Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Teria

6.7.2021 10:15
Teria

XXX.XXX.53.38

Můžu se zeptat? Kolik ten pes v tom autobuse stojí. Protože jedu po porvé se psem v autobuse. Můžete mi prosím poradit?

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.7.2021 10:18

Záleží, jak kde, jestli MHD, linkový autobus nebo dálkový. A taky záleží na tom, jestli ho budete mít ve schráně nebo ne. Navíc každý dopravce to má jinak, bude lepší si to zjistit konkrétně.

6.7.2021 10:25

se musíš podívat, jak to má konkrétní dopravce. ono totiž záleží, víš?

6.7.2021 10:32

Teria napsal(a):
Můžu se zeptat? Kolik ten pes v tom autobuse stojí. Protože jedu po porvé se psem v autobuse. Můžete mi prosím poradit?

Ty sám jedeš autobusem poprvé, ne? :-)
Za psa se povětšinou platí mírně vyšší poloviční jízdné. Tzn. za dospělého člověka platím 20 korun, za psa 12 korun.
Každý pes, který není v uzavřené přepravce (alespoň taška s pevným dnem a zavřená): platí jízdné, musí mít vodítko a náhubek.
Některé společnosti přepravu psů neumožňují vůbec (zjistíš na webu dopravce) a některé nedovolí vzít na palubu psa, pokud už ve voze jeden pes je, do vyšších vozidel (úzká sedadla a uličky) se ani větší pes neposkládá a budete trpět oba. Měj tedy připraveno náhradní řešení.

Miriam33

6.7.2021 10:46
Miriam33

XXX.XXX.210.49

Tak jak je psáno výše, podle velikosti, do některých autobusů může jeden do zadní části a druhý do přední. Některý řidič to téměř neřeší a vzal by jich víc, jiný psy nesnáší a i jeden je problém. Jeden řidič se mne ptal, jestli je pes čistý a vyčesaný (byl), aby tam pak nelítaly chlupy a musela jsem škemrat. Pokud už nějaký pes/psi v autobuse budou, nemusí vás vůbec vzít. Mně se to nestalo, pes byl spíš malý, skladný, podsedačkový. Vodítko a náhubek je samozřejmost, nesmí nikoho otravovat. Cena bývá jak kde, spíš ta vyšší poloviční, ale lze se zeptat na informacích provozovatele autobusu- podmínky na netu nebo infolinky.

7.7.2021 19:26
Nellska

XXX.XXX.58.45

Myslím, že se platí polovina ceny.

7.7.2021 19:57
Fatia

XXX.XXX.225.7

Nellska napsal(a):
Myslím, že se platí polovina ceny.

Jak kde, záleží na dopravci, jak bylo zmiňováno výše. U místního dopravce se platila plná cena, vždy jsem zažertovala, že si tedy pes může jistě vybrat sedačku, když za ní platí. Většina řidičů vyskočila jak čertík z krabičky... Teď jsme nove zařazeni do PID (pražský integrovaný systém), a vlastně nevím, kolik se platí, předchozí praxe mě znechutila natolik, že jezdím autem.

7.7.2021 21:41

Fatia napsal(a):
Jak kde, záleží na dopravci, jak bylo zmiňováno výše. U místního dopravce se platila plná cena, vždy jsem zažertovala, že si tedy pes může jistě vybrat sedačku, když za ní platí. Většina řidičů vyskočila jak čertík z krabičky... Teď jsme nove zařazeni do PID (pražský integrovaný systém), a vlastně nevím, kolik se platí, předchozí praxe mě znechutila natolik, že jezdím autem.

Pes jede v PID zdarma, když nejede sám :-) kromě vlaků.
Jednou se se mnou revizor tak hádal, že pes nemá lístek, ukazuji mu nápis na automatu na jízdenky, že pes neplatí, nepomohlo :-) Až jsem se zeptala s telefonem v ruce, jestli je střízlivý, tak začal přemýšlet. Tak jsem řekla, ať teda přemýšlí, a šli jsme pryč.
Tady řeknu řidiči - já a pes - a on že žádného psa nevidí. A jedeme.
A hodně často slyším "sundejte mu ten košík, dyť je hodnej". Ale to nikomu neradím poslechnout, např. protože ve vlaku se průvodčí mohou střídat a někteří jsou, jako by tu práci měli za trest.
No, ale to bylo, nyní už nikam moc nejezdíme, protože obsluha je čím dál vyma..divnější a vlaky menší, akorát tím busem vedle, většinou na veterinu a pro maso a psisko cestou zpět vždy pofňukává a dává pozor, jestli si všichni všímají, že pofňukává, i když si na veterině akorát nechalo ostříhat drápky, a když si všichni nevšímají, že pofňukává, tak začne ještě víc, ještě že je to jen pět km.

7.7.2021 22:59
Fatia

XXX.XXX.134.127

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Pes jede v PID zdarma, když nejede sám :-) kromě vlaků.
Jednou se se mnou revizor tak hádal, že pes nemá lístek, ukazuji mu nápis na automatu na jízdenky, že pes neplatí, nepomohlo :-) Až jsem se zeptala s telefonem v ruce, jestli je střízlivý, tak začal přemýšlet. Tak jsem řekla, ať teda přemýšlí, a šli jsme pryč.
Tady řeknu řidiči - já a pes - a on že žádného psa nevidí. A jedeme.
A hodně často slyším "sundejte mu ten košík, dyť je hodnej". Ale to nikomu neradím poslechnout, např. protože ve vlaku se průvodčí mohou střídat a někteří jsou, jako by tu práci měli za trest.
No, ale to bylo, nyní už nikam moc nejezdíme, protože obsluha je čím dál vyma..divnější a vlaky menší, akorát tím busem vedle, většinou na veterinu a pro maso a psisko cestou zpět vždy pofňukává a dává pozor, jestli si všichni všímají, že pofňukává, i když si na veterině akorát nechalo ostříhat drápky, a když si všichni nevšímají, že pofňukává, tak začne ještě víc, ještě že je to jen pět km.

dle mého pes v PID neplatí pouze když máš předplacený kupon, lítačku. když jedeš na lístek, tak platí. Stejně jako platí v těch vnějších zónách okolo prahy, tam zadarmo nejezdí stopro.

8.7.2021 07:47

Fatia napsal(a):
dle mého pes v PID neplatí pouze když máš předplacený kupon, lítačku. když jedeš na lístek, tak platí. Stejně jako platí v těch vnějších zónách okolo prahy, tam zadarmo nejezdí stopro.

Tak tak, v Praze v MHD je pes zadarmo, ale v odlehlých zónách PID, jako jsme i my, je to jinak. U nás se myslím platí poloviční a se psem jsem takhle jezdívala, dokud nebyl starej.

8.7.2021 08:48

No jo, neplatí jen v P0B, ale jinak stačí celodenní jízdenka. A při těch cenách tam na výlet jiná ani nemá smysl. Ale tak jsem předpokládala, že revizor ví, kde leží Hl. nádraží. Ale to je všecko špatně. Moje chyba. Nikdy nepředpokládat, že lidé ví a chovají se podle pravidel. To pak můžete jít pěšky.

8.7.2021 08:57

No jo, neplatí jen v P0B, ale jinak stačí celodenní jízdenka. A při těch cenách tam na výlet jiná ani nemá smysl. Ale tak jsem předpokládala, že revizor ví, kde leží Hl. nádraží. Ale to je všecko špatně. Moje chyba. Nikdy nepředpokládat, že lidé ví a chovají se podle pravidel. To pak můžete jít pěšky.

A jak je to v Arrivě? Když přestupuju z ČD. Na přestup mám asi tak 5 minut, někdy jen 2. Pes má lístek za 15,--na přestup. Platí mu i v Arrivě? Prodá mi v Arrivě průvodčí lístek pro psa bez příplatku?
U ČD je hlášená jízdenka s příplatkem 40,-- ( samozřejmě, když je v místě fungující pokladna )

8.7.2021 09:20

A jak je to v Arrivě? Když přestupuju z ČD. Na přestup mám asi tak 5 minut, někdy jen 2. Pes má lístek za 15,--na přestup. Platí mu i v Arrivě? Prodá mi v Arrivě průvodčí lístek pro psa bez příplatku?
U ČD je hlášená jízdenka s příplatkem 40,-- ( samozřejmě, když je v místě fungující pokladna )

Celá Arriva je na houby. Nejde klimatizace, nemá to okna a ani závěsy a je málo místa, pod sedadly není místo. Ale pozor - některé vláčky mají i stoleček! Jízdenku mi neustále prodávají s přirážkou, i když tady pokladnu nemáme. Na deseti kilometrech to mám asi pět korun, se nepoto, že, ale oni hlásají, že přirážky nedávají.. hmm.. ale není tam jednotná přirážka, prostě jen vyšší cena. Vychází mi to o 25 % výš.
Nejlépe uděláte, když si koupíte v jejich eshopu. Už to umí i průkazky :D Pokrok nezastavíš. To dřív neuměli ani jízdenku pro psa. Oni ji prostě vůbec neměli :D
Ale možná máte IDOL jízdenku? Ta platí buď na jeden vlak (10kč), nebo celodenní (25kč). IDOL platí i u Arrivy. Jiné lístky asi ne. Ale ona je ta síť docela veliká, dá se dojet do Středoč. a Královeh. krajů.

Přidejte reakci

Přidat smajlík