Hledá se kříženec berňáka a bernardýnem

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.7.2021 21:45
Lilli.Philline

XXX.XXX.47.189

Dobry den, hledame stene.
Pred mesicem nam umrel krizenec bernskeho salasnickeho s bernardynem (udajne to tak melo byt, prikladam radeji fotku).
Byl to velky, 65 kilovy rodinny mazel a neumime se smirit s tim, ze uz s nami neni.
Nevite nekdo o nejakem stejnem, podobnem steneti?
Dekuju vsem.

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.7.2021 22:28

A nechcete radši konkrétní plemeno? Jinak tu jistotu mít nebudete, může vám ze štěněte vyrůst nekontaktní a povahově složitý jedinec, třeba.

7.7.2021 13:15

Lilli.Philline napsal(a):
Dobry den, hledame stene.
Pred mesicem nam umrel krizenec bernskeho salasnickeho s bernardynem (udajne to tak melo byt, prikladam radeji fotku).
Byl to velky, 65 kilovy rodinny mazel a neumime se smirit s tim, ze uz s nami neni.
Nevite nekdo o nejakem stejnem, podobnem steneti?
Dekuju vsem.

Nevstoupíš dvakrát do stejné řeky - znáte to?

7.7.2021 13:23

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
A nechcete radši konkrétní plemeno? Jinak tu jistotu mít nebudete, může vám ze štěněte vyrůst nekontaktní a povahově složitý jedinec, třeba.

ollie, jako by se to u PP stát nemohlo........

7.7.2021 13:57
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

ollie, jako by se to u PP stát nemohlo........

Tak jistěže mohlo, ale proto si vybírám plemeno, které má kontaktnost šlechtěnou. To je ten berňucha. U bernardýna už to taková hitparáda není a pokud bude kříženec II. spíš povahou bernardýn, nebude se to taktéž možná líbit.
Nám berňucha nasadil laťku asi nejvýš, co jen to šlo a s výběrem dalšího psa si myslím, že to bude zklamání, i když by to byl berňucha. Kamarádka má teďka mladého a po x psech, kteří milovali děti(je učitelka, chodí s ní do školy) má psa, který se bojí vlastního stínu a lidi, děti, obchází širokým obloukem Pro ni je to takřka katastrofa, už jen logisticky...

7.7.2021 14:13

Měla jsem ty samé křížence...jak kdyby tomu vašemu z oka vypadli...viz fotky můj profil.
V loni jsem musela nechat uspat desetiletou feňuli a letos jejího bratra.
Kolik tomu vašemu bylo?? Nebyl to náhodou náš brácha??

Nej psy. Vaší ztráty je mi líto, mám to taky čerstvě za sebou.

Já teda docela pravidelně pročítám inzeráty a za celých plácnu deset let jsem viděla tyto křížence v inzerátech 2x naposled asi před dvěma a nebo třemi roky.
Kdyby bylo podobné štěně k mání, tak bych do něj taky šla.

kometa výše píše, že nestoupíš 2x do stejné řeky a asi má pravdu, ale kdybych sehnala, tak bych se o ten vstup do stejné řeky pokusila.

Upřímně, pokud jste měli psa kluka jako jsem měla já, hodnýho troubelína, zlatíčko největší, tak myslím, že povahově jsou mu nejblíž benští salašničtí psi, ale u tohoto plemene to s tím zdravíčkem není ideální. Jako dallší plemeno bych s naprostým klidem volila leonbergera, ale sehnat leonbergeří štěně je docela výkon.

Tak přeju hodně štěstí, ať seženete nového parťáka, co bude taky úžasňák, co nejdřív.

7.7.2021 14:21

Hned mě napadlo, jestli to není sourozenec od Sardullah medvídků. Je mi moc líto Vaší ztráty. 🌻

Nedávno, je to tak tři týdny, jsem viděla odrostlé štěně ber-bera na Bazoši k darování, ale už tam není.

7.7.2021 15:04

Hned mě napadlo, jestli to není sourozenec od Sardullah medvídků. Je mi moc líto Vaší ztráty. 🌻

Nedávno, je to tak tři týdny, jsem viděla odrostlé štěně ber-bera na Bazoši k darování, ale už tam není.

Už je to jedno i kdyby byl berberů plný bazoš, už mám doma Bílou smrt a Darth Vaderovou.....ale je pravda, že kdybych na nějaký inzerát narazila, tak by mi bylo líto, že nebyla, když jsem štěně sháněla já.

7.7.2021 21:16

Už je to jedno i kdyby byl berberů plný bazoš, už mám doma Bílou smrt a Darth Vaderovou.....ale je pravda, že kdybych na nějaký inzerát narazila, tak by mi bylo líto, že nebyla, když jsem štěně sháněla já.

Myslela jsem spíš na zadavatelku - Vám jsem toho pejska ani neposílala, protože už jste měla Jessinku, a navíc to štěně nebylo úplně malé (vzpomínám si, že jste psala o manželovi, že si potřebuje budovat vztah se štěkanátkem).

8.7.2021 19:41
Fiona.Praha

XXX.XXX.70.99

Kříženka berňáka, ale jestli s bernardýnem nepoznám. Já bych si spíš tipla berňák x labrador.

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/138782836/prodam.php

EDIT: spletla jsem si to s husky vedle ve vlákně, že nemusí být štěně.

9.7.2021 16:57

To bude spíš kříženec apenzela berňáka určitě ne.

9.7.2021 20:42

To bude spíš kříženec apenzela berňáka určitě ne.

Píšou tam, že je to kříženec švýcara....

9.7.2021 20:52
Terven

XXX.XXX.110.191

Píšou tam, že je to kříženec švýcara....

Oni jsou to švýcaři všichni
Může v tom být appenzel i velký švýcar...a je-li krátká srst dominantní, tak to možná klidně může být i berňák s něčím krátkosrstým - berňák x labrador mi přijde pravděpodobnej.

9.7.2021 21:25

Terven napsal(a):
Oni jsou to švýcaři všichni
Může v tom být appenzel i velký švýcar...a je-li krátká srst dominantní, tak to možná klidně může být i berňák s něčím krátkosrstým - berňák x labrador mi přijde pravděpodobnej.

no já to pochopila jako velkého švýcara....švýcaři jsou všichni, ale jen velký švýcar z téhle skupiny to má v názvu a tak předpokládám, že když to někdo uvádí v inzerátu, tak myslí konkrétní plemeno....ale neříkám, že to tak nutně musí být.

9.7.2021 21:35
Terven

XXX.XXX.110.191

no já to pochopila jako velkého švýcara....švýcaři jsou všichni, ale jen velký švýcar z téhle skupiny to má v názvu a tak předpokládám, že když to někdo uvádí v inzerátu, tak myslí konkrétní plemeno....ale neříkám, že to tak nutně musí být.

Ono je podstatný, jestli to ti inzerující opravdu vědí anebo je to jen taková ta obvyklá tipovačka.
Já to u Vikiny třeba vím jistě - byla to "rodinná nehoda" u známých, oba rodiče jsem viděla, byli přistiženi.
Už kolikrát se mi stalo, že jsem potkala venku pejskaře s podobnou směskou, říkám, že já mám mix jezevčíka a shih tzu. A pejskař povídá "no, vidíte, ten můj je jezevčík s maltézákem".
Jenomže po chvíli z něj vyleze, že takto to doma tipovala rodinná rada dle atlasu psů

Přidejte reakci

Přidat smajlík