Čip

XXX.XXX.35.91
Zdravím a rovnou v k věci.
Prosím Vás o radu.
Fena, kříženec labrador x australská kolie. Výška střední, ke kolenům, 25 Kg, 5 let, kastrovaná po prvním hárání
Protože jsem si nadváhy všiml, už rok denně dostavá ráno a večer hrst granulí (akorát pokaždý koupim jinou “příchuť”) hrst=cca 25-30 ks granulek - jak pro ptáčka
Přesto je stále tlustá, teď až tak, že už i veterinář varuje a říká, uberte krmení-ale to už nemám jak, jedině nedat nic.
To ji mám nechat úplně o hladu?
Vyměnit granule? krmím pouze značku Taste of the Wild nebo Acanu, protože jiným nevěřím v kvalitě…
Díky za slušné konstruktivní reakce, fenka je jinak čilá, zcela zdravá a po čas v práci na obří zahradě, denně/obden velké i svižnější procházky po celý rok
S naším psem jsme měli to samé, nevím kolik pamlsků dáváte za odměny a při cvičení ale všechno to se musí započítat do dávky kterou má denně dostat. Také bych zvolila dietnější granule a o trochu snížila dávku žrádla, kterou by podle tabulky na pytli od granulí měla dostat (na pytli je tabulka jen občas, jinak se dá najít na internetu). Když to bude přetrvávat nadále, bylo by také potřeba zvážit, zda to nemůže být nějaká nemoc, ale to spíše zkonzultujte s veterinářem. Přeji hodně štěstí do budoucna!
Uživatel s deaktivovaným účtem

Vyměňte granule za maso se zeleninou a uvidíte, jak bude hubnout.
Čip

XXX.XXX.35.91
napsal(a):
Vyměňte granule za maso se zeleninou a uvidíte, jak bude hubnout.
A kolik? Orientacne, dekuji
Čip

XXX.XXX.35.91
kakiva123
napsal(a):
S naším psem jsme měli to samé, nevím kolik pamlsků dáváte za odměny a při cvičení ale všechno to se musí započítat do dávky kterou má denně dostat. Také bych zvolila dietnější granule a o trochu snížila dávku žrádla, kterou by podle tabulky na pytli od granulí měla dostat (na pytli je tabulka jen občas, jinak se dá najít na internetu). Když to bude přetrvávat nadále, bylo by také potřeba zvážit, zda to nemůže být nějaká nemoc, ale to spíše zkonzultujte s veterinářem. Přeji hodně štěstí do budoucna!
Nepamlskujeme, opravdu svatecne-cca jednou tydne-dostane tu kousaci tycku nebo necona zvejkani=pak uz nedostane veceri trebas . Dekuji za reakci

Nedovedu si představit, že mi pes po 60 granulích denně ztloustne...nezdá se vám, že si nějak nick čip a kakiva nahrávají na odpovědi?

Rok hubne na množství granulí, co nestačí ani pro kočku, a nehubne?
Asi je to rozbitý.
Hypotyreoza. Kastrovaní jedinci mají tu smůlu, že je potká i tohle. A v tomto věku.
Takže má tohle + žere u sousedů na dvorku, no.
Ale spíše je to mrtvý pes, že, při tom výdeji energie.
Papírový pravděpodobně.
Dejte mi pastelku, nakreslím pejska.
Když bude hodný, budu ho mít rád,
a když se bude pejskovi stejskat,
nakreslím dva pejsky, aby si mohli hrát.
Tu jsem uměla jako první. A poslední.
Čip

XXX.XXX.35.91
napsal(a):
Nedovedu si představit, že mi pes po 60 granulích denně ztloustne...nezdá se vám, že si nějak nick čip a kakiva nahrávají na odpovědi?
Nikde jsem nepsal, že by ztloustla po 60ti granulích denně píšu, že se to od kastrace lehce zhoršilo a během 2 let je již fenka už dost kulatá - očividně tedy bere z granulí mnoho… ptám se, jak by jste stravu upravili vy.
Zatím jediná odpověď vyměnit kompletně granule pouze za barf byla k něčemu…

Čip
napsal(a):
Nikde jsem nepsal, že by ztloustla po 60ti granulích denně píšu, že se to od kastrace lehce zhoršilo a během 2 let je již fenka už dost kulatá - očividně tedy bere z granulí mnoho… ptám se, jak by jste stravu upravili vy.
Zatím jediná odpověď vyměnit kompletně granule pouze za barf byla k něčemu…
Vypadáme jako placená poradna? Tady nahoře je lupa a tady dole je zábavní debatní kroužek a Vy s Dejlem jste nezábavný, tak se vezměte za ruce a běžte k doktorovi ;-)
Čip

XXX.XXX.229.108
napsal(a):
Rok hubne na množství granulí, co nestačí ani pro kočku, a nehubne?
Asi je to rozbitý.
Hypotyreoza. Kastrovaní jedinci mají tu smůlu, že je potká i tohle. A v tomto věku.
Takže má tohle + žere u sousedů na dvorku, no.
Ale spíše je to mrtvý pes, že, při tom výdeji energie.
Papírový pravděpodobně.
Dejte mi pastelku, nakreslím pejska.
Když bude hodný, budu ho mít rád,
a když se bude pejskovi stejskat,
nakreslím dva pejsky, aby si mohli hrát.
Tu jsem uměla jako první. A poslední.
Omlouvám se. Nerozumím Vaší reakci, jak se týká problému této diskuze s asi příliš výživnými granulemi/nějakou skrytou nemocí?
Sousedy nemáme. Žijeme na samotě na dobře odploceném pozemku. Psa máme pouze jednoho. žrát navíc nemá co, dlaším zvířetem jsou pouze slepice-zrní, i tak jsou od psa oddělené… kočky nemáme

Čip
napsal(a):
A kolik? Orientacne, dekuji
http://manwe.eu/ Vpravo celý sloupek si přečtěte
Čip

XXX.XXX.35.91
napsal(a):
Vypadáme jako placená poradna? Tady nahoře je lupa a tady dole je zábavní debatní kroužek a Vy s Dejlem jste nezábavný, tak se vezměte za ruce a běžte k doktorovi ;-)
Placená poradna nevím. Nemyslím si, že diskuze na chovatelském webu plní funkci jako placená poradna. Stejně jako já sem tam poradím ze své zkušenosti v jiných diskuzních tématech, myslel jsem, že když pak člověka zajímá názor na jeho problém, třeba taky někdo poradí.
Ale děkuji, že jste reagovala podruhé, ač k tématu nemáte očividně nic.

Obecně se hubne, když je příjem energie menší než výdej.
Nevím, kolik váží 2 x 25-30 ks granulí, ale zdá se mi to… pro 25 kg psa… jak nic, divím se, že neumřela za ty dva roky hlady. I kdyby se jen válela na gauči, tak je to maličkatá porce.
Začala bych na veterině - nabrat biochemku + ŠŽ a udělat RTG hrudníku a břicha. Aspoň tohle minimum. Pak bych přemýšlela o tom jídle a pohybu.
Čip

XXX.XXX.35.91
napsal(a):
http://manwe.eu/ Vpravo celý sloupek si přečtěte
Díky, něco tedy pročtu.

Mám kastrovanou fenu, zátěž normální, věk 5 let, váha cca do 30kg, žere maso, pečivo, ovoce , konzervy a granule a to určitě ve větším množství než 60 kuliček denně a netloustne...váhu si drží stále stejnou, takže nemohu uvěřit, že vám pes na tom přežije a ještě ztloustne...
PS: Momentálně granule žádné nemám, tak si to nemohu vizuálně ani hmotnostně představit, kolik je 60 kuliček v misce, pro 25kg psa. jistě ne miska s kopečkem.
Má někdo doma granule, mohl by to blejskonout a zvážit?
Dneska k večeři kuřecí stehno , půlka fujtajbl konzervy za deset korun, a jeden rohlík...dneska většinu dne byla doma, já měla denní, hodinka chůze až před večeří, jinak jen přes den venčení v blízkosti bytu.

60 kusů Simpsons 80/20 váží 34 gramů.
Vejdou se mi do jedné hrsti. Kelímek asi čtyři dcl je 250 g, je na pivo a dává se jako odměrka ke granulím. Některých se tam vejde jen 200 g. Jako tady
https://www.familydogs.cz/Genesis-Pure-Canada-Dog-odmerka-ke-krmivu-d15076.htm
Jsou to splácnuté kuličky - Simpsons. Tak berme dvojnásobek - 70 gramů třeba.
To je pro malou kočku, štěňátko. Pro 26 kg psa mám na hubnutí 200 g a normálně 250 - 300 g.
Jsou to granule extrudované, tudíž skoro nic neváží, je to jako popcorn.
Lisované budou těžké jak kráva, ale to nejsou kuličky, že..
I kdybych brala, že někdo má obří hrst, tak třikrát tolik, furt je to tak jako spodní hranice a při té aktivitě je to nesmysl.
Dyť můj pes stejně velký "se válí" a jí se mnou cokoli ještě bokem. Hromady jídla.
Chleba, kolínka, špek.
A tenhle, když to přeženu, jí 100 200 g čehosi a denně jarních sto kilometrů a nehubne :-)
Já také nehubnu a to se fakt snažím. Jíst jednou denně a tak.
Jednou = celý den. No nefunguje to :-) zvlášť ne, když je poblíž ořechová čokoláda.

fikovnice
napsal(a):
Z Vámi udávaného množství "jídla" ten pes nemůže nejen fungovat, ale snad ani přežívat.
Něco je tady špatně...
..Jani to zas bude nějaké takové to trollovani, ja když vezmu kolik toho do sebe nacpe motyl a to váží tři kila....

fikovnice
napsal(a):
Asi máš pravdu...ale co ty lidi na tom tak baví??!
..ja ti nevím, nechápu, nuda, zkoušet reakce, sázka kdo napíše de.bulnější dotaz, rozproudění diskuze,.fakt nevim...a hlavně opravdu nechápu...

Malý pes má jiné spalování, sežere víc kalorií, ale dává se mu v menším objemu krmiva, krmení se nepočítá na
3kg pes = 10 granulí
9kg pes = 30 granulí
Ten menší dostane 250 kcal a větší 580. Oba jen vycházky. Aktivní o 100 víc.
25kg pes má na den 1000. Nekastrovaný třeba o 10 15 procent víc.
Ale není to tak, že třikrát malý pes = velký pes = trojnásobná KD.
Malý pes dostane jiné granule. Třeba 4000 kcal/kg. Velký 3500 kcal/kg.
A kluk může dostávat víc než fena.
Aktivnější kastrovaná 25kg fena může dostat 270 g průměrného krmiva pro střední psy.
Což se do hrsti nevejde. Ale vejde se jako přehršel :-)
Jo, sníž. fc. št. žl. umí tloustnutí, držení se váhy, ale ne u psa, který má dávku pro morče a ne středního psa, který je aktivní jak v přípravce na MS.
Jestli ten pes existuje, tak
vtip bude v tom, že totiž každý říká "my jsme furt venku a o víkendu výlety". No tak určitě, National Geographic vysílá i o víkendu.
napsal(a):
Malý pes má jiné spalování, sežere víc kalorií, ale dává se mu v menším objemu krmiva, krmení se nepočítá na
3kg pes = 10 granulí
9kg pes = 30 granulí
Ten menší dostane 250 kcal a větší 580. Oba jen vycházky. Aktivní o 100 víc.
25kg pes má na den 1000. Nekastrovaný třeba o 10 15 procent víc.
Ale není to tak, že třikrát malý pes = velký pes = trojnásobná KD.
Malý pes dostane jiné granule. Třeba 4000 kcal/kg. Velký 3500 kcal/kg.
A kluk může dostávat víc než fena.
Aktivnější kastrovaná 25kg fena může dostat 270 g průměrného krmiva pro střední psy.
Což se do hrsti nevejde. Ale vejde se jako přehršel :-)
Jo, sníž. fc. št. žl. umí tloustnutí, držení se váhy, ale ne u psa, který má dávku pro morče a ne středního psa, který je aktivní jak v přípravce na MS.
Jestli ten pes existuje, tak
vtip bude v tom, že totiž každý říká "my jsme furt venku a o víkendu výlety". No tak určitě, National Geographic vysílá i o víkendu.
V krajní nouzi teda fakt jen přehršel...