Ahoj,
rád bych požádal o radu někoho, kdo se opravdu detailně vyzná ve složení granulí a má přehled.
PROBLÉM = zkráceně řečeno (nechci popisovat co vše jsme absolvovali) - pes má pravděpodobně potravní alergii (ověřeno postupným různým selektivním krmením), a to buď na živočišnou bílkovinu jako takovou nebo rýži.
Aktuálně je na granulích Bardog Insect holistic (na doporučení veta jako snad poslední možnost). Granule evidentne "funguji" = zbavili jsme se castecne svedeni a koznich problemu. Nicmene co sem tu precetl, tak mam urcite pochybnosti o znacce Bardog (obecne jsme spis odpurce granuli). Tyto konkretni granule navic nepati mezi nejlevnejsi, tak bych rad nasel pripadne alternativu. Předem díky.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Když jste odpůrce granulí, brání vám něco krmit přirozeně, tedy barfem? Tam si přece nejlépe poskládáte, co pes snáší dobře, ne?

U granulí moc neušetříte, pro začátek můžete třeba zkusit tohle, ale cenově stejné. https://www.alergickypes.cz/mixano-hmyzi-granule-bez-obilovin/?variantId=9857&gclid=CjwKCAjw_o-HBhAsEiwANqYhpxEjU9Uf4AHiIWBliaRWgPrYysRxWJ5AE-KORzHPTIJHXzwotB8YRBoCciIQAvD_BwE
Jestli bude pes srovnaný, tak holt zkoušet. Koupit trochu koniny, pak třeba pštrosa, losa... Vše se dá sehnat v barf shopech, zpravidla němečtí dodavatelé. Když to klapne, tak takové monoproteinové granule dělá Wolfsblut.
Můžete si namíchat co potřebujete třeba tady https://www.haffit.cz/

assil
napsal(a):
Můžete si namíchat co potřebujete třeba tady https://www.haffit.cz/
Já tedy nevim, ale nemají tam moc (skoro nic) protialerguckého ze surovin, leda tak tu zverinu a jehněčí.
Tohle, jak se představuje, tak je to hodně slabé.

No se s těmi shopy na míchání roztrh pytel.
Na granulích nic nevyzkoumáte. Na hovězím, krůtím a kuřecím mase už vůbec.
Když granule, tak s jedním proteinem a stejným tukem. A to je technicky nemožné, protože obilí, rýže, brambory, mrkev,.. to vše má protein.
Musíte udělat opravdovou eliminační dietu. Tzn. jeden druh masa a vodu.
Pro líné to znamená koupit Wolfsblut (mají ryby, klokana, koně, kachnu,...) nebo něco od Barking heads, Trainer fitness,
nebo hnusné nedostatečné výživy typu Farmina vet life. Ty slouží na to, aby měl pes čas se vzpamatovat a vy, abyste to vymysleli.
A Greenwoods a Green Petfood jsou v pohodě, ale pořád jsou to diety. Má např. bitiba.cz jako "Insect".
Takže bych si v okolí našla prodejnu králičího, rybího,.. makrely a sledě, králičí díly,... to vše se dá v pohodě koupit i v Albertu, Lidlu,... a granule nechala být.
Hovězí, drůbež, rýže, .. jsou časté alergeny i "alergeny", tak tím fakt nezačínejte.
A pro jejich produkty platí to samé - vejce, mléko, tuk. Bacha na pamlsky a návštěvy, co psu hází. Jako pamlsek hledejte jen čisté maso - stejné, jako zrovna krmíte, dělá např. Wallitzer, Rozchov.
Vážení ifauňáci,
někteří z Vás si možná pamatují, že máme (resp. moje teta má) skoro tříletého kavalírka. Do dvou let to byl naprosto zdravý pes. Pak nastaly postupně problémy - je kastrovaný z důvodů opakovaných zánětů na prostatě a trpí na anální žlázky. Asi před rokem se začal drbat převážně na pravém lokti, občas si drbe uši. S podezřením na syringomyelii šla teta k veterináři, kde jí řekli, ať nemaluje čerta na zeď, že to klidně může být alergie. Tak se udělaly testy. Výsledek přepíšu, protože se mi nedaří nahrát .pdf.
Hovězí - IgE reakční třída 5, IgG reakční třída 3
Vepřové - IgE 4, IgG 0
Jehněčí - 5/0
Kachní - 4/0
Kuřecí - 4/0
Krutí - 4/0
Králičí - 4/0
Jelen - 3/0
Přenice - 0/0
Soja - 1/0
Ječmen - 0/0
Rýže - 0/0
Brambory - 0/0
Kukuřice - 1/0
Oves - 0/0
Kravské mléko 1/0
Vejce - 0/0
Losos - 4/0
Ryby - 1/0
Jinými slovy, máme psa alergického na maso.
Co ty markry (IgE, IgG) znamenají? Chápu, že IgE je ukazatel té alergie, ale jinak jsem dost mimo. Je to alergie na bílkovinu, na tuk, na všechno? Může pes třeba olej ze sledě?
Aktuálně máme psa vegetariána. Od konce května je krmen nějakou vegetariánskou dietou, ve které je vejce a rýže. Značku si nevzpomenu. Změna nicméně nenastala, pes se stále drbe. Na druhou stranu se to ani nezhoršuje.
Můj dotaz zní: Nebylo by lepší přejít třeba na ND s rybou, když má stejnou alergii na ryby jako na rýži? Není to už vlastně jedno? Ty ND se mi zdají, že to je aspoň plnohodnotná strava, kdežto ty vegetariánské mi přijdou dost hrůza.
Uvažovala jsem o nějakých granulích s masem, na které nebyl testován. Našla jsem pštrosí granule, taky klokaní, velbloudí, sobí a s koninou. Na granule s husím masem nebo třeba bizonem si netroufám, přijdou mi ta zvířata moc podobná těm, na která má alergii. Nevím ale, jaká je pravděpodobnost alergie třeba na toho klokana. Nejsou nějaké alergie do kříže? Třeba u lidí se alergie na jabka pojí s alergiemi na ořechy, nebo tak něco; existuje něco takového i u psů? Dalo by se vydedukovat, které složení by odpovídalo nejlépe?
Uvažovali jsme i nad těmi hmyzími granulemi, ale nějak mi nesedí složení a analýza; když je v něčem třetina broučků, nějaký olej a slunečnice, tak to přece musí mít víc než 11 % tuku, ne? Asi bychom to zkusili, kdyby nebyla jiná možnost, ale chtělo by to nalézt něco prověřenějšího.
Uvažované granule:
Sob + kůň
http://shop.wolfsblut.cz/krmivo-wolfsblut/polarnight/polarnight-15
Klokan + kůň:
http://shop.wolfsblut.cz/krmivo-wolfsblut/redrock/redrock-15
Pštros:
http://shop.wolfsblut.cz/krmivo-wolfsblut/Western%20Cape?product_id=476
Kůň:
http://shop.wolfsblut.cz/krmivo-wolfsblut/wide-plain/wide-plain-15kg
Velbloud + pštros:
http://shop.wolfsblut.cz/krmivo-wolfsblut/wild-camel?product_id=847
Klokan:
https://www.krmimprirodne.cz/o-canis-premium-klokan-s-celerem-a-dyni/?variantId=396&gclid=EAIaIQobChMI28qh_6H-8QIVj7d3Ch2KDA0fEAQYCiABEgLb0PD_BwE
(Tuto značku neznám, nevíte o ní někdo něco?)
Křepelka + olej ze sledě (pokud teda může rybí tuk):
https://krmeni.cz/natural-delicious-granule-pro-psy/n-d-dog-gf-quinoa-skin-coat-quail
No a poslední dotaz: Je vůbec nějaká šance, že pes se drbe z té alergie a syringomyelii nemá? Rodiče byli vyšetření na oči, srdíčka, klouby i EF, ale na tohle ne.
Bolesti nemá, jen se drbe. Chodí rovně, hlavu nese rovně. Nosí kšíry, nevadí mu, nezpůsobují zvýšené drbání. Jen jde třeba půl hodiny naprosto v klidu, pak ho to popadne a prakticky chodí po třech, protože se neustále drbe. Někdy se podaří ho rozptýlit a drbat se přestane, ale jen výjimečně.
Chápu, že jediná jistota je MRI. Jde mi jen o názor.
Upřímně - já nevěřím, že je to alergie. A podle toho popisu, jak půl hodiny jde v klidu a pak dostane drbací záchvat, mi to ani na alergii nesedí.
Já jsem tedy k těm psím alergiím skeptická jaksi obecně. Nemyslím si, že by to neexistovalo, ale jsem přesvědčená, že pokud lidi hlásí, že jejich pes nesmí kuřecí nebo hovězí nebo obojí, případně skoro žádné maso, problém je ve většině případů někde jinde. A většina těch lidí to testovala na granulích, nikoli opravdu na tom mase, což dle mýho není vypovídající.
Kdyby to byl můj pes, do MRI bych šla, za tu jistotu by mi to stálo. Než zkoušet granule velbloud + pštros.
Chápu, že je to finančně poměrně zatěžující vyšetření.
Kdyby to byl můj pes... tak nevím. Ona ta léčba není jednoduchá ani nijak zvlášť účinná. Lehčí formy se ani neoperují, léky zase spíš jen ulevují od bolestí. Takže ta diagnóza může být opravdu jen o té jistotě, ne o tom, tomu psu pomoci. Zvlášť u psa, který nemá bolesti.
Alergický je, byl na testech z krve. Ale drbání se mu nárazově zhoršilo i po syrové králičí chrupavce. Takže syrové maso to asi neřeší. Na druhou stranu to mohla být náhoda. Co já vím.
Každopádně bude třeba zajistit něco, co ten pes bude moci žrát a nebude mu to ubližovat. Takže na nějaké exotice asi nakonec skončí, ač s tím filozoficky nijak nesouzním.
Jinak jo, taky si myslím, že tu syringomyelii má a to drbání způsobuje zejména ona a ne alergie. :/
Díky za názor.

Varaxi
napsal(a):
Kdyby to byl můj pes... tak nevím. Ona ta léčba není jednoduchá ani nijak zvlášť účinná. Lehčí formy se ani neoperují, léky zase spíš jen ulevují od bolestí. Takže ta diagnóza může být opravdu jen o té jistotě, ne o tom, tomu psu pomoci. Zvlášť u psa, který nemá bolesti.
Alergický je, byl na testech z krve. Ale drbání se mu nárazově zhoršilo i po syrové králičí chrupavce. Takže syrové maso to asi neřeší. Na druhou stranu to mohla být náhoda. Co já vím.
Každopádně bude třeba zajistit něco, co ten pes bude moci žrát a nebude mu to ubližovat. Takže na nějaké exotice asi nakonec skončí, ač s tím filozoficky nijak nesouzním.
Jinak jo, taky si myslím, že tu syringomyelii má a to drbání způsobuje zejména ona a ne alergie. :/
Díky za názor.
Za sebe doporučuji vyzkoušet WB kozí.
https://www.granule.cz/Granule/Wolfsblut-Grey-Peak-15-kg
Stejný názor jako Terven, na alergii na většinu mas nevěřím. Nevěřím těm alergotestům ani u lidí. Vybrala bych kteréholiv z těch granulí od Wolfsblut, protože ty berem. Klidně klokana. Na rezonanci bych zatím nešla, co ty léky? Nevím, co se na tohle bere, ale co tak ty léky na chvíli zkusit? (pokud nejsou nějaká hrůza, co mu poškodí zbytek psa)
Sladké brambory (min. 31%), kozí maso (min. 24%), sušené maso z buvola (19%), buvolí tuk (8%), cizrna, protein z hrášku, minerální látky, topinambur, spirulina, tymián, majoránka, oregano, petržel, šalvěj, len, rajče , ostružiny, maliny, borůvky, černý rybíz, bezinky, Aronia bobule, libeček, kopřivy, hloh, pampeliška, ženšen, anýz, pískavice řecké seno, mannanoligosaccharidy (probiotických MOS), fruktooligosacharidy (probiotických FOS), extrakt z juky
Když je alergický na hovězí, nebude mu tam vadit ten buvol? To jsou tak blízce příbuzná zvířata, že je lze křížit a tuším dávají i plodné potomstvo...
Edit:
http://www.domacimlekar.com/buvoli/
V literatuře zmiňované křížení buvolů se skotem je spíš odrazem přání – jedná se o dva různé živočišné druhy s odlišným počtem chromozomů a podle experimentů vývoj křížence končí ve stadiu osmi buňek. Čili není možné, aby buvolí kráva dala tele po inseminaci býkem tura domácího.
Kecám, spletla jsem si to s jakem nebo bizonem... Ale i tak, furt je to vlastně kráva...

No… já jsem, co se týče testů na potravinové alergie, skeptik. Studie naznačují, že nemají příliš vysokou výpovědní hodnotu, mohou vycházet falešně pozitivní atd.
Šla bych na to spíše cestou eliminační diety. Pokud nechtějí majitelé krmit syrovým/vařeným, existují monoproteinivé granule a konzervy. Další možnost jsou granule s hydrolyzovanými bílkovinami.
Otázka je, jestli to drbání vůbec souvisí s alergií. Jedna věc je ta syringomyelie, tam je u kavalíra nezanedbatelné riziko. Ale asi by se daly vymyslet i jiné příčiny. Kůže je v pohodě? Co paraziti?
Varaxi
napsal(a):
Díky za názor.
Jasný, no...já u všech náročnějších vyšetření taky vždycky zvažuju, jakej z nich bude výstup. A pokud je jedinej výstup, že tu diagnózu budu vědět a jinak se nic nezmění, tak je to vyšetření dle mýho zbytečný.
Tady jde o to, že pokud to nebudete mít potvrzený, budete asi dál hledat, zkoušet značky krmiv...je to teprve tříletej pes a ta chroroba se zřejmě může věkem horšit, nebo ne? Třeba by časem ty bolesti mít mohl a ušetřilo by vás to dalšího tápání a hledání příčin jinde.
Ta králičí chrupavka a zhoršené drbání - pokud se to stalo jednou, nemůžete z toho vůbec na nic usuzovat.
lesnížínka
napsal(a):
Stejný názor jako Terven, na alergii na většinu mas nevěřím. Nevěřím těm alergotestům ani u lidí. Vybrala bych kteréholiv z těch granulí od Wolfsblut, protože ty berem. Klidně klokana. Na rezonanci bych zatím nešla, co ty léky? Nevím, co se na tohle bere, ale co tak ty léky na chvíli zkusit? (pokud nejsou nějaká hrůza, co mu poškodí zbytek psa)
Upřímně nevím, tak daleko jsme zatím nedošli.
V terapii Chiari-like malformace se syringomyelií se využívají tři skupiny léků: látky, které snižují produkci mozkomíšního moku (acetazolamid, cimetidin, omeprazol, furosemid), analgetika (nesteroidní antiflogistika a antiepileptika s analgetickými účinky) a kortikosteroidy.
Nezní mi to neškodně, ale určitě to proberem. Teta a vet jsou zatím soustředění na tu alergii s tím, že alergie se řeší podstatně snadněji, tak se zatím doufá v problémy způsobené alergií.
napsal(a):
No… já jsem, co se týče testů na potravinové alergie, skeptik. Studie naznačují, že nemají příliš vysokou výpovědní hodnotu, mohou vycházet falešně pozitivní atd.
Šla bych na to spíše cestou eliminační diety. Pokud nechtějí majitelé krmit syrovým/vařeným, existují monoproteinivé granule a konzervy. Další možnost jsou granule s hydrolyzovanými bílkovinami.
Otázka je, jestli to drbání vůbec souvisí s alergií. Jedna věc je ta syringomyelie, tam je u kavalíra nezanedbatelné riziko. Ale asi by se daly vymyslet i jiné příčiny. Kůže je v pohodě? Co paraziti?
Kůže je naprosto zdravá. Dělaly se i stěry, nic neobvyklého tam nebylo.
Paraziti taky nic, je pravidelně odčervovaný a srst je zdravá. Prostě problém je uvnitř, v něm.
Eliminační dietu zvažujeme; krmit syrovým je varianta, nad kterou se uvažuje. Potíž je, že chceme začít něčím, u čeho je naděje, že na to alergický není - a kde sehnat koně, soba nebo klokana včetně vnitřností a kostí? Já přemýšlela třeba nad holuby nebo morčaty, pěkně se to porcuje a velikost je adekvátní ke kavalírovi, ale ty tady nikdo nechová.
Monoprotein tuším byl ten pštros a kůň. Tak možná začneme tím.
No… já jsem, co se týče testů na potravinové alergie, skeptik.
Já jsem skeptik taky. Znám psy prokazatelně alergické na kuře, kteří kuřecí bez problémů jedí, ale musí být z domácího chovu. Jenže se mi na to nechce sázet, když teď je skoro tři měsíce bez těch největších alergenů.
Terven
napsal(a):
Jasný, no...já u všech náročnějších vyšetření taky vždycky zvažuju, jakej z nich bude výstup. A pokud je jedinej výstup, že tu diagnózu budu vědět a jinak se nic nezmění, tak je to vyšetření dle mýho zbytečný.
Tady jde o to, že pokud to nebudete mít potvrzený, budete asi dál hledat, zkoušet značky krmiv...je to teprve tříletej pes a ta chroroba se zřejmě může věkem horšit, nebo ne? Třeba by časem ty bolesti mít mohl a ušetřilo by vás to dalšího tápání a hledání příčin jinde.
Ta králičí chrupavka a zhoršené drbání - pokud se to stalo jednou, nemůžete z toho vůbec na nic usuzovat.
Horšit se to může, ale bez ohledu na to, kdy byla nasazena léčba. Prý teda.
To samé operace - buďto pomůže, nebo ne.
assil
napsal(a):
No osobně bych toho psa nějakou dobu, cca měsíc, prostě krmila vegetariánsky bez masa, ono by se mu nic nestalo a ohledně alergie na živočišné bílkoviny by bylo jasno.
Pes je na vegetariánské stravě už skoro tři měsíce. Nic se nezměnilo. Ale žere granule s rýží, na kterou je taky alergický.
napsal(a):
Odetto, můžete mi dát tip na ty granule s hydrolyzovanými bílkovinami?
IgE a IgG jsou skupiny protilátek (Ig = imunoglobulin = protilátka), přičemž spolehlivě se dá alergie zjistit jen z IgE.
Zkřížené alergie existují i u psů, protože imunitní odpověď vychází z podobnosti alergenů (tady že imunitní systém psa si myslí, že se jedná o jednu a tu samou látku, stejně jako u člověka). Takže například u kavalírka s alergií na hovězí je pravděpodobná i ta alergie na jehněčí, které by jinak mělo být nejméně problémovým co se týká alergií... Šla bych do té koniny, případně klokana nebo kozy, kterou doporučuje rájka999 (ale ne kozí mléko a sýry...). Na velblouda ty alergie také nejsou tak neobvyklé. Ryby raději ne, ani olej, minimálně v začátku, než se imunitní systém trochu "uklidní". Slabší alergie mohou někdy s časem vymizet, pokud se člověk vyhýbá alergenu(ům), na který je odpověď nejsilnější, ale pravidlem to rozhodně není.
O syringomyelii jít může, ale nemusí, rozhodně si netroufám soudit...
Že testy na alergie vychází často falešně pozitivně je nicméně bohužel pravda, ale že bych na alergie "nevěřila" také nemůžu říct. Jestli dieta nezabrala, může to být i jen tím, že trvá déle, než se poblázněná imunita hodí do klidu Tři měsíce pořád nejsou moc.
Hlavně si prosím nemyslete, že tomu nějak extra rozumím Jen jsem sama alergická na kde co...
Hlavně, ať se z toho psisko dostane
Edit: reakce na původní příspěvek Varaxi. Nefungují mi citace, omlouvám se.

Varaxi
napsal(a):
Odetto, můžete mi dát tip na ty granule s hydrolyzovanými bílkovinami?
Hydrolyzované bílkoviny by měly být obecně v hypoalergenních veterinárních řadách. Ve složení musí být uvedeno, že je tam hydrolyzovaný protein. Princip je založen na tom, že ten bílkovinný řetězec není dlouhý, jak běžně je, ale je kraťoučký - proto by tam neměla být alergická odpověď od organismu. Píšu to tedy jako tatar, pardon, většina chemie se mi dávno vykouřila z hlavy, a zůstaly mi jen takové řádové představy o fungování světa.
U těch veterinárních řad granulí je špatné, že to složení nebývá zrovna zázrak, ale na druhou stranu, proč to - aspoň na nějaké překlenovací období - nezkusit.
Ještě mě napadlo, když si drbe selektivně pravý loket, jestli tam nemůže být třeba osina. Ale píšete, že se drbe skoro rok, to by se asi bez nějakého abscesu (kterého byste si všimli) neobešlo?
napsal(a):
Hydrolyzované bílkoviny by měly být obecně v hypoalergenních veterinárních řadách. Ve složení musí být uvedeno, že je tam hydrolyzovaný protein. Princip je založen na tom, že ten bílkovinný řetězec není dlouhý, jak běžně je, ale je kraťoučký - proto by tam neměla být alergická odpověď od organismu. Píšu to tedy jako tatar, pardon, většina chemie se mi dávno vykouřila z hlavy, a zůstaly mi jen takové řádové představy o fungování světa.
U těch veterinárních řad granulí je špatné, že to složení nebývá zrovna zázrak, ale na druhou stranu, proč to - aspoň na nějaké překlenovací období - nezkusit.
Ještě mě napadlo, když si drbe selektivně pravý loket, jestli tam nemůže být třeba osina. Ale píšete, že se drbe skoro rok, to by se asi bez nějakého abscesu (kterého byste si všimli) neobešlo?
Drbe si pravý loket hodně, uši a hlavu po obou stranách méně, přitom pravou stranu víc než levou. Ostatní si drbe tak normálně, prostě aby se poškrábal. Ale hystericky si drbe jen ten pravý loket. A nic tam nemá. Už jsme ho zkoušeli ostříhat, prohmatat, prohlíželi jsme si ho pod lupou, prostě tam nic není. A drbe si už hodně dlouho, určitě tak těch 10 měsíců. :/
Takže myslíte třeba něco takového? Vůbec tu značku neznám, no, probereme s vetem.
https://www.krmivo-eminent.cz/pro-psy-high-premium-superpremium/eminent-sensitive
Děkuji moc za tip.

Nerozumím tomu, že na kuřecím je problém a na vejce 0 ? Jako že vejce slepičí není ze slepice? To vejce je podle mě blbě a tím mi to celé padá.
Jo.. IgM je akutní fáze, IgG chronická a IgE je alergie. Zkřížené jsou, ano, bříza-zelenina, ovoce.. je toho hodně, i bizon a fakt zajímavé to je, vysvětlení tam mají také..
https://www.proalergiky.cz/upload/obrazky/tabulka-zkrizene-alergie.gif
Souhlas s Odettou - eliminační dieta.
A souhlas s assil - pauza, protože pokud jde o alergii, je potřeba také, aby se tělo mohlo uklidnit, takže bez masa, vajec, mléka,.. a pak zkusit elim. dietu.
Tuk nevadí, ale tuk v průmyslových krmivech ano, protože může obsahovat bílkovinu - není čistý.
Také vadí takové ty přírodní příchutě - to jsou kuřecí játra většinou. Výrobci říkají, že jsou hydrolyzovaná a imun. systém je nedetekuje, ale to je lež. Museli by je rozbourat na částečky pod cca 10 tis. Daltonů. Nevím, jestli se píše malé, velké d. Tudíž tomu se též vyhnout.
Ještě bývá problém, že .. testovali i prescription diets a v jehněčích našli kuřecí.
Ryby tam vyšly dobře, kromě lososa.. Pak máte na výběr makrelu, kapra (mám pocit, že kvůli thiamináze se nesmí krmit často, nebo krmit ano, ale vařený), sledě, ...a čistě rybí granule, konzervy by dát mohl. Rýži může, obilí, brambory.
Ještě.. tyhle testy jsou opravdu trochu divoké.. ale na odraz to stačí - tam, kde je jednička, to bych nebrala vážně, dvojku může jen občas, jenže
to je právě dobré zkusit na domácí dietě. Vařené, dušené, dyť to je jedno.
Už jsem viděla, že ten test byl tak trochu mimo a pes se rozcvičil nebo co.
A taky se může drbat kvůli alergii na něco z prostředí a to jídlo mu tolik nevadí a
nebo je uvnitř nějaký problém a tímhle to dává najevo, chce si pomoct.
Člověk alergický napuchne, zrudne, dusí se,.. a pes se drbe a kouše + zažívací problémy. Jenže už jsem viděla i to, že pes měl nemocná játra (nepamatuji diagn., bylo to něco hodně vážného, ..a drbal se.. a po nějaké době se kousal. Můj pes se škrábal a lízal si packu, tak já že alergie, osina, .. a bylo to naražené.
Broučci jsou převlečená bílkovina, analýza sedět může, používají se ale asi čistě proteiny muších larev a podobně.

Varaxi
napsal(a):
Sladké brambory (min. 31%), kozí maso (min. 24%), sušené maso z buvola (19%), buvolí tuk (8%), cizrna, protein z hrášku, minerální látky, topinambur, spirulina, tymián, majoránka, oregano, petržel, šalvěj, len, rajče , ostružiny, maliny, borůvky, černý rybíz, bezinky, Aronia bobule, libeček, kopřivy, hloh, pampeliška, ženšen, anýz, pískavice řecké seno, mannanoligosaccharidy (probiotických MOS), fruktooligosacharidy (probiotických FOS), extrakt z juky
Když je alergický na hovězí, nebude mu tam vadit ten buvol? To jsou tak blízce příbuzná zvířata, že je lze křížit a tuším dávají i plodné potomstvo...
Edit:
http://www.domacimlekar.com/buvoli/
V literatuře zmiňované křížení buvolů se skotem je spíš odrazem přání – jedná se o dva různé živočišné druhy s odlišným počtem chromozomů a podle experimentů vývoj křížence končí ve stadiu osmi buňek. Čili není možné, aby buvolí kráva dala tele po inseminaci býkem tura domácího.
Kecám, spletla jsem si to s jakem nebo bizonem... Ale i tak, furt je to vlastně kráva...
Ze své a vlastně nejen ze své zkušenosti tam ten buvol žádný problém nedělá. Hovězí je hovězí a buvol je buvol, přesto, ze to jsou obě krávy.

Takže myslíte třeba něco takového?
ne, to je porad "jen" krmivo.
vet dietu hledejte
napr. tady
https://www.petshopjihlavska.cz/intolerance-a-alergie/

Varaxi
napsal(a):
Drbe si pravý loket hodně, uši a hlavu po obou stranách méně, přitom pravou stranu víc než levou. Ostatní si drbe tak normálně, prostě aby se poškrábal. Ale hystericky si drbe jen ten pravý loket. A nic tam nemá. Už jsme ho zkoušeli ostříhat, prohmatat, prohlíželi jsme si ho pod lupou, prostě tam nic není. A drbe si už hodně dlouho, určitě tak těch 10 měsíců. :/
Takže myslíte třeba něco takového? Vůbec tu značku neznám, no, probereme s vetem.
https://www.krmivo-eminent.cz/pro-psy-high-premium-superpremium/eminent-sensitive
Děkuji moc za tip.
To je neštěstí. Držím palce, ať to nějak vybojujete.
A jak je to s tou rýží? Psala jste, že na ni má taky alergii, ale v těch výsledcích je 0/0 - myslela jsem si, že to znamená, že na ni alergii nemá.
Tady je spousta hypoalergenních granulí: https://pethome.cz/cs/343-diety-hypoalergenni-psy?orderby=position&orderway=asc
Ne všechny mají hydrolyzované bílkoviny a spousta obsahuje rýži, ale je tam třeba dieta od Hills, kde je hydrol. kuřecí a není tam rýže. Ale asi bych takovými granulemi nekrmila dlouhodobě, ta složení jsou taková všelijaká…

Ten Emiment ne, je tam drůbeží moučka, to je špatně. Ta hydrol., o tom by se dalo s výrobcem diskutovat, jestli si dělá legraci, no pokud by to nebyl těžký alergik, tak ano.
Alergen je věcička s mol. hmotností asi 18 tis. a víc a uvádí se, že tak velkou částečku (ale lépe pod 10 tisíc) im. s. nevidí, nebude na něj reagovat a vše v cajku.
Hill´s ultra používá hydrolyzované bílkoviny rozpatlané na 3 tis.
Royal asi 18, Purina 12.
Takže ty nejhnusnější jsou v pořádku.
Ale asi bych se nebála ani ryba + brambora od někoho kvalitnějšího - Wolfsblut.
Aby tam byl rybí tuk, ne jiný, a žádné maso a žádné vejce, mléko atd.
Alergici se tím krmí a funguje to. Navíc ani neutrpí eko cítění, není to tak šíleně daleko a sveze se s jiným zbožím, éro kvůli tomu nevypravují.

Dočetla jsem, co přibylo, než jsem sesmolila předchozí příspěvek, a velmi souhlasím s Megí (s oběma příspěvky). Ale jestli teď 3 měsíce jedl zeleninu s rýží, tak si asi sebelepšími granulemi nepomůžete, když není vystavován alergenům a stále se drbe.
napsal(a):
Nerozumím tomu, že na kuřecím je problém a na vejce 0 ? Jako že vejce slepičí není ze slepice? To vejce je podle mě blbě a tím mi to celé padá.
Jo.. IgM je akutní fáze, IgG chronická a IgE je alergie. Zkřížené jsou, ano, bříza-zelenina, ovoce.. je toho hodně, i bizon a fakt zajímavé to je, vysvětlení tam mají také..
https://www.proalergiky.cz/upload/obrazky/tabulka-zkrizene-alergie.gif
Souhlas s Odettou - eliminační dieta.
A souhlas s assil - pauza, protože pokud jde o alergii, je potřeba také, aby se tělo mohlo uklidnit, takže bez masa, vajec, mléka,.. a pak zkusit elim. dietu.
Tuk nevadí, ale tuk v průmyslových krmivech ano, protože může obsahovat bílkovinu - není čistý.
Také vadí takové ty přírodní příchutě - to jsou kuřecí játra většinou. Výrobci říkají, že jsou hydrolyzovaná a imun. systém je nedetekuje, ale to je lež. Museli by je rozbourat na částečky pod cca 10 tis. Daltonů. Nevím, jestli se píše malé, velké d. Tudíž tomu se též vyhnout.
Ještě bývá problém, že .. testovali i prescription diets a v jehněčích našli kuřecí.
Ryby tam vyšly dobře, kromě lososa.. Pak máte na výběr makrelu, kapra (mám pocit, že kvůli thiamináze se nesmí krmit často, nebo krmit ano, ale vařený), sledě, ...a čistě rybí granule, konzervy by dát mohl. Rýži může, obilí, brambory.
Ještě.. tyhle testy jsou opravdu trochu divoké.. ale na odraz to stačí - tam, kde je jednička, to bych nebrala vážně, dvojku může jen občas, jenže
to je právě dobré zkusit na domácí dietě. Vařené, dušené, dyť to je jedno.
Už jsem viděla, že ten test byl tak trochu mimo a pes se rozcvičil nebo co.
A taky se může drbat kvůli alergii na něco z prostředí a to jídlo mu tolik nevadí a
nebo je uvnitř nějaký problém a tímhle to dává najevo, chce si pomoct.
Člověk alergický napuchne, zrudne, dusí se,.. a pes se drbe a kouše + zažívací problémy. Jenže už jsem viděla i to, že pes měl nemocná játra (nepamatuji diagn., bylo to něco hodně vážného, ..a drbal se.. a po nějaké době se kousal. Můj pes se škrábal a lízal si packu, tak já že alergie, osina, .. a bylo to naražené.
Broučci jsou převlečená bílkovina, analýza sedět může, používají se ale asi čistě proteiny muších larev a podobně.
Megí, díky, na Vás jsem tajně spoléhala, že mi mou zmatenou mysl uvedete do souvislostí.
Vařené ani dušené nebude, buďto granule, nebo syrové. Neovlivním to, můj pes to není.
Játra by měla být v pořádku, protože se vyšetřovala kvůli těm zánětům prostaty.
Jsem ráda, že ty ryby může. Tak možná začneme s tím. Nebo s tím klokanem. Uvidíme.
Alergie z prostředí je riziko, které nedokážu eliminovat. Tak co už, no. Notýsek o drbání jsme si vedli, ale on se drbe pořád tak nějak stejně. Drbal se na Slovensku stejně jako doma, drbal se na jaře stejně jako v létě... Prostě nenacházím rozdíl.
Díky za ty brouky, já měla za to, že obsahují víc tuku.
Mě podle popisovaných příznaků to na alergie prostě nesedí. Každopádně pokud už, buď bych tedy vybrala třeba tu koninu+např. dýni a dávala měsíc jen to nebo pokud granule,tak bych (byť jsem odpůrce granulí) koupila nějakou vet dietu pro alergické psy s hydrol. bílkovinou a dávala měsíc. Když se nic nezmění, v obou případech, víte,že tudy cesta nevede,a alergie to není,nebo,že to opravdu zabralo, a pak bych opravdu začala eliminovat alergeny v potravě po jednom, resp. nasadila jeden druh masa a podle reakce případně přidávala další
napsal(a):
To je neštěstí. Držím palce, ať to nějak vybojujete.
A jak je to s tou rýží? Psala jste, že na ni má taky alergii, ale v těch výsledcích je 0/0 - myslela jsem si, že to znamená, že na ni alergii nemá.
Tady je spousta hypoalergenních granulí: https://pethome.cz/cs/343-diety-hypoalergenni-psy?orderby=position&orderway=asc
Ne všechny mají hydrolyzované bílkoviny a spousta obsahuje rýži, ale je tam třeba dieta od Hills, kde je hydrol. kuřecí a není tam rýže. Ale asi bych takovými granulemi nekrmila dlouhodobě, ta složení jsou taková všelijaká…
Protože neumím psát. A to jsem si to kontrolovala. On veterinář zakroužkoval, co jako může baštit, tak mě to zmátlo. Já věděla, proč to skenuju, ale stejně se mi nedaří to nahrát.
Rýže je 1/0.
Díky za odkaz, projedu to.
napsal(a):
Ten Emiment ne, je tam drůbeží moučka, to je špatně. Ta hydrol., o tom by se dalo s výrobcem diskutovat, jestli si dělá legraci, no pokud by to nebyl těžký alergik, tak ano.
Alergen je věcička s mol. hmotností asi 18 tis. a víc a uvádí se, že tak velkou částečku (ale lépe pod 10 tisíc) im. s. nevidí, nebude na něj reagovat a vše v cajku.
Hill´s ultra používá hydrolyzované bílkoviny rozpatlané na 3 tis.
Royal asi 18, Purina 12.
Takže ty nejhnusnější jsou v pořádku.
Ale asi bych se nebála ani ryba + brambora od někoho kvalitnějšího - Wolfsblut.
Aby tam byl rybí tuk, ne jiný, a žádné maso a žádné vejce, mléko atd.
Alergici se tím krmí a funguje to. Navíc ani neutrpí eko cítění, není to tak šíleně daleko a sveze se s jiným zbožím, éro kvůli tomu nevypravují.
Wolfsbluty jsem našla rybí jen s tím lososem... Ještě pohledám líp.
ND s rybou by snad šlo.
https://krmeni.cz/natural-delicious-granule-pro-psy/n-d-dog-gf-pumpkin-adult-mini-codfish-orange?v=2&yottly_online=Detail%2520produkt%25C5%25AF&yottly_recommender=personalised-complements
https://krmeni.cz/natural-delicious-granule-pro-psy/n-d-dog-gf-quinoa-skin-coat-herring

Varaxi
napsal(a):
Megí, díky, na Vás jsem tajně spoléhala, že mi mou zmatenou mysl uvedete do souvislostí.
Vařené ani dušené nebude, buďto granule, nebo syrové. Neovlivním to, můj pes to není.
Játra by měla být v pořádku, protože se vyšetřovala kvůli těm zánětům prostaty.
Jsem ráda, že ty ryby může. Tak možná začneme s tím. Nebo s tím klokanem. Uvidíme.
Alergie z prostředí je riziko, které nedokážu eliminovat. Tak co už, no. Notýsek o drbání jsme si vedli, ale on se drbe pořád tak nějak stejně. Drbal se na Slovensku stejně jako doma, drbal se na jaře stejně jako v létě... Prostě nenacházím rozdíl.
Díky za ty brouky, já měla za to, že obsahují víc tuku.
Tuku také! Já to nechci jíst, ale uznávám, že je to zajímavá potravina :-)
Tady je vysvětleno, proč to není tak moc jo a tak moc ne a vše sepsané do balíčku:
https://www.proalergiky.cz/magazin/clanek/zvysene-protilatky-zvane-imunoglobuliny-e-jsou-klicovym-dukazem-alergie
Syrové jó, samozřejmě, uvedla jsem tamty způsoby, kdyby byli odpůrci syrového.
A tam na tom proalergiky.cz vidíte, že když někdo může rybu a měl v testu dvojku, tak jiný ji nemůže, i když v testu měl jedničku..
WB Grey peak by měla být koza a konina.
Je to kozina?
A batáty, bramborový a hrachový protein. To by mohlo fungovat.
Složení jsem četla na orig. stránce. Je tam Ziegen něco a Pferd něco a koňský tuk.
Klokan také ok, velbloud.. vím, že je na houby takhle krosit planetu,
ale klokaní maso se tam dostalo kvůli přemnožení a velbloud také. Pomůžete Austrálii. Jako že. Si to musím odůvodnit, ne. On mi to nikdo nevěří, ale velbloud tam fakt žije. Jestli ještě, to nevím. Ale připlul s osadníky (trestanci to byli! :-) proto, že ještě neexistovaly automobily, jen ty Flinstounů, takže použito jako tramvaj, ale pak přišla auta a tahle zvířátka se nechala jít.
Teď jsem si to napůl vymyslela, ale jistojistě budu mít pravdu :D Každopádně jde o přemnožení a žádné zvíře neumře kvůli krmivu, ale plýtvat se nemá.

Varaxi
napsal(a):
Wolfsbluty jsem našla rybí jen s tím lososem... Ještě pohledám líp.
ND s rybou by snad šlo.
https://krmeni.cz/natural-delicious-granule-pro-psy/n-d-dog-gf-pumpkin-adult-mini-codfish-orange?v=2&yottly_online=Detail%2520produkt%25C5%25AF&yottly_recommender=personalised-complements
https://krmeni.cz/natural-delicious-granule-pro-psy/n-d-dog-gf-quinoa-skin-coat-herring
Pardon. Teď jsem se po dlouhé době dívala na složení a je to nějaké .. takhle si to nepamatuji. Nebo mi ten losos vypadl. A i mi přijde, že mají málo druhů. Nevím.
Ale raději se dívám sem (ano, je tam losos, máte pravdu) a neumím německy, tak vždy řeknu gůglovi, prosimtě nepiš blbosti a ukaž to zvíře na foto:
https://www.wolfsblut.com/wolfsblut-senior-grey-peak-trockenfutter-15-kg.html
https://www.farmina.com/cz/

Mají tuňákový monoprotein.
Atlantic tuna
Čerstvý tuňák (25%), sušený tuňák (20%), sladké brambory, brambory, olej z tuňáka (8%), moringa, cizrna, vývar z lososa, mořský salát, minerály, bílá řepa, topinambur, quinoa, papája, petržel, špenát, opuncie, extrakt z juky, mrkev, tymián, majoránka, oregáno, šalvěj, rajčata, rakytník řešetlákový, kopřiva, hloh, pampeliška, ženšen.
napsal(a):
Dočetla jsem, co přibylo, než jsem sesmolila předchozí příspěvek, a velmi souhlasím s Megí (s oběma příspěvky). Ale jestli teď 3 měsíce jedl zeleninu s rýží, tak si asi sebelepšími granulemi nepomůžete, když není vystavován alergenům a stále se drbe.
Jo. Vypadá to na tu syringo... něco. Už ani nemám chuť tu nemoc hledat a kopírovat si její název. :/ Čím víc nad tím přemýšlím, tím víc si myslím, že to fakt má. Nicméně - nemoc nenemoc, něco žrát musí. Řešením té alergie nic zkazit nemůžu.
napsal(a):
Mají tuňákový monoprotein.
Atlantic tuna
Čerstvý tuňák (25%), sušený tuňák (20%), sladké brambory, brambory, olej z tuňáka (8%), moringa, cizrna, vývar z lososa, mořský salát, minerály, bílá řepa, topinambur, quinoa, papája, petržel, špenát, opuncie, extrakt z juky, mrkev, tymián, majoránka, oregáno, šalvěj, rajčata, rakytník řešetlákový, kopřiva, hloh, pampeliška, ženšen.
Hele ho, je tam. Mrknu na to. Díky.

Varaxi
napsal(a):
Jo. Vypadá to na tu syringo... něco. Už ani nemám chuť tu nemoc hledat a kopírovat si její název. :/ Čím víc nad tím přemýšlím, tím víc si myslím, že to fakt má. Nicméně - nemoc nenemoc, něco žrát musí. Řešením té alergie nic zkazit nemůžu.
To je jasné, hladovět nemůže. Jen bych od toho nečekala zázraky, bohužel.

Varaxi
napsal(a):
Aha, vývar z lososa. :)
Vývar = denaturace bílkovin. Tam by měl být alergický potenciál minimální, myslím si.

S koněm a kozou byste mohla něco namíchat na Bohemia pet food. Ryby tam, co si pamatuji, neměli.

Varaxi
napsal(a):
Kdyby to tak bylo, tak by vařené maso prostě nevadilo. Ne?
Jop. Ale myslím si, že do vývaru se toho “vylouhuje” méně, než když dáte čisté maso/kosti. Ale je to dojmologie, tak pozor.
Edit: V kalorických tabulkách je u rybího vývaru 0,5 g bílkovin na 100 ml. Vývaru jsou tam maximálně jednotky procent.

Varaxi
napsal(a):
Kdyby to tak bylo, tak by vařené maso prostě nevadilo. Ne?
Bude ho malinko, nemuselo by to udělat paseku.. když se dělá vývar, tak nahoře plave to bílé.. to je bílkovina. Stačí sebrat a moc toho nezbyde.. ale i tak uvnitř a zbytky - je to rozebraná bílkovina. A vaření na naprostou nereakci nestačí, to je o těch jednotkách.. ale nemuselo by se to úplně zbláznit. Snad. Jistota není.
napsal(a):
Bude ho malinko, nemuselo by to udělat paseku.. když se dělá vývar, tak nahoře plave to bílé.. to je bílkovina. Stačí sebrat a moc toho nezbyde.. ale i tak uvnitř a zbytky - je to rozebraná bílkovina. A vaření na naprostou nereakci nestačí, to je o těch jednotkách.. ale nemuselo by se to úplně zbláznit. Snad. Jistota není.
Jo. Jistota není. U ničeho. Už jsem se s tím smířila.
Radši bych ale stejně začala bez lososího vývaru. Uvidíme časem, k čemu se dohrabem.

Varaxi
napsal(a):
Jo. Jistota není. U ničeho. Už jsem se s tím smířila.
Radši bych ale stejně začala bez lososího vývaru. Uvidíme časem, k čemu se dohrabem.
https://www.proalergiky.cz/alergie/clanek/alergie-na-maso-a-masne-vyrobky
A prostě je v tom kus pravdy, když se mi jednou za rok chce zavřít slépku do papiňáku, tak je z Fr. Ta slepice. Jiný vzhled, jiná vůně, chuť, asi je chovají a krmí jinak.
Ježíš.. doufám, že je to slepice.

Wolfsblut Wide Plain - koňský monoprotein
Sušené koňské maso (min. 48%), sladké brambory (26,5%), čerstvé koňské maso (8,5%), koňský tuk, tymián, šalvěj, majoránka, oregano, petržel, Immutop® (topinambur koncentrát), vitamíny , minerální látky, protein z hrášku, ostružiny, maliny, borůvky, černý rybíz, bezinky, mannan-oligosacharidy (MOS prebiotikum,. min 0,22%), frukto-oligosacharidy (FOS prebiotikum,. 0,22% min) nukleotidy (min. 0,2%), rajčatový protlak, kopřiva, hloh, ženšen, pampeliška
Wolfsblut Polar Night - sob + kůň
sobí maso (min. 52%), sladké brambory (min. 25%), sušené koňské maso, protein z hrášku, dýně (3%), tymián, majoránka, oregano, petržel, šalvěj, rajčatové výlisky , fenykl, koňský tuk, topinambur, špenát, minerály, mrkev, ostružiny, maliny, borůvky, černý rybíz, bezinky, chaluhyl, řasa Dulse, irský mech, mořský salát, lněná semena, řepa, zelené fazolky, kopřiva, hloh , ženšen, máta peprná, měsíček, sušené brusinky, pampeliška, mannan-oligosacharidy (MOS Prebiotické), frukto-oligosacharidy (FOS Prebiotické), extrakt z juky.
Wolfsblut Grey Peak - koza + kůň
Sladké brambory (25,5%) , maso z kozy (23,5%), sušené koňské maso, koňský tuk, protein z hrášku, bramborový protein, vláknina z hrachu, tymián, šalvěj, majoránka, oregano, petržel, Immutop® (topinambur koncentrát), vitamíny (25,5% min.) , minerály, ostružiny, maliny, borůvky, černý rybíz, bezinky, chokeberries, Spirulina, lněné semínko, mannan-oligosacharidy (MOS prebiotikum,. min 0,2%), frukto-oligosacharidy (FOS prebiotické; min 0,2%.) nukleotidy (min 0,17%.), kopřiva, hloh, žen-šen, pampeliška, anýz, pískavice
napsal(a):
https://www.proalergiky.cz/alergie/clanek/alergie-na-maso-a-masne-vyrobky
A prostě je v tom kus pravdy, když se mi jednou za rok chce zavřít slépku do papiňáku, tak je z Fr. Ta slepice. Jiný vzhled, jiná vůně, chuť, asi je chovají a krmí jinak.
Ježíš.. doufám, že je to slepice.
Vejce máme vlastní, tím pádem i slepice do hrnce. Třeba i to je jedna z cest, jak aspoň částečně vyřešit jeho krmnou dávku.
Já se asi na ten chov morčat a holubů vrhnu sama, aby měl ten malý čumák co žrát. Nebo budu chovat žáby, když už jsme u té Francie.
Nebo kobylky a moučné červy. Když jsou tak výživné.

Varaxi
napsal(a):
To mě už napadlo, ale myslím, že tam mají jen koňská játra nebo nějaké jiné vnitřnosti.
Máte pravdu, to jsem si nepamatovala. Ale ještě je možnost koupit tam / namíchat přílohu, a k ní koupit monoproteinové konzervy. Ty se dobře shání.
napsal(a):
Máte pravdu, to jsem si nepamatovala. Ale ještě je možnost koupit tam / namíchat přílohu, a k ní koupit monoproteinové konzervy. Ty se dobře shání.
No, já teď dělám chytrou, ale pravda je, že to nosím v hlavě od května a dělám si takový průběžný průzkum trhu už docela dlouho. Tak si to prostě pamatuju, protože mě to aktuálně zajímá. Pro majitele, jehož psi nejsou takoví potravinoví experti, to prostě nemá význam.
Monoproteinové konzervy se shání dobře teoreticky, ale obvykle to je právě ta krůta, jehně nebo králík. Což nemůže. Ale dají se sehnat docela dobře ty ryby. Pokud teda mu nebudou vadit.
S těmi wolfsbluty - našla jste prakticky ty samé granule, co já. Takže aspoň mám potvrzené, že jsem hledala jakž takž dobře. Já akorát vyloučila kozu, že je to moc podobné na ovci. Ale asi to nemusím brát tak vážně...

Varaxi
napsal(a):
No, já teď dělám chytrou, ale pravda je, že to nosím v hlavě od května a dělám si takový průběžný průzkum trhu už docela dlouho. Tak si to prostě pamatuju, protože mě to aktuálně zajímá. Pro majitele, jehož psi nejsou takoví potravinoví experti, to prostě nemá význam.
Monoproteinové konzervy se shání dobře teoreticky, ale obvykle to je právě ta krůta, jehně nebo králík. Což nemůže. Ale dají se sehnat docela dobře ty ryby. Pokud teda mu nebudou vadit.
S těmi wolfsbluty - našla jste prakticky ty samé granule, co já. Takže aspoň mám potvrzené, že jsem hledala jakž takž dobře. Já akorát vyloučila kozu, že je to moc podobné na ovci. Ale asi to nemusím brát tak vážně...
Nemusíte.., Herrmanns dělá mimo jiné koňské, nebo právě kozí konzervy.

Varaxi
napsal(a):
Farm fresh určitě dělá monoproteinovky s kozou, koněm a klokanem. Občas jsem je dostávala jako dárek k nákupu.
Happy dog dělá monoproteiny se pštrosem, koněm. Kozu a koně (je tam i bažant a husa) má i Bohemia pet food, dělají i konzervy.
U těch granulí se mi obecně jako největší nevýhoda zdá množství surovin, čímž se oklikou vracím k té eliminační dietě. Já bych to jídlo co nejvíc zjednodušila. Potenciálně nemusí být problém jen v konkrétních surovinách, ale i v jejich kombinaci.
A na Wolfsbluty jsem koukala na granule.cz, dá se tam pěkně filtrovat. I když na Vašeho kavalírka jsou ty alergické filtry krátké.
A nezvažovali jste aplikaci Cytopointu? Tělu by se dočasně ulevilo a třeba by se drbání nevrátilo v takové míře nebo v případě vhodné diety už vůbec. A zároveň by se jeho použitím mohla (částečně) vyloučit ta syringo…?
S cytopointem mám dobrou zkušenost, hodně pomohl s tlumením svědivosti než jsme odhalili příčinu alergie.
lenocka
napsal(a):
A nezvažovali jste aplikaci Cytopointu? Tělu by se dočasně ulevilo a třeba by se drbání nevrátilo v takové míře nebo v případě vhodné diety už vůbec. A zároveň by se jeho použitím mohla (částečně) vyloučit ta syringo…?
S cytopointem mám dobrou zkušenost, hodně pomohl s tlumením svědivosti než jsme odhalili příčinu alergie.
Tak to vůbec nevím, co to je. Potíž je, že on zánět nemá, jenom se drbe. Nic na té kůži není, ani šupinky, ani fleky, prostě nic.
Probereme s vetem, projedu googlem. Děkuji.
Varaxi
napsal(a):
Tak to vůbec nevím, co to je. Potíž je, že on zánět nemá, jenom se drbe. Nic na té kůži není, ani šupinky, ani fleky, prostě nic.
Probereme s vetem, projedu googlem. Děkuji.
Laicky řečeno Cytopoint přeruší přenos pocitu svědění do mozku. Nic víc. Aplikace injekčně, vydrží měsíc. My jsme měli 2 měs. a feně se výrazně ulevilo. Za mě dobrý!

:-) https://www.allaboutdogfood.co.uk/dog-food-reviews/2413/bug-bakes-regular
Tady je filtr ok - vlevo avoid ingr., ale zas tady toho moc neprodávají,
nějak jsem konzervy vypustila, protože krmit tak bývá drahé (ne že bych si myslela, že jste chudí, já jsem) a konina se dá koupit v barfshopech, makrela i v supermarketu,
http://www.rodinnaovcifarma.cz/kuzleci-t24548
https://www.radev.cz/kategorie/konske/
bohemiapetfood má muflona (to je koza :-) ale nevím, a kozí mléko.
Nutrie.
Bubeck No. 89 Pferdefleisch. Mají stejné pečené granule, konzervu i pamlsky a nejhezčí obaly na světě. A Bully biscuit je to samé, co rozchov prodává pod jinou značkou.
Sušené čisté maso a barfit odsud
https://www.rozchov.cz/
vyfiltrováno:
https://www.rozchov.cz/krmiva--pamlsky-a-vitaminy-pro-psy:blazek,dog-cat,dog-performance,magnum,mediterranean,mr--rozchov,salute,wallitzer/?pv18=171,183,225,246,279,285,282,255,570,579,591,1089,1116
No, on muflon je spíš ovce, proto jsem o něm neuvažovala.
Ostatní projedu.
Teta chudá není, ale zas tak, aby ji desetikilový pes stál tři tisíce jen na žrádle, to taky není. Tak jak normální lidi, no. Ale jako přechod nebo dočasné řešení nebo pokus, co to udělá, by to asi šlo.
Je to fakt smůla, vybíral se pes tak, aby byl vhodný pro pár v důchodu, vitální malý snadno zvládnutelný psík, obecně nenáročný, veselý a milý, který s nimi bude moci všechno podnikat... No, tak vyšlo všechno. Až na zdraví.
Uznávám, že s tou lebeňou se tomu šlo naproti, když se vybral pes po netestovaných rodičích, ale v tu chvíli tady fakt testovaní rodiče nebyli. A ty ostatní zdravotní problémy, ach jo.
Ale tak postěžovala jsem si už dost, je třeba myslet na pozitiva. Nic ho nebolí, zatím to nevypadá tak tragicky a přece jen aspoň něco žrát může. A v Jihlavě se narodil tapír a varan modrý. V Brně se vyklubal lori, v Praze amazoňan a hadilov písař... Krásné věci se stále dějí. :)
Varaxi
napsal(a):
No, on muflon je spíš ovce, proto jsem o něm neuvažovala.
Ostatní projedu.
Teta chudá není, ale zas tak, aby ji desetikilový pes stál tři tisíce jen na žrádle, to taky není. Tak jak normální lidi, no. Ale jako přechod nebo dočasné řešení nebo pokus, co to udělá, by to asi šlo.
Je to fakt smůla, vybíral se pes tak, aby byl vhodný pro pár v důchodu, vitální malý snadno zvládnutelný psík, obecně nenáročný, veselý a milý, který s nimi bude moci všechno podnikat... No, tak vyšlo všechno. Až na zdraví.
Uznávám, že s tou lebeňou se tomu šlo naproti, když se vybral pes po netestovaných rodičích, ale v tu chvíli tady fakt testovaní rodiče nebyli. A ty ostatní zdravotní problémy, ach jo.
Ale tak postěžovala jsem si už dost, je třeba myslet na pozitiva. Nic ho nebolí, zatím to nevypadá tak tragicky a přece jen aspoň něco žrát může. A v Jihlavě se narodil tapír a varan modrý. V Brně se vyklubal lori, v Praze amazoňan a hadilov písař... Krásné věci se stále dějí. :)
Moje sestra taky na důchod plánuje kavalíra. Marně jsem se jí to snažila rozmluvit - těch nemocných znám víc než zdravých.
Budu jí muset varovat, ať už si založí účet Kavalír
Terven
napsal(a):
Moje sestra taky na důchod plánuje kavalíra. Marně jsem se jí to snažila rozmluvit - těch nemocných znám víc než zdravých.
Budu jí muset varovat, ať už si založí účet Kavalír
Dejte jí odkaz na toto vlákno. Třeba to otevře oči.
Náš pejsek byl do dvou let zdravý, loni touto dobou bych tvrdila (a tvrdila jsem), že jsme si nemohli vybrat jinak. A teď...
Prý jsou v Německu testy na syringomyelii povinné. Tak třeba hledat tam... Nevím. Já žila v domnění, že pokud se budu fakt fakt snažit, tak zdravého psa najdu. No nenašla - když pominu syringomyelii, kde jsme tomu prostě fakt šli naproti, tak ten pes má alergii, záněty na prostatě, anální žlázy - a to mu nejsou ani tři. Kdo ví, co ještě přijde.
Ať se na to dívám zprava zleva, tak se stále vracím k tomu, že Inspektorová má pravdu. Jediný chov, který má smysl a má potenciál udržet zvířata zdravá, je ten, který je orientován na výkon a tvrdost. A ať nemluvím o služebních psech, ale o společenských - kterého psa uchovním - šampiona, nebo psa, který přešel Šumavu, tři měsíce spal pod stanem a den co den našlapal třicet kilometrů v terénu? Který pes má vyšší hodnotu, ten, který tu Šumavu přešel jednou, nebo sedmkrát? A který je vhodnější pro chov, ten, který ji přešel sedmkrát do jako mladý, nebo ten, který ten výlet zvládl ještě v deseti?
Já se nedivím, že lidi kupují původně pracovní plemena ke společenským účelům, protože ti psi ještě fungují. Jenže tím přístupem a chovem jsou pracovní plemena degradována, tak se musí znovu a znovu hledat další plemena, která ještě zničená nejsou.
Hlásám - zaveďme povinné testy fyzické zdatnosti; neuchovňujme žádného psa, který není schopen uběhnout třicet kilometrů za tři hodiny. Nebo tak něco.
Já vím, je to blbost. :)

Ajó, muflon je ovce. To asi fakt nejde. Já chci taky papíra. Strakatého. Jak to, že mimino vypadá jako divoké selátko? Oni jsou příbuzní? Jestli je to prase, tak se mu u nás bude líbit. Kocourek zase přinesl myš, pustil ji v kuchyni a s megý se o ni hádali, rozsypali tříděný odpad, Kocourek vysypal skoro kilo cukru a megý to začla žrát, Kocourek se na mě mračil a megý vrtěla ocáskem, myš pískala, to vypadalo, že se zabijí všici tři navzájem, celkově scéna 10 vteřin, ani jsem si nestihla uložit práci, skoro infarkt - uložit práci, než tu přistane tříkilový kazísvětek vs skočit mezi ně, tak se postavím, že je všecky seřežu na hromadu aj s tou myší a pet lahvemi obalenými v cukru a pěti litrech slin,
a oni si sedli kus od myši a "koupili jsme maso k večeři, běž vařit, co stojíš".
No musela jsem ji pustit z okna, protože polévka je dnes hovězí, a tak všecko dobře dopadlo.
Uklízet to nebudu.
Kavalírka je mi líto, ale určitě se to vyřeší a nebude to tohle, co myslíte, já pořád přemýšlím nad tím, že kdyby to nebyl kavalírek, tak ta možnost tady není a hledám jinou. Ať je mu brzy lépe!
Megí,
děkuji za přání.
Máte hezké historky. Takové veselé. :) Tak když jste si nestihla uložit práci, tak Vám práci uložili Vaši čtyřnožci - prostě řekli, hele, tu máš, uvař a ukliď. A máte práci uloženou - a běda, jak ji nesplníte.
Já vím, není uložit práci jako uložit práci.
Tapír je lichokopytník, má blíž ke koni nebo nosorožci než k prasátku. Ale je to krásné zvířátko, roztomilejší než kůň.
Kavalírek je vcelku v pohodě, fakt zatím nemá problém jiný, než že se drbe. Drží rovnováhu, nemotá tlapkama, stojí i chodí rovně, není citlivý na uši, při chůzi i běhu je obratný, je živý, zvídavý, aktivní. Je to citlivý pejsek, když ho něco bolí, vyvádí, proto věřím, že bolesti nemá, to by kňučel. Nebýt to kavalír, tak mě nějaká syrina ani nenapadne. Takže není tak zle, aspoň zatím ne.
Tak Vám přeji dobrou noc, Vám i Vašim miláčkům.
A ne že v tom najdete zase nějakou narážku. :)
Markéta80
napsal(a):
Alergie až u dospělého a vlastně na vše? nemůže to být spíš na trávu? Wolfsblut je fajn že je tam často jedno maso, mají i krokodýla Asi bych hledala nějakého specialistu- dermatolog. Ty testy na alergie často takhle děsivě dopadají proto jsme je tenkrát ani nenechávala dělat
Na trávu to být může. Ale drbe se i v zimě, kdy je tráva pod sněhem. Na druhou stranu i tak se do nějakého kontaktu dostane, protože občas hrabe.
Ale ano, může být alergický na něco v prostředí.