Alergie na konkrétní plemeno

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Qua

17.7.2021 20:55
Qua

XXX.XXX.245.20

Dobrý den,
napadlo mě zdali je možné mít alergii na konkrétní plemena? Sama jsem alergik a na testech mi vyšlo, že mám mírnou alergii na psi. Nikdy jsem to nepocítila, můj první pes - oříšek nikdy nic, doga mého tchána taky nic, moje štěně NO taky žádný problém, ale teď jsem mazlila bull plemeno mého kamaráda (poprví v životě nějaký známí má bulla) a okamžitě mi vyrašila vyrážka, je to vůbec možný?

17.7.2021 21:47
Ebi

XXX.XXX.104.139

Je to docela možné - mám tři jezevčíky drsňáky a alergii mám pouze na Ebinku, kterou musím nechávat velmi často trimovat, protože srst která jí roste není moc kvalitní, je taková "štěněcí", jakoby hebká. Když ji hladím, osypou se mi ruce a dostávám astmatický kašel. Když jsem si ji dovezla domů, v první chvíli jsem myslela že ji budu muset vrátit, byla jsem neustále osypaná a kašlala jsem - ale po letech se to výrazně zlepšilo - jak jsem psala potíže mám, jen když není otrimovaná nakrátko.

17.7.2021 22:02
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.38.79

Qua napsal(a):
Dobrý den,
napadlo mě zdali je možné mít alergii na konkrétní plemena? Sama jsem alergik a na testech mi vyšlo, že mám mírnou alergii na psi. Nikdy jsem to nepocítila, můj první pes - oříšek nikdy nic, doga mého tchána taky nic, moje štěně NO taky žádný problém, ale teď jsem mazlila bull plemeno mého kamaráda (poprví v životě nějaký známí má bulla) a okamžitě mi vyrašila vyrážka, je to vůbec možný?

Nevím, jestli na plemeno, ale taky jsem měla alergii na jednoho psa - kříženec NO. V jeho přítomnosti mě pálily a slzely oči a spustila se mi rýma.
Nikdy se mi tohle u žádného psa nestalo a to jsem permanentně v obležení všech možných psů.

18.7.2021 12:11
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Myslím, že to je možný..

Kamarádka je alergička, doma má nelínající plemeno, venku mají dlouhosrsté línající plemeno - ti ji nevadí vůbec. Když přijede k nám (mezi hladkosrsté psy), tak trochu problém má, nebo spíš měla, už si asi zvykla a lepší se to. Ale pociťovala rozdíl po tom, co jsme ke psovi pořídili ještě fenu - pes už ji tolik nevadil, fena jo, ale časem se to srovnalo. Další její kamarádka má bulíka - a s tím v bytě prý není schopná vydržet, a dělá jí to problém i pod práškama.

Možná nejde ani tak o plemeno, jako o jedince.

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.7.2021 13:07
Uživatel s deaktivovaným účtem

..kamarádka kočkarka má silnou alergii na kocky, u vlastních to zvládá, ale peklo je, když má vrh koťat, když odejdou z domu, má opět klid..cizí kočky zvládá pouze pod praskama a raději je ani nehladi.

Přidejte reakci

Přidat smajlík