Dobrý den,
mám čtyřměsíční štěňátko jezevčíčka, chlapeček. Byl nejmenší z vrhu, z počátku trochu ustrašený, ale zvykl si u mě úplně v pohodě, od první noci spí se mnou v posteli. Hezký baští, s pejsky je kamarád a s lidmi už také (chtělo to kapku více socializace).
V minulosti jsem už měla jezevčíčka, ale s ním to bylo jednodušší, byl "chápavější" :-D Snupouš je miláček, je mazlený, milovaný, necháváme se okusovat, ale když přijde na cvičení zaprdne se. Naučil se jen sedni :-D
Pamlsky jsou mi k ničemu, když ho chci motivovat, vybodne se mi na povel a běží si pro pamlsek, ten mu samozřejmě nedám, ale to je mu jedno, jde si vlastní cestou.
Prosím Vás, kdo máte s těmito úžasnými paličáky zkušenosti, jak jste je je motivovali k učení?
Hračky, ani pamlsky u nás nejsou evidentně účinné :-D. Jde mi zejména o povel ke mě a zůstaň.
Moc děkuju ❤️
Uživatel s deaktivovaným účtem

Měla jsem jezevčíka od svých 12 let. Vedoucí zájezdu jsem byla já, se mnou i spal, pak přirozeně táta a máma byla jen servisman. Mazlila nejvíc, krmila, ale autorita prostě nebyla. Když po něm něco chtěla, měla smůlu. Zkuste změnit přístup v tom, že po něm budete chtít plnit příkazy průběžně, nenechat to jen na cvičení. Ať to není pořád volná zábava a pak najednou povinnosti.
Mám 5ti měsíčního jezevčouna. Vyhrabal jahody, překous papriku, sežral ředkvičky, někam odnesl muškát. Honí se s ostatníma hafanama, v lese štěká na srnku, čuchá si stopy, na pamlsek leze do roury ( nácvik na noru). Umíme chodit na výstavním vodítku, vyhrál klubovou výstavu a mezinárodní výstavu ve třídě štěňat. Za kousek buřta by udělal kotrmelec

"Pamlsky jsou mi k ničemu, když ho chci motivovat, vybodne se mi na povel a běží si pro pamlsek, ten mu samozřejmě nedám, ale to je mu jedno, jde si vlastní cestou."
tak tuhle větu bych potřebovala vidět, nějak tomu nerozumím

Pamlsky jsou mi k ničemu, když ho chci motivovat, vybodne se mi na povel a běží si pro pamlsek, ten mu samozřejmě nedám, ale to je mu jedno, jde si vlastní cestou.
Když zavolám moje štěně "ke mně!!", tak je mi upřímně jedno, jestli ke mně běží na povel a nebo s vidinou pamlsku neboť účel světí prostředky a jde o to ho to naučit a jestli je pro něj motivací pamlsek, tak tím líp.
Když ukážu svému štěněti, že držím pamlsek, zavřu ho do dlaně a dám ruku na zemi a dám povel "lehnI", tak je mi šumák, že si holka moje lehla proto, že chce vydolovat pamsek z ruky, jde o to jí to naučit.
Takže upřímně jsem na tom jako výše hmn....nechápu v čem je problém.....
Naopak mi přijde, že pokud má člověk štěstí a pes je dobře motivovatelná pamlsky, tak je to potom půlka práce, než když máte psa, který je nemotivovatelný skoro na nic....resp. už jsem měla i takového experta, kde jediná motivace byl velmi silný vztah se psem a láska nekonečná a tohle vybudovat je složitější a na dýl než vytáhnout z kapsy piškot.
napsal(a):
"Pamlsky jsou mi k ničemu, když ho chci motivovat, vybodne se mi na povel a běží si pro pamlsek, ten mu samozřejmě nedám, ale to je mu jedno, jde si vlastní cestou."
tak tuhle větu bych potřebovala vidět, nějak tomu nerozumím
Také tomu nerozumím, můžete to trochu rozepsat? Jestliže má rád pamlsky, učit ho něco je o to jednodušší.Jestliže ho jak píšete potřebujete naučit povel...ke mně...kde je problém? Prostě zavolám, přiběhne, pochválím a dám mu pamlsek.
Mám tři jezevčíky, výhodou je, že jsou žraví, takže učit je něco, nebyl problém. Hlavně budete muset být důsledná.
Sardulah souhlas, přesně takto by to mělo být a je jedno, jestli to zpočátku dělají jen pro pamlsek.
Asi jsem to napsala špatně. Učím ho průběžně během dne, protože nechci, aby se unavil a viděl v tom něco otravného. Když ho cvičím, mám v ruce mlsku, zavolám na něj příjemným hlasem ke mě, to přijde, dostane pamlsek. Sedni zvládl skvěle. Problém nastává venku, kdy je pochopitelně nadšený že všeho okolo. Tam na mě ,krom známého sedni, prdí :-D Svoje cvičení bych ráda vedla tak, aby mě poslechl venku.
Každopádně všem moc děkuju za reakce, jsem ráda, že ho vedu správným směrem. On je silná osobnost a práce s ním je náročnější, než s mým prvním. Tenhle je šéfik, a dává to venku všem znát :-D