Prosim pomoc, nefunguje pipeta na blechy

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.7.2021 09:47
piskitka

XXX.XXX.100.239

Dobry den,
prosim vas mam dotaz.V patek k veceru jsem dala svemu steneti pipetu FYPRYST SPOT ON, jelikoz jsem mu nasla toto – viz obrazek.
Mela jsem strach,ze si donesl blechu.Na druhy den vypadlo to stejne z kozisku, ale mrtve. Ziva neskakala, ale chodilo mi to na prste.Byla plocha a ja to nepoznam.
Kazdopadne od vcerejska se mi zacal kousat do srsti a skrabat, prosla jsem mu xkrat chloupek po chloupku, svitila jsem si i baterkou a nic jsem nenasla... Cely byt jsem vystrikala a porad vysavam a jsem z toho nestastna.
Kdyz muzu dar nejdrive Foresto obojek?
K vetovi jsme objednani na ctvrtek.
Dekuji.

Lepe to vyfotit vazne neslo.

12.7.2021 10:34
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

K vetovi s blechama? No to bude nadšením bez sebe. Tohle vážně jak blecha vypadá, ale jsem slepýš Když jste jinou nenašla, je možné, že to škrábání je spíše reakce na tu pipetu už. Na štěndu není problém blešky vychytat, já to zvládnu i na samojedovi, nikdy se nám nenamnožily.

12.7.2021 10:42
piskitka

XXX.XXX.100.239

Ja jsem vetovi rekla vsechno,protoze jsem nechtela jit do ordinace a ohrozit ostatni,vse vi,proto jsem mu dopredu volala a ted me napadl ten obojek,kazdopadne me nenapadlo,ze se mohl skrabat po pipete.Protoze se kousal do zad a na stejnem miste skrabal a fakt tam nic neni.Kazdopadne pokud to byla blecha,tak byla strasne plocha a hlavne on se vubec neskrabal..
Kazdopadne dekuji

12.7.2021 11:22
Atheira

XXX.XXX.209.8

Neblbněte. Je to štěně. Počkejte na dobu, kdy má skončit pipetě účinnost a až pak nasaďte obojek. Zvlášť, jestli to drbání byla třeba fakt reakce na přípravek...
Zbloudilá blecha se občas někde objeví. Nikdo nežijem v bublině a se psy chodíme ven. Kontrolujte třísla, tam se blechy rády drží, občas projděte srst, ale nešílela bych a neplácala na něj další přípravky, dokud ten původní má účinnost. U štěněte rozhodně ne.

12.7.2021 11:30
piskitka

XXX.XXX.100.239

Atheira napsal(a):
Neblbněte. Je to štěně. Počkejte na dobu, kdy má skončit pipetě účinnost a až pak nasaďte obojek. Zvlášť, jestli to drbání byla třeba fakt reakce na přípravek...
Zbloudilá blecha se občas někde objeví. Nikdo nežijem v bublině a se psy chodíme ven. Kontrolujte třísla, tam se blechy rády drží, občas projděte srst, ale nešílela bych a neplácala na něj další přípravky, dokud ten původní má účinnost. U štěněte rozhodně ne.

Ja se jenom ptam,protoze jsem po ruznych recenzich nasla,ze to uz na ne nepusobi a Foresto je pokud se nepletu prirodni.Nechci mu samozrejme ublizit,spise bych rada,aby vse mel uz za sebou.🙂🙂🙂

12.7.2021 11:35
Atheira

XXX.XXX.209.8

piskitka napsal(a):
Ja se jenom ptam,protoze jsem po ruznych recenzich nasla,ze to uz na ne nepusobi a Foresto je pokud se nepletu prirodni.Nechci mu samozrejme ublizit,spise bych rada,aby vse mel uz za sebou.🙂🙂🙂

Foresto určitě není přírodní. Je to chemie jako každá jiná. Přírodní věci vám na tyhle mrchy navíc moc nepomůžou.
Hlavně jedna blecha ještě neznamená nic (navíc vlastně ani nevíme, jestli to blecha je, z té fotky to může být nakonec cokoli). Spíš bych fakt radila prohlížet kožíšek a neplašit, když zřejmě žádný problém ani nemáte.

12.7.2021 11:38
piskitka

XXX.XXX.100.239

Atheira napsal(a):
Foresto určitě není přírodní. Je to chemie jako každá jiná. Přírodní věci vám na tyhle mrchy navíc moc nepomůžou.
Hlavně jedna blecha ještě neznamená nic (navíc vlastně ani nevíme, jestli to blecha je, z té fotky to může být nakonec cokoli). Spíš bych fakt radila prohlížet kožíšek a neplašit, když zřejmě žádný problém ani nemáte.

Dekuji,me prekvapilo,ze to neskakalo..myslela jsem si,ze blecha skace.Ale podobnost to prave ma diky te noze a byla to plocha potvurka,nemela potrebu mi ani skocit pryc..🤷🏼‍♀️
Kazdopadne dekuji..ja spise hledam neco dobreho i do budoucna.
Dekuji,snad mate pravdu a zadny problem fakt nemame.

arte.P

12.7.2021 11:46
arte.P

XXX.XXX.183.205

piskitka napsal(a):
Dekuji,me prekvapilo,ze to neskakalo..myslela jsem si,ze blecha skace.Ale podobnost to prave ma diky te noze a byla to plocha potvurka,nemela potrebu mi ani skocit pryc..🤷🏼‍♀️
Kazdopadne dekuji..ja spise hledam neco dobreho i do budoucna.
Dekuji,snad mate pravdu a zadny problem fakt nemame.

Neskáče, protože je po pipetě přiotrávená. Foresto je tvrdá chemie, a jediné co dnes trochu spolehlivě funguje jsou vnitřní tablety - Bravecto, NexGard apod. K tomu kousání hřbetu - může to být neškodná chvilková reakce, ale je varianta, že máte alergika, pak se Vám jedna blecha postará o zábavu na několik týdnů a pes se vyškrábe do krve, tak to hlídejte.

12.7.2021 11:49
piskitka

XXX.XXX.100.239

arte.P napsal(a):
Neskáče, protože je po pipetě přiotrávená. Foresto je tvrdá chemie, a jediné co dnes trochu spolehlivě funguje jsou vnitřní tablety - Bravecto, NexGard apod. K tomu kousání hřbetu - může to být neškodná chvilková reakce, ale je varianta, že máte alergika, pak se Vám jedna blecha postará o zábavu na několik týdnů a pes se vyškrábe do krve, tak to hlídejte.

Pipetu dostal az po objeveni,je to stene a chtela jsem se chemii vyhnout az se doockuje,chybi posledni vakcina,tu ma dostat tento tyden. No uff..to je mozne,ze ted bude chudak trpet,i kdyz ho jenom kousla.
Snad bude brzo klidna dekuji🙏🙏
Nesnasim takove potvory...🙈

12.7.2021 11:58
rapotacka11

XXX.XXX.224.202

Blecha není plochá.
A s tou chemií opatrně ať štěně nepřiotrávíte.
Je to malé plemeno?

12.7.2021 12:04
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

rapotacka11 napsal(a):
Blecha není plochá.
Je to malé plemeno?

Blecha je plochá, z boku zploštělá. Netuším ale, jak to myslí zadavatelka

12.7.2021 12:05
piskitka

XXX.XXX.100.239

rapotacka11 napsal(a):
Blecha není plochá.
Je to malé plemeno?

Pipetu dostal podle své váhy a kg a je to střední plemeno. Počkáme,sem tam kouknu do kožíšku a uvidíme.Třeba to bylo něco jiného..mame ho od patku a strasne me to mrzi..bobek maly.
A to nepocitam to,ze nebyk odcerveny mesic podle ockovaku a jen pastou a v patek dostal pul tabletky podle kg a jeste mel v sobe skrkavky🙁🙁.Takze budeme odcerveni opakovat podle veta.
Uz at je to za nami.Dekuji
Chtela jsem s nim spat v posteli a nemuzu,tak mi bobek knuci u postele a lezi vedle v pelisku..protoze si nejsem jista,zda slo o blechu a zda je to ok a porad vysavam a vytiram atd..kvuli prevencu,kdyby nahodou.

12.7.2021 12:09
piskitka

XXX.XXX.100.239

lesnížínka napsal(a):
Blecha je plochá, z boku zploštělá. Netuším ale, jak to myslí zadavatelka

Lepsi fotka

12.7.2021 12:21
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Ty jo, nejsem schopná to rozpoznat, ani zvětšené, ani s brejlema... Ale tak to neřešte, ať je to, co je to, je po ní.
Ještě hodím do placu, jestli někdo neví. Na psu najdete blechu, malou černou, něco jako je tohle a pak velkou, která za sebou táhne velký hnědý zadek. Koukala jsme na obrázky blech, ale nic takového, jako tohle rozlišení tam není. Předpokládala bych, že je to stejně jako u klíšťat: malé černé sameček, velká hnědá samice. Nebo je malé černé ještě mladá blecha?

12.7.2021 12:24
piskitka

XXX.XXX.100.239

lesnížínka napsal(a):
Ty jo, nejsem schopná to rozpoznat, ani zvětšené, ani s brejlema... Ale tak to neřešte, ať je to, co je to, je po ní.
Ještě hodím do placu, jestli někdo neví. Na psu najdete blechu, malou černou, něco jako je tohle a pak velkou, která za sebou táhne velký hnědý zadek. Koukala jsme na obrázky blech, ale nic takového, jako tohle rozlišení tam není. Předpokládala bych, že je to stejně jako u klíšťat: malé černé sameček, velká hnědá samice. Nebo je malé černé ještě mladá blecha?

To netusim,taky jsem hledala,protoze to nase bylo cerne a dozvedela jsem se,ze jsou i bile..nekolik druhu..co jsem googlovala.
Kazdopadne by mel asi v kuzi nekde cerveny flek po kousnuti..a nema.
Kazdopadne dekuji a snad nekdo odpovi🙂🙂🙁

12.7.2021 12:24
Atheira

XXX.XXX.209.8

Mě to jako blecha nepřijde. Ale kdo ví.

12.7.2021 12:27
piskitka

XXX.XXX.100.239

Jo a napada vas cim strikat pelisek?Mam same prirodni spreje..jeden stal 800kc,tak jsem si rikala joo..bude to ucinne😅.
Cetla jsem octovou vodu a mam dve kocky a nemuzu silenou chemii,ty jsou taky napipetovane ve stejny den jako prevence.
Dekujiiii

arte.P

12.7.2021 12:29
arte.P

XXX.XXX.183.205

lesnížínka napsal(a):

Ano, to na obrázku je blecha. Samec i samice vypadají v podstatě stejně, velké s v velkým hnědým zadkem - nemyslíte kloše?

12.7.2021 12:32
Atheira

XXX.XXX.209.8

Jako preventivně? Asi jsem divná (nebo vy, to se uvidí ) ale já nevidím důvod pelíšek čímkoli stříkat, pokud vyloženě nemáte doma skutečně blechy a nepotřebujete se jich zbavit. Ostatně... mám psa i postelového a postel si biolitem taky neošetřuju.

12.7.2021 12:34
piskitka

XXX.XXX.100.239

Atheira napsal(a):
Jako preventivně? Asi jsem divná (nebo vy, to se uvidí ) ale já nevidím důvod pelíšek čímkoli stříkat, pokud vyloženě nemáte doma skutečně blechy a nepotřebujete se jich zbavit. Ostatně... mám psa i postelového a postel si biolitem taky neošetřuju.

Nechci mit doma blesi kolonii...

12.7.2021 12:34
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Vyprat pelíšek nejde?

12.7.2021 12:35
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Ne, ne, myslím blechu. Teď žádnou neseženu, cikánova Dášenka k nám už nechodí a taky už má pár let obojek Rozmohly se obojky i mezi prostým lidem a zablešeného vořecha by i tady pohledal. Kdybych narazila někdy na vzorek hodím

12.7.2021 12:37
piskitka

XXX.XXX.100.239

lesnížínka napsal(a):
Ne, ne, myslím blechu. Teď žádnou neseženu, cikánova Dášenka k nám už nechodí a taky už má pár let obojek Rozmohly se obojky i mezi prostým lidem a zablešeného vořecha by i tady pohledal. Kdybych narazila někdy na vzorek hodím

🙈🙈....

12.7.2021 12:38
Atheira

XXX.XXX.209.8

piskitka napsal(a):
Nechci mit doma blesi kolonii...

Mi přijde, že děláte z komára velblouda... Váš pes třeba ty blechy ani nemá, vždyť jste kromě tohohle jednoho tvora, kterého tu zatím neumíme identifikovat, nic jinýho nenašla.

Ošetřila jste ho pipetou. Pelech můžete jednorázově vystříkat tím, co máte doma (nebo vyprat), ale fakt mi přijde zbytečný doma rozstřikovat nějaký odblešovače preventivně a nakupovat je do zásoby pro preventivní použití. Vy si taky myjete hlavu šamponem proti vším jednou za čas jenom tak, kdyby náhodou?

12.7.2021 12:42
piskitka

XXX.XXX.100.239

Atheira napsal(a):
Mi přijde, že děláte z komára velblouda... Váš pes třeba ty blechy ani nemá, vždyť jste kromě tohohle jednoho tvora, kterého tu zatím neumíme identifikovat, nic jinýho nenašla.

Ošetřila jste ho pipetou. Pelech můžete jednorázově vystříkat tím, co máte doma (nebo vyprat), ale fakt mi přijde zbytečný doma rozstřikovat nějaký odblešovače preventivně a nakupovat je do zásoby pro preventivní použití. Vy si taky myjete hlavu šamponem proti vším jednou za čas jenom tak, kdyby náhodou?

jelikoz mi bylo receno od veta,ze pokud nezacnu s takovym postupem hned na zacatku hovoru,tak to pak je tak na deratizaci,tak asi to neprehanel a ridim se jeho radami,ten obojek me napadl az pozdeji,kazdopadne pockame..
Ne doma se strasne nudim a nemam nic jineho na praci nez hledat problemy tam,kde nejsou a mam tolik casu,ze rada takto panikarim..
Rady jsem dostala,zbytek doresim s vetem.
Vsem ostatnim dekuji

arte.P

12.7.2021 12:44
arte.P

XXX.XXX.183.205

lesnížínka napsal(a):

Jó, tak když jste to takhle doupřesnila, tak co třeba tohle?

12.7.2021 12:47
piskitka

XXX.XXX.100.239

Doma bezne odcervuji kazdy mesic celou rodinu,navsteva bez dezinfekce a ochrannem obleku nesmi k nam vstoupit,...ne vazne ne.
Je jsem mela proste obavy...to je cele...
Nikdy jsem tohle jeste neresila,chci udelat vse spravne a hlavne se chci tomu vyhnout..
Tak ci tak by stejne nejakou ochranu dostal kvuli klistatum..takze tak.
Dekuji a krasny den vsem.

12.7.2021 12:49
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Mám venkovního psa, domů ho beru jen na ,,údržbu": česání, prohlídka, sběr klíšťat, případně blech od Dáši. Už se mi kdysi stalo, že jsem z něj vybrala 4 v jeden den, tak jsem si říkala: ,,no nazdar" U něj je výhoda, že se to všechno sdružuje na hlavě, kde je krátká srst, takže mu pomuchlám hlavinku a už vidím blechu, jak mu vycestuje na čelíčko. Nikdy se nám nestalo, že by se blechy přemnožili, že by měl zamořenou boudu, či místa, kde leží. Když jsem měla Frontline, tak jsem ho stříknula, ale obojek neměl nikdy. Pipety dostával jen sporadicky a to kvůli klíšťatům, protože to je u nás kalamita.

12.7.2021 12:50
assil

XXX.XXX.225.195

Mě to teda přijde spíš jak všenka a s Fyprystem mám v tomto směru špatné zkušenosti.

12.7.2021 12:51
piskitka

XXX.XXX.100.239

lesnížínka napsal(a):
Mám venkovního psa, domů ho beru jen na ,,údržbu": česání, prohlídka, sběr klíšťat, případně blech od Dáši. Už se mi kdysi stalo, že jsem z něj vybrala 4 v jeden den, tak jsem si říkala: ,,no nazdar" U něj je výhoda, že se to všechno sdružuje na hlavě, kde je krátká srst, takže mu pomuchlám hlavinku a už vidím blechu, jak mu vycestuje na čelíčko. Nikdy se nám nestalo, že by se blechy přemnožili, že by měl zamořenou boudu, či místa, kde leží. Když jsem měla Frontline, tak jsem ho stříknula, ale obojek neměl nikdy. Pipety dostával jen sporadicky a to kvůli klíšťatům, protože to je u nás kalamita.

No vidite a ja s timto nemam absolutne zadnou zkusenost,vylozene nulovou,proto jsem se ptala.

12.7.2021 12:52
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

assil napsal(a):
Mě to teda přijde spíš jak všenka a s Fyprystem mám v tomto směru špatné zkušenosti.

Všenky zase neznám já, asi jsem to nikdy neviděla.

12.7.2021 12:54
piskitka

XXX.XXX.100.239

assil napsal(a):

Ano..proto jsem to tady psala,manzel letel koupit neco vecer v patek do lekarny a jedine na stenata tam mely toto...🙈

12.7.2021 12:56
Atheira

XXX.XXX.209.8

piskitka napsal(a):
No vidite a ja s timto nemam absolutne zadnou zkusenost,vylozene nulovou,proto jsem se ptala.

Já třeba zkušenost s bleší invazí mám (fena si je přitáhla ze socializační návštěvy jako štěně), proto jsem vám psala, to, co jsem psala a svůj názor jsem pořád nezměnila, i když máte svoje obavy posvěcené veterinářem.

I jsem na feně za ty roky následně našla jednu zbloudilou blechu a obešlo se to bez paniky a nějakýho praní a stříkání všeho v dosahu.

Důležitý je, že jestli máte pomnožené blechy, musíte vyprat deky, přehozy, závěsy... blechy nebudou dodržovat hranice psího pelechu. Ale to řeším ve chvíli, kdy vidím, že ten pes ty blechy má. Ne, že ho na základě jedné brebery několikrát prohlídnu a nenajdu nic a totálně se splaším a pasuju se na deratizéra. Nijak jsem vás neurážela, jen narovinu přidala svůj názor a postoj.

Boj s blechama je děsná věc, ale prostě mi přijde, že v tomhle případě máte brod v nedohlednu a kalhoty už jste shodila celý.

12.7.2021 13:00
piskitka

XXX.XXX.100.239

Atheira napsal(a):
Já třeba zkušenost s bleší invazí mám (fena si je přitáhla ze socializační návštěvy jako štěně), proto jsem vám psala, to, co jsem psala a svůj názor jsem pořád nezměnila, i když máte svoje obavy posvěcené veterinářem.

I jsem na feně za ty roky následně našla jednu zbloudilou blechu a obešlo se to bez paniky a nějakýho praní a stříkání všeho v dosahu.

Důležitý je, že jestli máte pomnožené blechy, musíte vyprat deky, přehozy, závěsy... blechy nebudou dodržovat hranice psího pelechu. Ale to řeším ve chvíli, kdy vidím, že ten pes ty blechy má. Ne, že ho na základě jedné brebery několikrát prohlídnu a nenajdu nic a totálně se splaším a pasuju se na deratizéra. Nijak jsem vás neurážela, jen narovinu přidala svůj názor a postoj.

Boj s blechama je děsná věc, ale prostě mi přijde, že v tomhle případě máte brod v nedohlednu a kalhoty už jste shodila celý.

Dekuji🙂🙂

12.7.2021 13:12
assil

XXX.XXX.225.195

piskitka napsal(a):
Ano..proto jsem to tady psala,manzel letel koupit neco vecer v patek do lekarny a jedine na stenata tam mely toto...🙈

Jo, taky jsem to měla z lékárny, vůbec to neučinkovalo, na všenky už dávám jen Frontline.

12.7.2021 13:15
assil

XXX.XXX.225.195

lesnížínka napsal(a):
Všenky zase neznám já, asi jsem to nikdy neviděla.

Mě to občas nosej kočky, chrápou často na půdě v seně a seno je všenek ráj. Dřív jsem to taky neznala, ale už jsem se dovzdělala. Mívaj je hodně třeba i slepice, stačí když si k nim pes čuchne nebo se projde v kurníku. Ale mě pes občas ke slepicím jde a nikdy je nechytil, ani čmelíky.

12.7.2021 13:20
Atheira

XXX.XXX.209.8

assil napsal(a):
Mě to občas nosej kočky, chrápou často na půdě v seně a seno je všenek ráj. Dřív jsem to taky neznala, ale už jsem se dovzdělala. Mívaj je hodně třeba i slepice, stačí když si k nim pes čuchne nebo se projde v kurníku. Ale mě pes občas ke slepicím jde a nikdy je nechytil, ani čmelíky.

Nevím teda, co je na tom pravdy a jestli to jsou ty samý všenky, co mají třeba i morčata (ale když to rádo bydlí v seně, tak pravděpodobně jo), ale všenky se prý na běžných psích chlupech prostě nedrží. Tak to bude možná tím.

arte.P

12.7.2021 13:20
arte.P

XXX.XXX.183.205

assil napsal(a):
Jo, taky jsem to měla z lékárny, vůbec to neučinkovalo, na všenky už dávám jen Frontline.

Tak jestli nebude chyba někde jinde, Fypryst a Frontline jsou co do složení a obsahu účinné látky defacto totožné výrobky, jen u jedno si trochu víc připlatíte za značku.

12.7.2021 13:27
piskitka

XXX.XXX.100.239

Jinak nedokazu rict,jestli to pomaha,ale je to prirodni a pekne to voni😅🙂

12.7.2021 13:31
assil

XXX.XXX.225.195

arte.P napsal(a):
Tak jestli nebude chyba někde jinde, Fypryst a Frontline jsou co do složení a obsahu účinné látky defacto totožné výrobky, jen u jedno si trochu víc připlatíte za značku.

Mě je jedno jaký má co složení, vím jen, že když přijde kočka s všenkama, můžu jí fyprystem obalit kolem dokola a je to houby platný a všenky si vesele žijou dál, ale po jedný pipetě Frontline je po všenkách. Takže asi stoprocetně totožné výrobky to nebudou.

arte.P

12.7.2021 13:53
arte.P

XXX.XXX.183.205

assil napsal(a):
Mě je jedno jaký má co složení, vím jen, že když přijde kočka s všenkama, můžu jí fyprystem obalit kolem dokola a je to houby platný a všenky si vesele žijou dál, ale po jedný pipetě Frontline je po všenkách. Takže asi stoprocetně totožné výrobky to nebudou.

Ano, jsou stoprocentně totožné, jak klasická varianta, tak combo, deset rozdílů tam opravdu nenajdete.

arte.P

12.7.2021 14:12
arte.P

XXX.XXX.183.205

assil napsal(a):

Ač to ponesete nelibě dovolím si okomentovat ještě tento příspěvek.

Seno není všenek ráj, všenka je závislá na svém hostiteli, a celý život tráví na něm, v prostředí velmi rychle hyne, proto je tento přenos dosti nepravděpodobný, k přenosu dochází téměř výhradně přímým kontaktem s nakaženým jedincem.

Druhý omyl který tu uvádíte, je nákaza psa od slepic - všenky jsou úzce hostitelsky specifické, neschopné přežití na jiném druhu hostitele.

Co to tedy vlastně léčíte?

12.7.2021 15:01
assil

XXX.XXX.225.195

arte.P napsal(a):
Ač to ponesete nelibě dovolím si okomentovat ještě tento příspěvek.

Seno není všenek ráj, všenka je závislá na svém hostiteli, a celý život tráví na něm, v prostředí velmi rychle hyne, proto je tento přenos dosti nepravděpodobný, k přenosu dochází téměř výhradně přímým kontaktem s nakaženým jedincem.

Druhý omyl který tu uvádíte, je nákaza psa od slepic - všenky jsou úzce hostitelsky specifické, neschopné přežití na jiném druhu hostitele.

Co to tedy vlastně léčíte?

Doufám, že všenku kočičí .:D
Bylo mi řešeno, že hnidy z kočky spadají a kočky to většinou chytnou v seně, protože tam lezou kdejaké kočky, nám taky na půdu do sena chodí cizí kočky. Možná tam ležej spolu a chytnou to od sebe nebo jsou v seně napadaný hnidy, mě je to v podstatě jedno, důležitý je, že kočka občas přijde s všenkama a zabírá na to jen Frontline a ne Fypryst. A že když kočka chodí do sena, může to chytnout. Třeba kocour tam chodí taky, na stejný místo, ale všenky neměl nikdy.
Ad slepice, no myslím, že to bude jak s čmelíkama, taky údajně na člověku nepřežijou, asi ne, ale chvíli jim to trvá než chcípnou, jak ví každý kdo měl co dělat se začmelíkovaným kurníkem. :D
A vlezou i na psa a minimálně pár hodin na něm živí vydrží, myslím, že s všenkama to bude podobný.

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.7.2021 18:43

arte.P napsal(a):
Jó, tak když jste to takhle doupřesnila, tak co třeba tohle?

To je štěnice!

12.7.2021 22:17

Blecha s velkým zadkem je blecha, co za sebou táhne pytel vajíček a brzy bude blešek milion.

12.7.2021 22:32
13.7.2021 06:28
impact

XXX.XXX.35.166

piskitka napsal(a):
jelikoz mi bylo receno od veta,ze pokud nezacnu s takovym postupem hned na zacatku hovoru,tak to pak je tak na deratizaci,tak asi to neprehanel a ridim se jeho radami,ten obojek me napadl az pozdeji,kazdopadne pockame..
Ne doma se strasne nudim a nemam nic jineho na praci nez hledat problemy tam,kde nejsou a mam tolik casu,ze rada takto panikarim..
Rady jsem dostala,zbytek doresim s vetem.
Vsem ostatnim dekuji

Ten vet je blázen. Kdybych se měla řídit jeho radami, tak bych pětkrát do roka podpálila barák.

Na té druhé fotce podle mého názoru skutečně je blecha.

Fypryst, resp. fipronil, obecně málokdy funguje. Příště si zajeďte někam na veterinu pro tabletu typu Simparica, Bravecto, Nexgard - každá blecha, která si kousne, obratem zdechne a máte to vyřešeno bez paniky s desinsekce baráku.

Imho budu ráda, když sem napíšete pokračování z návštěvy veteriny - jak pokračují rady veterináře, jak psa léčí a kolik to stálo. Jen tak. Ze zvědavosti.

13.7.2021 06:57
piskitka

XXX.XXX.100.239

impact napsal(a):
Ten vet je blázen. Kdybych se měla řídit jeho radami, tak bych pětkrát do roka podpálila barák.

Na té druhé fotce podle mého názoru skutečně je blecha.

Fypryst, resp. fipronil, obecně málokdy funguje. Příště si zajeďte někam na veterinu pro tabletu typu Simparica, Bravecto, Nexgard - každá blecha, která si kousne, obratem zdechne a máte to vyřešeno bez paniky s desinsekce baráku.

Imho budu ráda, když sem napíšete pokračování z návštěvy veteriny - jak pokračují rady veterináře, jak psa léčí a kolik to stálo. Jen tak. Ze zvědavosti.

Jako pokud ted diky pipete nemuze vubec nic jete tri tydny,tak uzas..

13.7.2021 07:21
impact

XXX.XXX.63.63

piskitka napsal(a):
Jako pokud ted diky pipete nemuze vubec nic jete tri tydny,tak uzas..

A Vy na něm copak vidíte další blechy nebo proč do něj chcete cpát něco jiného?

13.7.2021 07:35
piskitka

XXX.XXX.100.239

impact napsal(a):
A Vy na něm copak vidíte další blechy nebo proč do něj chcete cpát něco jiného?

Ne,ja se jen ptal ze zvedavosti.On se skrabe a nic nevidim..bud jsem slepa nebo se skrabe po te pipete.Skrabe se na zadech a kouse se do nozek nahore.

13.7.2021 07:37

Pes si dotáhl blechy jednou, nejspíš od zajíce (kterej spáchal rituální sebevraždu skokem do psovy tlamy). Na to, že má blechy, jsem přišla až po několika dnech, možná i týdnech.
Pes dostal Nexguard, pelechy jsem vystříkala nějakým blecho-killerem ze zverimexu, ani už nevím název, a už se blechy nikdy nevrátily.

Takže nález jedné blechy v psím kožichu rozhodně nemusí znamenat pohromu. Osobně bych kvůli tomu asi ani nevyhazovala psa z postele (náš v posteli nespal, tak jsme to nemuseli řešit), přeci se člověk se psem stejně mazlí, takže jestli chce blecha skočit na člověka, skočí na něj tak jako tak.

13.7.2021 07:54
impact

XXX.XXX.63.63

piskitka napsal(a):
Ne,ja se jen ptal ze zvedavosti.On se skrabe a nic nevidim..bud jsem slepa nebo se skrabe po te pipete.Skrabe se na zadech a kouse se do nozek nahore.

Tak tu pipetu dostal na záda, ne?

Nejlíp uděláte, když ho přestanete pozorovat. V boji s blechama to vážně nefunguje tak, že čím víc toho na psa naklopím, tím spíš blechy mít nebude.

Jakou má pes barvu? Při zablešení je většinou za ušima a v kanýrkách zezadu na stehnech dobře vidět bleší trus - malé černé drobky v srsti.

13.7.2021 07:56
piskitka

XXX.XXX.100.239

impact napsal(a):
Tak tu pipetu dostal na záda, ne?

Nejlíp uděláte, když ho přestanete pozorovat. V boji s blechama to vážně nefunguje tak, že čím víc toho na psa naklopím, tím spíš blechy mít nebude.

Jakou má pes barvu? Při zablešení je většinou za ušima a v kanýrkách zezadu na stehnech dobře vidět bleší trus - malé černé drobky v srsti.

Modrou kratkosrstou,kdyby byl bily,je to cele jednodussi😅.Ale jak rikam,nic nevidim..ja se musim vyklidnit a proste udelala jsem maximum vecer v 8hodin co bylo mozne udelat a koupit a uvidime..zitra ho chce videt vet.

13.7.2021 08:59
assil

XXX.XXX.225.195

piskitka napsal(a):

Po pipetě se klidně škrábat může.

13.7.2021 09:24
piskitka

XXX.XXX.100.239

assil napsal(a):
Po pipetě se klidně škrábat může.

kukne na neho vet,muze mit do toho klidne i potravinovou alergii 🙂Kdo vi...hlavne at je uz v poradku bobik maly

13.7.2021 10:58
impact

XXX.XXX.63.63

Tpč to bude blecha minimálně za pět litrů.

13.7.2021 10:59
piskitka

XXX.XXX.100.239

impact napsal(a):
Tpč to bude blecha minimálně za pět litrů.

Nedesit diky😅..doufam,ze vet bude normalni..

13.7.2021 11:02
rapotacka11

XXX.XXX.224.202

Vet?
Bude.

Nebude lepší psa krmit tradičně,
nehledat alergie, nevymetat veteriny?
Řádit venku se psem?

13.7.2021 11:05
piskitka

XXX.XXX.100.239

rapotacka11 napsal(a):
Vet?
Bude.

Nebude lepší psa krmit tradičně,
nehledat alergie, nevymetat veteriny?
Řádit venku se psem?

Ockovani potrebuje a za prohlidku u veta budu rada.Krmim Brit Care,takze ani zadne hnusny nedostava...pak to resit uz nebudu..

13.7.2021 13:22
WerWildcat

XXX.XXX.162.124

Co se týče antiparazitik, tak Fypryst a Frontline fungují jen jako hubící, nemají repelentní účinek. Z kapiček s kterými mám zkušenosti doporučuji spíš Advantix, ten i odpuzuje a nejenom hubí. BRAVECTO a jiné tablety NEdoporučuji. Zaprvé pokud na to náhodou pejsek bude mít špatnou reakci, tak to z něj jen tak nedostanete. Obojek sundáte a psa vykoupete a kapičku smyjete také. A za druhé se vám do psa zakousne každý klíště, není to repelentní, takže tam není absolutně žádná ''prevence'' proti nemocem.
Každopádně než nasadíte obojek, počkejte aspoň ten měsíc až přestane kapka fungovat a pro jistotu ještě pejska vykoupejte :)
Mně osobně nejvíc vyhovuje Foresto obojek (teda psům), ale každýmu vyhovuje něco jiného a je to individuální. Už jsem se setkala s názory, že to lidem nefunguje a za ty prachy se to nevyplatí. Já ho mám na dvou psech a lítaj běžně na louce a měsíc zpátky jsme byli na výcvikovým táboře, kde byli skoro neustále v lese a za ty tři roky co psi na Forestu mám jsem netahala ani jedno klíště nějakým zázrakem :)

13.7.2021 17:57
impact

XXX.XXX.63.63

Že smyjete spot-on je obecně rozšířený blud. Napřed si nastudujte, jak fungují.

Že tableta nechrání proti nemocem je druhý obecně rozšířený blud. Klíště totiž potřebuje nějaký čas na to, aby se nemoc přenesla a do té doby klíště jaksi zdechne.

Obojky a pipety vážně nechrání na 100% a běžně lidi nacházejí zakousnutá a velká - napitá klíšťata přímo pod obojkem, takže to riziko přenosu nemocí je naprosto stejné. Akorát se tento argument lidem, jako Vy moc nehodí do krámu.

A úplně nejlepší jsou stokrát papouškované stejné argumenty a komentáře lidí, kteří některou verzi antiparazitik nepoužívají a nikdy by nepoužili, ale zato naprosto přesně ví, jak nefungují.

Imho já znám desítky psů, kteří skončili s nehorázně olezlým krkem coby reakcí na obojek. Kupodivu psa s reakcí na tabletu neznám žádného. Krom teda hystericky a uměle vytvořených internetových kauz od výrobců antiparazitik, kteří neumí tablety vyrobit. Fejsbuková masáž je v tomhle unikátní.

13.7.2021 20:08
piskitka

XXX.XXX.100.239

impact napsal(a):

Že tableta nechrání proti nemocem je druhý obecně rozšířený blud. Klíště totiž potřebuje nějaký čas na to, aby se nemoc přenesla a do té doby klíště jaksi zdechne.

Obojky a pipety vážně nechrání na 100% a běžně lidi nacházejí zakousnutá a velká - napitá klíšťata přímo pod obojkem, takže to riziko přenosu nemocí je naprosto stejné. Akorát se tento argument lidem, jako Vy moc nehodí do krámu.

A úplně nejlepší jsou stokrát papouškované stejné argumenty a komentáře lidí, kteří některou verzi antiparazitik nepoužívají a nikdy by nepoužili, ale zato naprosto přesně ví, jak nefungují.

Imho já znám desítky psů, kteří skončili s nehorázně olezlým krkem coby reakcí na obojek. Kupodivu psa s reakcí na tabletu neznám žádného. Krom teda hystericky a uměle vytvořených internetových kauz od výrobců antiparazitik, kteří neumí tablety vyrobit. Fejsbuková masáž je v tomhle unikátní.

Takze doporucujete tabletu?Do budoucna?

13.7.2021 20:13
blackberry

XXX.XXX.110.35

piskitka napsal(a):
Takze doporucujete tabletu?Do budoucna?

Když byl pes štěně, taky jsem mu nechtěla hned dávat tabletu. Jenže pipety vůbec nefungovaly, vydržely tak týden a pak jsem nacházela klíšťata znovu. Obojek jsem nemohla používat kvůli dlouhé srsti.
Mezi pipetami jsem mu jednou aplikovala i Fypryst a právě na ten měl reakci – začal se hrozně drbat a válet. Nakonec jsem ho vykoupala ve vaně, aby se to trochu zmírnilo.
Od psových 9 měsíců dávám už jen Bravecto. Aplikuju v únoru/březnu a vydrží celou sezónu (do listopadu). Odpůrci tablet mají vlky-plky o chemii, ale ve výsledku v pipetách a obojcích do psa dostanou chemie mnohem víc. Nebo si psa přiotráví "přírodními" metodami, a la tea tree oil.

13.7.2021 21:34
assil

XXX.XXX.121.3

impact napsal(a):

No to budu rozporovat, když se pes po pipetě začne za pár hodin drbat, stačí vykoupat a je v pohodě, takže asi se něco smeje. Psa s reakcí na tabletu znám, skončil v dost nepěkném stavu hospitalizovanej na kapačkách. Všechno má prostě plusy i mínusy a je na každém, co si vybere.

13.7.2021 21:41
Terven

XXX.XXX.110.191

assil napsal(a):
No to budu rozporovat, když se pes po pipetě začne za pár hodin drbat, stačí vykoupat a je v pohodě, takže asi se něco smeje. Psa s reakcí na tabletu znám, skončil v dost nepěkném stavu hospitalizovanej na kapačkách. Všechno má prostě plusy i mínusy a je na každém, co si vybere.

Já nevím, jestli tušíte něco o tom, že antiparazitika typu obojek nebo pipeta fungujou tak, že se účinná látka přes kůži normálně vstřebá do oběhu.
Tudíž pokud je pes v pohodě po vykoupání, zřejmě by byl v pohodě i kdybyste ho nekoupala.
To je jenom iluze některých neznalých majitelů, že obojky a pipety jsou méně škodlivé, protože jsou "jenom na kůži".
Jak myslíte, že fungují analgetické nebo antikoncepční náplasti?

13.7.2021 21:50
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Terven napsal(a):
Já nevím, jestli tušíte něco o tom, že antiparazitika typu obojek nebo pipeta fungujou tak, že se účinná látka přes kůži normálně vstřebá do oběhu.
Tudíž pokud je pes v pohodě po vykoupání, zřejmě by byl v pohodě i kdybyste ho nekoupala.
To je jenom iluze některých neznalých majitelů, že obojky a pipety jsou méně škodlivé, protože jsou "jenom na kůži".
Jak myslíte, že fungují analgetické nebo antikoncepční náplasti?

No, já teda prvně uvedu, že si nemyslím, že obojky a pipety jsou méně škodlivé než tablety, to vůbec. Nenalhávám si, že by to bylo menší chemické zlo...

Nicméně si stojím zatím, že pipeta se dá vymýt, alespoň částečně, a obojek se dá sundat. Jo ona se ta látka vstřebává přes kůži do oběhu, ale asi ne hned, ale postupně. Jinak by přeci stačilo obojek nechat den, dva, a pak ho sundat ne? . Jako nejsem blbá, nemyslím si, že to zůstává jen na kůži, ale prostě po aplikaci, při případné reakci to vymýt jde.

Letos jsem psům poprvé dávala právě pipety, oběma. Po první dávce fungovaly, klíšťata nebyla. Dala jsem druhou dávku, kterou jsem feně po cca dvou dnech smyla - měla ještě na srsti takové ty mastné fleky, vydrbala jsem to šamponem, ty mastné fleky už nebyly. No a u psa to fungovalo dál, a fena už po pár dnech klíšťata měla. Takže jsem si jistá tím, že minimálně něco jsem vymyla.

13.7.2021 22:02
Terven

XXX.XXX.110.191

marcelaamax napsal(a):
No, já teda prvně uvedu, že si nemyslím, že obojky a pipety jsou méně škodlivé než tablety, to vůbec. Nenalhávám si, že by to bylo menší chemické zlo...

Nicméně si stojím zatím, že pipeta se dá vymýt, alespoň částečně, a obojek se dá sundat. Jo ona se ta látka vstřebává přes kůži do oběhu, ale asi ne hned, ale postupně. Jinak by přeci stačilo obojek nechat den, dva, a pak ho sundat ne? . Jako nejsem blbá, nemyslím si, že to zůstává jen na kůži, ale prostě po aplikaci, při případné reakci to vymýt jde.

Letos jsem psům poprvé dávala právě pipety, oběma. Po první dávce fungovaly, klíšťata nebyla. Dala jsem druhou dávku, kterou jsem feně po cca dvou dnech smyla - měla ještě na srsti takové ty mastné fleky, vydrbala jsem to šamponem, ty mastné fleky už nebyly. No a u psa to fungovalo dál, a fena už po pár dnech klíšťata měla. Takže jsem si jistá tím, že minimálně něco jsem vymyla.

Já to pořád vidím tak, že pokud se bavíme o časné alergické reakci, tak ta proběhne prostě po nasazení obojku nebo nakapání pipety a následné sundání či vymytí už na tom mnoho nezmění.
Znám případ, kdy pes po nasazení obojku Foresto skončil na veterině s neurologickými příznaky - jasně, že obojek se hned sundal.
A pokud někdo má obavy z poškození ledvin, jater, či čehokoliv, tak tablety i obojek či pipeta jsou na tom stejně.

13.7.2021 22:26
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Terven napsal(a):
Já to pořád vidím tak, že pokud se bavíme o časné alergické reakci, tak ta proběhne prostě po nasazení obojku nebo nakapání pipety a následné sundání či vymytí už na tom mnoho nezmění.
Znám případ, kdy pes po nasazení obojku Foresto skončil na veterině s neurologickými příznaky - jasně, že obojek se hned sundal.
A pokud někdo má obavy z poškození ledvin, jater, či čehokoliv, tak tablety i obojek či pipeta jsou na tom stejně.

A já to vidím tak, že změní . Protože si myslím, že se ještě nestihla vstřebat všechna ta látka, a mám šanci to částečně smýt... Ale to je čistě můj laický názor... To se mi právě potvrdilo i tím, že když jsem feně pipetu smyla, tak přestala účinkovat.

Já proti těm tabletám v zásadě nic nemám, ale mám asi nějaký osobní "blok" - a pořád to vidím tak, že když přijde nějaká nežádoucí reakce, tak obojek sundám, pipetu smyju - alespoň něco udělat v tu chvíli můžu, a u tablety neudělám nic.

Jinak že obojek či pipeta může poškodit ledviny, játra atd. stejně jako tableta - tak v tom se shodneme .

Přidejte reakci

Přidat smajlík