Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.7.2021 14:11
BenaBak

XXX.XXX.248.24

https://www.sbazar.cz/guidedog/detail/149321274-border-colie-kolie
Dnes na mě vyskočil tento inzerát. Viděla jsem už ledacos, ale tohle nechápu. Docela by mě zajímali ti rodiče. Proč nejsou uchovnění, když maji všechna vyšetření?!

25.7.2021 14:22
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

BenaBak napsal(a):
Dnes na mě vyskočil tento inzerát. Viděla jsem už ledacos, ale tohle nechápu. Docela by mě zajímali ti rodiče. Proč nejsou uchovnění, když maji všechna vyšetření?!

Protože matka neprošla na klouby?

25.7.2021 14:29
BenaBak

XXX.XXX.248.24

lesnížínka napsal(a):

Ale všechna vyšetření negativní 🙄 a to jedno štěně vypadá jako voříšek. Takovou barvu u BOC neznám. A nemá převažovat bílá, pokud si dobře pamatuju.

25.7.2021 14:31
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.105.3

lesnížínka napsal(a):

To bylo první, co mě napadlo. Taky mohl mit ten merle rodič white factor, oba rodiče můžou být merle, nebo mají jiné vady bránící uchovnění. Může tam byt spousta věcí.

25.7.2021 14:34
BenaBak

XXX.XXX.248.24

Inspektor Pišišvor napsal(a):
To bylo první, co mě napadlo. Taky mohl mit ten merle rodič white factor, oba rodiče můžou být merle, nebo mají jiné vady bránící uchovnění. Může tam byt spousta věcí.

V tom případě jsou to dobytci, že je vůbec množí. Prachy nade vše 🤮

25.7.2021 14:37
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.105.3

BenaBak napsal(a):

Háček tam 100% je - jinak by štěňata byla s PP.

25.7.2021 14:41
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.105.3

BenaBak napsal(a):

Nebo třeba rodiče můžou být sourozenci...

Uživatel s deaktivovaným účtem

25.7.2021 14:58

Háček tam 100% je - jinak by štěňata byla s PP.

zrovna tohle je asi nejhorsi moznost -chovatel je znaly problematiky a stejne nema uchovneno?
neni jiny duvod, nez ze to - neslo.

25.7.2021 15:01

Flip

25.7.2021 15:04
Dasvo

XXX.XXX.250.72

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Flip

Takže maminka je bordera a tatínek australák? Nebo kelpie? :-)

25.7.2021 15:06
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.105.3

Dasvo napsal(a):
Takže maminka je bordera a tatínek australák? Nebo kelpie? :-)

Nebo retriever se "ztraceným" čipem

25.7.2021 15:10
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.105.3

BenaBak napsal(a):
Ale všechna vyšetření negativní 🙄 a to jedno štěně vypadá jako voříšek. Takovou barvu u BOC neznám. A nemá převažovat bílá, pokud si dobře pamatuju.

Všechna vyšetření KTERÁ BYLA UVEDENA jsou negativní, ale pak máte spoustu možností těch, která uvedena nebyla - zrova ty chybějící rtg matky dost bijí do očí (DKK, DLK, OCD...?) a pak hromada dalších mozných háčků viz. výše.

25.7.2021 15:12
BenaBak

XXX.XXX.248.24

Nebo retriever se "ztraceným" čipem

Jestli to dobře chápu, tak je to nějaká známá firma 🙄 Mně už se nezdála ta štěňata, že jsou to Boc.

25.7.2021 15:16
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.105.3

BenaBak napsal(a):
Jestli to dobře chápu, tak je to nějaká známá firma 🙄 Mně už se nezdála ta štěňata, že jsou to Boc.

Jestli je to Flip, Dotaz a spousta dalších jmem, tak ano - to je dost profláklá množitelka různě kšeftující se psy všemožných plemen.

25.7.2021 15:22
Dasvo

XXX.XXX.250.72

Jestli je to Flip, Dotaz a spousta dalších jmem, tak ano - to je dost profláklá množitelka různě kšeftující se psy všemožných plemen.

Ona tady byla ta paní i několikrát jmenovaná. Já si ale to jméno nepamatuju. Takže jak píšete - Flip, Dotaz a několik dalších.

25.7.2021 15:23

jj. cim vic merle, tim lepsi

25.7.2021 15:25
BenaBak

XXX.XXX.248.24

😠😠 Takovejm bych s chutí nakopala zádel! S velkým rozběhem a kovovou špičkou.

25.7.2021 15:29
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.105.3

BenaBak napsal(a):
😠😠 Takovejm bych s chutí nakopala zádel! S velkým rozběhem a kovovou špičkou.

To nepomáhá - oni jsou dost splachovací🚽

25.7.2021 15:39

..tak jsem na izerat napsala a optala se ...paní mi odpověděla, že rodiče PP nemají...

25.7.2021 15:46
BenaBak

XXX.XXX.248.24

To nepomáhá - oni jsou dost splachovací🚽

A že to takovejm haj...m stále prochází😤
Pořád mají kšefty. To jsou ti lidi pořád, tak hloupí? Nový telefony a nevím, co všechno, studují na internetu a kamaráda na x let, hledají podle, co nejnižší ceny. Odkud pochází a jak je o něj postaráno je jim jedno. A potom kňučí, že to není asi ani to, co to být mělo. O zdraví ani nemluvím. Známej ma zlaťáka, je nádhernej, ale má 6 let a nohy totálně v háji. Hlavně, že ho má od pana veterináře, co tomu rozumí 🤢 a to s ním, i když ví, že není ok, jezdí k fenám a je pyšnej, že už má 40 potomků. No hnus...

25.7.2021 15:48
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.105.3

..tak jsem na izerat napsala a optala se ...paní mi odpověděla, že rodiče PP nemají...

Takže celý ten inzerát (kromě toho kolik chce za který štěně) je vylhaný - ofiko rtg DKK a DLK totiž bezpapírákovi udělat nelze (nejde ověřit ani prokázat jeho původ) a s těma genetickýma testama to bude tak nějak podobně, protože pochybuju, ze mají na bezpapíráky paternitu.

... ale v inerátu to všechno vypadá úplně famfárově 🤪

25.7.2021 15:51

Takže celý ten inzerát (kromě toho kolik chce za který štěně) je vylhaný - ofiko rtg DKK a DLK totiž bezpapírákovi udělat nelze (nejde ověřit ani prokázat jeho původ) a s těma genetickýma testama to bude tak nějak podobně, protože pochybuju, ze mají na bezpapíráky paternitu.

... ale v inerátu to všechno vypadá úplně famfárově 🤪

...to tedy...a u vidíte, že ji de.menti utrhaji ruce....po stěnatech se jenom zapraší....

lesnížínka

XXX.XXX.132.8

BenaBak napsal(a):
Pořád mají kšefty. To jsou ti lidi pořád, tak hloupí? Nový telefony a nevím, co všechno, studují na internetu a kamaráda na x let, hledají podle, co nejnižší ceny. Odkud pochází a jak je o něj postaráno je jim jedno. A potom kňučí, že to není asi ani to, co to být mělo. O zdraví ani nemluvím. Známej ma zlaťáka, je nádhernej, ale má 6 let a nohy totálně v háji. Hlavně, že ho má od pana veterináře, co tomu rozumí 🤢 a to s ním, i když ví, že není ok, jezdí k fenám a je pyšnej, že už má 40 potomků. No hnus...

Odpovím jen na tu druhou větu...ano, lidi jsou neskutečně hloupí, až to poznáte, budete se divit i ušima

Terven

XXX.XXX.110.191

Dotaz nebo Názor? Nebo obojí? Protože Dotaz je běžně na Koních a to jsem si myslela, že ona není...ale možná se pletu...

25.7.2021 15:52

BenaBak napsal(a):

..to máte marný a ztracený....kdyby nebyla poptávka, tak nebude nabídka....

25.7.2021 15:52
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.105.3

Terven napsal(a):
Dotaz nebo Názor? Nebo obojí? Protože Dotaz je běžně na Koních a to jsem si myslela, že ona není...ale možná se pletu...

Jee, pardon Názor - omlouvám se Dotazovi a sypu si popelník na hlavu😱

25.7.2021 15:54

Jee, pardon Názor - omlouvám se Dotazovi a sypu si popelník na hlavu😱

..jj, tenkrát po úmrtí své srdcovky se přejmenovala, psala to tady tehdy....

25.7.2021 16:04
Terven

XXX.XXX.110.191

BenaBak napsal(a):

Nám, v pejskařských komunitách, se to zdá nepochopitelné, ale spousta laiků - a i inteligentních laiků- o problematice množičů ví jenom mlhavě, pokud vůbec. Slovo množírna zřejmě slyšeli, ale představují si sklepní klece plné výkalů či tak něco - a odtud by si přece štěně nevzali, to dá rozum.
Pokud si v inzerátu přečtou, že štěňata jsou vymazlená, očkovaná, čipovaná a s pet pasem, stačí jim to k tomu, aby uvěřili, že vše je v pořádku.
Zrovna včera psala jedna známá na fb - hodlá zavolat na inzerát - boloňáčci, evidentně bez pp...

A nedávno jsem rostla u tohoto...kolik lidí v komentářích pod tím je nadšeno a kolik se zcela vážně ptá, kde toho pejska sehnat
https://www.facebook.com/PlanetaZvierat/videos/722016221844655

25.7.2021 16:35

"Díky genetickým testům rodičů můžeme ve smlouvě zaručit, že žádné štěně nemůže onemocnět na tyto geneticky podmíněné nemoci - PRA, CEA, HC, DM, MDR1 a TNS"

jen tak pro zajimavost -najdete mi nekdo, ze existuje gen test na HC pro borderku ?
nenasla jsem...

25.7.2021 16:47

Jmenuje se Nerglová, "cvičí" psy pro nevidomé, další nick Názor.. bude to mít asi něco s těmi mini australáky, jeden červený mi utkvěl, HC je pro ovčáky, tipuji, že problém je v nohách feny, rtg hodnoceny od někoho odborného, na to stačí čip, není to klasická množírna, mají se tam hezky, jen se plácá moderní pes na moderního, no, výroba designových kříženců, pokud je netýrá a to netýrá, ať si dělá co chce, akorát to chce popravdě hned "máme papíry nemáme", prostě si jednou za týden rýpnu a zas jdu, třeba to zmínkou "Flip" přijde dopopsat.

25.7.2021 17:15
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.105.3

Jmenuje se Nerglová, "cvičí" psy pro nevidomé, další nick Názor.. bude to mít asi něco s těmi mini australáky, jeden červený mi utkvěl, HC je pro ovčáky, tipuji, že problém je v nohách feny, rtg hodnoceny od někoho odborného, na to stačí čip, není to klasická množírna, mají se tam hezky, jen se plácá moderní pes na moderního, no, výroba designových kříženců, pokud je netýrá a to netýrá, ať si dělá co chce, akorát to chce popravdě hned "máme papíry nemáme", prostě si jednou za týden rýpnu a zas jdu, třeba to zmínkou "Flip" přijde dopopsat.

Oficiální rtg a jeho vyhodnocení má svá přesná pravidla - to není jen snimek "hodnocený od někoho odborného"

25.7.2021 17:27

Oficiální rtg a jeho vyhodnocení má svá přesná pravidla - to není jen snimek "hodnocený od někoho odborného"

a kdyz nemame borderku, pridame misto toho miniausika, a kdyz nemame miniausika, dejte tam retrivra - ale! prodavejte to hlavne dal jako borderky

25.7.2021 17:29
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.105.3

a kdyz nemame borderku, pridame misto toho miniausika, a kdyz nemame miniausika, dejte tam retrivra - ale! prodavejte to hlavne dal jako borderky

... a když z toho nevyleze borderka, tak tam dejte kečup 😂

25.7.2021 18:59

Jasně, vy tomu tady říkáte oficiální, do chovu atp., ale jistě šlo o to, že to není posouzené obvodním vet, ale tím, co opravdu DKK posuzuje. Což je s čísly čipu pro mě zajímavější, než kdyby mi vet na vsi řekl - jo, ok, snímek je moc hezký, takový černobílý. A tak podobně.
Tady vlastně pokud by řekla, že papíry nemají a jsou to kříženci, proč ne, tak se jedná narovinu a čemu to bude vadit?
Jelikož vím, čí ti psi jsou, tak nemám zájem, ale když od toho odhlédnu.. no moc mi to nejde, tak nic.

25.7.2021 19:06

Je to docela dobrý vtip. Furt že množitelé množí v množírnách množiny množírnových psů a ti psi pak trpí dědičnými chorobami a čip nemají a registraci a očkování a tak vůbec.
Nebýt to živí tvorové, tak lituji, že tohle vystřelení si z fanatiků množících se jak v množírnách nenapadlo mě.
Prostě. Zvířátka. To se nedělá.
Ale stejně mě to rozesmálo. Pardon.

25.7.2021 20:04

A cenu vám paní nenapsala?

25.7.2021 20:06

tam je - od 12 do 16 tisíc. Když se tu diskutuje, jak je chov drahý, kolik stojí vyšetření, tak tohle je dobrá cena, ne :-)

25.7.2021 20:36

tam je - od 12 do 16 tisíc. Když se tu diskutuje, jak je chov drahý, kolik stojí vyšetření, tak tohle je dobrá cena, ne :-)

Např. němečtí ohaři s PP se aktuálně prodávají v podobných cenových relacích (kolem 12k) naprosto běžně. Ceny vystřelily hlavně u těch módních plemen. Ale i maďara (pod)průměrné kvality seženete za 18k. Takže tak.

25.7.2021 21:03

No já jsem teda úplný laický ťululum, ale fakty jsem si doteď myslela, že DKK, DLK můžu nechat udělat i nepapírovýmu psu neřku-li kříženci. že se prostě udělá vyšetření na dysplazii a je jedno jestli to bude u pyrenejky s PP a stejně tak u kavkazoidky.
Tak nějak když budou obě feny podobné molosoidní, medvědoidní konstituce ala fena pastevecká, tak že v tom není rozdíl.

25.7.2021 21:07

Aha, tak to jsem si nevšimla. Na FB totiž někdo psal, že paní je prodává za 50 tis. I když to už možná byli psi, kteří prošli výcvikem, ale nehodili se.

25.7.2021 21:09

No já jsem teda úplný laický ťululum, ale fakty jsem si doteď myslela, že DKK, DLK můžu nechat udělat i nepapírovýmu psu neřku-li kříženci. že se prostě udělá vyšetření na dysplazii a je jedno jestli to bude u pyrenejky s PP a stejně tak u kavkazoidky.
Tak nějak když budou obě feny podobné molosoidní, medvědoidní konstituce ala fena pastevecká, tak že v tom není rozdíl.

Myslím si, že rtg vám udělají, ale jak to bude s vyhodnocením, to teda netuším, to nedělají všichni veterináři.

25.7.2021 21:10

Např. němečtí ohaři s PP se aktuálně prodávají v podobných cenových relacích (kolem 12k) naprosto běžně. Ceny vystřelily hlavně u těch módních plemen. Ale i maďara (pod)průměrné kvality seženete za 18k. Takže tak.

Jo, věřím. Proto jsou tihle merlovatí. Přece.
I když.. ohař tečkovaný krátkochlupý je také pěkný, aby lidi nenapadlo, že to bude nové módní plemeno ke kočárku..
Mně se hrozně líbí ten pes, co si vždy myslím, že je Gaskoň něco, ale prý není, říkala majitelka, jenže já to hned zapomenu, je černobílý, v bílé jsou flíčky-tečky a černá je právě že na slunci do modra, proto mi tam skáče ten Gasko.. něco. Je malý a velký a tento je velký. A jmenuje se Vilém a megý je z něj celá vedle a ten jeho hlas, celé náměstí se otřásá a uši, uši má až na zem jak nudle :-)

25.7.2021 21:22
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.105.3

Rtg si samozřejmě můžete nechat udělat i u bezpapíráka, ale ne oficiální.
Na oficky je poměrně striktní postup a váže se na PP, dále má každé plemeno své oficiální vyhodnocovatele, kterým to posílá vet, který psa rentgenoval. O zhotovení snímků udělá ještě před úkonem zápis do PP, aby si majitel v případě blbého výsledku nemohl psa přerentgenovat jinde. A další věc je, ze zhotovitel snímků, pokud není zároveň oficiální vyhodnocovatel pro dané plemeno NESMÍ říct majiteli psa, co na tech snímcích vidí. To majiteli přijde až později poštou, aby memohl ovlivnit výsledky.

Naproti tomu neoficky vyfotí kdokoliv, napíše zprávu a nazdar a neoficek si na psovi muzete nafotit kolik chcete a kde chcete.

25.7.2021 21:23

Vyšetření můžete samozřejmě nechat udělat jakémukoliv psovi, i u ofiko posuzovatelů klubů. Jde o to, že bez PP produkce je mimo jakoukoliv kontrolu a zájemce o štěně si nemá šanci nic ověřit. V podstatě ani to, že rodiče, které mu bude producent štěňat prezentovat, jsou skuteční. I kdyby měl s sebou čtečku čipů, aby si psa spároval s výsledky vyšetření, tak prostě neví.

25.7.2021 21:35

Vyšetření můžete samozřejmě nechat udělat jakémukoliv psovi, i u ofiko posuzovatelů klubů. Jde o to, že bez PP produkce je mimo jakoukoliv kontrolu a zájemce o štěně si nemá šanci nic ověřit. V podstatě ani to, že rodiče, které mu bude producent štěňat prezentovat, jsou skuteční. I kdyby měl s sebou čtečku čipů, aby si psa spároval s výsledky vyšetření, tak prostě neví.

No tak to já to blbě pochopila.
Mě samozřejmě nešlo o testy kvůli budoucímu rodičovství psa a nebo kvůli hovnosti a podobně. Měla jsem na mysli nechat to dělat proto, abych věděla jak na tom moje holky jsou, jestli je to ok. Jen pro mojí potřebu informativně.

25.7.2021 21:35

1. v inzerátu slovo "oficiální" uvedeno není
2. dle dotazu chameleonhugo - viz výše - nejde o psy s PP, tudíž se o oficiálním rtg za účelem uchovnění mluvit ani uvažovat nedá

sardullah : "kvůli hovnosti" mě dostalo....

25.7.2021 21:43
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.105.3

2. dle dotazu chameleonhugo - viz výše - nejde o psy s PP, tudíž se o oficiálním rtg za účelem uchovnění mluvit ani uvažovat nedá

V inzerátu je slovo ofiko, což je běžný slang pro oficiální rtg.
A celý ten inzerát je napsaný tak, aby budil dojem, že rodiče jdsou s PP.

25.7.2021 21:49
Sapp

XXX.XXX.70.163

BenaBak napsal(a):

Zdravím,
můžu vysvětlit jak je to u border s vyšetřením k uchovnění - dle inezrátu určitě nejsou všechna potřebná vyšetření:) Už jen ty vypsané jsou neúplné. To jen tak pro začátek.
Vidím tam napsané nějaké "oficiální RTG kloubů", ale oficiální posudky musí být kompletní a to DKL, DKK a OCD - bez uvedeného OCD jak je v inzerátu jistě nejsou komplet a ofiko, navíc výsledek negativní je nicneříkající. Jediný posuzovatel pro CŘ MVDr. Ekr těžko napíše výsledek "negativní":) , klasicky se vyhodnocuje A, B....
Dál nutná vyšetření jsou klinické DOV - a ty se opakují i po uchovnění (u psa každé 2roky, u feny každé 3roky).
Takže když to shrnu - ani pes nemá "všechna potřebná vyšetrení" k uchovnění, o feně není ani zmínka, takže tam může být cokoliv, od OCD přes některé z 16 DOV, nebo jen vysoký stupeň DKL. Či snad vada povahy? Dle mě je to jen klasický inzerát bordery bez PP, který vypadá líp, když jsou tam vypsané nějaké genetické vyšetření psa.
/opravuji - o feně zmínka je, dle psaného plyne, že genetické testy jsou udělané jak u psa tak feny, pokud je to pravda/

25.7.2021 21:57
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.105.3

... a pořád je ve hře i varianta, že se jí na dvoře sprskli sourozenci, nebo matka se synem - po prohlášení, že jsou bez PP to nezjistíte. A to je u merle jedinců hodně s vykřičníkem.

Tohle je hodně rizikový obchod i když na první pohled ten inzerát vypadá báječně.

25.7.2021 22:03

Jo, věřím. Proto jsou tihle merlovatí. Přece.
I když.. ohař tečkovaný krátkochlupý je také pěkný, aby lidi nenapadlo, že to bude nové módní plemeno ke kočárku..
Mně se hrozně líbí ten pes, co si vždy myslím, že je Gaskoň něco, ale prý není, říkala majitelka, jenže já to hned zapomenu, je černobílý, v bílé jsou flíčky-tečky a černá je právě že na slunci do modra, proto mi tam skáče ten Gasko.. něco. Je malý a velký a tento je velký. A jmenuje se Vilém a megý je z něj celá vedle a ten jeho hlas, celé náměstí se otřásá a uši, uši má až na zem jak nudle :-)

Vilém by mohl být lucernský honič. :-)

25.7.2021 22:05

... a pořád je ve hře i varianta, že se jí na dvoře sprskli sourozenci, nebo matka se synem - po prohlášení, že jsou bez PP to nezjistíte. A to je u merle jedinců hodně s vykřičníkem.

Tohle je hodně rizikový obchod i když na první pohled ten inzerát vypadá báječně.

To nebude náhoda. Asi si všichni pamatujeme období aktivity s nestandardními názory a přístupem, př. perly, kdy dáma neměla šajna o genetice merle apod....

25.7.2021 22:09
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.105.3

To nebude náhoda. Asi si všichni pamatujeme období aktivity s nestandardními názory a přístupem, př. perly, kdy dáma neměla šajna o genetice merle apod....

Ona si paní neláme hlavu s ničím - však nedávno se tu prokecla, jak množí na zvířatech s operovanou OCD a další špeky....

25.7.2021 22:12
BenaBak

XXX.XXX.250.88

Tak kupovat jsem rozhodně nechtěla, i kdyby byli pozlacení. O štěněti uvažujeme nejdříve za rok a pokud opět Boc, tak jedině s PP. Ale ten inzerát mě opravdu dostal.

25.7.2021 22:23

Vilém by mohl být lucernský honič. :-)

Vojtěškový název bych si pamatovala :-) ne, máte pravdu, švýcarský paní říkala, je to on. Sakra ale já stejně vidím Gaskoně :-)
Néé. Už to vidím. Lucernský se liší právě těmi ušisky! Já jsem blbá. Gaskoněc má lopaty a tento nudle.
Asi se moc nehodí jako flákač ke mně, že? Neodpovídejte :-)

25.7.2021 22:27
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.105.3

BenaBak napsal(a):
Tak kupovat jsem rozhodně nechtěla, i kdyby byli pozlacení. O štěněti uvažujeme nejdříve za rok a pokud opět Boc, tak jedině s PP. Ale ten inzerát mě opravdu dostal.

Obecně (bez ohledu na tuhle množitelku), je koupě jakéhokoliv zvířete bez PP v barvě merle obrovské riziko.

25.7.2021 22:29

...no jo no, už je večer...prdlajs na to datlování vidim a koukám, že to po sobě ani nečtu

Takže jsem ráda, že jsem pobavila a díky za upozornění, zpětně jsem se pobavila taky

25.7.2021 22:32
juhaj

XXX.XXX.164.121

Podklady pro oficiální rentgeny musí udělat jen veterinář, který má příslušné zkoušky. Není to tedy každý veterinář. Mozna tak je to myšleno?

Či snad vada povahy? Dle mě je to jen klasický inzerát bordery bez PP, který vypadá líp, když jsou tam vypsané nějaké genetické vyšetření psa.

merle nikdy nema vadu povahy!
to je zakladni pravidlo chovu na barvicky

Inz.: třeba rodiče PP mají, některý test nevyšel a aby původní majitelé nezjistili, co se děje.. protože to se hned rozkřikne a zas budou diskuze jako "jak vrátit psa chovateli" s královským pudlem a podobně.
Co mi ale vteřinu a půl vrtalo hlavou - proč dělám tohle a používám osobní; pracovní číslo roky a roky a nic nezakrývám?
Cena s PP 33 jsem našla, bez za 10-15, tak tady je pár testů navíc a mini australáček jako bonus, no.
Zůstanou jí doma! :-) Mi neříkejte, že i po deseti letech nebo kolik to je moderní, chce ještě někdo další tyhle kolie, co jsou až na pár výjimek ve sportu docela chudáci labilní. Vlastně proto mě to rozčiluje, že se taková pracovní zvířata množí, aby tu žila nešťastný život nebo k čemu?

25.7.2021 22:50

OT: holky kde berete ty informace, kdo je kdo. (nebyl čas řešit, kdo je kdo, rozkaz zněl jasně, muž s koženou brašnou nesmí projít...dvě dávky )

25.7.2021 22:55
Sapp

XXX.XXX.70.163

Či snad vada povahy? Dle mě je to jen klasický inzerát bordery bez PP, který vypadá líp, když jsou tam vypsané nějaké genetické vyšetření psa.

merle nikdy nema vadu povahy!
to je zakladni pravidlo chovu na barvicky

Tak to jo, jo to mi zas něco uniklo Na barvu jsem zapomněla chovat, asi blbě koukám vždy hlavně na pracovní výkon, zdraví a povahu

25.7.2021 22:57

OT: holky kde berete ty informace, kdo je kdo. (nebyl čas řešit, kdo je kdo, rozkaz zněl jasně, muž s koženou brašnou nesmí projít...dvě dávky )

tak ono propagaci "chovu" na odoperovanych zviratech clovek hned tak z hlavy nevytesni

25.7.2021 23:02
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.105.3

tak ono propagaci "chovu" na odoperovanych zviratech clovek hned tak z hlavy nevytesni

Ani ty dotazy do poradny ČMKU, jak bezpapíráka postavit na papíry... 😂

25.7.2021 23:05
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.105.3

Tihle lidi se většinou odkopou sami, a ten jejich rukopis je dost nezamenitelný🤫

25.7.2021 23:05
Sapp

XXX.XXX.70.163

Inz.: třeba rodiče PP mají, některý test nevyšel a aby původní majitelé nezjistili, co se děje.. protože to se hned rozkřikne a zas budou diskuze jako "jak vrátit psa chovateli" s královským pudlem a podobně.
Co mi ale vteřinu a půl vrtalo hlavou - proč dělám tohle a používám osobní; pracovní číslo roky a roky a nic nezakrývám?
Cena s PP 33 jsem našla, bez za 10-15, tak tady je pár testů navíc a mini australáček jako bonus, no.
Zůstanou jí doma! :-) Mi neříkejte, že i po deseti letech nebo kolik to je moderní, chce ještě někdo další tyhle kolie, co jsou až na pár výjimek ve sportu docela chudáci labilní. Vlastně proto mě to rozčiluje, že se taková pracovní zvířata množí, aby tu žila nešťastný život nebo k čemu?

Chce. Pořád někdo chce. A proto se teď chová i na "no name" rodičích bez jakékoliv práce a prověření, ale tedy alespoň uchovněných. Tam jsou často i přepálené ceny. O produkci bez PP na těch, co neprošli uchovněním ani nemluvě.

25.7.2021 23:25

..ceny jsou tam rozepsané....

Přidejte reakci

Přidat smajlík