Dobrý den
Mám takovi problém se psem je ti ještě štěně 5 měsíců kříženec ovčáka z něčím ... Problém je takovi že strašně štěká na cizí lidi ale jen když jdou proti nám ... Když má někdo sebou pejska je v klidu. Se psi žádný problém nemám s těma vychází v pohodě i když čas od času se naježí 🤔 ale jde mi hlavně i to jak ji mám naučit aby na nikoho nestartovala zbytečně nebo to časem přejde ? Mezi lidi jo celkem beru ale lidi se bojí už když byla malá kulička 🤔 nebo to může být jen něco jako že mě bráni ?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Určitě to nenechávejte jen tak....měl jsem psa, co byl taky bojínek, ale zjistil, že když udělá velké "bububu", tak k němu lidi nejdou a nemluví na něj.
Byl to velký pes, takže jeho bububu bylo opravdu účinné.
Dalo to hodně práce, ale nakonec jsem ho přesvědčila, že nemusí řešit každou kravinu. Jo občas se ještě na lidi rozštěkal, ale to povětšinou, když udělali něco, čeho on se lekl.
Osobně bych zkusila to, co já dělám u svojí feny, když třeba běží běžec a vidím, že není v klidu, že bude vyvádět a bude chtít běžet taky.
Nebo to, co jsem právě dělala s mým psem.
Buď dotyčného obejdu takovým obloukem, kde je pes ještě v klidu, vždy vedu u nohy tak, abych byla mezi ním a lidmi. Nebo se otočím po směru chůze lidí a jdu pomalu a nechám je předejít a pak se otočím zpátky...klidně jdu chvíli za nimi.
Taky jsem po domluvě dělala to, že nás lidi došli, my šli chvíli s nimi a pak jsme se zastavili, já psa posadila a s lidmi si povídala. S tím, že si psa nevšímali, nesahali na něj, nekoukali na něj, nemluvili na něj a pak při odchodu řekli "ahoj Jacku" a hned odcházeli.
Nebo klidně jít chvíli stejným směrem jako ti cizí lidi, pak je kousek předejít, udělt obrat a minout se s nimi.
Já ho s lidmi nepřátelila, mě stačilo, že nebude vyvádět, že je normálně schopen projít kolem kohokoliv v klidu u nohy.
A ještě možná jeden můj poznatek....ono je něco hodně jinýho, když jdete a nikde nikdo a pak se vynoří jeden člověk a když jdete někde, kde je větší provoz, defakto samý lidi....u nás byl vždycky spíš problém osamocený chodec, protože ten je podezřelý a lidi, co se ke psu hrnuli a žvatlali na něj.....takže já jsem byla jeho ochranka a on věděl, že to nemusí řešit, že se nemuí bát, protože já ho nedám.
Ono těžko říct dělejte tohle a nebo tamto, každý pes je jiný.
Prostě postupujte pomalu a hlavně se snažte navozovat situace, kdy vás pes ještě vnímá, kdy je v klidu a za takové chování chválit.
Pokud se dostanete do situace, kdy už pes defakto nevnímá, tak neřešte....buď se otočte a ze situace "utečte" a nebo prostě rychle projděte.
Pokud je pejsek motivovatelný na pamlsek a nebo hračku, tak mu klidně před čumákem držte piškot nebo pískací hračku, aby se zkraje zaměřil na něco jiného.
Pes vás nebrání, je to bojínek a vy ho v tom necháváte vymáchat....vy nebráníte jeho, tak to musí dělat sám...potřebuje jistotu, vaší podporu, klidného páníčka se kterým mu nic nehrozí a tudíž nemusí nic řešit.
Strachová agrese je podstatně nebezpečnější než nějaká bububu reakce od ostrého sebevědomého psa třeba na nějakýho ožralu, co k vám zezadu přiskočí. U bojácnýho psa nikdy nevíte, jak se v panice zachová.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Měla jsem bojácnou fenu z útulku.Snažila se od lidí utéci a když to nešlo,vrčela.
Nejvíce se mně osvědčilo sednout si na náměstí na lavičku,fenu posadit mezi nohy a jen pozorovat kolemjdoucí.Občas se zastavil nějaký známý,pokecali jsme.Zpočátku jsem říkala ať si jí vůbec nevšímají.Fena nejdřív koukala,občas i vrčela,ale kddyž viděla,že si ji nikdo nevšímá, časem si je šla očichat,později se nachala i hladit.
Po roce jsme jeli na bonitaci,poprvé jela na jezdících schodech,metrem a vše úplně v klidu.
Já zkouším vždy ať si v klidu sedne a čekám a jede pamlsek za pamlskem 😁 včera poprvé viděla někoho běžet tak to byla jinak Vostrá no 🤔 a jak říkáte když jde víc lidí tak je klidná a běhá mezi nima 😁 když potkám někoho s pejskem tak je ke všem zlatíčko 😁 ale chce to čas no sem z vesnice tu hodně lidí nepotkám 😂 ale sem rád že se psi mám jen samé dobré zkušenosti zatím 😁