psy 2x denně (nevím jaký ale), ale jak tady psalo více lidí, taky si myslím, že když to vyhovuje takto mě i psovi tak proč ho ochudit o oběd :)
Po tom průjmu co měl se mu teď bojím dávat zpátky pamlsky co jsem koupila, protože jako úplně patogen 0 byly nejspíš kolagenové "čipsy", kterých jsem mu v dobrém úmyslu dopřála víc než dost a očividně mu to nesedlo, když se pak nešlo zbavit průjmu ... Pamlskama jsem ho ještě i odměňovala venku za čůrání atd, ale s nástupem průjmu jsem samozřejmě přestala, i když se pořád při pochvale "hodný" nebo "šikovný" olízne a čeká pamlskek tak mu je nedávám.
Mám jich ale koupeno poměrně dost tak zase pomalu začnu, snad bude ok

2.7.2021 11:17
Šarina

XXX.XXX.243.72

Lola145 napsal(a):

To se dělá tak, že psovi dáte tolik, kolik vysaje s chutí. Když se nimrá nebo nechá, uberete. Když honí misku po kuchyni, přidáte. Když vám přijde, že tloustne (po mase se moc netloustne), tak uberete přílohy typu rýže, vločky, těstoviny, "granule pro barf" atd. a přidáte zeleninu. Byla o tom napsána už hromada knih, k dočtení i na netu.
Krmení není atomová fyzika. Psi žili i v předgranulové době, kdy tabulky existovaly pouze v psincích služebních psů. My ostatní jsme krmili dle zdravého rozumu.... a možnosti tehdy proti dnešku minimální.

2.7.2021 13:55

Lola145 napsal(a):

Proč ho tepelně upravovat?

2.7.2021 13:58

Lola145 napsal(a):

Cituji "jsem ho potrestala tím, že jsem ho poslala do pelíšku". Heleďte, všichni děláme chyby a není ostuda si to přiznat. Nám jde o toho psa a chceme mu (vám) pomoct, ne se do vás navážet.

2.7.2021 14:00

Lola145 napsal(a):

Tak to uvidíte, jestli vám pes hubne nebo tloustne. Stejně jako u sebe. Jak se stravujete vy? Nebo já, abyste to nebrala osobně. Tloustnu = uberu.

2.7.2021 14:14
aluska

XXX.XXX.197.205

Lola145 napsal(a):

Krmím syrovým 4 trpasličí jezevčíky, od štěněte až po seniora. Nic nevážím ani neodměřuju, za ty roky už mám nakoukáno. Nejstarší a nejlínější má nejmíň, aktivní i když už taky veterán, ale opravdu hodně aktivní, má víc. Řídím se i podle postavy, upřednostňuji štíhlé psy.

2.7.2021 15:15
Lola145

XXX.XXX.177.124

Tak to uvidíte, jestli vám pes hubne nebo tloustne. Stejně jako u sebe. Jak se stravujete vy? Nebo já, abyste to nebrala osobně. Tloustnu = uberu.

Tak jako nechci být hnidopich ale tak zdravé stravování nefunguje :D Většinou je to naopak, že kdo jí málo ten tloustne protože si tělo dělá zásoby na potom až bude zase hlad, ale toje diskuze na jinou stránku...
Pes právě jí pořád a všechno, i kdybych mu dala po sobě 3 misky tak všechno sní, není vybíravý ani nimravý v jídle, je to nenažranec nenažraný :D takže u něho se řídit jeho apetitem by nedopadlo moc dobře, ale zkusím to nějak intuitivně

2.7.2021 15:20

Lola145 napsal(a):
Tak jako nechci být hnidopich ale tak zdravé stravování nefunguje :D Většinou je to naopak, že kdo jí málo ten tloustne protože si tělo dělá zásoby na potom až bude zase hlad, ale toje diskuze na jinou stránku...
Pes právě jí pořád a všechno, i kdybych mu dala po sobě 3 misky tak všechno sní, není vybíravý ani nimravý v jídle, je to nenažranec nenažraný :D takže u něho se řídit jeho apetitem by nedopadlo moc dobře, ale zkusím to nějak intuitivně

Vaše teorie zase neplatí na nežravce, kterej žere celoživotně 1/3 toho, "co by měl", je hubenej jako lunt, a víc toho do něj prostě nedostanete :)
U barfu jsou doporučené nějaké přibližné dávky (stejně jako na pytli granulí) a člověk prostě ubírá nebo přidává podle stavu psa.

Přidejte reakci

Přidat smajlík