Uživatel s deaktivovaným účtem

na kloše nefunguje vůbec, ale vůbec nic.
Atheira
napsal(a):
Musíte hodně rychle utíkat a nikde se nezastavovat. Pak jich nebudete mít tolik. Jo a pokud možno, nedýchejte u toho, pak by měl být výsledek ještě lepší.
Potřebovala bych poradit postup, jak naučit psa nedýchat :-) Ale prosím nějaký, aby to přežil :-) Ale to utíkání fakt funguje ( teda v rámci možností).
Anebo se přestěhovat...já už jsem kloše neviděla ani nepamatuju a není to tím, že bychom nechodili do lesa...resp. teda, občas nějakého vidím, ale prostě - tenhle živočich pro mě nepředstavuje problém, kterej bych měla potřebu řešit.
Feny zřejmě ani netuší, že něco jako kloš existuje, ty hmyz neřeší vůbec. Kloše vadí koním, některým až tak, že jsou schopni sebou fláknout o zem a začít se válet. Z nevysvětlitelného záchvatu se občas vyklube kloš mezi půlkama - už na to lidi volali i veterináře.
Já zrovna došla z venku, tak to jdu ze sebe postupně vysypat.
edit: Terven, to je fakt. Jedna moje kamarádka absolutně netušila, co to je. Nevěděla, že nějací kloši existujou, dokud jedno léto nedorazila sem.
Terven
napsal(a):
Anebo se přestěhovat...já už jsem kloše neviděla ani nepamatuju a není to tím, že bychom nechodili do lesa...resp. teda, občas nějakého vidím, ale prostě - tenhle živočich pro mě nepředstavuje problém, kterej bych měla potřebu řešit.
Feny zřejmě ani netuší, že něco jako kloš existuje, ty hmyz neřeší vůbec. Kloše vadí koním, některým až tak, že jsou schopni sebou fláknout o zem a začít se válet. Z nevysvětlitelného záchvatu se občas vyklube kloš mezi půlkama - už na to lidi volali i veterináře.
No tak to jsem právě udělala, sem se přestěhovala. Ovšem ...ke klošům Ale teda rozhodně na tom nejsem jako nebohá Atheira . To se nedivím, že nedýchá
Atheira
napsal(a):
Já zrovna došla z venku, tak to jdu ze sebe postupně vysypat.
edit: Terven, to je fakt. Jedna moje kamarádka absolutně netušila, co to je. Nevěděla, že nějací kloši existujou, dokud jedno léto nedorazila sem.
Ježiš , děs teda, asi bych taky přestala dýchat. U nás zatím stačí, když se jde rychle. Problém u mě je, že dost často s těma čoklema cestou něco kutím, což obnáší, že oni zůstavají v pohodě a já stojím. Leda bych při tom čekání, než dohledají, tancovala kozáčka, to by asi šlo :D

Klošů je čím dál víc. Aspoň tedy u nás. Trpí tím pes i my, a ani není třeba jít úplně do lesa.
Máme to taky tak, navíc rychle jít kvůli Workovi nemůžu, takže klošáka ze sebe shazuju snad co metr, vypadám u toho trochu jak ten kůň, navíc vím, že když mě kousne do hlavy, budu tam mít zase bouli jak kráva 14dní. Nejvíc mě pobavilo na Blesku kde pán klošolog vysvětoval, že kloši koušou jen velmi vyjímečně, ale lidem vadí ty draplavé nožičky. No tak mě jsou jeho nožičky u zadku to, že po mě šmejdí, mi nevadí tak jako to, že když mě kousne, neotočím týden hlavou Na psu neřeším vůbec a neřeší je ani on. Jen se zeptám, co jste tu někdo vzpomínal...repelent je neodpuzuje? Nezkoušela jsem, takže fakt nevím.

neodpuzuje. kloši nejdou po vůni jako komár, třeba, oni nalétávají na velký živý objekt. proto lítaj i na lidi, i když je jim to k hovnu a hledají vysokou zvěř a když to minou, tak zdechnou.
Repelent nefunguje žádnej, dřív trochu zabíral hřebíček vylouhovanej v alpě, ale pár let už nezabírá ani ten. Já je nesnáším, mám jich vždycky plný vlasy, takže po každý procházce umejt hlavu. Nejhorší je, když cvičím s čubama barvu - takže les, já kapu barvu (rovná se vepřová krev, se kterou dělám stopy), do toho je hic,takže se potím - to jsou desítky kloší během vteřiny

Tak já jich dnes vybrala z psice asi 100. Hodina v lese a dvě hodiny vybírám kloše. Strašně se po nich drbe, na zadních nohách vykusuje.
U lidí na ně existuje ošklivá alergická reakce. Ale pan klošolog asi ví své, asi sedí v laboratoři a když mu tam donesou zdechlé kloše, tak ho rozhodně nekousnou.
Ale jo, něco funguje. Deltamethrin. Je i v obojku scalibor, ale málo. Používám přípravek BUTOX, originál je k přímému nalití na hřbet krav a ovcí, někdo používá i na koně. Existuje i spot on Sputop.
Na psa se bojím nalejt koncentrát, ředím tedy asi 10ml do 0,5l vody a stříkám na povrch těla. Mám dlouhosrstou bílou fenu, které loni asi kloši odstartovali alergii na bodavý hmyz a za tohle děkuji všem svatým, protože to funguje!!! Klošů plný les a mám je i na zahradě, občas na ní něco přistane, ale vůbec se nesnaží zalézt do srsti a když už, tak tam zdochne. Není to levný, ale pro mě dar z nebes. Akorát se pak min 24h nesmí koupat v přírodě, protože je to jedovatý pro vodní živočichy, ale za nedrbacího psa to stojí.

napsal(a):
Klošů je čím dál víc. Aspoň tedy u nás. Trpí tím pes i my, a ani není třeba jít úplně do lesa.
Nebožka je chytala na louce, rejdily jí pak právě mezi půlkama-běhali jí po bříšku, ano náš erdel měla půlky-vzadu kejtičky při ležení vytvářely zadek manžel jí říkal perdelterier.
Já si je vyndavám z vlasů po cestě z lesa ještě v autě.

V sobotu jsme byli na Boskovicku a teda i v lese, kde bylo sucho, jich bylo plno. A přestože jsme se prohlídli, tak manžel jednoho našel na sobě až druhý den.

napsal(a):
Nebožka je chytala na louce, rejdily jí pak právě mezi půlkama-běhali jí po bříšku, ano náš erdel měla půlky-vzadu kejtičky při ležení vytvářely zadek manžel jí říkal perdelterier.
Já si je vyndavám z vlasů po cestě z lesa ještě v autě.
Perdelteriér fakt dobrý!