Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.8.2021 08:54
PavelAd

XXX.XXX.45.120

Dobrý den, mám dotaz na zkušené ohledně toho tzv. "rychlého nočního venčení". Mám 2měsíční fenku JRT, která to sice už "umí venku", ale i tak samozřejmě stále uklízím z podlahy. Noční venčení je peklo, protože nechápu, jak mám dodržet tu radu "jen co se vzbudí, drapnout a ven". Samozřejmě, než ona vzbudí mě, tak už je často vyvenčená, a pokud bych se náhodou v noci vzbudil sám dřív a vzal ji ven, tak to není rozhodně na chvilku, protože ona po mně začne skákat, kousat do bot atd., a je to jak venčit přes den. Navíc mi i začíná utíkat, není to jako vynést štěně před dům, aby se vyčuralo, ale obojek a vodítko zatím nehrozí. Nemluvě o tom, že její metabolismus je velká záhada, jí pořád to samé (granule), ale někdy je "vyvenčená" do 5 minut po jídle (ano, doma), jindy jsme venku půl hodiny po jídle další půlhodinu "a nic". Děkuji moc za postřehy.

9.8.2021 09:01
Atheira

XXX.XXX.209.8

Musíte být holt o krok napřed. Jestli vás budí až když je vyvenčená na koberci, chce to mít nastavené budíky za sebou v takových časech, kdy je víc pravděpodobné, že to stihnete.
No a některá štěňata mají tolik energie, že si hrají i při nočním venčení. Tak se s ní potahejte, se nedá nic dělat. S řadou štěňat se ze začátku prostě moc nevyspíte.

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.8.2021 09:06

PavelAd napsal(a):
Dobrý den, mám dotaz na zkušené ohledně toho tzv. "rychlého nočního venčení". Mám 2měsíční fenku JRT, která to sice už "umí venku", ale i tak samozřejmě stále uklízím z podlahy. Noční venčení je peklo, protože nechápu, jak mám dodržet tu radu "jen co se vzbudí, drapnout a ven". Samozřejmě, než ona vzbudí mě, tak už je často vyvenčená, a pokud bych se náhodou v noci vzbudil sám dřív a vzal ji ven, tak to není rozhodně na chvilku, protože ona po mně začne skákat, kousat do bot atd., a je to jak venčit přes den. Navíc mi i začíná utíkat, není to jako vynést štěně před dům, aby se vyčuralo, ale obojek a vodítko zatím nehrozí. Nemluvě o tom, že její metabolismus je velká záhada, jí pořád to samé (granule), ale někdy je "vyvenčená" do 5 minut po jídle (ano, doma), jindy jsme venku půl hodiny po jídle další půlhodinu "a nic". Děkuji moc za postřehy.

...stěně jsem měla v posteli a jakmile se zachrulo, hned jsem s ním šla, popřípadě pokud nechcete psa v posteli je možné spát na dece na zemi u jeho pelíšku....máte živé aktivni plemeno a tak tomu odpovídá i to stěně, tak ho venku hrou unavte, vydrží pak spát déle...několik měsíců jsem s každým stenetem spala na půl oka, tak to prostě je a prošli jsme si tím všichni...

9.8.2021 09:09

výhodu tady mají ti se zahradou - neřeší dokonalý oděv a zavázané tkaničky... Výhodu mají ti s lehkým spaním - jak se štěně začne vrtět a opouští místo na spaní (pod sebe čůrá minimum štěňat, většina odchází mimo pelech), hned ho čapnu do náruče (v ní štěňata taky až na výjimky potvrzující pravidlo nečůrají) a ihned vybíhám ven. Nutno spát v oděvu vhodném, aby vás nezavřeli pro pobuřování veřejnosti...
Jakmile se začnete složitě chystat ven a štěně má možnost pobíhat a asistovat vám při strojení, obouvání, hledání klíčů... pak je téměř jisté, že už se zase můžete zout a jít pro hadr...

9.8.2021 09:13

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
výhodu tady mají ti se zahradou - neřeší dokonalý oděv a zavázané tkaničky... Výhodu mají ti s lehkým spaním - jak se štěně začne vrtět a opouští místo na spaní (pod sebe čůrá minimum štěňat, většina odchází mimo pelech), hned ho čapnu do náruče (v ní štěňata taky až na výjimky potvrzující pravidlo nečůrají) a ihned vybíhám ven. Nutno spát v oděvu vhodném, aby vás nezavřeli pro pobuřování veřejnosti...
Jakmile se začnete složitě chystat ven a štěně má možnost pobíhat a asistovat vám při strojení, obouvání, hledání klíčů... pak je téměř jisté, že už se zase můžete zout a jít pro hadr...

..to by jste koukala v čem jsem spala... pantofle a hurá před dům několikrát za noc....když jsem si pak zlomila zápěstí tak to bylo ještě veselejší, to už jsem se nestíhala ani účast....no snad sousedi a kolemjdoucí vidouc mimi pochopili....

9.8.2021 09:20
aluska

XXX.XXX.197.205

Zrovna jsem si tím prošla. Psy mám v posteli, k tomu dům s velkou zahradou. Takže jak se zavrtěl, hned v pyžamu hurá na zahradu. Nevýhoda, že to bylo začátkem března, takže jsem klepala zimu. Župan jsem si nebrala, aby nebylo pozdě. A druhá nevýhoda, ven s malým letěli další 3 pesani, takže to taky chvíli trvalo ....než počuchali celou zahradu

9.8.2021 09:33
lenocka

XXX.XXX.32.20

Jojo, měla jsem to podobně. Ač jsem fakt nechtěla, tak hodně pomohlo vzít štěně do postele, od té doby nehod minimum :)

9.8.2021 11:19

Já teda štěně v posteli....ta co nechtěla spát v posteli, tak s těmi jsem spala na zemi na chodbě.
Probudí se štěně...popadnu a běžím (tedy v mém případě se snažím, co nejrychleji přesunout ven. Pokud je zima, tak jen po cestě drapnu do ruky kabát z věšáku a nazuju se do zimních bot, které mám uzpůsobené tak, že nemusím šněrovat, abych někam došla.....kabát si oblékám až když pokládám štěně.

No a pokud se vám povede mít doma takového experta, co se nenaučí čůrat na povel....jako moje Ginuša...ta si musela nejdřív chvíli poležet, pak se možná za 10-15 minut zvedla, pak dalších 10-15 minut chodila.....no tak to je opravdu výhoda zahrady, protože si z okna na chodbě vezmu připravený kafe v termosce a prostě si dám takový noční kafíčko a cigeretku...nebo dvě....a čekám a pokud je hnusný počasí tak v duchu nadávám.

Ale tak to je jedno štěně ze šesti mnou vychovaných...jinak ostatní na povel "čůranda" ihned přidřepnou, pochvala, odměna, bafnu štěně, max do deseti minut jsme zpátky v pelechu.

Navíc mi i začíná utíkat, není to jako vynést štěně před dům, aby se vyčuralo, ale obojek a vodítko zatím nehrozí.

To jsem nepochopila....začíná utíkat, ale nedáte jí obojek a vodítko, takže to jí potom honíte a nebo co??

9.8.2021 11:22

Takhle jsem to měla s první fenou, noční venčení byla katastrofa, zajímalo ji všechno možný, jen ne vyměšování. Chce to prostě trpělivost. Většinou, když jsme se vztekla a nadala jí, tak to bylo ještě horší a venku jsme trčely i hodinu, než se milostivě vyčůrala. Časem se to naučí.

9.8.2021 11:43

Takhle jsem to měla s první fenou, noční venčení byla katastrofa, zajímalo ji všechno možný, jen ne vyměšování. Chce to prostě trpělivost. Většinou, když jsme se vztekla a nadala jí, tak to bylo ještě horší a venku jsme trčely i hodinu, než se milostivě vyčůrala. Časem se to naučí.

Jo, to si moc dobře pamatuju, jak jsem jí milion šestkrát popadla, odnesla na trávu "čůrej!!" a nic ...."no nebudeš se tady válet na dvoře" a zase odnos na trávu "tak doprčic čůrej"....naprosto zbytečný....stejně se vyčůrala až ona uznala za vhodné.
Jasně mám zahradu, teoreticky jsem jí tam mohla nechat a dojít si pro ní třeba za půl hoďky, ale to bych zase nevěděla, jestli je vyčůraná a nebo ne.

Navíc někdy mi přišlo, že ani čůrat nechtěla, že prostě chtěla být jen venku.

U Giny to trvalo dlouho, říkali jsme jí doma pracovně Pochcandíra. Přes den to šlo, když bylo teplo a byly otevřený dveře ven, tak to si došla, ale když už nebylo počasí, tak si neřekla a počůrala se doma....udělala mi doma loužičku ještě, když jí bylo 8 měsíců........fakt v tomhle nejhorší pes, co jsem kdy měla....no a taky se naučila. Nejen doma nečůrat, ale i přijít a říct "hele pusť mě ven"

9.8.2021 13:54
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.46.53

Já tedy psy ani štěňátka v posteli nemám. Takže rada "popadni a úprkem ven" jen přes den.
Poslední venčení bylo kolem půlnoci a ráno kolem 5h.
Žádné noční jsme neprovozovali.
Když byla loužička, hold byla, stejne tak byla i přes den ,když jsme byli v práci a deti ve škole...
Než hold pejsi dorostou to tak je, proto je dobré nemyt koberce :-)

Všichni pejsci se naučili 100 % čistotě i tak. Nestresovala bych se tím

9.8.2021 16:01
PavelAd

XXX.XXX.45.120

Já teda štěně v posteli....ta co nechtěla spát v posteli, tak s těmi jsem spala na zemi na chodbě.
Probudí se štěně...popadnu a běžím (tedy v mém případě se snažím, co nejrychleji přesunout ven. Pokud je zima, tak jen po cestě drapnu do ruky kabát z věšáku a nazuju se do zimních bot, které mám uzpůsobené tak, že nemusím šněrovat, abych někam došla.....kabát si oblékám až když pokládám štěně.

No a pokud se vám povede mít doma takového experta, co se nenaučí čůrat na povel....jako moje Ginuša...ta si musela nejdřív chvíli poležet, pak se možná za 10-15 minut zvedla, pak dalších 10-15 minut chodila.....no tak to je opravdu výhoda zahrady, protože si z okna na chodbě vezmu připravený kafe v termosce a prostě si dám takový noční kafíčko a cigeretku...nebo dvě....a čekám a pokud je hnusný počasí tak v duchu nadávám.

Ale tak to je jedno štěně ze šesti mnou vychovaných...jinak ostatní na povel "čůranda" ihned přidřepnou, pochvala, odměna, bafnu štěně, max do deseti minut jsme zpátky v pelechu.

Navíc mi i začíná utíkat, není to jako vynést štěně před dům, aby se vyčuralo, ale obojek a vodítko zatím nehrozí.

To jsem nepochopila....začíná utíkat, ale nedáte jí obojek a vodítko, takže to jí potom honíte a nebo co??

No začíná mi utíkat během denního venčení z míst, kde ještě minulý týden poskakovala tak deset metrů do každé světové strany... Teď se prostě najednou rozeběhne a já ji naháním po té ulici (je to slepá ulice s rodinnými domy s minimálním provozem jen místních. Což je v noci o nervy. Takže musím být ve střehu. Dokud čenichá kolem a chystá se venčit, dobrý. Jakmile cítí potřebu si hrát a dovádět, jsem na prášky, a to jsem běžec.

9.8.2021 16:03
PavelAd

XXX.XXX.45.120

lenocka napsal(a):
Jojo, měla jsem to podobně. Ač jsem fakt nechtěla, tak hodně pomohlo vzít štěně do postele, od té doby nehod minimum :)

Tak schválně. Dnes v noci bude experiment.

9.8.2021 16:15

RozaTonda-mopsi napsal(a):
Já tedy psy ani štěňátka v posteli nemám. Takže rada "popadni a úprkem ven" jen přes den.
Když byla loužička, hold byla, stejne tak byla i přes den ,když jsme byli v práci a deti ve škole...

Tak to já teda koberce mám....když je teda štěně, tak přes ně položím lino, jedná se teda hlavně o chodbu a centrální část obývacího pokoje, ale tam štěně není přes noc a přes den se docela daří to vychytat.

Ale co jsem chtěla říct ohledně těch loužiček, v souvislosti se štěňaty, která nechtějí spát v posteli.....manžel si ťukal na čelo, když jsem s Ginou spala 3 měsíce v mezipatře na chodbě...prej proč?? No proč, protože Gina mě sice přijde vzbudit, ale mezitím to na té dlouhé cestě do ložnice pustí, A manžel "no a , je tam lino, tak to ráno vytřeš.
Tak za prvé se kolikrát v noci cournu na záchod a ze šlápnutí do loužičky by mě trefil šlak a za druhé ...nevím, ale mám to tak, že raději vynesu štěně klidně 2x za noc ven, než potom utírat louže. (tím neříkám, že je to správně, pro každého je přijatelnější něco jiného)

Můžu říct, že teď spím s holkama na chodbě ( 1,15x2,15m) hned za vstupníma dveřma...spali tam všichni moji psi, protože medvědi a protože je tam nejchladněji..........a je to paráda, hrozně si to užívám.
Miluju spaní se psy a vím, že až se vrátím do ložnice, tak to bude max, že mi dají dobrou noc a ráno přijdou vzbudit...je tam na ně horko.
Malá už povětšinou spí celou noc....když už vstane, tak spíše proto, že máme dveře ven dokořán a že jí vyruší nějaký noční zvuk....takže už bych se pomalu stěhovat mohla, ale mě se od nich tááák nechce.
Ten okamžik, když se ráno probouzíme a ty moje ospalé potvůrky se chtějí ještě tulit a to samé večer, když už se jde spinkat.....pro mě není nic lepšího

9.8.2021 16:19

PavelAd napsal(a):
No začíná mi utíkat během denního venčení z míst, kde ještě minulý týden poskakovala tak deset metrů do každé světové strany... Teď se prostě najednou rozeběhne a já ji naháním po té ulici (je to slepá ulice s rodinnými domy s minimálním provozem jen místních. Což je v noci o nervy. Takže musím být ve střehu. Dokud čenichá kolem a chystá se venčit, dobrý. Jakmile cítí potřebu si hrát a dovádět, jsem na prášky, a to jsem běžec.

..obojek/kširky a voditko?

9.8.2021 16:25
Joohana

XXX.XXX.157.168

PavelAd napsal(a):

To je dobrý recept na průšvih. Štěně nechte spát v obojku, pak jen pricvaknete vodítko, když ho zvedate do náruče a nesete ven.

9.8.2021 20:22

PavelAd napsal(a):

Proč ji nemáte na vodítku?

9.8.2021 20:31
juhaj

XXX.XXX.164.121

No, už jsem si myslela, že jsem špatná panička 😀. Dělali jsme to taky tak doma a dělala jsem to se svými psy, louže v noci většinou ani nebyla, nebo byla malá. A čistotu se naucili všichni, teda, psu číslo dvě to trvalo déle, ale to byla vyjímka.

9.8.2021 21:47
elisak

XXX.XXX.194.232

Tak já měla obě štěňata zlatý, až na první 2 dny zvládli spát celou noc. Poslední venčení kolem půlnoci a pak až cca v 7 ráno. Spali vedle postele v pelíšku, ale mám lehké spaní, takže mě každý zavrtění hned vzbudí. Já jsem spala v ponožkách. Loni jsem na sebe jen hodila župan ještě se štěndem v náručí, byl začatek března, ale už bylo celkem teplo. Letos byla kosa ještě v dubnu, takže jsem se nějak nasoukala do tepláků, abych nezmrzla. Ale oba rychle pochopili, co se od nich venku očekává a vzhledem k tomu, že jim byla zima, tak čůrali hned po postavení na trávu a mazali dom...
Ad spaní v posteli. Páníček konečně rezignoval a psi už do postele můžou. Většinou je to fajn. Ale teda dneska jsem se moc nevyspala. Pes mi celou noc pendloval, nějak se nemohl rozhodnout, jestli bude pod peřinou nebo na peřině.

10.8.2021 08:53

Joohana napsal(a):
To je dobrý recept na průšvih. Štěně nechte spát v obojku, pak jen pricvaknete vodítko, když ho zvedate do náruče a nesete ven.

Jestli nevíte na jaký průšvih.......Totálně si zkazíte budoucí přivolání, štěně musí vědět, že si vás má hlídat a ne, že ho budete nahánět.

10.8.2021 09:37
rapotacka11

XXX.XXX.225.13

Pán píše: "a to jsem běžec"

11.8.2021 08:50
PavelAd

XXX.XXX.45.120

Proč ji nemáte na vodítku?

Vodítko je zatím fiasko. Obojek ještě dobrý, ale jak se připne vodítko, lehne na zem na záda a chce si s ním hrát, dostat ji na nohy je skoro nemožné, a když už, tak nejde. Ani když ji donesu na místo, kde se "venčí". Ještě totiž nemáme všechna očkování, takže musím donést na "naše místo" (slepá ulice se třemi domy, kde není žádný pěší provoz), tam si trochu poběhá, očichá, vyvenčí a jdeme co nejdříve zpět. Když přidám element vodítka, hotovo. Jako by měla hračku. Zvykám ji na to vodítko i když se nemusí venčit a o nic nejde, ale jde to pomaleji, a to venčení to totálně komplikuje.

11.8.2021 08:52
PavelAd

XXX.XXX.45.120

..obojek/kširky a voditko?

Vodítko je zatím fiasko. Obojek ještě dobrý, ale jak se připne vodítko, lehne na zem na záda a chce si s ním hrát, dostat ji na nohy je skoro nemožné, a když už, tak nejde. Ani když ji donesu na místo, kde se "venčí". Ještě totiž nemáme všechna očkování, takže musím donést na "naše místo" (slepá ulice se třemi domy, kde není žádný pěší provoz), tam si trochu poběhá, očichá, vyvenčí a jdeme co nejdříve zpět. Když přidám element vodítka, hotovo. Jako by měla hračku. Zvykám ji na to vodítko i když se nemusí venčit a o nic nejde, ale jde to pomaleji, a to venčení to totálně komplikuje.

11.8.2021 09:03

PavelAd napsal(a):

..naš motýl když dostal obojek a vodítko, prodělal takřka epilepticky záchvat, spravil to postroj a vodítko...časem se přešlo na obojek a vodítko (časem myslím pár tydnů) vše bez násilí a na pohodu....za zkoušku nic nedáte...zkusila bych připnout vodítko a pamlsek a odepnout, pak čas prodlužovat...

11.8.2021 10:06
Terven

XXX.XXX.110.191

Jak tak tady čtu ty noční čůrací story, strašně mi to vrtá v hlavě. Všichni se shodujete, jak jste několikrát za noc běhali ven v pyžamu, v pantoflích, při prvním náznaku...a že bez toho to nejde. Já se rozhodně nechci přít, ale
nedělala jsem nic z toho, v noci jsme se štěnětem nechodili vůbec, přes den určitě častěji než v dospělosti - možná 5-6x, už nevím.
Brali jsme si štěně v osmi týdnech, loužičky jsme měli doma cca měsíc, nepamatuju si to přesně. Někdy mezi 3.a 4.měsícem začala být bez nehod. Prostě k tomu dozrála a do venčícího intervalu se vešla.
Když jsme si jí přinesli, byl leden, docela velké mrazy a k tomu 7. patro. Takže i když by se člověk sebral při prvním náznaku, pět minut by mu to dolů trvalo, s oblíkáním a cestou výtahem.
Tak nevím, jestli jsem měla štěstí na jedince a s dalším štěnětem by se mi ten přístup vymstil anebo by se to naučila všechna štěňata i bez toho zbytečného masochismu.
Je mi jasný, že když má někdo doma koberce, víc to řeší a víc na to chvátá- mě loužičky obtěžovaly jenom málo, měla jsem připravené papírové utěrky a vždycky jsem jí jen setřela.
Já jsem přesvědčená, že je to jako s miminy - ovládání svěrače musí dozrát a když ještě nefunguje, dítě i štěně to prostě pustí bez ohledu na nácvik.

11.8.2021 10:09
Terven

XXX.XXX.110.191

Jo, tak koukám, že aspoň někdo to měl podobně....vždyť je to vlastně pravda - po dobu, co jsou majitelé v práci, taky štěně nikdo nevynáší. Málokdo si může dovolit dovolenou až do doby, kdy štěně zmákne čistotu.
Já jsem si tohle neuvědomila, protože my jsme si malou schválně brali v době, kdy měla dcera měsíc zkouškový.

11.8.2021 10:18
Markéta80

XXX.XXX.227.151

V noci neběhám,ale od doby co jí dám do postele tak je klid. Chrní celou noc. jak spala v pelechu tak se v noci probudila. Obojek a vodítko ok, tady bych si to bez vodítka ani nedovolila. Všude auta . Ale v postroji si lehne prostě nejde, max pár kroků a zase si lehne a to by právě postroj pro ní byl lepší. I měla postroj a obojek a i tak si lehne a nejde. přes den hlídám a po probuzení jí beru ven. Už jsou jí 4,5m a nehody minimální. Koberec nemáme žádný tak případná nehoda je ok. jen většinou jde do pelechu

11.8.2021 10:33
elisak

XXX.XXX.194.232

Já jsem na obojku a vodítku venčila od začátku, i když jsem venčila jen na oplocený zahradě. Zaprvý aby si zvykli na vodítko a za druhý, aby mi když je hnusně nezdrhali dom než se vyvenčí.
Když pršelo tak hned mazali domů. Na vodítku se o to pokusili, zjistili že to neprojde, tak se teda vyčůrali. A pak jsem vodítko většinou pustila, ať se teda můžou jít schovat, když je tak zdržuju a oni chudáci moknou...

11.8.2021 10:41

Tak ono je každý štěně jiný, i od jednoho plemene. Co jsem kdysi měla fenku ještě bez PP a brali jsme si ji až asi ve 3 měsících, do té doby běhala majitelům na dvorku a spávala asi ve chlívku, tak doma se nikdy nevyčůrala. Až teda ve starším věku po mrtvici, ale to už bylo něco jiného. A to byla z toho chudák tak ve stresu, že se z toho i pozvracela.
S druhou fenkou, která už byla s PP a odebraná běžně v 8 týdnech, to bylo horší, venku často ani za půl hodny nic a po návratu domů loužička. Ale aspoň se posouvala blíž ke dveřím. Venčit jsem musela i v noci v postroji, protože ji zajímalo kdeco, jen ne vyměšování, a navíc mi zdrhala a byla teda velice rychlá. Za vodítko taky cloumala. Ale brzo pochopila, že s tím nic nenadělá. Často jsem s ní v noci běhala i hodinu venku. Prostě trpělivost a nakonec se naučila, i když to trvalo dýl, než u jiných. Teď jen večer otevřu dveře, zavelím čurat a všichni 4 jsou hned.
Nejlepší jsem to měla s nejmladší, tu to snad už naučila chovatelka. Ta se doma nikdy nevyčůrala, maximálně teda tak při vítačce, ale to je normální.

11.8.2021 22:43
Joohana

XXX.XXX.157.168

Terven napsal(a):
Jak tak tady čtu ty noční čůrací story, strašně mi to vrtá v hlavě. Všichni se shodujete, jak jste několikrát za noc běhali ven v pyžamu, v pantoflích, při prvním náznaku...a že bez toho to nejde. Já se rozhodně nechci přít, ale
nedělala jsem nic z toho, v noci jsme se štěnětem nechodili vůbec, přes den určitě častěji než v dospělosti - možná 5-6x, už nevím.
Brali jsme si štěně v osmi týdnech, loužičky jsme měli doma cca měsíc, nepamatuju si to přesně. Někdy mezi 3.a 4.měsícem začala být bez nehod. Prostě k tomu dozrála a do venčícího intervalu se vešla.
Když jsme si jí přinesli, byl leden, docela velké mrazy a k tomu 7. patro. Takže i když by se člověk sebral při prvním náznaku, pět minut by mu to dolů trvalo, s oblíkáním a cestou výtahem.
Tak nevím, jestli jsem měla štěstí na jedince a s dalším štěnětem by se mi ten přístup vymstil anebo by se to naučila všechna štěňata i bez toho zbytečného masochismu.
Je mi jasný, že když má někdo doma koberce, víc to řeší a víc na to chvátá- mě loužičky obtěžovaly jenom málo, měla jsem připravené papírové utěrky a vždycky jsem jí jen setřela.
Já jsem přesvědčená, že je to jako s miminy - ovládání svěrače musí dozrát a když ještě nefunguje, dítě i štěně to prostě pustí bez ohledu na nácvik.

Mám to v čerstvé paměti, takže u nás to probíhalo tak, že štěně bydlí ve spodním patře (obývák koberec, kuchyně dlažba). V obýváku mělo první měsíc ohrádku, v ní nepropustnou plachtu, na ní deku. Byl od chovatelky naučený na plinu. Na ni chodil první dva tři dny, pak ji jen žral a vyměšovat chodil už jen ven. Rychle se naučil sednout před dveře na zahradu a zakňučet. Na koberec se mu povedly celkem dvě louzicky. V noci jsme vstávali (jeden z nás spal se štěnětem dole) cca kolem 2 ráno, od čtyř měsíců zvládne celou noc (22-6).

Přidejte reakci

Přidat smajlík