Zdravím, moje fenka má ve 3 měsících 6kg a stále nevíme co je to za plemeno psa a jak by později mohla vypadat, nevěděl by někdo aspoň přibližnou váhu a velikost? Děkuji.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Lojzis
napsal(a):
A Manchester teriér? Či dobrman?
Něco dobrmanoidního taky vidím.

impact
napsal(a):
Dobrman mixlej s jagošem.
Čistá radost.
A zadavatel(ka) si půjde rovnou hodit mašli.

janaa
napsal(a):
Upřímnou soustrast,fakt to vypadá,že je to příbuznej jagoše
Jé, ty to vlastně znáš, měla jsi to doma, že jo.
Lucka93

XXX.XXX.97.78
Taky v tom vidím dobrmana, ale nejsem žádný expert.
Velikost se špatně odhaduje, nám veti tvrdili 10-15kg.. No a naše tele dorostlo do krásných 23kg, nevím, kde se stala chyba. :D Ve 4 měsících měl 7kg..
sestrabezsestry

XXX.XXX.58.123
Mame stendo krizence,udajne to ma byt mensi pejsek,pripadne mi podobny tady tomu z diskuze,co myslite?Jak nam doroste?Stari 6.tydnu,vaha 1,9 kilo.Foto prikladam a dekuji za nazory

sestrabezsestry
napsal(a):
Mame stendo krizence,udajne to ma byt mensi pejsek,pripadne mi podobny tady tomu z diskuze,co myslite?Jak nam doroste?Stari 6.tydnu,vaha 1,9 kilo.Foto prikladam a dekuji za nazory
Co dodat….
Štěně staré 6 týdnů má být u matky. Neměla byste kupovat štěně mladší 49 dní, tj. nejdříve na začátku osmého týdne věku. I pokud matka náhodou uhynula, mělo být ještě u majitele feny.
Je pravděpodobné, že jste podpořila množírnu. Toto dobrý chovatel nedělá; nedělá to ani dobrý chovatel z leknutí, který došel k březí feně vlastní nepozorností a omylem.
Co se týče vzhledu, myslím, že je to trochu těžší typ pejska. Bude asi o něco mohutnější než štěně výše v diskuzi. Cca 20 kg. Ale u štěňat batolecího věku těžko usuzovat.
Jinak těžko říct; nevíte něco alespoň o matce?
- Neberte štěně mladší osmi týdnů.
Nenechte se opít řečmi o tom, jak stejně už od mámy nepije,
jak ta před štěňaty utíká atd.
Období cca od šesti týdnů je pro štěně strašně důležité ve společnosti
matky a sourozenců.
Vštěpuje si návyky, sebevědomí, vyrovnanost, i když to zní divně,
matka koriguje agresi.
Lidská společnost toto nikdy nenahradí.
Správnému chovateli nejde o to, zbavit se štěněte co nejdřív…
No, ještě nevíme, zda si to štěně tazatelka opravdu koupila od chovatele. U štěňat vořechů to dost často chodí jinak - třeba je někdo najde v lese v krabici, různě se zachraňujou opuštěná, případně je jako nechtěná rozdává někdo, kdo by je u matky tak jako tak 8 týdnů nenechal. Nevíme, jak to bylo.
A možná se mi to zdá, ale štěně na fotce mi přijde starší než 6 týdnů.
Varaxi
napsal(a):
Štěně staré 6 týdnů má být u matky. Neměla byste kupovat štěně mladší 49 dní, tj. nejdříve na začátku osmého týdne věku. I pokud matka náhodou uhynula, mělo být ještě u majitele feny.
Je pravděpodobné, že jste podpořila množírnu. Toto dobrý chovatel nedělá; nedělá to ani dobrý chovatel z leknutí, který došel k březí feně vlastní nepozorností a omylem.
Co se týče vzhledu, myslím, že je to trochu těžší typ pejska. Bude asi o něco mohutnější než štěně výše v diskuzi. Cca 20 kg. Ale u štěňat batolecího věku těžko usuzovat.
Jinak těžko říct; nevíte něco alespoň o matce?
Nevím, možná se pletu, ale takovýhle echt vořeši nebývají z množíren. Tazatelka píše přímo "kříženec- údajně menší pejsek". Množiči to obvykle vydávají za plemeno, ať je to, co je to.
Tohle mi připadá spíš na nějakou vesnickou nehodu.
Terven
napsal(a):
Nevím, možná se pletu, ale takovýhle echt vořeši nebývají z množíren. Tazatelka píše přímo "kříženec- údajně menší pejsek". Množiči to obvykle vydávají za plemeno, ať je to, co je to.
Tohle mi připadá spíš na nějakou vesnickou nehodu.
Proto píšu, že nedělá to ani dobrý chovatel z leknutí, který došel k březí feně vlastní nepozorností a omylem.
I pokud matka náhodou uhynula, mělo být ještě u majitele feny.
Uznávám, že štěně z množky být nemusí, i když klidně může.
Samozřejmě pokud našli štěně u popelnic a info o věku a předpokládaném růstu je od veterináře, tak zadavatelce .
Ale jak moc je to pravděpodobné. :/

Dřív bylo šest týdnů běžných, někteří lidé to mají takhle stále, žádný zlý úmysl v tom ani být nemusí, prostě zdědili.
Ta váha je tak baculatějšího jezevčíka a šeltie. Ale silné nožičky, kostra, .. to bude pitbull x rotvík :-) jenže je to moc mladé, může se vytáhnout.. ale víc jak 20 25 mít nebude, to by teď měl dvojnásobnou váhu. Je pěkné.
Až bude mít tři měsíce, tak násobit čtyřmi kily. Zkuste.
napsal(a):
Dřív bylo šest týdnů běžných, někteří lidé to mají takhle stále, žádný zlý úmysl v tom ani být nemusí, prostě zdědili.
Ta váha je tak baculatějšího jezevčíka a šeltie. Ale silné nožičky, kostra, .. to bude pitbull x rotvík :-) jenže je to moc mladé, může se vytáhnout.. ale víc jak 20 25 mít nebude, to by teď měl dvojnásobnou váhu. Je pěkné.
Až bude mít tři měsíce, tak násobit čtyřmi kily. Zkuste.
No, to mě první napadlo - že to je klasická venkovská nehoda a tazatelka příliš nemohla ovlivnit, jak dlouho zůstane štěně u matky.
sestrabezsestry

XXX.XXX.122.192
Bohuzel jsem zrejme podporila neco spatneho,je mi i ze me fakt blbe.Dekuji vsem,naletela jsem na sladke reci,coz neomlouva moji blbost.

Nehazejte flintu do zita!
Mate doma krasne stene co potrebuje lasku a vychovu.
Pejska hlavne slusne vychovejte, rozumne ("zdrave") krmte a nuacte svetu kolem Vas.
Uzijete si s nim snad min. krasnych 15 let. A osvetu o mnozirnach a sladkych recech hlavne sirte dal.
Cim min lidi na to skoci, tim min stenat z takovych podminek snad v budoucnu bude...

sestrabezsestry
napsal(a):
Bohuzel jsem zrejme podporila neco spatneho,je mi i ze me fakt blbe.Dekuji vsem,naletela jsem na sladke reci,coz neomlouva moji blbost.
Nejste jediná. Vy jste si to aspoň přiznala. A štěník je moc hezký.

Terven
napsal(a):
No, ještě nevíme, zda si to štěně tazatelka opravdu koupila od chovatele. U štěňat vořechů to dost často chodí jinak - třeba je někdo najde v lese v krabici, různě se zachraňujou opuštěná, případně je jako nechtěná rozdává někdo, kdo by je u matky tak jako tak 8 týdnů nenechal. Nevíme, jak to bylo.
A možná se mi to zdá, ale štěně na fotce mi přijde starší než 6 týdnů.
V dnešní době se i štěňata vořechů prodávají za významný peníz.
Takže pravděpodobnost nálezu štěňat v krabici je mizivá.

sestrabezsestry
napsal(a):
Máte ode mě 👍 za upřímnost a bleskové prozření.
Přeji štěňátku i vám pěkný společný život.🐾
napsal(a):
V dnešní době se i štěňata vořechů prodávají za významný peníz.
Takže pravděpodobnost nálezu štěňat v krabici je mizivá.
To jo, ale množiči to obvykle vydávají za plemeno, ne primárně za vořecha.
Tady to štěně dle reakce majitelky zřejmě nebude z krabice.
Ale mám v paměti diskuzi, kde se kdosi ptal na cosi ohledně pětitýdenního štěněte a než stačil upřesnit, že matka je mrtvá a štěně odkudsi z kůlny, už se na něj vosy sesypaly.

Terven
napsal(a):
To jo, ale množiči to obvykle vydávají za plemeno, ne primárně za vořecha.
Tady to štěně dle reakce majitelky zřejmě nebude z krabice.
Ale mám v paměti diskuzi, kde se kdosi ptal na cosi ohledně pětitýdenního štěněte a než stačil upřesnit, že matka je mrtvá a štěně odkudsi z kůlny, už se na něj vosy sesypaly.
U nás byl před koronou taky případ štěňat vyhozených v igelitce. Část jich nepřežila, zbytek vypiplal zdejší útulek.