Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Marian288

4.7.2021 18:20
Marian288

XXX.XXX.48.193

Dobrý den,
Můžu Vás požádat o radu.
Veterinář našemu pejskovi dělal kastraci po akutním zápalu. Operace byla v pořádku a s pejskem sem odešel domu,další den kontrola vypadalo všechno ok. Další den pejsek jemně krvacel a zvracel, tak jsem šel večer na pohotovost a se to uklidnilo.
Kontrola další den u mého veterináře, infuze a šli jsme domů, ze je to lepší a že kontrola další den.
A další den jsem odvezl pejska na kliniku, že mu dají infuzi! Za 6 hodin si jdu pejska vyzvednut a dozvím se že mu kompletně praskli stehy a všechny bylo venku, tak znovu šití a nevím jestli to nás pejsek přežije.
Nejsem lékař, ale je to vůbec možné a nebo se to může stát?

A nemluvím, že to stojí hodně peněz.

Prosím o radu jak se mám k tom postavit?

Dekuji.

Marian

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.7.2021 19:02

Marian288 napsal(a):
Dobrý den,
Můžu Vás požádat o radu.
Veterinář našemu pejskovi dělal kastraci po akutním zápalu. Operace byla v pořádku a s pejskem sem odešel domu,další den kontrola vypadalo všechno ok. Další den pejsek jemně krvacel a zvracel, tak jsem šel večer na pohotovost a se to uklidnilo.
Kontrola další den u mého veterináře, infuze a šli jsme domů, ze je to lepší a že kontrola další den.
A další den jsem odvezl pejska na kliniku, že mu dají infuzi! Za 6 hodin si jdu pejska vyzvednut a dozvím se že mu kompletně praskli stehy a všechny bylo venku, tak znovu šití a nevím jestli to nás pejsek přežije.

Dekuji.

Marian

Kastrace po akutním zánětu? Čeho? Varlete? Další den krvácel z čeho? A další den infúze? Jaká? A další den zase infúze a praskly mu stehy, kde? Jednalo se o kryptorchismus?

4.7.2021 19:18

Ačkoliv pán píše o psu, základní otázka je : pes nebo fena ?

Jestli zvíře nechali na klinice rozlízat si stehy, tak je to trestuhodné. Jen tak stehy neprasknou.

Marian288

4.7.2021 19:26
Marian288

XXX.XXX.48.193

Omlouvám se ,je to fenka a zánět dělohy. Krvácení po šití a infuze antibiotika proti zanetu a zvracení .praskli stehy všude ,prostě střeva venku.kryptorchismus- to fakt nevím co je.

Děkuji

4.7.2021 20:19
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Marian288 napsal(a):
Omlouvám se ,je to fenka a zánět dělohy. Krvácení po šití a infuze antibiotika proti zanetu a zvracení .praskli stehy všude ,prostě střeva venku.kryptorchismus- to fakt nevím co je.

Děkuji

On už akutní zánět dělohy je riziková operace se vším všudy, komplikovaná. Všechno se stát může, ale potrhané stehy - problém je na jejich straně, měli ji na starosti oni a neuhlídali. Tím, že byla ještě pořád na veterině doufejte, že ji zachrání.

4.7.2021 20:28

lesnížínka napsal(a):
On už akutní zánět dělohy je riziková operace se vším všudy, komplikovaná. Všechno se stát může, ale potrhané stehy - problém je na jejich straně, měli ji na starosti oni a neuhlídali. Tím, že byla ještě pořád na veterině doufejte, že ji zachrání.

Zánět dělohy je komplikovaná operace hlavně, když ji dělá řezník. Tedy pardon, taky už mohla být děloha prasklá a zánět všude a pak je to průs.er. Ale stehy nepraskly, stehy si rozlízala, protože ji nehlídali, nedali límec, pruban. To jde jednoznačně na vrub kliniky.

4.7.2021 20:31
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Zánět dělohy je komplikovaná operace hlavně, když ji dělá řezník. Tedy pardon, taky už mohla být děloha prasklá a zánět všude a pak je to průs.er. Ale stehy nepraskly, stehy si rozlízala, protože ji nehlídali, nedali límec, pruban. To jde jednoznačně na vrub kliniky.

Píšu snad něco jiného? Nevíme jak moc byl zánět vážný, jestli jim děloha neprasknula už při operaci, tam je i to hojení komplikované.

4.7.2021 20:37

Marian288 napsal(a):

Děkuji

Tak to je jiná. (kryptorchismus je nesestouplé varle, což se vás netýká). Krvácení po šití, infúze ATB, popraskání stehů a střeva venku - NENÍ normální. Stát se může leccos, ale to mi přijde jako pochybení veterinářů.

4.7.2021 21:03

Marian288 napsal(a):
Dobrý den,
Můžu Vás požádat o radu.

Dekuji.

Marian

Je to možné, může se to stát.
Jaký režim měla doma fenka po operaci? Jistili jste nějak její pohyb doma a venku? Aby fena druhý den po operaci "jemně krvácela" není běžné, stejně tak infuze dva dny po operaci - něco muselo být špatně. Fena mohla mít reakci na narkozu = zvracení = popraskání stehů. Mohla si někde vyskočit na gauč, po zahradě, co já vím, někde a šup, stehy prdnou. Nebo mohla mít reakci i na samotný materiál šití. Posuzovat kvalitu operátera si netroufám, zda vše dobře zašil. Jen se snažím naznačit, že problém mohl být už před odvozem feny na kliniku a tam se jen stehy provalily úplně.
Jak se k tomu postavit? Držím palce, aby to fenka zvládla. Zaplaťte vše a nechte si pak vytisknout nebo poslat důkladnou dokumentaci o operaci, hospitalizaci. Pak můžete uvažovat o dalších krocích, kdo a kde udělal chybu.

Marian288

4.7.2021 21:34
Marian288

XXX.XXX.48.193

Mně to taky nepřipadá že se něco zanedbalo.

Tak ji dnes dělala jiná kolegyni a na štěstí žije a uvidím co bude zítra máme ji doma.

Nevím límec mala celé období tak ona sama si to udělat nemohla.Zanět dělohy bol silný ale nebola poškozená odebrali ji ale nevím jak to sešili.

Děkuji

4.7.2021 21:38
impact

XXX.XXX.29.31

Je to možné, může se to stát.
Jaký režim měla doma fenka po operaci? Jistili jste nějak její pohyb doma a venku? Aby fena druhý den po operaci "jemně krvácela" není běžné, stejně tak infuze dva dny po operaci - něco muselo být špatně. Fena mohla mít reakci na narkozu = zvracení = popraskání stehů. Mohla si někde vyskočit na gauč, po zahradě, co já vím, někde a šup, stehy prdnou. Nebo mohla mít reakci i na samotný materiál šití. Posuzovat kvalitu operátera si netroufám, zda vše dobře zašil. Jen se snažím naznačit, že problém mohl být už před odvozem feny na kliniku a tam se jen stehy provalily úplně.
Jak se k tomu postavit? Držím palce, aby to fenka zvládla. Zaplaťte vše a nechte si pak vytisknout nebo poslat důkladnou dokumentaci o operaci, hospitalizaci. Pak můžete uvažovat o dalších krocích, kdo a kde udělal chybu.

Odvezl fenu na kliniku sešitou, že jí dají infuzi a když si pro ni šel, tak mu řekli, že jí praskly všechny stehy a střeva ven a tak. To asi vážně těžko doma skočila na gauč.

4.7.2021 21:42
impact

XXX.XXX.29.31

Stehy jen tak samy od sebe komplet neprasknou. Variant, proč se to stalo, je spousta. Buď si je vylízala, nebo došlo k nešetrné manipulaci a nebo jim někde skočila... Třeba.

Já toho teda viděla dost. Viděla jsem i prasklý stehy, ale že by ruplno vnitřní i vnější šití a celá jizva se rozjela, to úplně normální není.

4.7.2021 22:16

Vy umíte věštit, že si někde na klinice fena rozlízala stehy?
Z popisu zadavatele čtu: Operace. 1. den kotrola, OK. 2. den zvracení a "jemné krvácení" - pohotovost. 3. den kontrola u domácího veta a infuze atb. 4. den odjezd na kliniku a výhřez.
Což znamená, že něco nebylo v pořádku už před odjezdem na kliniku, ne? Proto jsem se ptala zadavatele, jaký měla fena režim doma. Nehájím kliniku, nehájím zadavatele. Jen komentuji psané slovo. Stehy samy od sebe neprasknou komplet, ale aby 4. den po předcházejících problémech za vše mohla nějaká klinika?

Marian288

4.7.2021 23:17
Marian288

XXX.XXX.48.193

Fakt mala klidový režim, ona nebyla schopna vyskočit na gauč a už po příchodu domu mala jemný výtok. Já jsem se jen ptal či je možný ,čí se to může stát.

5.7.2021 08:08

kastrace pri akutnim zanetu delohy je vzdycky velmi rizikova - i to, co se delo po operaci neni bezny prubeh.
kdyz ctu vas popis situace - napada me na prvni dobrou pooperacni komplikace. Nic dalsiho za tim asi ani neni treba hledat.
Ne kazda operace 100% a bez nasledku vse vyresi....

Nemam moc zkusennosti s kastracema a presto jsem zazila kocku, ktere bylo zle po kastraci a resilo se to i hospitalizaci na 2 dny. A te se jeste rozjelo bricho pri vyndavani stehu - a jen nahodou jsem je nechala vyndavat u veta, jinak jsem to resila doma v obyvaku. Reakce na siti. Nechytlo se vubec nic...sila se podruhe.

5.7.2021 14:41
impact

XXX.XXX.29.31

Vy umíte věštit, že si někde na klinice fena rozlízala stehy?
Z popisu zadavatele čtu: Operace. 1. den kotrola, OK. 2. den zvracení a "jemné krvácení" - pohotovost. 3. den kontrola u domácího veta a infuze atb. 4. den odjezd na kliniku a výhřez.
Což znamená, že něco nebylo v pořádku už před odjezdem na kliniku, ne? Proto jsem se ptala zadavatele, jaký měla fena režim doma. Nehájím kliniku, nehájím zadavatele. Jen komentuji psané slovo. Stehy samy od sebe neprasknou komplet, ale aby 4. den po předcházejících problémech za vše mohla nějaká klinika?

Jestli je to na mě, tak za prvé - lépe čtěte. A za druhé - ne, věštit neumím. Jen vycházím ze svojí praxe - komplet pooperační péče o stovky a stovky kastrovaných fen.

Přidejte reakci

Přidat smajlík