Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.6.2021 07:18
šavlozubka

XXX.XXX.238.209

Zdravím,
už jsem psala v jiném vlákně, že máme jezevčího důchodce po operaci páteře. Dnes s ním jedeme na vyndání stehů a předpokládám, že dostaneme plán rehabilitace.
Zatím venčení probíhá v omezeném režimu - odnést na nejbližší trávník, protáhnout a rozhýbat nožky, vyprázdnit a domů, ale každým dnem se vzdálenost, kterou uťape zvětšuje a začínám uvažovat nad režimem procházek "až to půjde". Bydlíme ve velkém městě a je tu přepsíno.
Takže uvažuji o pořízení o žlutého obojku/mašle pro psa v rekonvalescenci. Ty největší ignoranty to nejpíš neodradí, nejsem naivní, a budu muset dělat "nárazník", protože každému druhému tu přijde normální, aby jeho pes otravoval psa na vodítku/lidi a když dotyčného žádám o odvolání a bráním našeho starouše jsem ještě za tu špatnou já, že (cizímu) pejsánkovi nic nedopřeju.
Tak se zeptám, jestli tu má někdo zkušenost, jestli má žlutá mašle aspoň minimální efekt nebo je to zbytečné?

27.6.2021 07:25
Atheira

XXX.XXX.242.68

Mám zkušenost, nemá žádný efekt. Většina pejskařů ne, že by ignorovala, ona vůbec neví, takže zbytečnost.
A ten, kdo to vědět bude, je paradoxně stejně ten, koho by ani za normálních okolností nenapadlo na vás psa pustit nebo ho nechat lítat bezprizorně, takže takový začarovaný kroužek zbytečnosti je to.

Líp na lidi funguje, co si můžou přečíst už na dálku. Třeba vestička s krátkým nápisem.

27.6.2021 07:28
šavlozubka

XXX.XXX.238.209

Jo na vestičku/šátek s nápisem koukám a líbí se mi to víc, právě kvůli tomu nápisu. Že si to třeba aspoň někdo přečte.

27.6.2021 07:44
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

To by musel páneček nosit transparent - nápis na šátku je čitelný bohužel až z bezprostřední blízkosti.

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.6.2021 08:21

klidně žlutou mašli, i když většina lidí neví, co znamená, budeš dělat osvětu

a k tomu paralyzér, jiskra a informace, že ho nebudeš váhat použít, to zabere dozajista

a psům bez lidí žlutá ani nápis, i kdyby na transparentu, nic neřeknou (nebo hrst mňamek, ty taky fungují)

nemůžeš s ním jezdit někam mimo?

27.6.2021 08:42
šavlozubka

XXX.XXX.238.209

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
klidně žlutou mašli, i když většina lidí neví, co znamená, budeš dělat osvětu

a k tomu paralyzér, jiskra a informace, že ho nebudeš váhat použít, to zabere dozajista

a psům bez lidí žlutá ani nápis, i kdyby na transparentu, nic neřeknou (nebo hrst mňamek, ty taky fungují)

nemůžeš s ním jezdit někam mimo?

Bohužel nejsem pojízdná.
Zas v blízkém okolí už má člověk minimálně část psů a jejich majitelů zmapovanou. Takže uz z dálky vím, jestli je to v cajku nebo potížista. I když poslední dobou mám pocit, že jich ještě přibylo. Asi covid. A i lidi, co mívali bezproblémového psa a po jeho odchodu si pořídili stěně, najednou úplně vypli mozek.

27.6.2021 09:54
Fiona.Praha

XXX.XXX.237.155

Bydlíte ve městě, pes je senior, chodíte stále stejný okruh a potkáváte stále stejné psy, ne? Takže se víceméně znáte od pohledu, takže asi není problém těm "známým" říct, že je po operaci a potřebuje klid k rekonvalescenci. No a ty "neznámé" budete muset hlasitě na dálku seznámit se situací

Beru to podle našeho sídliště. Vím, že když půjdu venčit v 15 hodin támhle, potkám pravděpodobně toho a toho psa, když půjdu na opačnou stranu, potkám toho a toho. Když půjdu v 16 hodin, potkám úplně jiné lidi, ale mám šanci potkat ještě toho psa, protože i když chodí v 15 hodin, tak jsou venku min. 2 hodiny. Když potkám cizího psa nebo nové štěně, musí se psi oťukat a to jsem ve střehu. Neříkejte, že to u Vás máte jinak.
No a my tu shodou okolností máme nemocnou fenku velkého psa, co je jí nevím, protože to nechci rozebírat denně. Panička chodí s fenkou na volno a neustále na ostatní pokřikuje, ať si svého psa hlídají, že ta její je nemocná. Kdo zareaguje jakkoli, dostane se mu hodinové přednášky, co fence je. Klidně denně. No a díky ostatním, protože mi to řekli, se fence vyhýbám a jsem ušetřená těch přednášek. Nemusí nosit žlutou mašli.
Nebo jsem při venčení potkala spřátelenou pubertální fenku, která nejančila jako obvykle. Dozvěděla jsem se, že je šitá v třísle, protože ji někde na výletě pokousal pes. Nemusela nosit žlutou stužku.

27.6.2021 12:50

Před pár dny jsem byla na procházce s kámoškou a její fenou, a i když o snahách zavést mezi pejskaři žlutou jako varovnou "potřebuju prostor", vůbec jsem si to nespojila a ptala jsem se jí, proč má fena na sobě navíc ten žlutý obojek.
Osobně by mi asi lépe docvaklo, kdyby měl pes nějakou reflexní vestu (jako třeba nosívají vodící psi, "jsem v práci"). Toho bych si spíš všimla a dala si pozor, jestli k takovýmu pejskovi můžu svoji obludu pustit nebo ne.

Jinak největší jistota je vyhledávat časy (a místa), kdy lidi se psama venku tolik nejsou.

27.6.2021 13:17

spousta psů v posledních letech chodí se šátečky, se zdobenými obojky, s vestičkami... ne pro práci (těch by bylo minimum), ale jen pro estetično majitelů... a málokdo něčemu výraznému na psu věnuje pozornost. I proto si myslím, že žlutá mašle nic nevyřeší... Je to škoda, ale rozhodně bych nespoléhala na tento "ochranný" prvek

27.6.2021 14:43
šavlozubka

XXX.XXX.238.209

Tak já si nemyslím, že by vestička/šátek/mašle byla všespásná. Spíš jsem si říkala, že by to mohl být další ochranný/vystražný prvek - je to výrazná barva a narozdil od malého tmavého psa je vidět z větší dálky. Jinak klasika hlásím a prosím o ohleduplnost už s předstihem už pár let. Staroch o pozornost nikdy nestál, takže tohle už mám za ty roky vryté.

27.6.2021 21:00

Lepší je na dálku křičet: "Odvolejte si psa, my máme svrab/blechy/ psincový kašel!" To lidi pak víc trkne.

27.6.2021 21:11

Lepší je na dálku křičet: "Odvolejte si psa, my máme svrab/blechy/ psincový kašel!" To lidi pak víc trkne.

Nejlepší je hrozba infekčním průjmem. 😂

27.6.2021 21:16
Terven

XXX.XXX.110.191

Jo jo, ten psincák jsem nedávno použila...a ani jsem nemusela kecat

28.6.2021 08:42
Atheira

XXX.XXX.209.8

Terven napsal(a):
Jo jo, ten psincák jsem nedávno použila...a ani jsem nemusela kecat

Vy máte ty čuby dvě, že? Chytly to od sebe navzájem? Má smysl u toho, co to zatím nechytil, podporovat imunitu už předem nebo je pravděpodobné, že to stejně chytne?

My si musíme vyzkoušet všechno. Asi abychom měly praxi.

28.6.2021 08:47
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Atheira napsal(a):
Vy máte ty čuby dvě, že? Chytly to od sebe navzájem? Má smysl u toho, co to zatím nechytil, podporovat imunitu už předem nebo je pravděpodobné, že to stejně chytne?

Není to sice na mě, ale psi taky měli psincák. Přitáhla to fena z výstavy, a cca do 10ti dnů to měl pes. Na veterině mi říkali rovnou, že je skoro jistý, že pes to chytne taky a že už s tím nic neudělám. Takže u jednoho to skončilo a u druhého začalo .

28.6.2021 08:51
Atheira

XXX.XXX.209.8

marcelaamax napsal(a):
Není to sice na mě, ale psi taky měli psincák. Přitáhla to fena z výstavy, a cca do 10ti dnů to měl pes. Na veterině mi říkali rovnou, že je skoro jistý, že pes to chytne taky a že už s tím nic neudělám. Takže u jednoho to skončilo a u druhého začalo .

On to má dědek zahradní... Nevíme přesně, odkud to přitáhl. S Larou nemají žádný extra vřelý vztah. Prostě tak nějak existují na společném prostoru, největší spojenci jsou, když hlídaj, a to ještě venku. Ve vnitřních prostorách se nepotkávají. Tak si říkám, že nasadím echinaceový čajík a třeba bychom mohly mít štěstí.

28.6.2021 10:20
Terven

XXX.XXX.110.191

Atheira napsal(a):

První byla pinčová, začalo to celkem dramaticky, takže dostala hned ATB i kortikoidy injekčně.
Vikina začala kašlat až po deseti dnech, už jsem myslela, že je superodolná a vyhne se jí to.
Já vám nevím, já mám pocit, že imunitu podporuju celkem dost a tenkrát jsem určitě přitvrdila ve snaze, když nám doma řádil virus ...ale ony prostě žijou spolu, pijou ze stejných misek, olizujou stejný věci.
Vikina měla výrazně lehčí a kratší průběh, ani jsme nešly na veterinu.

28.6.2021 10:24
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Atheira napsal(a):
On to má dědek zahradní... Nevíme přesně, odkud to přitáhl. S Larou nemají žádný extra vřelý vztah. Prostě tak nějak existují na společném prostoru, největší spojenci jsou, když hlídaj, a to ještě venku. Ve vnitřních prostorách se nepotkávají. Tak si říkám, že nasadím echinaceový čajík a třeba bychom mohly mít štěstí.

Tak u tebe by to třeba Lara chytit nemusela, když spolu nejsou zase tak v kontaktu....

U nás pijí ze stejných misek, vylizují si vzájemně misky se žrádlem, hrají si se stejnýma hračkama, leží nalepení na sobě, vzájemně se oblizují, jezdí vedle se sebe v autě atd..

28.6.2021 10:24
Terven

XXX.XXX.110.191

A Čikina, tedy pinčová to chytila při společným venčení od feny, se kterou bych řekla, že nebyla v extra těsným kontaktu. Možná vzaly do tlamy stejnej klacek, to jediný mě napadá. Jinak prostě běžely stejnou trasu.
A kašlat začala i fena ségry, která byla s námi a i jiná fena, kterou jsme cestou potkali. Takže nakažlivý to bude dost.

28.6.2021 10:28
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Terven napsal(a):
A Čikina, tedy pinčová to chytila při společným venčení od feny, se kterou bych řekla, že nebyla v extra těsným kontaktu. Možná vzaly do tlamy stejnej klacek, to jediný mě napadá. Jinak prostě běžely stejnou trasu.
A kašlat začala i fena ségry, která byla s námi a i jiná fena, kterou jsme cestou potkali. Takže nakažlivý to bude dost.

No je pravda, že moje fena nebyla taky na výstavě v žádném užším kontaktu s ostatními. Tak v kruhu stáli pár cm od sebe, chodili po stejných cestičkách, a to je tak všechno...

Ale byli jsme ještě po pár dní po výstavě (to ještě neměla příznaky) na výletě s dalším psem, s tím se i "pozdravila", očuchala, a pes to nechytl.

28.6.2021 10:31
Atheira

XXX.XXX.209.8

Tady asi před čtrnácti dny přišla k mamce do obchodu paní, že jí kašle pes a kupovala jitrocelák... Tak to jsem zvědavá, jak moc se postupně promoří celá ves.

Přidejte reakci

Přidat smajlík