Knírač malý pepř a sůl s PP

Prodám Knírače malého - Malá CHS nabízí do milující rodiny štěňátka s výbor...
DohodouUživatel s deaktivovaným účtem
GAELLE
napsal(a):
Bílý? Spíš pepř a sůl ne?
Je i bílý.
https://www.ecanis.cz/plemena/knirac-maly-bily_84.html#plemeno-standardy
Já si pamatuju i barvu černostříbřitou (ne pepř a sůl) a ta už prakticky není k vidění.
Uživatel s deaktivovaným účtem
GAELLE
napsal(a):
Bouviera jsem bílého viděla ale knírače fakt ještě nikdy. je i velký? Nebo jen "malý bílý" ?
Bílý je jen malý knírač (pepř a sůl, černý, černostříbřitý a bílý). Střední a velký jen černý a pepřák.
Bílého bouviera neznám. Fakt jste viděla bílého?
Igli
napsal(a):
Zdravím,
jen jsem se chtěl zeptat lidí, co třeba mají zkušenosti. Je pravda, že bílý knírač je povahou jiný než jeho jinak zbarvení vrstevníci? Popřípadě v čem jsou jiní?
Děkuji.
Bílý knírač by měl mít stejnou povahu jako ostatní barvy.
Vznikl z černých, tedy žádným přikřížením jiného plemene.
Říká se, že pepřák bývá nejvhodnější pro výcvik a práci, ale myslím si, že jelikož již dlouho slouží především jako společník, předpoklady pro práci jsou spíše o konkrétním jedinci.
Bílý bouvier to myslím nebyl, spíš plavý, mírně do žluta nebo šeda.
Čistě Bílý pochybuji.
Terven
napsal(a):
Já si pamatuju i barvu černostříbřitou (ne pepř a sůl) a ta už prakticky není k vidění.
Pro mě je černostříbřitá nejatraktivnější.
Terven
napsal(a):
K tomuto jsem se dostal taky. Ale pak na jiných stránkách, že je klidnější a méně tvrdohlavej než původní zbarvení. Tak jsem zmatený
Měli jsme a máme kníráčka, bez PP, ale i tak mohu za sebe říct, že jediný rozdíl je srsti. Srst je jemnější a není vhodná na trimivání- to mi řekla paní na střihání. Náš první měl bíleho otce a matka byla černá a druhý je kříženeček z útulku...foto na profilu
Igli
napsal(a):
K tomuto jsem se dostal taky. Ale pak na jiných stránkách, že je klidnější a méně tvrdohlavej než původní zbarvení. Tak jsem zmatený
Pokud mohu hovořit za naše bezpapíráky, tak první byl mírný, klidný a druhý ostřejší a trochu tvrdohlavý, ale mazlové oba...
napsal(a):
Pokud mohu hovořit za naše bezpapíráky, tak první byl mírný, klidný a druhý ostřejší a trochu tvrdohlavý, ale mazlové oba...
Druhý byl kříženec, tak z toho nelze nic moc vyvozovat, protože nevíte, čeho všeho kříženec.
atamanka
napsal(a):
Existuje i Velký Bílý knírač- jen ne u nás
Strašné, tedy ta srst “hedvábná”
napsal(a):
Druhý byl kříženec, tak z toho nelze nic moc vyvozovat, protože nevíte, čeho všeho kříženec.
Ja vím a ještě přidám, ze vlastně nemohu hovořit ani za prvního, protože prarodiče nebo jeden z nich mohl být klidně také křížený. Měl totiž 11 kilo, byl přerostlý. Ten soucasný má 8 kilo, jak je horní hranice....bez PP záruka není žádná....proto jsem psala "jestli mohu hovořit..."
Uvažuju o genetických testech ze zajímavosti....
atamanka
napsal(a):
Týý jooo, ten je kráásný! 💕 To je pro mne novina, myslela jsem, že jsou jen malí! Děkuji za osvětu 👍🌷
atamanka
napsal(a):
..nádhera, viděla jsem jen malého....
Štírek666
napsal(a):
Bílý knírač by měl mít stejnou povahu jako ostatní barvy.
Vznikl z černých, tedy žádným přikřížením jiného plemene.
Říká se, že pepřák bývá nejvhodnější pro výcvik a práci, ale myslím si, že jelikož již dlouho slouží především jako společník, předpoklady pro práci jsou spíše o konkrétním jedinci.
Bílý bouvier to myslím nebyl, spíš plavý, mírně do žluta nebo šeda.
Čistě Bílý pochybuji.
No, já nevím jak konkrétně u kníračů, ale vím, že u jiných plemene nějaké povahové rozdíly na základě barev jsou . Ono se to sice nikde jakoby oficiálně neuvádí, ale dlouholetí chovatelé, co vlastnili několik jedinců v různých barvách se shodují na tom, že fakt povahově jsou jiní. Samozřejmě to nejsou úplně zásadní rozdíly.
atamanka
napsal(a):
Je pěkný. Odkud je foto? Z USA?
marcelaamax
napsal(a):
No, já nevím jak konkrétně u kníračů, ale vím, že u jiných plemene nějaké povahové rozdíly na základě barev jsou . Ono se to sice nikde jakoby oficiálně neuvádí, ale dlouholetí chovatelé, co vlastnili několik jedinců v různých barvách se shodují na tom, že fakt povahově jsou jiní. Samozřejmě to nejsou úplně zásadní rozdíly.
Možná se mýlím a víte víc, mezi knírač se pohybují od roku 88, takže mi asi něco mohlo uniknout.
napsal(a):
Pro mě je černostříbřitá nejatraktivnější.
Jé, tak to mi udělalo radost! Černostříbrného jsme měli, ještě měl kupírovaná ouška, ačkoli všechny svoje psy jsem milovala a miluji, tenhle stal jaksi mimo toho, protože ač paličák, trochu neposlucha, to byl kavalír, frajírek v dobrém a jestli mohu říct o psu, že to byl Pan Pes, tak o něm. Povahou mi asi nejvíc vyhovoval že všech psů, co znám.
Jinak bílé znám ze cvičáku ( kdysi, kníračího), říkalo se, že jsou oproti pepřákům jemnější.
Byl pokus i na velkého bílého, zase, dávná historie, ale nechytilo se to, oni ani ti velcí P+S moc nefrčí.
juhaj
napsal(a):
Jé, tak to mi udělalo radost! Černostříbrného jsme měli, ještě měl kupírovaná ouška, ačkoli všechny svoje psy jsem milovala a miluji, tenhle stal jaksi mimo toho, protože ač paličák, trochu neposlucha, to byl kavalír, frajírek v dobrém a jestli mohu říct o psu, že to byl Pan Pes, tak o něm. Povahou mi asi nejvíc vyhovoval že všech psů, co znám.
Jinak bílé znám ze cvičáku ( kdysi, kníračího), říkalo se, že jsou oproti pepřákům jemnější.
Byl pokus i na velkého bílého, zase, dávná historie, ale nechytilo se to, oni ani ti velcí P+S moc nefrčí.
Kdysi jsem i jednu dobu uvažovala o pořízení malého knírače, ale pro mě je příliš malý. Ale kdyby, tak jdu rozhodně do černostříbrňáka. CHS Od Popovky paní Hildy Žákové.
marcelaamax
napsal(a):
Jak jsem psala, s kniracema zkušenosti nemám, takže nevím, to víte určitě víc 😉. Já to psala jen obecně, že u jiných plemen ty rozdíly jsou.
Tak on to může být i úhel pohledu, ale i několik jedinců stejné barvy, může mít povahu odlišnou.
Také záleží na chovateli na kolik řeší ve svém chovu povahy.
Knírač dříve a nyní je povahou hodně jiný.
Štírek666
napsal(a):
Oni tu jsou i velcí černostříbřití, ale to je spíš výjimka.
Jo, věřím. Ale černostříbřitá není pro velké knírače uznaná. A pokud se takové štěně narodí, tak se to spíše tutlá.
Štírek666
napsal(a):
Tak on to může být i úhel pohledu, ale i několik jedinců stejné barvy, může mít povahu odlišnou.
Také záleží na chovateli na kolik řeší ve svém chovu povahy.
A to je velká škoda.
Štírek666
napsal(a):
Není uznaný, ale netutlá, je o ně zájem.
Zájem určitě, protože je to rarita. Ale mít je ve vrhu už taková radost podle mě není - přece jen se jedná o nestandarda, a spojení, ve kterém se takový jedinec narodí, by se už nemělo opakovat.
napsal(a):
Zájem určitě, protože je to rarita. Ale mít je ve vrhu už taková radost podle mě není - přece jen se jedná o nestandarda, a spojení, ve kterém se takový jedinec narodí, by se už nemělo opakovat.
Já jsem nepsala, že je to žádoucí.
Psala sem, že se to netutlá, není to žádná ostuda a ač je to nežádoucí, stane se.
A nemyslím si, že by to někdo dělal s úmyslem.
napsal(a):
A to je velká škoda.
Jak v čem.
Spousta plemen prošla obrovskou změnou jak v exteriéru tak v povaze.
Současný knírač malý, svou současnou povahou nadchne širší okruh lidí. Téměř vymizela labilní povaha, hysterie, slabší nervová soustava, bázlivost, rezervovanost vůči lidem. Ovšem dost to ubral na pracovním nasazením. Opomíjím exteriér, ten je daleko náročnější hlavně srst na údržbu.
Štírek666
napsal(a):
Jak v čem.
Spousta plemen prošla obrovskou změnou jak v exteriéru tak v povaze.
Současný knírač malý, svou současnou povahou nadchne širší okruh lidí. Téměř vymizela labilní povaha, hysterie, slabší nervová soustava, bázlivost, rezervovanost vůči lidem. Ovšem dost to ubral na pracovním nasazením. Opomíjím exteriér, ten je daleko náročnější hlavně srst na údržbu.
Pro mě třeba ta rezervovanost vůči lidem byla fajn. Psů společenských plemen se vstřícnou povahou k cizím lidem je fůra. Ale malý pes schopný sportovního, dříve služebního, výcviku, zas tak obvyklý není.
napsal(a):
Pro mě třeba ta rezervovanost vůči lidem byla fajn. Psů společenských plemen se vstřícnou povahou k cizím lidem je fůra. Ale malý pes schopný sportovního, dříve služebního, výcviku, zas tak obvyklý není.
Tak oni běžně neskáčou lidem do náruče ani teď a těch lidí se nebojí. A práce jsou schopní, ale musí se vybrat.
Za sebe mohu říct, že mě změna vyhovuje.
Na druhou stranu je už nemám na práci.....
janae1
XXX.XXX.160.6
napsal(a):
Není pravda.
Není uznaný, ale netutlá se.
Rozdílné povahy v rámci barev jsou, a jsou rozdílní i v rámci velikostních rázů.
Velký černostříbrný a netutlaný.
https://www.knirac.cz/velky-knirac-cernostribrity
Pro Balu
Tak asi není úplně sněhobílý spíš smetanový nebo krémový. Naživo jsem ho bohužel neviděla. Slovensko.
napsal(a):
Kdysi jsem i jednu dobu uvažovala o pořízení malého knírače, ale pro mě je příliš malý. Ale kdyby, tak jdu rozhodně do černostříbrňáka. CHS Od Popovky paní Hildy Žákové.
Od Popovky myslím znám, to je velmi stará chovna stanice, neměli, nebo nemají i středňáky? Ja bych čenostříbrného chtěla, ale manžel nechce maleho psa a prý už to neni co bývalo. Za mě to byl univerzálni pes, je pravda, že ten vzhled je ted trochu jiný, nevim jak by vypadal na dvore mezi koňmi a jinou zvířenou jako náš 😀.Foceno kdoví čím, tehdy mobily s foťákem byla budoucnost.
GAELLE
napsal(a):
Pro Balu
Tak asi není úplně sněhobílý spíš smetanový nebo krémový. Naživo jsem ho bohužel neviděla. Slovensko.
Díky. Plavý... a krásný.
juhaj
napsal(a):
Od Popovky myslím znám, to je velmi stará chovna stanice, neměli, nebo nemají i středňáky? Ja bych čenostříbrného chtěla, ale manžel nechce maleho psa a prý už to neni co bývalo. Za mě to byl univerzálni pes, je pravda, že ten vzhled je ted trochu jiný, nevim jak by vypadal na dvore mezi koňmi a jinou zvířenou jako náš 😀.Foceno kdoví čím, tehdy mobily s foťákem byla budoucnost.
Krásný. V CHS Od Popovky snad měli svého času i velké knirače. A střední.
Vašeho muže chápu, taky se mi zdá malý knírač malý. Ale zase když byste ho měli k nějakému většímu... a do stáje se dá srst přizpůsobit. Přeji vám ho.
napsal(a):
Díky. Plavý... a krásný.
V Polsku mají ve vrhu takovéhle barvy a prodávají mimo Evropu.
Štírek666
napsal(a):
To čumim...vůbec jsem neměla tucha, že jsou i v téhle barevné variantě.
A ještě k té barvě srsti...bílé....myslím, že obecně je bílá srst taková jemnější, bavlnkatější než třeba černá....alespoň u některých plemen, třeba u afgánů určitě.
Vždycky jsem chtěla bílýho afgána a nakonec jsem byla ráda, že mám černýho. Ono stačilo, že byl černej s pálením...to pálení bylo spíš smetanovo-bílé a oproti té černé srsti to byl děs a běs.
Štírek666
napsal(a):
Jsou krásní... ale nežádoucí. Třeba za nějaký čas budou uznávaní. Stejně jako svého času francouzský buldoček v barvě fawn.
napsal(a):
To čumim...vůbec jsem neměla tucha, že jsou i v téhle barevné variantě.
A ještě k té barvě srsti...bílé....myslím, že obecně je bílá srst taková jemnější, bavlnkatější než třeba černá....alespoň u některých plemen, třeba u afgánů určitě.
Vždycky jsem chtěla bílýho afgána a nakonec jsem byla ráda, že mám černýho. Ono stačilo, že byl černej s pálením...to pálení bylo spíš smetanovo-bílé a oproti té černé srsti to byl děs a běs.
No někdy to tam vyskáče.
Ano to je pravda, čím světlejší, tím horší kvalita srsti.
Jsou zajímavý, ale zatím nežádoucí.
napsal(a):
Jsou krásní... ale nežádoucí. Třeba za nějaký čas budou uznávaní. Stejně jako svého času francouzský buldoček v barvě fawn.
Jj, vypadají zajímavě. Hlavně s tou maskou.
Třeba jo, ani netuším proč tahle barva ne.
Možná kvůli té kvalitě srsti nebo jestli ta světlá s sebou nese nějaké nemoci.....nevím.
Krakonoš10
XXX.XXX.96.87
Máme bílého malého knirace a povaha je opravdu trochu jiná. Je klidnější méně ustekany. Výborný na výcvik a miluje aportovani.Je velmi mazlivý.
Mám malé bílé s kvalitní srstí i pigmentem :-) Povaha je obecně jemnější (doma zkušenost ještě s černými). www.rebelalve.mozello.cz
Mimochodem zde zmiňovaný velký černostříbřitý je již od loňska také uznaný FCI.
napsal(a):
Mně teda přijde, že ti malí psi nejsou vstřícní skoro vůbec. Většinou hned štěkají a aby se chtěl nechat hladit od cizího? To většinou pozoruji spíš u těch větších.
BlueBee
napsal(a):
Altcha.. Jsou nádherní:-)
Moc děkuji, jsou to zlatíčka
Altcha
napsal(a):
Moc děkuji, jsou to zlatíčka
Jsem z těch Vašich kníráčků úplně paf !!!
Sama mám bílého kříženečka z útulku/Dočasek De De
Trickyvoo
napsal(a):
Mně teda přijde, že ti malí psi nejsou vstřícní skoro vůbec. Většinou hned štěkají a aby se chtěl nechat hladit od cizího? To většinou pozoruji spíš u těch větších.
Musím říct, že náš malý kníračí byl s cizími lidmi i psy kamarád a bez důvodu nestěkal. Ano, zvonek od hlavního vchodu štěkot rozpoutal, ale třeba v létě spal na předsíni u vchodových dveří, ty byly naproti výtahu, kam chodili lidé, od sousedů z obou stran byl slyšet zvonek i hovor lidi na chodbě a pes nikdy ani muk.
Janae.
XXX.XXX.160.6
Já jsem z bílých knírů trošku na rozpacích.
Líbí se mi, ale mám problém s pigmentací vousů, tam chápu, že se nedá moc dělat.
Ale více mi vadí výtok z očí, ještě jsem neviděla bílého knírače, který by neměl červené šmouhy kolem očí.
Přijde mi to zvláštní, vím, že to mají i jiní bílý psi, ale knírači výrazně více. Čím to?
Já to řeším u peršanek, tam je to pochopitelné, placatá lebka sebou nese i problémy s očima, nicméně každodenní péčí není problém červené zbarvení eliminovat.
Tady se jedná o výstavní psy, nebo dokonce fotky přímo z výstavy, určitě mají pravidelnou péči.
JE to kvalitou srsti?
Janae.
napsal(a):
Líbí se mi, ale mám problém s pigmentací vousů, tam chápu, že se nedá moc dělat.
Ale více mi vadí výtok z očí, ještě jsem neviděla bílého knírače, který by neměl červené šmouhy kolem očí.
Přijde mi to zvláštní, vím, že to mají i jiní bílý psi, ale knírači výrazně více. Čím to?
Já to řeším u peršanek, tam je to pochopitelné, placatá lebka sebou nese i problémy s očima, nicméně každodenní péčí není problém červené zbarvení eliminovat.
Tady se jedná o výstavní psy, nebo dokonce fotky přímo z výstavy, určitě mají pravidelnou péči.
JE to kvalitou srsti?
Myslím, že to není kvalitou srsti, může za to porfyrin. Je v slzách, slinách. S věkem hůř. Pak jsou věci jako ta lebka s těmi jamkami a víčky, chlupy kolem očí atd.
Na tmavém psovi tohle prostě vidíme méně, protože černý chlup se barví obtížněji, nic víc.
Strava i voda na to má vliv a můj tip je, že některá plemena fungují trochu jinak, ale už jsem to nedopátrala.
Janae.
napsal(a):
JE to kvalitou srsti?
Ono i ty vousy by se daly, ale znamená to mít napáječky, po každém napití z misky sušit atd. Já to neřeším a ani nikdo na výstavách se nepozastavil. Také se to dá částečně eliminovat vhodnou úpravou.
Oči ne. Moje smečka na to netrpí. Může to být i alergie, může to být dichtisiasis či jiné problémy s očima. Slzel mi kdysi mladý pes (půl roku), tak jsem byla za MVDr. Beránkem a říkal, že u mladých se to občas stává, že by to do 9 měsíců mělo odeznít - a měl pravdu. Pro jistotu zkontroloval průchodnost slzných kanálků, ty byly v pořádku.
O oční okolí nijak zvlášť nepečuji, v případě nutnosti odstraním ospalky - a tím to končí.
Altcha
napsal(a):
Krásný pejsek, určitě Vám dělá radost <3
Děkuji, radost mi dělá náramnou 🐾 od neděle mi dává poprvé zabrat covid se vším, co k němu patří, tak se o bělouše stará muž.
Mě se knírači vždy velmi líbili, hlavně kombinace pepř a sůl, ale s tou jejich povahou je to asi složitější?
Znala jsem akorát kdysi jednu malou kníračku "pepřovku", to byl docela odměřený a ostrý psík, ale je fakt, že byla služební celní pes, i když majitel ji měl normálně doma. No a teď občas potkávám černého středňáka, který se zmítá a řve na krátkém vodíku, což připisuju absenci výchovy. Celkově mi připadá, že knírači skoro úplně vymizeli.
napsal(a):
Mě se knírači vždy velmi líbili, hlavně kombinace pepř a sůl, ale s tou jejich povahou je to asi složitější?
Znala jsem akorát kdysi jednu malou kníračku "pepřovku", to byl docela odměřený a ostrý psík, ale je fakt, že byla služební celní pes, i když majitel ji měl normálně doma. No a teď občas potkávám černého středňáka, který se zmítá a řve na krátkém vodíku, což připisuju absenci výchovy. Celkově mi připadá, že knírači skoro úplně vymizeli.
My máme malého knírače pepř a sůl za kámoše, je ostřejší, ale ne bez důvodu.