Strupy a vypadávání chlupů

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.6.2021 17:53
Navratik

XXX.XXX.47.182

Dobrý den,
před týdnem a půl jsem na mém psovi objevila kousek kůže kde měl trochu vypadnou srst a pár strupů, nejdřív jsem si myslela že jde pouze o nějakou ránu takže jsem mu to namazala hojící mastí a začalo se to zlepšovat, pár chlupů i dorostlo, s tím že strupy byly o dost menší atd., Dnes jsem si bohužel všimla že počet strupů se zvětšil, a s tím se zvětšilo místo kde měl méně chlupů. Koukala jsem na něj opravdu dlouho, ale žádné parazity/blechy - ani žádné stopy po nich, jsem nenašla, přikládám fotografií většího strupu.
Věděl by někdo co by to mohlo být, a jestli bude potřebný veterinář ?
Děkuju předem.

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.6.2021 18:19

Navratik napsal(a):
Dobrý den,
před týdnem a půl jsem na mém psovi objevila kousek kůže kde měl trochu vypadnou srst a pár strupů, nejdřív jsem si myslela že jde pouze o nějakou ránu takže jsem mu to namazala hojící mastí a začalo se to zlepšovat, pár chlupů i dorostlo, s tím že strupy byly o dost menší atd., Dnes jsem si bohužel všimla že počet strupů se zvětšil, a s tím se zvětšilo místo kde měl méně chlupů. Koukala jsem na něj opravdu dlouho, ale žádné parazity/blechy - ani žádné stopy po nich, jsem nenašla, přikládám fotografií většího strupu.
Věděl by někdo co by to mohlo být, a jestli bude potřebný veterinář ?
Děkuju předem.

Určitě veterinář. Takhle začíná třeba plíseň.

30.6.2021 18:30
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Je to pod tím antiparazitickým obojkem, nikde jinde? Respektive: je to pod ním, nebo o hodně níž? Nejde poznat, jestli jste ho třeba trochu ,,nevykasala" V prvé řadě bych zkusila sundat.

30.6.2021 20:16
Navratik

XXX.XXX.47.182

Je to trochu pod tím obojkem, ale má to spíš tak na "ramenech" na vrchní části lopatky jakoby

30.6.2021 20:51
Navratik

XXX.XXX.47.182

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Určitě veterinář. Takhle začíná třeba plíseň.

Děkuju mockrát, zítra s ním zajdu, je asi možné že to má ze kšír, bohužel bude muset asi začít chodit na obojku

30.6.2021 21:02

Navratik napsal(a):
Je to trochu pod tím obojkem, ale má to spíš tak na "ramenech" na vrchní části lopatky jakoby

A nemáte obojek na klíšťata? Třeba Frontline apod.? U našeho předchozího pejska takový obojek pravděpodobně spustil spoustu problémů. Drbání, kožní problémy, pak spadly všechny drápky a přišlo se na autoimunitní onemocnění..pak štítka atd. Někteří psi obojek na klíšťata prostě nesnesou, tak se ptám...

30.6.2021 22:34
Navratik

XXX.XXX.47.182

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
A nemáte obojek na klíšťata? Třeba Frontline apod.? U našeho předchozího pejska takový obojek pravděpodobně spustil spoustu problémů. Drbání, kožní problémy, pak spadly všechny drápky a přišlo se na autoimunitní onemocnění..pak štítka atd. Někteří psi obojek na klíšťata prostě nesnesou, tak se ptám...

Ano mám, doufám že to z toho nebude,ale myslím že to by byla reakce víc vyloženě pod obojkem, ono to je teď spíš vedle a na hřbetu, zítra s ním radši zajdu k veterináři, děkuji moc za odpověď

Přidejte reakci

Přidat smajlík