Uz si nevime rady😢Mame dva psy doma uz dlouho,pes a fena a ted jsme zachranili od sezrani nemeckeho ohare.Ma dva roky ,je hodny,ale ted cca po dvou mesicich tady doma si zacal moc dovolovat na psa ktery ma 6 let.Dela to kdyz jsme doma,vrci na nej ,porad ho sleduje a vyjizdi po nem,zacne strasne vrcet az chrcet,pak vystartuje,zatim ho vzdy jen oslinta a vrci,ale cekam kdy kousne.Kdyz zacne vrcer okamzite ho stahuju za obojek a rikam ze nesmi,kárám ,i dostane ale dela to porad.Uz si nevime rady,jinak je zlaty ,ale tohle se stupnuje
Jak ho to odnaucit?? Ja uz jsem ve stresu porad kdyz je mam kolem sebe,bojim se co bude
Prosim o pomoc
Uživatel s deaktivovaným účtem

"rikam ze nesmi,kárám ,i dostane ale dela to porad.Uz si nevime rady"
Prosím za toho ohaře, dejte ho někomu, kdo nepoužívá stejně úchylné metody.

Souhlasím, že nejlepší by bylo najít ohařovi nový domov. Je to teď moderní plemeno, navíc je pes mladej, tak by se vám snad mělo podařit.
Protože absolutně netušíte, která bije. Psům je potřeba doma nastavit pravidla, zarazit nežádoucí činnost ve fázi nápadu, ... ne "kárat, tahat za obojek" a čekat, až se zabijou. Vy musíte řídit, co se děje, ne ti psi.
Prozatím bych agresora opatřila pohodlným kovovým náhubkem, kterej budete sundávat jen na žrádlo (a u toho si ho budete pečlivě hlídat a držet na vodítku - případně se pes dá naučit, aby se nažral i přes náhubek). Aby aspoň nemohl pokousat, když už situaci takhle nezvládáte.

Adamek2001
napsal(a):
Uz si nevime rady😢Mame dva psy doma uz dlouho,pes a fena a ted jsme zachranili od sezrani nemeckeho ohare.Ma dva roky ,je hodny,ale ted cca po dvou mesicich tady doma si zacal moc dovolovat na psa ktery ma 6 let.Dela to kdyz jsme doma,vrci na nej ,porad ho sleduje a vyjizdi po nem,zacne strasne vrcet az chrcet,pak vystartuje,zatim ho vzdy jen oslinta a vrci,ale cekam kdy kousne.Kdyz zacne vrcer okamzite ho stahuju za obojek a rikam ze nesmi,kárám ,i dostane ale dela to porad.Uz si nevime rady,jinak je zlaty ,ale tohle se stupnuje
Jak ho to odnaucit?? Ja uz jsem ve stresu porad kdyz je mam kolem sebe,bojim se co bude
Prosim o pomoc
Dát někomu jinému, zkušenějšímu. Znáte to - cesta do pekel je dlážděna dobrými úmysly. U vás je to přesně tak.
V zásadě máte dvě možnosti. Najít psovi nový domov nebo začít na dlouhodobé postupné práci s celou smečkou, k čemuž si budete muset někoho najít,protože nevíte, jak na to. Pokud se rozhodnete pro druhou variantu,je to opravdu o spoustě času,energie a úsilí. Každopádně teď jak bylo napsáno, psovi nonstop náhubek a dlouhou šňůru, NIKDY psa nechytejte při náznaku agrese za obojek - jednak agresi jen zvýšíte,jednak se může obrátit proti vám. A i když se to lehce řekne, ten kdo se nesmí bát jste vy, pokud se rozklepete a jste ve stresu,sama tu situaci přivoláváte a není to o tom,jestli,ale o tom,kdy
Dobrý den,
úplně nejdřív díky za to, že jste se ho ujali. Jste hodní. Souhlasím s návrhem, hledat ohaříkovi nový domov. Protože pokud si nevíte rady, lepšit se to nebude. Nemyslím to nijak zle, to vůbec. Ale prostě si s tím nevíte rady. Mladej ohař je plnej energie, nezná zatím svoje místo a hledá si ho. Navíc máte ve hře i fenu, kterou si bude třeba nárokovat. Nemá - asi nejspíš nějaký režim, práci ?? Řešit by to šlo, ale potřebujete někoho, kdo bude pracovat nejdřív s vámi . Uvidí vás všechny pohromadě v reálu, jak fungujete, jak kdo z vás lidí a psů funguje, chová se atd. Je to souhrn všeho možného. Pokud máte finance, vůli a chcete si psa nechat, musíte do toho obojí investovat. Bez toho to nepůjde. Musí vás někdo naučit co máte dělat. To přes internet nejde.
Já osobně bych dala psu jednak delší couračku, s kterou ho můžu ovládat i doma a měla ho furt v merku. Jakmile se začne tvářit, už bych mu do toho vstoupila. POkud je moc ranař, tak opravdu ten košík. Dát mu režim, práci. Germán je opravdu pes pracant - donedávna ti psi byli čistě jen v rukou myslivců, takže ten tah na branku ještě mají (máme taky germánku - fenu, od myslivců, tak vím o čem to je) Navíc germán může - neříkám, že musí - být vůči ostatním psům takový ten, co se víc prosazuje a je zapotřebí s tím pracovat. Máte čas a prostor s tím psem pracovat, cvičit? Protože on to ke svojí spokojený duši potřebuje, jinak je to prostě magor nadupanej a potíže se pak dostaví. Jestli ten čas, prostor, vůli a i peníze máte a na psu vám záleží, protože už vám k srdci třeba přirostl, tak do toho s pomocí někoho jděte. Ale jestli něco z toho k dispozici nemáte, tak mu hledejte ten domov teď. To mu ublíží míň. Držím vám palce.

"Jak ho to odnaucit?"
podstata řešení není v odnaučování, ale v učení správného chování
rapotacka11
napsal(a):
Zrzavci
Slyšela jsem hlášku u paní, co se jí podělává dítě,
že ho nebude děsit - stresovat nočníkem.
Ono to jinak nejde?
Váš dotaz mi přijde podobný.
Ono to jinak nešlo?
Útulek?
Já jen vím, že svět nespasím.
Hrabu se jen do toho, na co stačím.
tak s tím nočníkem jsem to, přiznám se, nepochopila.
Možná měli za to, že na to stačí, pes se mohl jevit bezproblémový.
Zrzavci
napsal(a):
tak s tím nočníkem jsem to, přiznám se, nepochopila.
Možná měli za to, že na to stačí, pes se mohl jevit bezproblémový.
To s tím nočníkem je náhodou dobrý příklad. Jde o to, že neexistuje jen jedna cesta; dítě, které se pokakává, lze naučit způsobem, který nebude nepřiměřenou stresovou zátěží. Psa, kterému hrozí, že ho sní, lze zachránit i jinak, než že si ho zatáhnu domů do obecně nevyhovujících podmínek.
Prostě možností je více. Svět není černobílý, málokdy bývají jen dva způsoby řešení.
S nočníkem jsem o myslela tak, že dítě
nemusí ani děsit ani stresovat.
Tzn. že není jen jedna možnost.
CIZÍHO psa nemusím nechat sežrat,
nemusím ho tahat domů, jsou i jiné
možnosti jak mu pomoct.
Pes je nejdříve v novém prostředí hodný, ale ...!
když se rozkouká, běda domácím.
Často to takhle dopadá.
Varaxi
napsal(a):
To s tím nočníkem je náhodou dobrý příklad. Jde o to, že neexistuje jen jedna cesta; dítě, které se pokakává, lze naučit způsobem, který nebude nepřiměřenou stresovou zátěží. Psa, kterému hrozí, že ho sní, lze zachránit i jinak, než že si ho zatáhnu domů do obecně nevyhovujících podmínek.
Prostě možností je více. Svět není černobílý, málokdy bývají jen dva způsoby řešení.
Ale jo já to chápu, ale prostě - jeví-li se jim ten pes bezproblémový a soužití je zpočátku dobrý, tak to je o něčem jiným. Však nevíme detaily, jak to celý bylo. Třeba psa znali ze svýho okolí nějak víc. Mají bezproblémové psy, tak si řekli, že ten jeden navíc půjde. Já nevím, prostě třeba nebyl prostor to řešit. A upřímně- když jsme na našem pozemku odchytli mladou ovčandu - útulke ji nechtěl . Neříkám, že každý útulek. Fenka nakonec skončila v naší rodině, mohli být pod tlakem. Nevíme.

Zrzavci
napsal(a):
Ale jo já to chápu, ale prostě - jeví-li se jim ten pes bezproblémový a soužití je zpočátku dobrý, tak to je o něčem jiným. Však nevíme detaily, jak to celý bylo. Třeba psa znali ze svýho okolí nějak víc. Mají bezproblémové psy, tak si řekli, že ten jeden navíc půjde. Já nevím, prostě třeba nebyl prostor to řešit. A upřímně- když jsme na našem pozemku odchytli mladou ovčandu - útulke ji nechtěl . Neříkám, že každý útulek. Fenka nakonec skončila v naší rodině, mohli být pod tlakem. Nevíme.
Navíc to, že se pes začne naplno projevovat až po pár týdnech, je docela běžný. Prostě to tam teprve začal brát za "doma", do tý doby se rozkoukával a hodnotil situaci. Můj pes se začal více projevovat taky takhle po 2-3 měsících, co jsem si ho vzala z útulku.
napsal(a):
Navíc to, že se pes začne naplno projevovat až po pár týdnech, je docela běžný. Prostě to tam teprve začal brát za "doma", do tý doby se rozkoukával a hodnotil situaci. Můj pes se začal více projevovat taky takhle po 2-3 měsících, co jsem si ho vzala z útulku.
No jasný, ale to prostě ne každý ví. Pokud neměl dosud psa "z druhý" ruky. A pak taky třeba u ohařů hodně lidí počítá s tím, že smečkové zvíře schopné pracovat na honu s ostatními nebude konfliktní. tady se ale bohužel neví, jak pes vyrůstal, byl-nebyl vychováván............ nicméně já chápu, že prostě ho chtěli zachránit. A nejdřív to fungovalo, teď už ne. Jde jen o to, to vyřešit . A ono taky, dojít k tomu, že psa dám pryč.... to asi nedokáže každý.