Dobrý den, mám šestiletého teriéra a chtěla bych si k němu pořídit dalšího psa. Přijde mi že k jeho věku je to poslední možnost,aby ještě dalšího psa dobře přijal a i si s ním hrál. Nemám ale zatím představu jakého. Stejné plemeno nechci, to by byl očistec:) prosím kdybyste mi hodili nějaké nápady a já bych měla inspiraci a mohla začít studovat vhodnost. Kritéria: aktivní (agility, běh,kolo apod), bydlení v dome s přístupem na zahradu, povaha méně lovecky zaměřená, obecně dobře snášející jiné psy, výška v kohoutku od cca 42 do 50cm. Srst asi vše kromě dlouhé a nahacu. Moc děkuju
Uživatel s deaktivovaným účtem

Pikitka
napsal(a):
Dobrý den, mám šestiletého teriéra a chtěla bych si k němu pořídit dalšího psa. Přijde mi že k jeho věku je to poslední možnost,aby ještě dalšího psa dobře přijal a i si s ním hrál. Nemám ale zatím představu jakého. Stejné plemeno nechci, to by byl očistec:) prosím kdybyste mi hodili nějaké nápady a já bych měla inspiraci a mohla začít studovat vhodnost. Kritéria: aktivní (agility, běh,kolo apod), bydlení v dome s přístupem na zahradu, povaha méně lovecky zaměřená, obecně dobře snášející jiné psy, výška v kohoutku od cca 42 do 50cm. Srst asi vše kromě dlouhé a nahacu. Moc děkuju
jakého teriéra? Je rozdíl mezi bulíkem, jorkšírem nebo třeba erdelem... Teriéři jsou to všichni - a parťák by se asi každému líbil jiný
Uživatel s deaktivovaným účtem

myslím, že zadání je hodně široké - a stejně si budete muset parťáka vybrat sami... Pohodový parťák pro každou srandu je pudl (sportovní a přitom elegantní střih udělá krásného psa - nemusí mít "klasický" střih), hbitý a sebevědomý parťák je i německý pinč, krátkosrstá kolie by asi taky splňovala zadání... možností vidím dost - jen si vybrat.
Držím palce, ať si vyberete správně a vy i Irčan budete spokojení