Dobrý den. Není to můj pes,ale sousedky. Je to štěně, kolem půl roku,malý kříženec a je kryptorchid.
Paní uvažuje ho nechat vykastrovat kompletně.
Není to moc brzy? Co s ním bude? Bude zvedat nožku( ještě ji nezvedá...) nebude se chovat jako štěně?
Nebo jaký jiný negativní dopad tak brzká kastrace může přinést?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Mí
napsal(a):
Dobrý den. Není to můj pes,ale sousedky. Je to štěně, kolem půl roku,malý kříženec a je kryptorchid.
Paní uvažuje ho nechat vykastrovat kompletně.
Není to moc brzy? Co s ním bude? Bude zvedat nožku( ještě ji nezvedá...) nebude se chovat jako štěně?
Nebo jaký jiný negativní dopad tak brzká kastrace může přinést?
Proč ho chce kastrovat komplet? Mně to nepřijde jako dobrý nápad. Ale na mém (a vašem) názoru nezáleží.

lesnížínka
napsal(a):
Tak i kdyby komplet, ale rozhodně až po roce, až dospěje.
Lépe rok a půl.

Mí
napsal(a):
Neovlivním to,navic udělá stejně to,co jí radí vet. V USA se prý takto brzy kastruje běžně.Mne ale zajímá jaký to bude mít vliv a ne to jestli s tím souhlasíte nebo ne. Já bych do toho tak brzy taky nešla.
V USA dělají i jiné prasárny - už jsem to jednou psala (psům odstraňují hlasivky, aby neštěkali, kočkám amputují články prstů, aby neškrábaly nábytek) - ty za vzor fakt nepovažuji. A k takovému vetu u nás bych nešla. Vliv - tak řekněme, že vykastrovat půlročního psa je podobné jako vykastrovat 13letého kluka. To se vlastně taky dělalo, když chtěli zachovat dětský hlas v kostelním sboru. Prostě ten jedinec fyzicky ani psychicky nedospěje, pohlavní hormony nesouvisí jenom s pohlavními funkcemi.
napsal(a):
V USA dělají i jiné prasárny - už jsem to jednou psala (psům odstraňují hlasivky, aby neštěkali, kočkám amputují články prstů, aby neškrábaly nábytek) - ty za vzor fakt nepovažuji. A k takovému vetu u nás bych nešla. Vliv - tak řekněme, že vykastrovat půlročního psa je podobné jako vykastrovat 13letého kluka. To se vlastně taky dělalo, když chtěli zachovat dětský hlas v kostelním sboru. Prostě ten jedinec fyzicky ani psychicky nedospěje, pohlavní hormony nesouvisí jenom s pohlavními funkcemi.
Jsou to prasárny, ale mám pocit, že o amputaci článků prstů koček jsem četla i v souvislosti s Ruskem. Je to prašť jako uhoď!

Mí
napsal(a):
Zřejmě proto, že se pes musí stejně operovat kvůli nesestouplému varleti a je to kříženec.
I to nesestouplé varle může počkat.

Mí
napsal(a):
Zřejmě proto, že se pes musí stejně operovat kvůli nesestouplému varleti a je to kříženec.
Jak píše orionka, i to nesestouplé varle může počkat.