Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.7.2021 00:13
Igli

XXX.XXX.145.180

Zdravím,

jen jsem se chtěl zeptat lidí, co třeba mají zkušenosti. Je pravda, že bílý knírač je povahou jiný než jeho jinak zbarvení vrstevníci? Popřípadě v čem jsou jiní?

Děkuji.

19.7.2021 00:17
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Bílý? Spíš pepř a sůl ne?

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.7.2021 00:22

GAELLE napsal(a):

Je i bílý.

19.7.2021 00:23
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Je i bílý.

Fakt? to jsem nikdy neviděla ani neslyšela. Jako albín? Nebo je to normální barva ?

19.7.2021 00:29
Igli

XXX.XXX.151.144

GAELLE napsal(a):

Ne...pepře právě mám

19.7.2021 00:30
Terven

XXX.XXX.160.10

GAELLE napsal(a):
Fakt? to jsem nikdy neviděla ani neslyšela. Jako albín? Nebo je to normální barva ?

Normální barva - pigmentovaný nos i oči

19.7.2021 00:32
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Bouviera jsem bílého viděla ale knírače fakt ještě nikdy. je i velký? Nebo jen "malý bílý" ?

19.7.2021 00:35
Terven

XXX.XXX.160.10

https://www.ecanis.cz/plemena/knirac-maly-bily_84.html#plemeno-standardy

Já si pamatuju i barvu černostříbřitou (ne pepř a sůl) a ta už prakticky není k vidění.

19.7.2021 00:46

GAELLE napsal(a):
Bouviera jsem bílého viděla ale knírače fakt ještě nikdy. je i velký? Nebo jen "malý bílý" ?

Bílý je jen malý knírač (pepř a sůl, černý, černostříbřitý a bílý). Střední a velký jen černý a pepřák.
Bílého bouviera neznám. Fakt jste viděla bílého?

19.7.2021 08:22
Štírek666

XXX.XXX.162.231

Igli napsal(a):
Zdravím,

jen jsem se chtěl zeptat lidí, co třeba mají zkušenosti. Je pravda, že bílý knírač je povahou jiný než jeho jinak zbarvení vrstevníci? Popřípadě v čem jsou jiní?

Děkuji.

Bílý knírač by měl mít stejnou povahu jako ostatní barvy.
Vznikl z černých, tedy žádným přikřížením jiného plemene.
Říká se, že pepřák bývá nejvhodnější pro výcvik a práci, ale myslím si, že jelikož již dlouho slouží především jako společník, předpoklady pro práci jsou spíše o konkrétním jedinci.
Bílý bouvier to myslím nebyl, spíš plavý, mírně do žluta nebo šeda.
Čistě Bílý pochybuji.

19.7.2021 08:26

Terven napsal(a):

Já si pamatuju i barvu černostříbřitou (ne pepř a sůl) a ta už prakticky není k vidění.

Pro mě je černostříbřitá nejatraktivnější.

19.7.2021 08:44
Igli

XXX.XXX.224.238

Terven napsal(a):

K tomuto jsem se dostal taky. Ale pak na jiných stránkách, že je klidnější a méně tvrdohlavej než původní zbarvení. Tak jsem zmatený

19.7.2021 08:58

Měli jsme a máme kníráčka, bez PP, ale i tak mohu za sebe říct, že jediný rozdíl je srsti. Srst je jemnější a není vhodná na trimivání- to mi řekla paní na střihání. Náš první měl bíleho otce a matka byla černá a druhý je kříženeček z útulku...foto na profilu

19.7.2021 09:36

Igli napsal(a):
K tomuto jsem se dostal taky. Ale pak na jiných stránkách, že je klidnější a méně tvrdohlavej než původní zbarvení. Tak jsem zmatený

Pokud mohu hovořit za naše bezpapíráky, tak první byl mírný, klidný a druhý ostřejší a trochu tvrdohlavý, ale mazlové oba...

19.7.2021 09:40

Pokud mohu hovořit za naše bezpapíráky, tak první byl mírný, klidný a druhý ostřejší a trochu tvrdohlavý, ale mazlové oba...

Druhý byl kříženec, tak z toho nelze nic moc vyvozovat, protože nevíte, čeho všeho kříženec.

19.7.2021 09:42
atamanka

XXX.XXX.232.59

Existuje i Velký Bílý knírač- jen ne u nás

19.7.2021 09:43

atamanka napsal(a):

Strašné, tedy ta srst “hedvábná”

19.7.2021 09:44
atamanka

XXX.XXX.232.59

Strašné, tedy ta srst “hedvábná”

Ano, srst je špatná, protože bílí jsou mutace - i u malého bílého není tak kvalitní jako u ostatních variet knírů.

19.7.2021 09:46

Druhý byl kříženec, tak z toho nelze nic moc vyvozovat, protože nevíte, čeho všeho kříženec.

Ja vím a ještě přidám, ze vlastně nemohu hovořit ani za prvního, protože prarodiče nebo jeden z nich mohl být klidně také křížený. Měl totiž 11 kilo, byl přerostlý. Ten soucasný má 8 kilo, jak je horní hranice....bez PP záruka není žádná....proto jsem psala "jestli mohu hovořit..."
Uvažuju o genetických testech ze zajímavosti....

19.7.2021 09:54

atamanka napsal(a):

Týý jooo, ten je kráásný! 💕 To je pro mne novina, myslela jsem, že jsou jen malí! Děkuji za osvětu 👍🌷

19.7.2021 10:04

atamanka napsal(a):

..nádhera, viděla jsem jen malého....

19.7.2021 10:22
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Štírek666 napsal(a):
Bílý knírač by měl mít stejnou povahu jako ostatní barvy.
Vznikl z černých, tedy žádným přikřížením jiného plemene.
Říká se, že pepřák bývá nejvhodnější pro výcvik a práci, ale myslím si, že jelikož již dlouho slouží především jako společník, předpoklady pro práci jsou spíše o konkrétním jedinci.
Bílý bouvier to myslím nebyl, spíš plavý, mírně do žluta nebo šeda.
Čistě Bílý pochybuji.

No, já nevím jak konkrétně u kníračů, ale vím, že u jiných plemene nějaké povahové rozdíly na základě barev jsou . Ono se to sice nikde jakoby oficiálně neuvádí, ale dlouholetí chovatelé, co vlastnili několik jedinců v různých barvách se shodují na tom, že fakt povahově jsou jiní. Samozřejmě to nejsou úplně zásadní rozdíly.

19.7.2021 10:49

atamanka napsal(a):

Je pěkný. Odkud je foto? Z USA?

19.7.2021 10:55
Štírek666

XXX.XXX.163.181

marcelaamax napsal(a):
No, já nevím jak konkrétně u kníračů, ale vím, že u jiných plemene nějaké povahové rozdíly na základě barev jsou . Ono se to sice nikde jakoby oficiálně neuvádí, ale dlouholetí chovatelé, co vlastnili několik jedinců v různých barvách se shodují na tom, že fakt povahově jsou jiní. Samozřejmě to nejsou úplně zásadní rozdíly.

Možná se mýlím a víte víc, mezi knírač se pohybují od roku 88, takže mi asi něco mohlo uniknout.

19.7.2021 11:22
juhaj

XXX.XXX.164.121

Pro mě je černostříbřitá nejatraktivnější.

Jé, tak to mi udělalo radost! Černostříbrného jsme měli, ještě měl kupírovaná ouška, ačkoli všechny svoje psy jsem milovala a miluji, tenhle stal jaksi mimo toho, protože ač paličák, trochu neposlucha, to byl kavalír, frajírek v dobrém a jestli mohu říct o psu, že to byl Pan Pes, tak o něm. Povahou mi asi nejvíc vyhovoval že všech psů, co znám.
Jinak bílé znám ze cvičáku ( kdysi, kníračího), říkalo se, že jsou oproti pepřákům jemnější.
Byl pokus i na velkého bílého, zase, dávná historie, ale nechytilo se to, oni ani ti velcí P+S moc nefrčí.

19.7.2021 11:30

juhaj napsal(a):
Jé, tak to mi udělalo radost! Černostříbrného jsme měli, ještě měl kupírovaná ouška, ačkoli všechny svoje psy jsem milovala a miluji, tenhle stal jaksi mimo toho, protože ač paličák, trochu neposlucha, to byl kavalír, frajírek v dobrém a jestli mohu říct o psu, že to byl Pan Pes, tak o něm. Povahou mi asi nejvíc vyhovoval že všech psů, co znám.
Jinak bílé znám ze cvičáku ( kdysi, kníračího), říkalo se, že jsou oproti pepřákům jemnější.
Byl pokus i na velkého bílého, zase, dávná historie, ale nechytilo se to, oni ani ti velcí P+S moc nefrčí.

Kdysi jsem i jednu dobu uvažovala o pořízení malého knírače, ale pro mě je příliš malý. Ale kdyby, tak jdu rozhodně do černostříbrňáka. CHS Od Popovky paní Hildy Žákové.

19.7.2021 11:43
Štírek666

XXX.XXX.164.181

Kdysi jsem i jednu dobu uvažovala o pořízení malého knírače, ale pro mě je příliš malý. Ale kdyby, tak jdu rozhodně do černostříbrňáka. CHS Od Popovky paní Hildy Žákové.

Oni tu jsou i velcí černostříbřití, ale to je spíš výjimka.

19.7.2021 11:49
atamanka

XXX.XXX.232.59

Je pěkný. Odkud je foto? Z USA?

Ano, USA.

19.7.2021 11:51
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Štírek666 napsal(a):
Možná se mýlím a víte víc, mezi knírač se pohybují od roku 88, takže mi asi něco mohlo uniknout.

Jak jsem psala, s kniracema zkušenosti nemám, takže nevím, to víte určitě víc 😉. Já to psala jen obecně, že u jiných plemen ty rozdíly jsou.

19.7.2021 12:00
Štírek666

XXX.XXX.164.181

marcelaamax napsal(a):
Jak jsem psala, s kniracema zkušenosti nemám, takže nevím, to víte určitě víc 😉. Já to psala jen obecně, že u jiných plemen ty rozdíly jsou.

Tak on to může být i úhel pohledu, ale i několik jedinců stejné barvy, může mít povahu odlišnou.
Také záleží na chovateli na kolik řeší ve svém chovu povahy.
Knírač dříve a nyní je povahou hodně jiný.

19.7.2021 12:11

Štírek666 napsal(a):
Oni tu jsou i velcí černostříbřití, ale to je spíš výjimka.

Jo, věřím. Ale černostříbřitá není pro velké knírače uznaná. A pokud se takové štěně narodí, tak se to spíše tutlá.

19.7.2021 12:12

Štírek666 napsal(a):
Tak on to může být i úhel pohledu, ale i několik jedinců stejné barvy, může mít povahu odlišnou.
Také záleží na chovateli na kolik řeší ve svém chovu povahy.

A to je velká škoda.

19.7.2021 12:14
Štírek666

XXX.XXX.164.181

Jo, věřím. Ale černostříbřitá není pro velké knírače uznaná. A pokud se takové štěně narodí, tak se to spíše tutlá.

Není uznaný, ale netutlá, je o ně zájem.

19.7.2021 12:19

Štírek666 napsal(a):
Není uznaný, ale netutlá, je o ně zájem.

Zájem určitě, protože je to rarita. Ale mít je ve vrhu už taková radost podle mě není - přece jen se jedná o nestandarda, a spojení, ve kterém se takový jedinec narodí, by se už nemělo opakovat.

19.7.2021 12:23
Štírek666

XXX.XXX.164.181

Zájem určitě, protože je to rarita. Ale mít je ve vrhu už taková radost podle mě není - přece jen se jedná o nestandarda, a spojení, ve kterém se takový jedinec narodí, by se už nemělo opakovat.

Já jsem nepsala, že je to žádoucí.
Psala sem, že se to netutlá, není to žádná ostuda a ač je to nežádoucí, stane se.
A nemyslím si, že by to někdo dělal s úmyslem.

19.7.2021 12:33
Štírek666

XXX.XXX.164.181

A to je velká škoda.

Jak v čem.
Spousta plemen prošla obrovskou změnou jak v exteriéru tak v povaze.
Současný knírač malý, svou současnou povahou nadchne širší okruh lidí. Téměř vymizela labilní povaha, hysterie, slabší nervová soustava, bázlivost, rezervovanost vůči lidem. Ovšem dost to ubral na pracovním nasazením. Opomíjím exteriér, ten je daleko náročnější hlavně srst na údržbu.

19.7.2021 12:46

Štírek666 napsal(a):
Jak v čem.
Spousta plemen prošla obrovskou změnou jak v exteriéru tak v povaze.
Současný knírač malý, svou současnou povahou nadchne širší okruh lidí. Téměř vymizela labilní povaha, hysterie, slabší nervová soustava, bázlivost, rezervovanost vůči lidem. Ovšem dost to ubral na pracovním nasazením. Opomíjím exteriér, ten je daleko náročnější hlavně srst na údržbu.

Pro mě třeba ta rezervovanost vůči lidem byla fajn. Psů společenských plemen se vstřícnou povahou k cizím lidem je fůra. Ale malý pes schopný sportovního, dříve služebního, výcviku, zas tak obvyklý není.

19.7.2021 12:55
Štírek666

XXX.XXX.164.181

Pro mě třeba ta rezervovanost vůči lidem byla fajn. Psů společenských plemen se vstřícnou povahou k cizím lidem je fůra. Ale malý pes schopný sportovního, dříve služebního, výcviku, zas tak obvyklý není.

Tak oni běžně neskáčou lidem do náruče ani teď a těch lidí se nebojí. A práce jsou schopní, ale musí se vybrat.
Za sebe mohu říct, že mě změna vyhovuje.
Na druhou stranu je už nemám na práci.....

janae1

19.7.2021 13:01
janae1

XXX.XXX.160.6

Není pravda.
Není uznaný, ale netutlá se.
Rozdílné povahy v rámci barev jsou, a jsou rozdílní i v rámci velikostních rázů.

Velký černostříbrný a netutlaný.
https://www.knirac.cz/velky-knirac-cernostribrity

19.7.2021 13:11
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Krásné jméno, Anemone. Moje oblíbená kytička.

19.7.2021 13:16
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Pro Balu
Tak asi není úplně sněhobílý spíš smetanový nebo krémový. Naživo jsem ho bohužel neviděla. Slovensko.

19.7.2021 13:23
Terven

XXX.XXX.110.191

Igli napsal(a):

Je to možný...u pudlů se třeba chovatelé často shodujou, že barevné rázy se liší povahou a temperamentem.

19.7.2021 13:35
Štírek666

XXX.XXX.164.181

GAELLE napsal(a):
Pro Balu
Tak asi není úplně sněhobílý spíš smetanový nebo krémový. Naživo jsem ho bohužel neviděla. Slovensko.

Jjo, znám, ale ten opravdu není bílý.

19.7.2021 13:36
juhaj

XXX.XXX.164.121

Od Popovky myslím znám, to je velmi stará chovna stanice, neměli, nebo nemají i středňáky? Ja bych čenostříbrného chtěla, ale manžel nechce maleho psa a prý už to neni co bývalo. Za mě to byl univerzálni pes, je pravda, že ten vzhled je ted trochu jiný, nevim jak by vypadal na dvore mezi koňmi a jinou zvířenou jako náš 😀.Foceno kdoví čím, tehdy mobily s foťákem byla budoucnost.

19.7.2021 13:44

GAELLE napsal(a):
Pro Balu

Díky. Plavý... a krásný.

19.7.2021 13:52

juhaj napsal(a):
Od Popovky myslím znám, to je velmi stará chovna stanice, neměli, nebo nemají i středňáky? Ja bych čenostříbrného chtěla, ale manžel nechce maleho psa a prý už to neni co bývalo. Za mě to byl univerzálni pes, je pravda, že ten vzhled je ted trochu jiný, nevim jak by vypadal na dvore mezi koňmi a jinou zvířenou jako náš 😀.Foceno kdoví čím, tehdy mobily s foťákem byla budoucnost.

Krásný. V CHS Od Popovky snad měli svého času i velké knirače. A střední.
Vašeho muže chápu, taky se mi zdá malý knírač malý. Ale zase když byste ho měli k nějakému většímu... a do stáje se dá srst přizpůsobit. Přeji vám ho.

19.7.2021 13:53
Štírek666

XXX.XXX.164.181

Díky. Plavý... a krásný.

V Polsku mají ve vrhu takovéhle barvy a prodávají mimo Evropu.

19.7.2021 13:59

Štírek666 napsal(a):

To čumim...vůbec jsem neměla tucha, že jsou i v téhle barevné variantě.

A ještě k té barvě srsti...bílé....myslím, že obecně je bílá srst taková jemnější, bavlnkatější než třeba černá....alespoň u některých plemen, třeba u afgánů určitě.
Vždycky jsem chtěla bílýho afgána a nakonec jsem byla ráda, že mám černýho. Ono stačilo, že byl černej s pálením...to pálení bylo spíš smetanovo-bílé a oproti té černé srsti to byl děs a běs.

19.7.2021 14:36

Štírek666 napsal(a):

Jsou krásní... ale nežádoucí. Třeba za nějaký čas budou uznávaní. Stejně jako svého času francouzský buldoček v barvě fawn.

19.7.2021 14:46
Štírek666

XXX.XXX.163.181

To čumim...vůbec jsem neměla tucha, že jsou i v téhle barevné variantě.

A ještě k té barvě srsti...bílé....myslím, že obecně je bílá srst taková jemnější, bavlnkatější než třeba černá....alespoň u některých plemen, třeba u afgánů určitě.
Vždycky jsem chtěla bílýho afgána a nakonec jsem byla ráda, že mám černýho. Ono stačilo, že byl černej s pálením...to pálení bylo spíš smetanovo-bílé a oproti té černé srsti to byl děs a běs.

No někdy to tam vyskáče.
Ano to je pravda, čím světlejší, tím horší kvalita srsti.
Jsou zajímavý, ale zatím nežádoucí.

19.7.2021 14:48
Štírek666

XXX.XXX.163.181

Jsou krásní... ale nežádoucí. Třeba za nějaký čas budou uznávaní. Stejně jako svého času francouzský buldoček v barvě fawn.

Jj, vypadají zajímavě. Hlavně s tou maskou.
Třeba jo, ani netuším proč tahle barva ne.
Možná kvůli té kvalitě srsti nebo jestli ta světlá s sebou nese nějaké nemoci.....nevím.

Krakonoš10

30.8.2021 21:36
Krakonoš10

XXX.XXX.96.87

Máme bílého malého knirace a povaha je opravdu trochu jiná. Je klidnější méně ustekany. Výborný na výcvik a miluje aportovani.Je velmi mazlivý.

12.3.2022 10:54
Altcha

XXX.XXX.236.183

Mám malé bílé s kvalitní srstí i pigmentem :-) Povaha je obecně jemnější (doma zkušenost ještě s černými). www.rebelalve.mozello.cz
Mimochodem zde zmiňovaný velký černostříbřitý je již od loňska také uznaný FCI.

12.3.2022 12:33
BlueBee

XXX.XXX.3.174

Altcha.. Jsou nádherní:-)

12.3.2022 16:41
Trickyvoo

XXX.XXX.248.137

Mně teda přijde, že ti malí psi nejsou vstřícní skoro vůbec. Většinou hned štěkají a aby se chtěl nechat hladit od cizího? To většinou pozoruji spíš u těch větších.

13.3.2022 07:50
Altcha

XXX.XXX.236.183

BlueBee napsal(a):
Altcha.. Jsou nádherní:-)

Moc děkuji, jsou to zlatíčka

13.3.2022 11:37

Altcha napsal(a):
Moc děkuji, jsou to zlatíčka

Jsem z těch Vašich kníráčků úplně paf !!!
Sama mám bílého kříženečka z útulku/Dočasek De De

13.3.2022 19:14
juhaj

XXX.XXX.164.121

Trickyvoo napsal(a):
Mně teda přijde, že ti malí psi nejsou vstřícní skoro vůbec. Většinou hned štěkají a aby se chtěl nechat hladit od cizího? To většinou pozoruji spíš u těch větších.

Musím říct, že náš malý kníračí byl s cizími lidmi i psy kamarád a bez důvodu nestěkal. Ano, zvonek od hlavního vchodu štěkot rozpoutal, ale třeba v létě spal na předsíni u vchodových dveří, ty byly naproti výtahu, kam chodili lidé, od sousedů z obou stran byl slyšet zvonek i hovor lidi na chodbě a pes nikdy ani muk.

14.3.2022 10:15
Altcha

XXX.XXX.172.66

Jsem z těch Vašich kníráčků úplně paf !!!
Sama mám bílého kříženečka z útulku/Dočasek De De

Krásný pejsek, určitě Vám dělá radost <3

Janae.

14.3.2022 12:21
Janae.

XXX.XXX.160.6

Já jsem z bílých knírů trošku na rozpacích.
Líbí se mi, ale mám problém s pigmentací vousů, tam chápu, že se nedá moc dělat.
Ale více mi vadí výtok z očí, ještě jsem neviděla bílého knírače, který by neměl červené šmouhy kolem očí.
Přijde mi to zvláštní, vím, že to mají i jiní bílý psi, ale knírači výrazně více. Čím to?

Já to řeším u peršanek, tam je to pochopitelné, placatá lebka sebou nese i problémy s očima, nicméně každodenní péčí není problém červené zbarvení eliminovat.
Tady se jedná o výstavní psy, nebo dokonce fotky přímo z výstavy, určitě mají pravidelnou péči.
JE to kvalitou srsti?

14.3.2022 13:07

Janae. napsal(a):
Líbí se mi, ale mám problém s pigmentací vousů, tam chápu, že se nedá moc dělat.
Ale více mi vadí výtok z očí, ještě jsem neviděla bílého knírače, který by neměl červené šmouhy kolem očí.
Přijde mi to zvláštní, vím, že to mají i jiní bílý psi, ale knírači výrazně více. Čím to?

Já to řeším u peršanek, tam je to pochopitelné, placatá lebka sebou nese i problémy s očima, nicméně každodenní péčí není problém červené zbarvení eliminovat.
Tady se jedná o výstavní psy, nebo dokonce fotky přímo z výstavy, určitě mají pravidelnou péči.
JE to kvalitou srsti?

Myslím, že to není kvalitou srsti, může za to porfyrin. Je v slzách, slinách. S věkem hůř. Pak jsou věci jako ta lebka s těmi jamkami a víčky, chlupy kolem očí atd.
Na tmavém psovi tohle prostě vidíme méně, protože černý chlup se barví obtížněji, nic víc.
Strava i voda na to má vliv a můj tip je, že některá plemena fungují trochu jinak, ale už jsem to nedopátrala.

14.3.2022 13:14
Altcha

XXX.XXX.172.66

Janae. napsal(a):

JE to kvalitou srsti?

Ono i ty vousy by se daly, ale znamená to mít napáječky, po každém napití z misky sušit atd. Já to neřeším a ani nikdo na výstavách se nepozastavil. Také se to dá částečně eliminovat vhodnou úpravou.
Oči ne. Moje smečka na to netrpí. Může to být i alergie, může to být dichtisiasis či jiné problémy s očima. Slzel mi kdysi mladý pes (půl roku), tak jsem byla za MVDr. Beránkem a říkal, že u mladých se to občas stává, že by to do 9 měsíců mělo odeznít - a měl pravdu. Pro jistotu zkontroloval průchodnost slzných kanálků, ty byly v pořádku.
O oční okolí nijak zvlášť nepečuji, v případě nutnosti odstraním ospalky - a tím to končí.

16.3.2022 06:56

Altcha napsal(a):
Krásný pejsek, určitě Vám dělá radost <3

Děkuji, radost mi dělá náramnou 🐾 od neděle mi dává poprvé zabrat covid se vším, co k němu patří, tak se o bělouše stará muž.

16.3.2022 09:13

Mě se knírači vždy velmi líbili, hlavně kombinace pepř a sůl, ale s tou jejich povahou je to asi složitější?
Znala jsem akorát kdysi jednu malou kníračku "pepřovku", to byl docela odměřený a ostrý psík, ale je fakt, že byla služební celní pes, i když majitel ji měl normálně doma. No a teď občas potkávám černého středňáka, který se zmítá a řve na krátkém vodíku, což připisuju absenci výchovy. Celkově mi připadá, že knírači skoro úplně vymizeli.

16.3.2022 09:26
Joohana

XXX.XXX.157.168

Mě se knírači vždy velmi líbili, hlavně kombinace pepř a sůl, ale s tou jejich povahou je to asi složitější?
Znala jsem akorát kdysi jednu malou kníračku "pepřovku", to byl docela odměřený a ostrý psík, ale je fakt, že byla služební celní pes, i když majitel ji měl normálně doma. No a teď občas potkávám černého středňáka, který se zmítá a řve na krátkém vodíku, což připisuju absenci výchovy. Celkově mi připadá, že knírači skoro úplně vymizeli.

My máme malého knírače pepř a sůl za kámoše, je ostřejší, ale ne bez důvodu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík