Dobry den, minuly tyden jsem adoptovala 5ti leteho pejska.
Pani tvrdila, ze na nej nema cas a nebavi ji furt platit pokuty, protoze ji utika.
Ja se samozdrejme do psika zamilovala a jsem z nej opravdu nadsena.
Bohuzel jsme nesepsali zadnou darovaci smlouvu. Pouze v ockovacim prukaze jsem vypsana jako majitelka a cip v databazy je zmeneny na me jmeno a adresu.
Asi uz vite, o co jde…
Pani mi psala, ze se moc rychle unahlili a ze ji chce vratit hlavne kvuli detem, ze ma i vnucku a nenapadlo se ji zeptat.
Vzdyt pes preci neni nejaka hracka 😢
Mam pravo o pejska bojovat nebo jak by ste se zachovali?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Pejsek není s PP? Jak paní prokáže, že jí pes patří, když čip je na vás a v očkováku jste taky zapsaná vy?

Přesně tak, pes není rohlík, v žádným případě nevracet.
Atheira
napsal(a):
A o co, že vnučka dorazí tak jednou do měsíce, takže o nějaký extra zájem o psa tam taky nepůjde. Tak bude nějaký čas kňourat a pak si zvykne...
Nevracela bych ho. Baba neví, co chce. Nehledě na to, že by brzo bylo zase vše ve starých kolejích. Když se nedokázala postarat o psa za 5 let, tak pochybuju, že by se něco změnilo.

Atheira
napsal(a):
A o co, že vnučka dorazí tak jednou do měsíce, takže o nějaký extra zájem o psa tam taky nepůjde. Tak bude nějaký čas kňourat a pak si zvykne...
A co umožnit vnučce návštěvu psíka u vás?
napsal(a):
A co umožnit vnučce návštěvu psíka u vás?
No já si žádnou cizí vnučku za MÝM psem, kterýho mám pět let zvát fakt nebudu.
Ale upřímně chápu, že ani zadavatelka nestojí o to, zvát si k psovi nějaké cizí lidi. Jednou se psa ujala. Domluvila se ve vší slušnosti. Že se původní majitelce začnou vztekat vnoučata není její problém.
Atheira
napsal(a):
Ale upřímně chápu, že ani zadavatelka nestojí o to, zvát si k psovi nějaké cizí lidi. Jednou se psa ujala. Domluvila se ve vší slušnosti. Že se původní majitelce začnou vztekat vnoučata není její problém.
A já se zrovna chystala se za tu vnučku vydávat. Tu Vaši ušatici bych ráda viděla na vlastní oči. :)
Varaxi
napsal(a):
A já se zrovna chystala se za tu vnučku vydávat. Tu Vaši ušatici bych ráda viděla na vlastní oči. :)
No jo, když kdo ví, jestli by vám to k něčemu bylo, ona je na ženský hodně vybíravá. To na vnučku neuhrajete. Jo, to kdybyste byla takovej nějakej průměrnej dredatej hulič pohupující se na lavičce, tak se jí budete líbit na sto procent. Tyhle typy má moc ráda, došli jsme k závěru, že jak je spíš přecitlivělá, tak z řádně zhulenýho týpka asi cítí tu sjetou pohodu a líbí se jí to.
edit: Jednou se nám právě stalo, že jsme vlezli do vagonu a tam se linula tráva. Lara se domáhala vzít místa v kupéčku, kde si dva frajeři zrovna balili zásobu.

Atheira
napsal(a):
😁
Pardon, to mělo být na zakladatelku vlákna.
Jasně, že nemusí, jen mi přišlo, že je na vážkách a tohle by byla taky možnost. Nevím proč, ale měla jsem dojem, že se s původní majitelkou psa znají.
neverend

XXX.XXX.213.247
Vrátím prachy, manželku, ale psa a zvířata obecně nikdy.🙂 To by měla paní smůlu ať se třeba známe.
Atheira
napsal(a):
Varaxi, prý vám mám poslat vzkaz.
To mi posílá na dálku pusinky. Má mě ráda. :)
Inspektor, děkuji za nabídku, s dredy budu potřebovat pomoct; mám zahrádku a ehm, vhodné osivo, ono to má být na léčivou mast, ale tak alternativně zpracovat by to taky šlo, tak časem třeba nebudu ani potřebovat ten převlek. Pohupování na lavečce už trénuji. :)
Varaxi
napsal(a):
To mi posílá na dálku pusinky. Má mě ráda. :)
Inspektor, děkuji za nabídku, s dredy budu potřebovat pomoct; mám zahrádku a ehm, vhodné osivo, ono to má být na léčivou mast, ale tak alternativně zpracovat by to taky šlo, tak časem třeba nebudu ani potřebovat ten převlek. Pohupování na lavečce už trénuji. :)
Mám na cvičení psů hotové vzorky různého materiálu, tak nemusíš čekat, až ti to vyroste🌴
Mezi tím můžeme udělat ty dredy 😉
Tohle je prostě výzva!
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Mám na cvičení psů hotové vzorky různého materiálu, tak nemusíš čekat, až ti to vyroste🌴
Mezi tím můžeme udělat ty dredy 😉
Tohle je prostě výzva!
Ty nejsi žena mnoha talentů, ty jsi žena všech talentů. :) Já věřím, že s tvou pomocí ze mě bude vyhul, jakému není rovno.
Pak sepíšeme příručku Jak se spřátelit se psem.
Bod 1: Vypěstujte si dostatek trávy.
Bod 2: Načešte si dredy.
Bod 3: Ležérně si sedněte na lavečku a pohodově se na ní houpejte. Počkejte, až půjde kolem paní se psem, a hlašte se k ní, že jste její vnučka. Vyšší věk majitelky psa není podmínkou.
Bod 4: Nedivte se, když na Vás někdo zavolá policii a bude požadovat Váš odvoz na záchytku nebo na psychiatrickou léčebnu.
Jestli mě někdo bude chtít odvézt na psychiatrii, tak prosím do Kroměříže. Je tam výhled do květné zahrady a kolega tam má tetu, tak bych si tam snadno udělala nové známé.

Varaxi
napsal(a):
Ty nejsi žena mnoha talentů, ty jsi žena všech talentů. :) Já věřím, že s tvou pomocí ze mě bude vyhul, jakému není rovno.
Bod 3: Ležérně si sedněte na lavečku a pohodově se na ní houpejte. Počkejte, až půjde kolem paní se psem, a hlašte se k ní, že jste její vnučka. Vyšší věk majitelky psa není podmínkou.
Bod 4: Nedivte se, když na Vás někdo zavolá policii a bude požadovat Váš odvoz na záchytku nebo na psychiatrickou léčebnu.
Jestli mě někdo bude chtít odvézt na psychiatrii, tak prosím do Kroměříže. Je tam výhled do květné zahrady a kolega tam má tetu, tak bych si tam snadno udělala nové známé.
On je pěkný park přímo v té léčebně
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Děvčata, jak vy to tak víte? 🤔🤭
No, já každý rok v květnu jezdím do té zahrady. Je fakt pěkná, jsou tam krásné sochy, je to taková procházka na pohodu. Dá se tam jít i v jiné měsíce, je tam obrovský skleník, lze tam koupit různé keře v kontejneru k výsadbě, je tam maličké bludiště ze zeravů, umělé kopečky a zeď, na kterou se dá vystoupit a umožňuje tak pohled na zahradu z výšky.
A že je vedle psychiatrická léčebna, to mi asi musel někdo říct; ale přišla bych na to i sama, protože ti pacienti jsou vesměs naprosto neškodní a mají volné procházky. Tak se procházejí často po té zahradě. A někteří mají opravdu široké znalosti. Jednou jsem si tam povídala s pacientem-amatérským ornitologem, který poznal druh ptáka podle hlasu.
Někteří pacienti mají potřebu ostatním sdělovat nějaké informace, třeba že támhlety fialové kytičky jsou moc pěkné, ten štěrk, kterým jsou vysypané cestičky, je znělec (fakt pochybuju, ale co už), že čápi už brzo potáhnou do zimních krajin. A tak. Ale někteří mají fakt hluboké znalosti, nebo to aspoň dokážou naprosto uvěřitelně předstírat. :)
Ale musíš na nějakého narazit. Může se stát, že tam půjdeš třikrát a ani jednou nikoho zajímavého nepotkáš.
Varaxi
napsal(a):
No, já každý rok v květnu jezdím do té zahrady. Je fakt pěkná, jsou tam krásné sochy, je to taková procházka na pohodu. Dá se tam jít i v jiné měsíce, je tam obrovský skleník, lze tam koupit různé keře v kontejneru k výsadbě, je tam maličké bludiště ze zeravů, umělé kopečky a zeď, na kterou se dá vystoupit a umožňuje tak pohled na zahradu z výšky.
A že je vedle psychiatrická léčebna, to mi asi musel někdo říct; ale přišla bych na to i sama, protože ti pacienti jsou vesměs naprosto neškodní a mají volné procházky. Tak se procházejí často po té zahradě. A někteří mají opravdu široké znalosti. Jednou jsem si tam povídala s pacientem-amatérským ornitologem, který poznal druh ptáka podle hlasu.
Někteří pacienti mají potřebu ostatním sdělovat nějaké informace, třeba že támhlety fialové kytičky jsou moc pěkné, ten štěrk, kterým jsou vysypané cestičky, je znělec (fakt pochybuju, ale co už), že čápi už brzo potáhnou do zimních krajin. A tak. Ale někteří mají fakt hluboké znalosti, nebo to aspoň dokážou naprosto uvěřitelně předstírat. :)
Ale musíš na nějakého narazit. Může se stát, že tam půjdeš třikrát a ani jednou nikoho zajímavého nepotkáš.
Nějak moc detailů ohledně zdejších chovanců a jejich režimu. Jenom jestli tam každoročně jezdíte do té zahrady!
Atheira
napsal(a):
Nějak moc detailů ohledně zdejších chovanců a jejich režimu. Jenom jestli tam každoročně jezdíte do té zahrady!
Když oni jsou moc ukecaní. :)
A pak, kolegova teta tam pracuje jako zdravotnice, tak mám pár informací zevnitř. Třeba že tam docela dobře vaří. Prý to tam nevypadá jak v nemocnici, ale spíš jak v mateřské školce, samé výstavky a barvičky.
Takže jo, myslím, že by se mi tam třeba i líbilo. Až mě to jednou potká a definitivně mi hrábne, chci tam.
Varaxi
napsal(a):
Ono si dávejte pozor na to, že jsou neškodní. Tady V Havlíčkově Brodě je taky psychina a kámoška, co tam dělá na jednom z pavilonu primářku, tak povídala, že bych se divila, kdo mezi náma chodí po městě. Jen jsou nadopovaní silnými léky. Ale oni jdou vesměs poznat, protože maj na sobě tepláky a táhnou se, jak živí mrtví.

Huskyjanina
napsal(a):
Ono si dávejte pozor na to, že jsou neškodní. Tady V Havlíčkově Brodě je taky psychina a kámoška, co tam dělá na jednom z pavilonu primářku, tak povídala, že bych se divila, kdo mezi náma chodí po městě. Jen jsou nadopovaní silnými léky. Ale oni jdou vesměs poznat, protože maj na sobě tepláky a táhnou se, jak živí mrtví.
Jenže v psychiatrické léčebně se léčí kdeco a kdekdo....zhroucená učitelka z přepracování, podnikatel, který zkrachoval a nepovedla se mu, naštěstí, sebevražda, lidi, kteří přišli o práci a nezvládli to, matky v poporodní psychóze, lidi se sociální fóbií, alkoholici, lidi závislí na lécích, ženy zhroucené po rozvodu...to jsou docela lehký případy a ty dokonce mají v terapii, že se chodí do města, na bowling, na kuželky nebo minigolf a tak různě, aby se odreagovali. Dokonce jsou lidi, kteří se tam opakovaně vracejí a rádi.
Huskyjanina
napsal(a):
No, ale to je poměrně smutná info... Nemyslím, že by např. nebezpeční lidé měli dostávat vycházky, byť jsou sedovaní.
Huskyjanina
napsal(a):
Pokud vím, tak to je vyloženě psychiatrie pro pacienty, kteří nejsou nebezpeční, nemají kriminální minulost apod. Jsou tam hodně lidi s demencí, pak se tam léčí takové ty fobie, depresivní či obsesivní stavy.
Ale tak mýlit se můžu, ne že ne; ten kolega už u nás nepracuje, tak se to za ty dva tři roky mohlo změnit.

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Děvčata, jak vy to tak víte? 🤔🤭
Bo tam jezdím k maturitám a škola stojí prakticky naproti. A byla to jedna z prvních informací, kterou jsem se před léty dozvěděla, i že tam byla svého času hospitalizovaná Iveta Bartošová.
napsal(a):
Jenže v psychiatrické léčebně se léčí kdeco a kdekdo....zhroucená učitelka z přepracování, podnikatel, který zkrachoval a nepovedla se mu, naštěstí, sebevražda, lidi, kteří přišli o práci a nezvládli to, matky v poporodní psychóze, lidi se sociální fóbií, alkoholici, lidi závislí na lécích, ženy zhroucené po rozvodu...to jsou docela lehký případy a ty dokonce mají v terapii, že se chodí do města, na bowling, na kuželky nebo minigolf a tak různě, aby se odreagovali. Dokonce jsou lidi, kteří se tam opakovaně vracejí a rádi.
Jo to vím, jiná kámoška s bipolárkou tam byla měsíc a hrozně se jí tam líbilo. Ale to nic nemění na tom, že tam jsou i nebezpečnější případy, kteří ven taky chodí....
fikovnice
napsal(a):
No, ale to je poměrně smutná info... Nemyslím, že by např. nebezpeční lidé měli dostávat vycházky, byť jsou sedovaní.
To máte pravdu, ti nebezpeční lidé tam jsou na léčení a hodně z nich jich je pak propuštěno do domácího léčení. Viz. ta vražedkyně ze Žďáru nad Sázavou kde zabila ve škole 16letýho kluka a ještě dvě studentky poranila. Ale ta nevím, kde se léčila.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.48.56
Huskyjanina
napsal(a):
To máte pravdu, ti nebezpeční lidé tam jsou na léčení a hodně z nich jich je pak propuštěno do domácího léčení. Viz. ta vražedkyně ze Žďáru nad Sázavou kde zabila ve škole 16letýho kluka a ještě dvě studentky poranila. Ale ta nevím, kde se léčila.
O tomhle mi nemluvte. Moji kamaradku zabil psychopwt oustenej z lecebny ze prej je cajk. I když říkal jak nekoho zabije.... Hanička... Život jí to nevrátí a já dotyčného potkat osobně jdu sedět. Tyhle instituce těžce selhávají....ne nemam pochopeni pro těžké deviace a mít nebudu a zastavam nazor že brz takových lidi by bylo společnosti líp.
Ps omlouvám se ale prostě tohle je pro me citlive tema a dokáže me zvednout ze zidle jako maloco.

Tak mě zase nejvíc zvedá ze židle....on za to nemůže, je nemocnej....tak ho přeci chudinku nemůžeme držet doživotně v blázinci, dáme mu prášky a budeme doufat, že je bude brát a že se nic nestane.....no to si určitě pozůstalí rádi poslechnou a pochopí

Varaxi
napsal(a):
Tak to nemá absolutně chybu!
Díky dámy za zpříjemnění večera

conie
napsal(a):
Ženský, jste super, zvedly jste mi náladu o 100%
Conie...co vůbec ovčanda, jak vám to roste