Pes naskakuje na štěně

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.7.2021 09:46
magda_v

XXX.XXX.243.226

Dobrý den, prosím o pomoc... můj 6ti letý bígl neustále naskakuje na 2mesice staré štěně NO. Jsou kamarádi nemají spolu problém,jen tohle je docela problém. Toho staršího mám vždycky na vodítku a stáhnu hned jak vidím že se zas chystá...jinak si hrají olizují se a není žádný problém.
Děkuji za rady.

7.7.2021 09:58
rapotacka11

XXX.XXX.224.202

To je dobrý.
NO se to rychle naučí, bude to brát za
normální chování a bude se takhle
vítat a "kamarádit" na potkání.

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.7.2021 10:17

to jste si prostě nemohli nejdřív koupit knížku, vychovat jednoho psa a pak teprve koupit druhého
a ještě čekáte, že za dva dny, co máte nového doma, už jsou kamarádi.. a se to starý pes naučí doučí sám, ne, on už to vlastně dávno umí.. neumí, což vám bylo už stokrát řečeno.. měli byste pořídit ještě jednoho!
Zařazuji na první místo před "můžu psa krmit sirovým masem".

7.7.2021 10:37
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

rapotacka11 napsal(a):
To je dobrý.
NO se to rychle naučí, bude to brát za
normální chování a bude se takhle
vítat a "kamarádit" na potkání.

A ti psi, kteří žijí volně ve smečkách, myslím v zahraničí, třeba dingové...ti po sobě skáčou v jednom kuse, když nad sebou nemají toho pána, který jim neustále vnucuje nějaké chování, byť ne psí? Ne. Starého to za chvíli přejde, štěnda mají období, kdy psům voní víc a nebo je to nové štěndo, kterému se musí ukázat, kdo tam velí. A ano, štěndo to bere jako normální psí chování, protože ono to tak je. Jistě, jsou psi, kteří si tím kompenzujou nějaké stresy, nulové vyžití apod, ale to jsou spíš vyjímky.

7.7.2021 10:42
rapotacka11

XXX.XXX.224.202

Píši svoji zkušenost.
Přišli k nám na návštěvu se štěnětem.
Můj pejsa hup na štěně
a kdykoli se teď potkáme, je "štěně" na tom mém.

7.7.2021 11:08
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

rapotacka11 napsal(a):
Píši svoji zkušenost.
Přišli k nám na návštěvu se štěnětem.
Můj pejsa hup na štěně
a kdykoli se teď potkáme, je "štěně" na tom mém.

A váš pes se neohradí?

7.7.2021 11:09
Atheira

XXX.XXX.209.8

Mě od té doby, co se tu .dogs objevila s každým dalším dotazem dost zaráží, že tu snad nabízela výcvik psů nebo něco na ten způsob.

Nechápu, nerozumím... To je víc lidí pod jedním nickem? Si představím, že bych si dala vycvičit psa k někomu, kdo je ještě neschopnější než já... no to potěš.

7.7.2021 11:13
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Atheira napsal(a):
Mě od té doby, co se tu .dogs objevila s každým dalším dotazem dost zaráží, že tu snad nabízela výcvik psů nebo něco na ten způsob.

Nechápu, nerozumím... To je víc lidí pod jedním nickem? Si představím, že bych si dala vycvičit psa k někomu, kdo je ještě neschopnější než já... no to potěš.

Ja fíha tohle vůbec nesleduju, nepamatuju si, co kdy kdo píše

7.7.2021 11:16
Atheira

XXX.XXX.209.8

lesnížínka napsal(a):
Ja fíha tohle vůbec nesleduju, nepamatuju si, co kdy kdo píše

Je možný, že jí křivdím a s někým jsem si ji spletla. Ale nemívám úplně hlavu děravou, když něco čtu, pamatuju si to dost obstojně a fakt bych řekla, že to byl tenhle nick.

7.7.2021 11:19
rapotacka11

XXX.XXX.224.202

lesnížínka napsal(a):
A váš pes se neohradí?

Co myslíte?

Tušila jsem , že se tu rozebere můj pes,
moje chování ...
To máme vyřešené.
Chtěla jsem jen říct, že stačí
míň než málo
a zlozvyk je na světě.

7.7.2021 11:24

Atheira napsal(a):
Je možný, že jí křivdím a s někým jsem si ji spletla. Ale nemívám úplně hlavu děravou, když něco čtu, pamatuju si to dost obstojně a fakt bych řekla, že to byl tenhle nick.

Je to tak. Já teda jako doufám, že ty další dotazy píší rodiče nebo tak něco :-)

7.7.2021 11:35
Atheira

XXX.XXX.209.8

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Je to tak. Já teda jako doufám, že ty další dotazy píší rodiče nebo tak něco :-)

Samozřejmě.
Nebo sestra.

7.7.2021 12:03
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

rapotacka11 napsal(a):
Co myslíte?

Tušila jsem , že se tu rozebere můj pes,
moje chování ...
To máme vyřešené.
Chtěla jsem jen říct, že stačí
míň než málo
a zlozvyk je na světě.

Normálně. Můj pes byl kápo ulice, takže on naskočil klidně, aby nikdo nebyl na pochybách. Ale neznamená to, že na něm otravně visel imrvere, jen se potkali, vyjasnili a hotovo. Teď, když na něj starého dědka má nějaký jiný pes tendenci tohle udělat, vrkne, uhne a na to většina psů slyší. zatím se mi nestalo to, co popisujete, že by z toho měl pes zlozvyk. Jednou oba psi a ještě pes kámošky, všichni dospělí, cca stejně staří všichni naskakovali na odrostlé štěně, které se k nám ve vsi přidalo. A to byl totální děs, všichni tři na psu imrvere viseli, jít se tak nedalo a pejsovi ta pozornost vůbec nevadila, protože nehodlal vůbec odejít. Už si nepamatuju, jak jsme s ho zbavili, ale tuším se přidal k někomu jinému pak.

7.7.2021 12:10

magda_v napsal(a):
Dobrý den, prosím o pomoc... můj 6ti letý bígl neustále naskakuje na 2mesice staré štěně NO. Jsou kamarádi nemají spolu problém,jen tohle je docela problém. Toho staršího mám vždycky na vodítku a stáhnu hned jak vidím že se zas chystá...jinak si hrají olizují se a není žádný problém.
Děkuji za rady.

Děláte to dobře, že to bíglovi nedovolíte. V tom pokračujte. Líp než stáhnout psa zpět mi fungovalo být k psovi čelem a zabránit mu naskočit zpředu, tj od čumáku.
Pokud vám to má fungovat dlouhodobě, budete muset zařídit, aby vás bígl respektoval. Protože to štěně za chvíli vyroste a můžete mít skutečný problém.

7.7.2021 12:11

Ale jinak se vůbec nebudu divit, pokud tady za pár dní / týdnů bude nové téma "štěně kouše" a za dalších pár týdnů "psi se perou"

7.7.2021 13:03

Atheira napsal(a):

Já si taky pamatuji. Dogs tady občas "odborně" radí a pak položí takovou začátečnickou otázku.

7.7.2021 16:07
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Předchozí pes byl taková socializacni chůva. Uměl se chovat ke psům, fenám, štěňatům. Troufám si tvrdit, že vychovaný byl, autoritu jsem u něho měla, a komunikaci se psy ovládal na jedničku.

Nikdy na žádné psy (ani štěňata) nenaskakoval. Když jsem si k němu ale pořídila další, vlastní, stěně (psa), tak přišlo období, kdy na to stěně naskakoval taky, a rozhodně si tím nic nedokazoval. V tom období mu štěně prostě nějak vonělo (a vím o x dalších případech, kdy to bylo přesně tak). Prostě jsem mu to rázně zakazovala už v okamžiku, kdy se na štěně chystal skočit, skákat po něm jsem ho nenechala a po pár dnech ho to přešlo.

7.7.2021 20:39
magda_v

XXX.XXX.243.226

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Děláte to dobře, že to bíglovi nedovolíte. V tom pokračujte. Líp než stáhnout psa zpět mi fungovalo být k psovi čelem a zabránit mu naskočit zpředu, tj od čumáku.
Pokud vám to má fungovat dlouhodobě, budete muset zařídit, aby vás bígl respektoval. Protože to štěně za chvíli vyroste a můžete mít skutečný problém.

Děkuji, už pochopil , přijdou k sobě olíznou se a jdou dál, ideální stav 🥳

7.7.2021 20:41
magda_v

XXX.XXX.243.226

marcelaamax napsal(a):
Předchozí pes byl taková socializacni chůva. Uměl se chovat ke psům, fenám, štěňatům. Troufám si tvrdit, že vychovaný byl, autoritu jsem u něho měla, a komunikaci se psy ovládal na jedničku.

Nikdy na žádné psy (ani štěňata) nenaskakoval. Když jsem si k němu ale pořídila další, vlastní, stěně (psa), tak přišlo období, kdy na to stěně naskakoval taky, a rozhodně si tím nic nedokazoval. V tom období mu štěně prostě nějak vonělo (a vím o x dalších případech, kdy to bylo přesně tak). Prostě jsem mu to rázně zakazovala už v okamžiku, kdy se na štěně chystal skočit, skákat po něm jsem ho nenechala a po pár dnech ho to přešlo.

Děkuji , taky jsem mu to začala zakazovat hned jak jsem zpozorovala že se chystá,a už je to o dost lepší

7.7.2021 20:41
magda_v

XXX.XXX.243.226

marcelaamax napsal(a):

Děkuji , taky jsem mu to začala zakazovat hned jak jsem zpozorovala že se chystá,a už je to o dost lepší

7.7.2021 21:07
magda_v

XXX.XXX.243.226

Já bych teda jen ráda řekla všem co psali ve stylu - nabízela tréning psů,ale je ještě blbější než já..., senilní otázky....,
Že i vy jste nějak začínali,a taky jste měli nějaké plány,kecy , komentáře a taky byli určitě hloupé...a proto bych byla fakt ráda aby jste se nad sebou zkusili zamyslet,...
Děkuji

7.7.2021 22:38
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

magda_v napsal(a):
Já bych teda jen ráda řekla všem co psali ve stylu - nabízela tréning psů,ale je ještě blbější než já..., senilní otázky....,
Že i vy jste nějak začínali,a taky jste měli nějaké plány,kecy , komentáře a taky byli určitě hloupé...a proto bych byla fakt ráda aby jste se nad sebou zkusili zamyslet,...
Děkuji

Tak za mě: ano, taky jsem začínala, do té doby jen vychovaný vořech rodičů, já si pořídila dva velké psy, samce a taky jsem se bála, abych něco nezvrzla, co by se jen těžko napravovalo. No že by mě napadlo nabízet tréninky psů, či radit někomu? Ani omylem

8.7.2021 07:21
Atheira

XXX.XXX.134.93

Přesně jako žínka nade mnou... No však jsem psala "někdo neschopnější než já". Nevím, jestli jde napsat věta, ze který je víc zřejmý, že rozhodně nejsem zaříkávač psů.
Taky jsem sem nějak přišla... I třeba s blbými dotazy, ale právě, že s dotazy... A teď už sem častěji chodím jen tak povídat... Za lidma.

Ale nikdy jsem tady nenakráčela s tím, že sem jdu cvičit psy. Je to vtipný, se třeba vztekejte. Já mám občas holt rejpavou, když si na to někdo naběhne.

Přidejte reakci

Přidat smajlík