Pes v autě zrychleně dýchá

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.8.2021 23:26
MarBrau

XXX.XXX.173.86

Dobrý den,
přijde vám prosím normální chování 9 měsíčního labradora v autě, když vyjedeme ráno v 8 hodin na celodenní výlet. V autě jsme na jednu cestu 3 hodiny + výlet procházka na horách s přestávkami 4 hodiny a opět 3 hodinová cesta zpět.
Pes za celou dobu ani na minutu neusnul. Je to štěně, které doma normálně přes den spí. Je to hodně akční pes, který se těší na každou procházku a s radostí leze do auta a ví, že se jede za zábavou. V autě (někdy už před tím než nastoupíme) ale začne zrychleně dýchat. Vedrem to ale v tomto případě není. Vyzkoušeno s klimatizací bez ní - pořád stejné. Za celou cestu v autě si ani nelehl, jen seděl a zrychleně dýchal.
Je jen z toho nervozní, natěšený? Vystresovaný bych to asi nenazvala.
Jak mu pomoci, aby se uklidnil a lehl si a odpočinul? Přeci jen je to ještě štěně. Nevolno mu není, nezvrací, v autě se i napije a jí.

13.8.2021 23:58
Jevenia

XXX.XXX.168.75

Moje fenka si v kufru taky nelehne…. Pokud je dost nervozni mohli by zabrat treba prirodni Bachovy kapky..

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.8.2021 15:48

Buď je natěšený, nebo má strach. Obojí je možné.

15.8.2021 07:50

Já bych to neřešila. Je to jak s lidmi - někdo v autě spí, někdo nemůže. Podle mě je pes vzrušený, rozumějte natěšený. Buďte ráda, že jde do auta rád a že v autě nezvrací.

15.8.2021 07:59

"Je jen z toho nervozní, natěšený? Vystresovaný bych to asi nenazvala."

natěšený i nervózní - říká se tomu STRES

asi si zvykne
chce to jezdit furt, krátké trasy (většinou), aby mu to zevšednělo

15.8.2021 15:37
Zrzavci

XXX.XXX.120.109

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
"Je jen z toho nervozní, natěšený? Vystresovaný bych to asi nenazvala."

natěšený i nervózní - říká se tomu STRES

asi si zvykne
chce to jezdit furt, krátké trasy (většinou), aby mu to zevšednělo

náš prďola Zrzatej současnej si bohužel úplně nezvykl. Není vyloženě ve velkým stresu, bere auto jako pojízdnou boudu, ale - nelehne si, nespí, čučí cestou do Ostravy a pak i zpátky i přes to, že je unavený. A občas dýchá jak čtyři. Ne pořád, ale občas jo. Můj první pes, který nějakým způsobem to cestování řeší - všude. A v MHD pěje- nevyje, nekňučí, nevyvádí, ale vybere si obecenstvo, na to se zaměří a formou protestsongů si mu ssttěžuje

Přidejte reakci

Přidat smajlík