Smrad "barvy-laky"... už tomu chci konečně přijít a kloub

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.7.2021 21:41
Terven

XXX.XXX.110.191

Dobrý večer,
určitě si moji milí skalní i jiní vzpomenou, že čas od času se tu řeší divný čmuch z pytlíků se sušeným čímkoli - divně chemický - cosi, co připomíná barvy-laky. A to i v případě, že výrobce se dušuje, že se jedná o čistě přírodní produkt bez additiv, sušený horkým vzduchem a bla bla bla...
Já bych tomu ráda věřila, ale strašně by mě zajímalo, co je původem toho pachu. Kdysi jsem se po mailu snažila dopídit se relevantní odpovědi z Mapesu ohledně králičích uší - marně.
Teď aktuálně mi takto smrdí kachní kostičky z Rozchovu, taky 100% přírodní
https://www.rozchov.cz/100--ciste-susene-maso-kachni-kostky-prirodni-pamlsek-500g/
Ale těch produktů bylo víc....tuší někdo, o čem píšu?
Jsem odhodlaná vypátrat původ toho pachu

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.7.2021 21:55

U těch uší a hrtanů by to měl být kolagen, ten zápach ve stylu vosku na auto. U sušeného masa to nechápu. U nás v barf shopu beru od Naturpet a smrdí od nich akorát právě ty věci s kolagenem.

27.7.2021 21:56
janaa

XXX.XXX.38.22

To jsou nějaký osobní halušky hele,já jsem jako echt háklivá a citlivá na umělý smrady,ale z přírodních sušenejch pamlsků jsem nikdy žádnou chemii necítila. Smrad jo,ale normální přírodní

27.7.2021 22:01
Terven

XXX.XXX.110.191

janaa napsal(a):
To jsou nějaký osobní halušky hele,já jsem jako echt háklivá a citlivá na umělý smrady,ale z přírodních sušenejch pamlsků jsem nikdy žádnou chemii necítila. Smrad jo,ale normální přírodní

Asi jste neměla ty pravý...většina věcí opravdu normálně přirozeně smrdí, ale tohle je fakt hodně intenzivní a cítí to každej, komu dám přivonět
Dřív jsem si myslela, jestli se něčím nečistí výrobní linka, či tak něco.

27.7.2021 23:22

Je to díra v obalu. Jsem vymyslela :-) Mapes a tihle mají stejné obaly. Náhoda? Balí se až v ČR. Tam asi klidně stačí nevyvětrané auto, něco u nás ve skladu,... výrobce bych netipovala.
Ještě se mi to nestalo, ale to přijde, že :-)
Stane se to u více tučných výrobků? Jako tyto kousky - je tam hodně tuku. A teď mikro dírečka v obale a je to.
Co od nich kupuji, sušené proužky 500g balení, tam už na pohled, smrad a tak není po chemii, louhu,... ani stopy. Jiný obal. Zip sáček a zataveno.
Takhle.. oni kdyby používali nějakou chem. hnusnou úpravu, tak je každý kousíček stejné barvy, pokaždé stejný, stejná váha atp.
A to tady fakt není.
Liší se nejen barva, velikost, ale i vůně - někdy je to slabé a někdy bych s tím hodila z okna :-)
Ale veze se to do ČR a tu se to zabalí.

27.7.2021 23:39

Koupím maximálně velmi zřídka vepřové uši a hovězí dršťky, jinak mě pamlsky nechávají chladnou, vystačím si s granulema, chlebem, i mrkev. A jak jinak, za ty prachy za deset deka sušenýho kekelu raději koupím "živý" maso. Já bych to nestudovala, ale spíš nekupovala.
Edit: třeba smrdí ty pytliky, asi nemusí být v kvalitě pro lidi....

28.7.2021 08:20

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Koupím maximálně velmi zřídka vepřové uši a hovězí dršťky, jinak mě pamlsky nechávají chladnou, vystačím si s granulema, chlebem, i mrkev. A jak jinak, za ty prachy za deset deka sušenýho kekelu raději koupím "živý" maso. Já bych to nestudovala, ale spíš nekupovala.

:-) doufám, že v granulích je aspoň takhle dobré maso jako tady.
Čerstvého si s sebou do kapsy asi moc nevezmu, co :-) Kilo sušeného králíka mám za 440, to ani doma neusuším, leda bych měla králíky své a nepočítala, že jsem je musela koupit, vykrmit, sušit.

28.7.2021 09:04

:-) doufám, že v granulích je aspoň takhle dobré maso jako tady.
Čerstvého si s sebou do kapsy asi moc nevezmu, co :-) Kilo sušeného králíka mám za 440, to ani doma neusuším, leda bych měla králíky své a nepočítala, že jsem je musela koupit, vykrmit, sušit.

OT...píšu kekel, ne sušené maso ...plice,střívka, pinďoury, a.t.d. odpad, co se takto skvěle prodá.
A pokud se takto pamlskovaný pes občas ze.se.re , je to pravděpodobně z toho ...tím se nechci dostat do kolotoče, berte to s rezervou.
PS: toho králíka máte jako mumijku-celého nebo už na kostičky, že je vidět, že je to jen svalovina? :-) ...na králíkovi jsou "ceněné partie" stehýnka a záda, jinak tam masa už je jen poskrovnu(přední běhy a ramena)
Edit: s granulema si už hlavu nelámu, pes má maso z obchoďáku-většinou kuře, konzervy-masové i fujtajblíkové, granule-jaké se mi zrovna líbí + vegetariánskou složku.

28.7.2021 09:19
Terven

XXX.XXX.110.191

Tak ty králičí uši jsem od tý doby nekoupila, bez těch se fakt obejdu.
Ale mrkví a chlebem se blbě odměňujou malí psi při výcviku, ještě blběji se to používá do hlavolamů a na hersenwerk. Zrovna tak živý maso- to mají sice ráno a večer v miskách, ale do pamlskovníku to radši necpu, no.
Jak píše megí, granulema bych si asi nepolepšila, tohle jsou fakt čistý produkty bez čehokoliv dalšího...a jak už jsem kdysi psala, nejsem ekonom tělem i duší, podstatnější pro mě je, jestli je to přesně to, co potřebuju a jestli to má určitou kvalitu. Přepočítávání Kč / kg mě nebaví, nedělala bych nic jinýho. Ušetřím jinde a jinak
Obaly mi chvíli přišly jako dobrá hypotéza, ale ostatní produkty stejných výrobců a ve stejných obalech nesmrdí. Tohle se fakt týká jenom určitýho zlomku produktů a nejsem přesvědčená, že je to nutně "něco špatně". Wallitzer i Mapes mám ráda, kvalita jinak super.

28.7.2021 09:24
Terven

XXX.XXX.110.191

Je to díra v obalu. Jsem vymyslela :-) Mapes a tihle mají stejné obaly. Náhoda? Balí se až v ČR. Tam asi klidně stačí nevyvětrané auto, něco u nás ve skladu,... výrobce bych netipovala.
Ještě se mi to nestalo, ale to přijde, že :-)
Stane se to u více tučných výrobků? Jako tyto kousky - je tam hodně tuku. A teď mikro dírečka v obale a je to.
Co od nich kupuji, sušené proužky 500g balení, tam už na pohled, smrad a tak není po chemii, louhu,... ani stopy. Jiný obal. Zip sáček a zataveno.
Takhle.. oni kdyby používali nějakou chem. hnusnou úpravu, tak je každý kousíček stejné barvy, pokaždé stejný, stejná váha atp.
A to tady fakt není.
Liší se nejen barva, velikost, ale i vůně - někdy je to slabé a někdy bych s tím hodila z okna :-)
Ale veze se to do ČR a tu se to zabalí.

Megí, já mám nápad
Když jsem začala před léty kupovat extrudovanej len koni, zarazil mě podobnej zápach barvy-laky z krabice. Nebyl teda asi úplně jako toto, už si nepamatuju.
Kdesi jsem dohledala nebo vydedukovala, že za něj mohou kyseliny- linoleová, linolová, či jaká.
Takže jestli to nebude smrad z nějakých mastných kyselin u tučnějších výrobků?
Protože třeba od Wallitzeru - kostičky z jiných zvířat ve stejným obalu nesmrdí, jenom ta kachna.

28.7.2021 09:42

Terven napsal(a):
Megí, já mám nápad
Když jsem začala před léty kupovat extrudovanej len koni, zarazil mě podobnej zápach barvy-laky z krabice. Nebyl teda asi úplně jako toto, už si nepamatuju.
Kdesi jsem dohledala nebo vydedukovala, že za něj mohou kyseliny- linoleová, linolová, či jaká.
Takže jestli to nebude smrad z nějakých mastných kyselin u tučnějších výrobků?
Protože třeba od Wallitzeru - kostičky z jiných zvířat ve stejným obalu nesmrdí, jenom ta kachna.

No ano, jednou jsem zkoušela, co se stane, když dám vepřové na pánvičku a neosolím; neopepřím. Bože takový smrad. S domácím masem to bylo lepší.
Ale když tohle udělám s kuřecím z prsou, tak se neděje nic.
Je to tukem.
Tuk dělá chuť, ale taky fakt smrad :-)
Akorát teda to, že se ty výrobky balí až u nás, mě překvapilo, nějak mě to netěší, protože ono to fakt v kamionu může načichnout, kolikrát jsem viděla špatně rozříznutou paletu, že to rozřízlo i věci uvnitř.. a co když tady u balírny bouchla chemička? :-)

verun: kupuji jen plátky. Pak ještě suchary, to je semleté se zel. dršťkami a od Rocco kupuji dršťky. Voní to, zabalené dobře.. kdyby ne, napíšu bitiba.cz nebo zoohitu, že je mi to divné a oni hned vrací peníze, což se mi u jídla ještě nestalo - 6 let. Jinde už nic nekupuji, neb na to nemám nervy, o kvalitě glycerinových sr.ček se nemá smysl bavit.
Megý a Kocourek na to mají nos - jak je s tím nějaký problém, tak čuchnou a jdou pryč. Aj ty šunkové kosti.. ježiš to je ono, Terven, takhle to smrdí. Lak na rakve. Šunková kost vakuovaná. Vydržím hodně, ale tohle ne.
A ještě by mě zajímalo, proč těm výrobcům někdo neřekne, že jídlo, co obsahuje tuk, musí mít tmavý obal.

28.7.2021 09:49
Terven

XXX.XXX.110.191

Aj ty šunkové kosti.. ježiš to je ono, Terven, takhle to smrdí. Lak na rakve.

Díky, že jste mě rehabilitovala...nejsou to moje osobní halušky, jak jsem byla nařčena

A ještě by mě zajímalo, proč těm výrobcům někdo neřekne, že jídlo, co obsahuje tuk, musí mít tmavý obal.

Jste detektiv Babočka - ten smrdící extrudovanej len byl v průhledným plastu. Teď máme v komoře od Dromy v bílým plastu a nesmrdí.
A Wallitzer v papírovým pytlíku, což jsou menší balení, nesmrděl ještě nikdy, asi ani kachna.

28.7.2021 10:03

V papírovém sáčku tomu opravdu nikdy nic nebylo. A kupuji si čaj ve stejném sáčku a vše v pořádku.

Babočku jsem si musela najít. "Vincenc Babočka je bezvýznamným zaměstnancem na policejní stanici."
Díky :-) :-) :-)

28.7.2021 11:29
fikovnice

XXX.XXX.132.188

V papírovém sáčku tomu opravdu nikdy nic nebylo. A kupuji si čaj ve stejném sáčku a vše v pořádku.

Babočku jsem si musela najít. "Vincenc Babočka je bezvýznamným zaměstnancem na policejní stanici."
Díky :-) :-) :-)

Náááhodou Babočka byl slavnej!

28.7.2021 12:16
fikovnice

XXX.XXX.132.188

"nenasycené kyseliny – kyselina olejová, linolová, linolenová – součásti tuků a olejů; dále pak vosků

Fyzikální vlastnosti:

- s rostoucí délkou řetězce klesá rozpustnost ve vodě a roste rozpustnost v nepolárních
organických rozpouštědlech (např. v benzenu)
- nižší monokarboxylové kyseliny - kapaliny pronikavého zápachu, mísitelné s vodou
- vyšší monokarboxylové kyseliny: nepříjemně páchnoucí olejovité kapaliny, méně rozpustné ve vodě – pevné, bílé, šupinaté, voskovité látky, méně nebo zcela nerozpustné ve vodě"

...odkudsi zkopírováno.

neverend

28.7.2021 14:46
neverend

XXX.XXX.213.247

A nebylo na obalu kachničky napsáno: Made in china, neslouží jako záchranný prostředek,pro děti od tří let a pouze za dozoru dospělé osoby? 😄😄

Přidejte reakci

Přidat smajlík