Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.7.2021 11:46
Mí

XXX.XXX.108.30

Dobrý den. Není to můj pes,ale sousedky. Je to štěně, kolem půl roku,malý kříženec a je kryptorchid.
Paní uvažuje ho nechat vykastrovat kompletně.
Není to moc brzy? Co s ním bude? Bude zvedat nožku( ještě ji nezvedá...) nebude se chovat jako štěně?
Nebo jaký jiný negativní dopad tak brzká kastrace může přinést?

Uživatel s deaktivovaným účtem

25.7.2021 14:03

Mí napsal(a):
Dobrý den. Není to můj pes,ale sousedky. Je to štěně, kolem půl roku,malý kříženec a je kryptorchid.
Paní uvažuje ho nechat vykastrovat kompletně.
Není to moc brzy? Co s ním bude? Bude zvedat nožku( ještě ji nezvedá...) nebude se chovat jako štěně?
Nebo jaký jiný negativní dopad tak brzká kastrace může přinést?

Proč ho chce kastrovat komplet? Mně to nepřijde jako dobrý nápad. Ale na mém (a vašem) názoru nezáleží.

25.7.2021 14:25
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Tak i kdyby komplet, ale rozhodně až po roce, až dospěje.

25.7.2021 15:17

lesnížínka napsal(a):
Tak i kdyby komplet, ale rozhodně až po roce, až dospěje.

Lépe rok a půl.

25.7.2021 15:40
impact

XXX.XXX.113.234

A proč na tu kastraci tak spěchá?

25.7.2021 15:53
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Lépe rok a půl.

Jo, jo, lépe. Ale píše ,,malý voříšek", takže i ten rok by stačil. Naše Mandy byla kastrovaná jako těhule a nebyl jí ani rok

25.7.2021 15:54
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

impact napsal(a):
A proč na tu kastraci tak spěchá?

Že by tam byla i někaká fenka?? Paní se nezmiňuje, ale? Jinak netuším tedy proč...

25.7.2021 21:03
Mí

XXX.XXX.108.30

Neovlivním to,navic udělá stejně to,co jí radí vet. V USA se prý takto brzy kastruje běžně.Mne ale zajímá jaký to bude mít vliv a ne to jestli s tím souhlasíte nebo ne. Já bych do toho tak brzy taky nešla.

26.7.2021 08:32

Mí napsal(a):
Neovlivním to,navic udělá stejně to,co jí radí vet. V USA se prý takto brzy kastruje běžně.Mne ale zajímá jaký to bude mít vliv a ne to jestli s tím souhlasíte nebo ne. Já bych do toho tak brzy taky nešla.

V USA dělají i jiné prasárny - už jsem to jednou psala (psům odstraňují hlasivky, aby neštěkali, kočkám amputují články prstů, aby neškrábaly nábytek) - ty za vzor fakt nepovažuji. A k takovému vetu u nás bych nešla. Vliv - tak řekněme, že vykastrovat půlročního psa je podobné jako vykastrovat 13letého kluka. To se vlastně taky dělalo, když chtěli zachovat dětský hlas v kostelním sboru. Prostě ten jedinec fyzicky ani psychicky nedospěje, pohlavní hormony nesouvisí jenom s pohlavními funkcemi.

26.7.2021 22:04
fikovnice

XXX.XXX.133.130

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
V USA dělají i jiné prasárny - už jsem to jednou psala (psům odstraňují hlasivky, aby neštěkali, kočkám amputují články prstů, aby neškrábaly nábytek) - ty za vzor fakt nepovažuji. A k takovému vetu u nás bych nešla. Vliv - tak řekněme, že vykastrovat půlročního psa je podobné jako vykastrovat 13letého kluka. To se vlastně taky dělalo, když chtěli zachovat dětský hlas v kostelním sboru. Prostě ten jedinec fyzicky ani psychicky nedospěje, pohlavní hormony nesouvisí jenom s pohlavními funkcemi.

Jsou to prasárny, ale mám pocit, že o amputaci článků prstů koček jsem četla i v souvislosti s Ruskem. Je to prašť jako uhoď!

27.7.2021 10:29
Mí

XXX.XXX.108.30

fikovnice napsal(a):
Jsou to prasárny, ale mám pocit, že o amputaci článků prstů koček jsem četla i v souvislosti s Ruskem. Je to prašť jako uhoď!

Tuhle hrůzu u nás dělali i myslivci, když cvičili psy na škodnou... Doufám, že dnes už ne, ačkoli....

27.7.2021 10:31
Mí

XXX.XXX.108.30

lesnížínka napsal(a):
Že by tam byla i někaká fenka?? Paní se nezmiňuje, ale? Jinak netuším tedy proč...

Zřejmě proto, že se pes musí stejně operovat kvůli nesestouplému varleti a je to kříženec.

27.7.2021 12:03

Mí napsal(a):
Zřejmě proto, že se pes musí stejně operovat kvůli nesestouplému varleti a je to kříženec.

I to nesestouplé varle může počkat.

27.7.2021 15:35

Mí napsal(a):

Jak píše orionka, i to nesestouplé varle může počkat.

31.7.2021 11:54
MJGrifonek

XXX.XXX.164.102

Bezký den, byli jsme ve stejné situaci s branbantíkem. Nechali jsme odstranit je nesestouplou kuličku, bylo mu asi 1,5 roku, už přesně nevím. Dožil se 15 ti let apetit na fenky ho nepřešel. Myslí, že není kam tak spěchat.

Přidejte reakci

Přidat smajlík