Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

hetiva

2.7.2021 09:55
hetiva

XXX.XXX.184.196

Dobrý den, mám problém se psem sousedů. Před rokem a půl si pořídili Staforda, žije si bez výcviku, bez výchovy. Víceméně celý jeho život je na zahrádce převážně sám. Zakousl jim Jorkšíra, zhruba před půl rokem a prokousl jejich 4 letému synovi ucho. Pro ně je to v pohodě, jen se tomu smějí. My bydlíme přímo vedle nich, do této doby jsme měly vztahy ok, ale včera , když jsem vystupovala s dvouletým vnukem z auta byl zase na ulici, běžel ke mě a štěkal, cenil zuby a vrčel, byl asi půl metru ode mě. Vnuka jsem vysadila nahoru na auto a ani se nehnula, jen jsem volala ať ho okamžitě zavřou. Vůbec nechtěl poslechnout, fakt jsem myslela jen na to, jestli vnuka udržím nahoře na autě, kdyby mě pes napadl. Měla jsem opravdu velký strach. Pes mě myslím ani nezná, nenavštěvujeme se a naše bydlení je odděleno zdí. Naše děti neběhají po ulici, bydlí jinde, jen je občas hlídám. Sama jsem chovatelkou dvou pejsků. A já se ptám, jak se mám chovat, až se pes zase rozhodne mi dát najevo, že se mu asi nelíbím? Někdy vystupuji z auta a vezu třeba 3 malé děti a co potom? Sousedka mi vzkázala, že je to naprosto neškodný mazlíček a nejlepší kamarád-můj ale tedy ne. Nechci čekat, až pokouše některé z mých vnoučat. Jsou to ještě malé děti 2-5 let. Děkuji za radu předem.

2.7.2021 10:03
Atheira

XXX.XXX.209.8

Tohle je vždycky neštěstí pro okolí... Ale holt takoví majitelé psů jsou a je jich čím dál víc, zdá se mi...
Ono je to těžké, když domluva nefunguje a máte pocit, že vás ten pes ohrožuje, nezbyde vám asi nic jinýho než u sebe nosit ten zde pro tyhle případy doporučovaný paralyzér.
Pochybuju, že cokoli jinýho by bylo účinnějšího. Každý pes na nakopnutí nebo ránu nějakou tyčí nereaguje, některým to v rauši nevadí vůbec, když neposlouchá, nemá smysl se ani bavit o tom, že by ho měl majitel pod kontrolou - tomu věřit nemůžete. Pepřák je nevhodný, jelikož si můžete pořádnou dávku nechtěně dopřát i sobě a svým dětem... Křičet jak pominutá, když vás, vaše děti nebo vaše psy ten pes napadne, sice můžete, ale je vám to k ničemu... Už jsem ho tu doporučovala víckrát, ale za mě je paralyzér taková největší jistota, kterou můžete v takovou chvíli mít po ruce, protože víc holt asi dělat nemůžete.

edit: často fakt stačí majitele upozornit, že když si ho nezabezpečí, tak jim ho usmažíte... Ve výsledku by ani na to usmažení nemuselo dojít, dost psů se bojí i jen toho zvuku, takže není nutný preventivně ubližovat tomu psu, kterého se bojíte, ale dá se tím i zastrašit... A kdyby nedal... no, tak máte právě tu možnost dát mu ránu, když fakt půjde do tuhýho...

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.7.2021 10:10

jsou dvě zcela odlišné možnosti :
1. po dobrém, udělat si z něj kámoše pomocí pamlsků
2. po zlém, přes strach, např. pomocí toho paralyzéru

2.7.2021 10:10

Nebudu tady řešit nějaké podávání stížností.
Ono se totiž vlastně "nic nestalo", nikdo nebyl zraněn.

Osobně souhlas s Atheira...paralyzér a než vyndám vnuka z auta, tak se přesvědčit, zda pes nelítá okolo a to samé když půjdete ven.

A sousedům říct pěkně od plic, že jestli se to bude opakovat, tak to do něj tím paralyzérem pěkně našijete.

No a jediné co vám zbývá je doufat, že se to stalo opravdu vyjímečně, nedopatřením, že pes je venku a že už se to nebude opakovat.

2.7.2021 11:30

Než si pořídíte paralyzér - stůjte u auta nebo seďte v něm, dokud si psa neodvolají, a pokud nebudou k zastižení nebo nebudou vnímat, tak volejte policii... co už

2.7.2021 11:49

Ani ty stížnosti, podložené třeba fotkou z telefonu, nejsou od věci. Jestli má obec trochu soudné vedení, tak to bude řešit. Nedovedu si představit, že vždycky než vystoupím z auta, než vylezu ze vrátek, budu vysílat pátrače, jestli sousedův pes není na ulici. Podle městské ( obecní ) vyhlášky nemá určitě pes na chodníku ( cestě ), co dělat.

2.7.2021 12:16
aluska

XXX.XXX.197.205

V zimě mi napadli asi staford ( nepoznám to) jezevčíka. Velký pes byl navolno, jezevec na vodítku. Na poslední chvíli jsem ho vyrvala za kšíry nahoru a otočila se zády, i tak stihl velký pes malýho praštit do hlavy a malýmu odumřely dva zuby. Druhý den jsem to nahlásila na policii a majitelka dostala pokutu 2000,-. Ne za napadení mého psa, ale za to že nebyl na vodítku v obci. A ještě říkala, že jakmile ho uvidíme znovu pustěnýho navolno, už bude pokuta daleko vyšší.

2.7.2021 13:19

aluska napsal(a):
V zimě mi napadli asi staford ( nepoznám to) jezevčíka. Velký pes byl navolno, jezevec na vodítku. Na poslední chvíli jsem ho vyrvala za kšíry nahoru a otočila se zády, i tak stihl velký pes malýho praštit do hlavy a malýmu odumřely dva zuby. Druhý den jsem to nahlásila na policii a majitelka dostala pokutu 2000,-. Ne za napadení mého psa, ale za to že nebyl na vodítku v obci. A ještě říkala, že jakmile ho uvidíme znovu pustěnýho navolno, už bude pokuta daleko vyšší.

Rozumná obec, tak by to mělo být. I naše obec by to řešila - aspoň v některých případech.

2.7.2021 13:21
kaučuk

XXX.XXX.230.226

Psi se většinou elektriky bojí moc. Náš sao, ačkoli je jinak absolutně kliďas, se třeba k ohradníku vůbec nepřiblíží a to ani k vypnutýmu. Jednou jsme zkusmo zkusili jen zaprskat paralyzérem a mazal pryč. Tady to tajíme, máme ho na hlídání a myslím, že by zloděj ani nemusel paralzyzérem se dostat na kůži, stačí ten zvuk.

2.7.2021 14:51
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Když jste u těch paralyzérů - máte někdo něco odzkoušenýho, malýho, skladnýho? Já si našla kdysi dávno - něco a zatím to nezrealizovala, protože si nikdy nevzpomenu. Jen nevím, jestli tohle k něčemu může být ?

https://www.paralyzer.eu/p/paralyzer-streetwise-police-force-9-2-milionu-voltu-paralyzujici-baterka-cerna

a jestli ten obchod není nějaký humbuk - kdyby měl někdo zkušenosti s nimi.

Každopádně v týhle situaci bych si tuhle věcičku-myslím paralyzér obecně - pořídila, protože to je sakra moc takovýhle sousedstvo.

2.7.2021 15:01

I já už dlouho uvažuji o paralyzétu, už jsem měla i vybraný....Jen mám obavu, že ho v potřebné chvíli nebudu mít po ruce. V batohu a nebo doma na stole by mi asi moc platný nebyl. Za pas? Opasek nenosím.......

2.7.2021 15:06

Zrzavci napsal(a):
Když jste u těch paralyzérů - máte někdo něco odzkoušenýho, malýho, skladnýho? Já si našla kdysi dávno - něco a zatím to nezrealizovala, protože si nikdy nevzpomenu. Jen nevím, jestli tohle k něčemu může být ?

https://www.paralyzer.eu/p/paralyzer-streetwise-police-force-9-2-milionu-voltu-paralyzujici-baterka-cerna

Každopádně v týhle situaci bych si tuhle věcičku-myslím paralyzér obecně - pořídila, protože to je sakra moc takovýhle sousedstvo.

Dle mého laického pohledu ten odkaz vypadá dobře. Aspoň, že se dá použít jako baterka. Jen těch 30 dkg.....Já už zvažuji každé deko. I drobné z peněženky vyndavám.

2.7.2021 15:16
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Dle mého laického pohledu ten odkaz vypadá dobře. Aspoň, že se dá použít jako baterka. Jen těch 30 dkg.....Já už zvažuji každé deko. I drobné z peněženky vyndavám.

ááha - na váhu jsem nekoukala, jen na velikost, že je to do ruky, že to má poutko.

2.7.2021 15:28
Atheira

XXX.XXX.209.8

Zrzavci napsal(a):

Mám něco podobnýho (i s tou baterkou, tvar, všechno odpovídá), jen teda z mnohem levnějšího kraje.
Baterku jsem odpravila sama. Svítila jsem si tím denně v lese ještě když jsem kvůli práci musela venčit ráno za úplné tmy. Ale mělo to letecký dny častějš než mobil, tu to spadlo, támhle jsem to otřískla. Paralyzér funguje pořád. Vydrží nabitý tak tři měsíce, i bez použití je potřeba ho pravidelně nabíjet.

Ale jak zmiňuje orionka. Kam s tím... V zimě je to úplně v pohodě, to ho mám v kapse u bundy a ničemu nepřekáží. V létě s tím ale dost často bojuju a ráda bych si kvůli tomu pořídila něco placatějšího a lehčího, protože ho pak častěji u sebe nemám než mám a přesně - doma v šatně je mi k prdu. Dobrý na něm ale je to, že když už ho máte u sebe a nedejbože je vybitej, materiál a váha vám umožňuje útočníka jakýhokoli živočišnýho druhu tím solidně zmlátit. Jednou mi spadl z police v šatně na hlavu a není to příjemný.

2.7.2021 15:48
Zrzavci

XXX.XXX.98.8

Atheira napsal(a):
Mám něco podobnýho (i s tou baterkou, tvar, všechno odpovídá), jen teda z mnohem levnějšího kraje.
Baterku jsem odpravila sama. Svítila jsem si tím denně v lese ještě když jsem kvůli práci musela venčit ráno za úplné tmy. Ale mělo to letecký dny častějš než mobil, tu to spadlo, támhle jsem to otřískla. Paralyzér funguje pořád. Vydrží nabitý tak tři měsíce, i bez použití je potřeba ho pravidelně nabíjet.

Ale jak zmiňuje orionka. Kam s tím... V zimě je to úplně v pohodě, to ho mám v kapse u bundy a ničemu nepřekáží. V létě s tím ale dost často bojuju a ráda bych si kvůli tomu pořídila něco placatějšího a lehčího, protože ho pak častěji u sebe nemám než mám a přesně - doma v šatně je mi k prdu. Dobrý na něm ale je to, že když už ho máte u sebe a nedejbože je vybitej, materiál a váha vám umožňuje útočníka jakýhokoli živočišnýho druhu tím solidně zmlátit. Jednou mi spadl z police v šatně na hlavu a není to příjemný.

Asi jste byla agresivní a šupu jste si zasloužila😁

No já právě furt nevím, kde a jak to v létě nosit, aby to bylo v pohotovosti. Máte nějakej tip na lepší variantu?

2.7.2021 15:53
Atheira

XXX.XXX.209.8

Zrzavci napsal(a):
Asi jste byla agresivní a šupu jste si zasloužila😁

No já právě furt nevím, kde a jak to v létě nosit, aby to bylo v pohotovosti. Máte nějakej tip na lepší variantu?

To právě nemám.
Jak říkám. Spolehlivě ho u sebe mívám v zimě. V létě nevím moc kam s tím a jsem spíš ve fázi hledání, co by se dalo místo toho. Protože lidi tady v okolí (pro doplnění - nebavíme se o nějakých pejskařích, ale lidech s názorem - na dvoře musí být pes a jednou za čas s ním vylezem ven) blbnou čím dál víc a pořizují si víc a víc nebezpečný psy. Poslední dobou jsou v kurzu kříženci akit a kříženci malin. Radost, co víc na to říct.

2.7.2021 15:56

"Každopádně v týhle situaci bych si tuhle věcičku-myslím paralyzér obecně - pořídila, protože to je sakra moc takovýhle sousedstvo."

a přesně proto bych já ale secsakra preferovala tu cestu "po dobrém"
je lepší mít psa za přítele než naopak, zejména v zájmu těch dětí......

2.7.2021 18:53

"Každopádně v týhle situaci bych si tuhle věcičku-myslím paralyzér obecně - pořídila, protože to je sakra moc takovýhle sousedstvo."

a přesně proto bych já ale secsakra preferovala tu cestu "po dobrém"
je lepší mít psa za přítele než naopak, zejména v zájmu těch dětí......

No jo, jenže on některý pes, než mu dojde, že jste to vy, co nosí dobrůtky.......tak ho máte za krkem. Možná než mu stačíte podat první dobrůtku, jste bez ruky. ( Tedy vy ne, vy v tom máte trénink. Já bych to nezkoušela - tedy u některých psů. Taky byste mohla narazit na odpor majitele a už vůbec radši nemyslet na to, až by jedinec jiného ražení psa otrávil. Držím se teorie, že cizí psi se nehladí a nekrmí.)
Zvlášť pes frustrovaný nudou a nezájmem majitele. Nadupaný energií.

2.7.2021 19:23
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

A ještě bych dodala to, že i když by se povedlo nějaké "sblížení" s člověkem přes pamlsky, tak zrovna u staforda se nemusí povést sblížení s těmi psy, které zadavatelka má. Uvažovala bych i tak, abych si psa díky pamlskům nenaučila ke mě pořád chodit loudit, aby to nebral jako automaticky, a aby pak právě neměl tendence ke mě chodit i v případě, kdy půjdu se psema, tam už by pak mohl být sakra problém. Asi bych se snažila si takového psa držet spíš od sebe...

Píšete, že jste doteď měli se sousedy dobrý vztah - nešlo by se s nimi nějak domluvit? Prostě jim vysvětlit, že se bojíte, že s tím psem nechcete přijít do kontaktu. Ten pes tam běhá po chodníku běžně? Nebo s ním byli venku? Nebo utekl? Pokud by se to opakovalo, a nebyla s nimi domluva, asi bych to řešila přes obec/město nebo policii...A nebo pak jak už bylo řečeno - pohrozit jim, že si pořídíte paralyzér a jste odhodlaná ho použít.

2.7.2021 21:13

Atheira napsal(a):
To právě nemám.
Jak říkám. Spolehlivě ho u sebe mívám v zimě. V létě nevím moc kam s tím a jsem spíš ve fázi hledání, co by se dalo místo toho. Protože lidi tady v okolí (pro doplnění - nebavíme se o nějakých pejskařích, ale lidech s názorem - na dvoře musí být pes a jednou za čas s ním vylezem ven) blbnou čím dál víc a pořizují si víc a víc nebezpečný psy. Poslední dobou jsou v kurzu kříženci akit a kříženci malin. Radost, co víc na to říct.

No tak při troše dobrý vůle bych to strčila za výstřih....když už můžu nosit v podprdě mobil, klíče od auta a pytlíky na exkrementy....když nemám kapsu a nechci sebou tahat žádné, byť malé zavazadlo, tak bych to šoupla "mezi kozy" na šňůrku a bylo by.
To když jdu kolem komína a nebo do města do parku.
Jinak mám sebou stejně povětšinou takový malý žebradlo, kde mám stopovačky, flexinu, vodu, misku......

2.7.2021 21:21
Atheira

XXX.XXX.209.8

No tak při troše dobrý vůle bych to strčila za výstřih....když už můžu nosit v podprdě mobil, klíče od auta a pytlíky na exkrementy....když nemám kapsu a nechci sebou tahat žádné, byť malé zavazadlo, tak bych to šoupla "mezi kozy" na šňůrku a bylo by.
To když jdu kolem komína a nebo do města do parku.
Jinak mám sebou stejně povětšinou takový malý žebradlo, kde mám stopovačky, flexinu, vodu, misku......

Já abych v podprdě pohledala ta prsa... ještě tam nosit další věci. To by mi propadaly na zem.

2.7.2021 21:39
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Já v létě nosím většinou výcvikovou vestu, takovou fakt lehoučkou, vzdušnou, se síťovinou na zádech. A tam se toho vejde . Běžně v jedné kapse mlsky, v druhé telefon. V zadní kapse balonek nebo nějakou hračku, případně tam narvu i vodítko po vypuštění. V náprsní kapse na zip mám klíče, od baráku, od auta. Na kroužku, který je na vestě, mám na karabině zavěšený náhubek. Paralyzér už by se tam ztratil .

Loni nebo předloni jsem si koupila ještě výcvikovou sukni, ta je taky fajn, možná někomu bude vyhovovat ještě víc. Tu většinou beru když jedeme třeba vyloženě jen k vodě, nebo na "skok" do města, prostě v případech, kdy nenosím sedák . Protože na běžných prochajdách právě mívám sedák, a v kombinaci se sedákem mi ta sukně vadí, ale to je asi hlavně můj problém. Ale sedák a vesta je ok .

2.7.2021 21:43
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Atheira napsal(a):
Já abych v podprdě pohledala ta prsa... ještě tam nosit další věci. To by mi propadaly na zem.

2.7.2021 22:39

marcelaamax napsal(a):
Já v létě nosím většinou výcvikovou vestu, takovou fakt lehoučkou, vzdušnou, se síťovinou na zádech. A tam se toho vejde . Běžně v jedné kapse mlsky, v druhé telefon. V zadní kapse balonek nebo nějakou hračku, případně tam narvu i vodítko po vypuštění. V náprsní kapse na zip mám klíče, od baráku, od auta. Na kroužku, který je na vestě, mám na karabině zavěšený náhubek. Paralyzér už by se tam ztratil .

Loni nebo předloni jsem si koupila ještě výcvikovou sukni, ta je taky fajn, možná někomu bude vyhovovat ještě víc. Tu většinou beru když jedeme třeba vyloženě jen k vodě, nebo na "skok" do města, prostě v případech, kdy nenosím sedák . Protože na běžných prochajdách právě mívám sedák, a v kombinaci se sedákem mi ta sukně vadí, ale to je asi hlavně můj problém. Ale sedák a vesta je ok .

o výcvikový vestě jsem taky uvažovala...a pak jsem to nacpala do tý podprd....ale stále ještě to mám v plánu, jen mi přijde, že k mým účelům jako klíčo a telefon nosič je to docela dost peněz....co si budeme povídat...jaká já jsem vícvikářka

2.7.2021 22:45

Atheira napsal(a):

No ono i toto má svoje úskalí....minule jsem s holkama dorazila k autu a bylo tam nějak přelidníno a teď tahejte z podprdy klíče...navíc já mám na klíčích přívěsek...masku predátora a nějak se mi to tam ten potvor zašprcnul..
Takže to někdy fakt nejsou jen samá pozitiva a sociální jistoty.

Ale chodíme do parku pravidelně i tam vídám stejné tváře, tak už si snad zvykli, že tam chodí ženský s bílou medvědicí a se štěnětem....tím pádem nejsem žádná přehlédnutelná šedá myš, spíš bych řekla, že jsme středem pozornosti...a že se ta ženská prostě hrabe ve výstřihu

2.7.2021 22:46
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

o výcvikový vestě jsem taky uvažovala...a pak jsem to nacpala do tý podprd....ale stále ještě to mám v plánu, jen mi přijde, že k mým účelům jako klíčo a telefon nosič je to docela dost peněz....co si budeme povídat...jaká já jsem vícvikářka

Já jsem ji kupovala tuším okolo 1000 - 1500 kč. Ale můžu říct, že opravdu drží. Vestu mám skoro 6 let a vypadá pořád stejně - akorát jsem jednou musela měnit zip (to mi udělala šikovná babička ), a to ji nosím téměř denně. Takže pro mě super investice a už je to pro mě nepostradatelná věc .

Edit.: případně ta sukně je levnější, myslím, že tu seženete kolem 500ti kč...

2.7.2021 22:53

marcelaamax napsal(a):
Já jsem ji kupovala tuším okolo 1000 - 1500 kč. Ale můžu říct, že opravdu drží. Vestu mám skoro 6 let a vypadá pořád stejně - akorát jsem jednou musela měnit zip (to mi udělala šikovná babička ), a to ji nosím téměř denně. Takže pro mě super investice a už je to pro mě nepostradatelná věc .

Edit.: případně ta sukně je levnější, myslím, že tu seženete kolem 500ti kč...

Juknu na to, jestli mají i velikost pro slonice

Edit: já jsem, co se výdajů pro mě týče děsnej škrt, to tu korunu otočím milionšestkrát než si něco koupím....ale za to na věšíku mi visí mraky vodítek, obojků, postroje, jak kdybych měla psů celou smečku a nebyly to zrovna levný záležitosti.
Jó, to kdybych si myslela, že nějakou vestu potřebují moje psí holky, tak už mají každá svojí i s vyšitým jménem a tel.číslem a na peníze bych nekoukala....no holt psí blázen.

2.7.2021 23:10
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Juknu na to, jestli mají i velikost pro slonice

Edit: já jsem, co se výdajů pro mě týče děsnej škrt, to tu korunu otočím milionšestkrát než si něco koupím....ale za to na věšíku mi visí mraky vodítek, obojků, postroje, jak kdybych měla psů celou smečku a nebyly to zrovna levný záležitosti.
Jó, to kdybych si myslela, že nějakou vestu potřebují moje psí holky, tak už mají každá svojí i s vyšitým jménem a tel.číslem a na peníze bych nekoukala....no holt psí blázen.

Jojo, mám to podobně . Když mám kupovat něco pro sebe, tak se jóó rozmýšlím, ale jakmile jde o psy, tak to "házím do košíku" .

Jinak já mám tuhle vestu, tu můžu doporučit

https://eshopscucka.com/cs/produkt/odevy-pro-kynology/vesty/wallaby-extra-light/

a sukni myslím tuhle

https://d4m.eu/cs/kiltkratasy/1187-kilt-pocket-vycvikova-sukne.html

2.7.2021 23:24

marcelaamax napsal(a):
Jojo, mám to podobně . Když mám kupovat něco pro sebe, tak se jóó rozmýšlím, ale jakmile jde o psy, tak to "házím do košíku" .

Jinak já mám tuhle vestu, tu můžu doporučit

https://eshopscucka.com/cs/produkt/odevy-pro-kynology/vesty/wallaby-extra-light/

a sukni myslím tuhle

https://d4m.eu/cs/kiltkratasy/1187-kilt-pocket-vycvikova-sukne.html

Hodně dobře vypadá ta letní bunda od scucky.

2.7.2021 23:44
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Hodně dobře vypadá ta letní bunda od scucky.

Vestu myslíte? Já na ní fakt nedám dopustit. A nosím ji i v zimě. Koupila jsem si volnější a v zimě ji dám na bundu. Mám sice i výcvikovou bundu, ale ta tak nějak leží ladem, protože ta vesta je oblíbenější .

3.7.2021 06:32

marcelaamax napsal(a):
Vestu myslíte? Já na ní fakt nedám dopustit. A nosím ji i v zimě. Koupila jsem si volnější a v zimě ji dám na bundu. Mám sice i výcvikovou bundu, ale ta tak nějak leží ladem, protože ta vesta je oblíbenější .

Vestu ne, ta je moc profesionální, tahle bunda https://eshopscucka.com/cs/produkt/odevy-pro-kynology/bundy/midway-long/
se mi líbí.

3.7.2021 09:32

Vestu ne, ta je moc profesionální, tahle bunda https://eshopscucka.com/cs/produkt/odevy-pro-kynology/bundy/midway-long/
se mi líbí.

..ta se mi moc líbí....dcera od nich má a je nezničitelná....

3.7.2021 14:04

..ta se mi moc líbí....dcera od nich má a je nezničitelná....

Jde hlavně o to, jak je větrací-prodyšná. Abych v ní nedošla od tramvaje a neměla mokrá záda.

3.7.2021 14:44

Jde hlavně o to, jak je větrací-prodyšná. Abych v ní nedošla od tramvaje a neměla mokrá záda.

.já jsem pořád zmrzlá....

Přidejte reakci

Přidat smajlík