1monda

XXX.XXX.128.132
Dobrý den,
mám pětiměsíční štěně astralského silky teriéra, které nemá rádo mazlení. Když ho k sobě přivolám, přijde a sedne se přede mě tak, abych na něj nedosáhla.Nebo přijde, jakoby poskočí a zkusí mě chytit za ruku a hned odskočí zpět. Ani v dalších případech se samo nepřijde pomazlit. Vyskočí na sedačku, ale lehne si ode mě pořádný kus. Nepřijde na zavolání ani na klín, natož sám. Zkrátka se mi vyhýbá. Když si nehrajeme, tak si někde sedne, lehne v dostatečné vzdálenosti a jen mě pozoruje. Je naučený spát v noci u postele ve svém pelíšku, když byl malinký, tak měl snahu do postele, ale teď ne, naopak odejde vždy z ložnice a nevím, kam si lehne. Už umí i vyskočit na postel, ale vůbec nemá potřebu být u mě. Nevím, co se děje. Nemáte někdo zkušenost?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Za prvé existují psi, kteří od přírody prostě nejsou mazlové a nevyhledávají fyzický kontakt s páníčkem. Ale přesto svého člověka milují a jsou rádi v jeho přítomnosti.
Můj názor je, že vynutit se to nedá. Tak prostě s pejskem dělejte věci, které má rád...hrajte si, choďte na prochajdy....vy víte, co mu dělá radost, kdy je nadšenej, z čeho mu září očíčka.....
Taky je možné, že až dospěje, tak z něj mazel bude, ale to teď nikdo nezaručí, hlavně to nelámejte přes koleno...vaše "chci se mazlit a chci a chci a chci" může být ve finále přesně opačný efekt.
Je naučený spát v noci u postele ve svém pelíšku, když byl malinký, tak měl snahu do postele, ale teď ne, naopak odejde vždy z ložnice a nevím, kam si lehne. Už umí i vyskočit na postel, ale vůbec nemá potřebu být u mě.
Když byl malinký, tak měl tendence do postele.......a brali jste ho do té postele??, pokud ne, tak tam není zvyklý a do postele nechodí a to že ve finále odejde z ložnice...tak možná že je mu tam prostě horko.