Středoasijský pastevecký pes - štěňata FCI

Prodám Středoasijského pasteveckého psa - Nabízíme štěňata z vrhu K s rodok...
DohodouOtázka
XXX.XXX.231.25
Naše fenka má deset dní stará štěňata, bylo jich 7 a jedno prostě přez noc zmizlo.
Štěňata jsou v hluboké boudě, samo ještě vylézt nemohlo. Prohledali jsme úplně všechno, navíc jsou to na svůj věk silní, hlasití pejsci, kdyby bylo někde živé rozhodně ječí a najdeme ho. Na zahradě je také otec štěňat, ale chová se naprosto mírumilovně, nemyslím, že by jim ublížil.
Mohla fena v noci štěně zalehnout a mrtvolku pak sežrat?
Prohledali jsme už snad všechny možnosti, kam psi mohli, dokonce jsme rozebrali podlahu v altánu, pod kterým občas vyhrabávají díru, prostě štěně zmizlo.
Dvěma středoasiatům nikdo cizí štěně neukradne, takže prostě nevím.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Před psem by je bránila. Také mohlo být divné, nemocné, tak ho sežrala. Zní to hrozně, ale děje se to z nějakého správného důvodu. I bych řekla, že zbylé potomky chrání před mrtvým tělem, bouda musí zůstat čistá, ale to si jen myslím, nevím.
Podle mě ho sežrala, protože v něm bylo něco špatného (což vy ani nemusíte poznat). Druhá možnost je, jak píše megi, že se mu prostě něco stalo, a tak ho v zájmu bezpečnosti ostatních "uklidila".
Už jsem to taky zažila.
Řekla bych, že fena má silný přirozený instinkt - což je správné.
Štěňátka je mi pochopitelně moc líto.
Otázka
XXX.XXX.231.25
No vpodstatě doufám, že když už se to stalo, tak že ho jeden z nich sežral, radši ho nenajít. Spíš jsem si chtěla ověřit, že to fena udělá i u tak velkých štěňat, nejen u novorozenců.
Asi blbej dotaz, ale pořád nad tím přemýšlím - ta fena (kočka) to mládě sežere beze zbytku? Jakože i lebku atd?
napsal(a):
Asi blbej dotaz, ale pořád nad tím přemýšlím - ta fena (kočka) to mládě sežere beze zbytku? Jakože i lebku atd?
Jako malá jsem to u babičky viděla mockrát. Kočky, co sežraly koťata... Šla jsem se ráno na ně podívat, protože koťátka... a tu kotě bez hlavy. Jiné okousané. Tam zas jen hlava... Ale jestli je vaše otázka směřovaná na to, jestli dovede sežrat celé, tak asi jo, viz to kotě, kterému ta hlava chyběla. Jen to kočky většinou asi nedělají.
napsal(a):
asi by mohly
Nora, když jí dám morče nebo slepici, tak z něho taky nezůstane vůbec, ale vůbec nic
teda z drůbeže vytrhává letky
Osifikace. A .. nemohu si vzpomenout, jak se jmenuje ta díra na hlavě.. mají to aj miminka lidská. Takže sežrat mládě komplet by neměl být problém a nesežrat celé mi pak rozhazuje mou teorii o čistém hnízdě.
napsal(a):
Osifikace. A .. nemohu si vzpomenout, jak se jmenuje ta díra na hlavě.. mají to aj miminka lidská. Takže sežrat mládě komplet by neměl být problém a nesežrat celé mi pak rozhazuje mou teorii o čistém hnízdě.
Fontanela?
napsal(a):
Fontanela?
Jo! Díky. Já věděla, že je to jako nějaká princezna od Disneyho.
napsal(a):
jen skoda, ze fontanela u stenat je tezka vada - asi by si za tech 10 dni vsimli i chovatele...
a stredoasiat asi kilove stene zvladne beze zbytku i kdyz nema fontanelu
Otázka
XXX.XXX.231.25
Zvládnou cca 2-3kilového králíka, když jim ho dám a nezbyde ani chloupek, jen jsem to se štěnětem nečekala.
napsal(a):
jen skoda, ze fontanela u stenat je tezka vada - asi by si za tech 10 dni vsimli i chovatele...
a stredoasiat asi kilove stene zvladne beze zbytku i kdyz nema fontanelu
Vada to je, také ho sežrala.. smyslem bylo ale, že lebka tak mladého mláděte není jako lebka dospělého, ani ostatní části ne, Míca nesní hlavu krávy, pokud se nebude jednat o další z instinktů, ale kotě odklidí. Tak jsem pochopila dotaz efe, ptala se na psy a kočky, asi nikdo nepochybuje, že větší pes sežere králíka, no jestli to myslela jinak, tak se určitě ozve.
fikovnice
napsal(a):
Nechvalně proslavená hlavně čivavami...
Kdysi dávno to byl jejich plemenný znak. Ale dobré to není, oni to pak nějak změnili, přesně nevím, ale u tak malinkých psů je věkový limit na uzavření, nebo dokonce je tolerance nějakého toho milimetru? Ti pejsci takto běhali v přírodě, to jim nezpůsobil člověk. A snad to mizí. (myslím, nevím)
napsal(a):
Kdysi dávno to byl jejich plemenný znak. Ale dobré to není, oni to pak nějak změnili, přesně nevím, ale u tak malinkých psů je věkový limit na uzavření, nebo dokonce je tolerance nějakého toho milimetru? Ti pejsci takto běhali v přírodě, to jim nezpůsobil člověk. A snad to mizí. (myslím, nevím)
Tak to nevím, to je pro mě novum.
Myslela jsem, že prostě u všech plemen psů (pokud jsou plody zralé) je požadavek na uzavřenou fontanelu.
Každopádně dcera od kamarádky má čívu bez PP ( ), samozřejmě s hydrocefalem, a jak sama říká "Je úplně vypatlaná!" Naštěstí ji mají rádi, starají se o ni jak o mimino, jen mi říkala, že nemá ani žádný pud sebezáchovy, že třeba půjde v paneláku a vykloní se mřížovím v chodbě tak, až vypadne. Prý jediné, co u ní funguje, je, že zná své jméno...
fikovnice
napsal(a):
Myslela jsem, že prostě u všech plemen psů (pokud jsou plody zralé) je požadavek na uzavřenou fontanelu.
Každopádně dcera od kamarádky má čívu bez PP ( ), samozřejmě s hydrocefalem, a jak sama říká "Je úplně vypatlaná!" Naštěstí ji mají rádi, starají se o ni jak o mimino, jen mi říkala, že nemá ani žádný pud sebezáchovy, že třeba půjde v paneláku a vykloní se mřížovím v chodbě tak, až vypadne. Prý jediné, co u ní funguje, je, že zná své jméno...
..tak vidíš takové malé bezvýznamné plus
napsal(a):
.já když jsem si brala před lety stěně jorka, tak sem ve smlouvě měla uvedeno, že fontanela je srostla.....
S tím pudem sebezáchovy bych řekla, že to bude jinak. Podobně, jako u dětí - pokud rodiče hlídají každý jejich krok, drží je za ručičku, neustále je jistí a ochraňují, děti pak nezískají obratnost, odhad, jistotu atakdále a jsou pak nešikovné, nemotorné. Problém bude asi v tom, že - jak píšete - starají se o ni jak o mimino. Čili zřejmě nosí v náručí, v tašce, normální pohyb venku si asi užije minimálně. Obratnost a šikovnost není psům vrozená, musejí se jí naučit.
K tomu, že nic neumí - nevím, neznám ty lidi, ale mám zkušenost, že pro spoustu majitelů je naučit psa cokoliv jednoduchého ve stejné kategorii, jako přistání na Měsíci
Občas se mi stane, že někdo je venku svědkem, jak moje feny provedou nějakej cvik nebo nás někdo pozoruje na psím hřišti. Jedná se o úplný blbiny - třeba, že proskočí pneumatikou nebo oběhnou strom a ti lidi jsou z toho úplně u vytržení, to že by ten jejich nezvládl ani náhodou.
Což teprve slalom mezi nohama za chůze ...já se teda snažím to nemít u toho obecenstvo, protože je mi ta pozornost nepříjemná, ale pokud to náhodou někdo vidí, tak mě považuje za psího zaříkávače
Edit. - jinak jako, číva bez pp s hydrocefalem je samozřejmě blbě, aby to nevypadalo, že to obhajuju
Terven
napsal(a):
S tím pudem sebezáchovy bych řekla, že to bude jinak. Podobně, jako u dětí - pokud rodiče hlídají každý jejich krok, drží je za ručičku, neustále je jistí a ochraňují, děti pak nezískají obratnost, odhad, jistotu atakdále a jsou pak nešikovné, nemotorné. Problém bude asi v tom, že - jak píšete - starají se o ni jak o mimino. Čili zřejmě nosí v náručí, v tašce, normální pohyb venku si asi užije minimálně. Obratnost a šikovnost není psům vrozená, musejí se jí naučit.
K tomu, že nic neumí - nevím, neznám ty lidi, ale mám zkušenost, že pro spoustu majitelů je naučit psa cokoliv jednoduchého ve stejné kategorii, jako přistání na Měsíci
Občas se mi stane, že někdo je venku svědkem, jak moje feny provedou nějakej cvik nebo nás někdo pozoruje na psím hřišti. Jedná se o úplný blbiny - třeba, že proskočí pneumatikou nebo oběhnou strom a ti lidi jsou z toho úplně u vytržení, to že by ten jejich nezvládl ani náhodou.
Což teprve slalom mezi nohama za chůze ...já se teda snažím to nemít u toho obecenstvo, protože je mi ta pozornost nepříjemná, ale pokud to náhodou někdo vidí, tak mě považuje za psího zaříkávače
Edit. - jinak jako, číva bez pp s hydrocefalem je samozřejmě blbě, aby to nevypadalo, že to obhajuju
Nemůže za to třeba ten hydroc. ? To zvíře je normálně opožděné, retardované, já nevím co všechno. Ono je to takové mimino a v tom stavu zůstane.
Zaříkávač mě pobavil, moc, taky jsem, ale Vy aspoň víte, co děláte, kdežto já.. jednooký mezi.. :-) :-)
fikovnice
napsal(a):
Říkám, že nevím, ale můžete vygůglit standard a bonitaci a já nevím co všecko kde jak řeší, vím akorát, že to plemenný znak byl a že někdo protestoval, tak se to začalo dělat jinak.
napsal(a):
Nemůže za to třeba ten hydroc. ? To zvíře je normálně opožděné, retardované, já nevím co všechno. Ono je to takové mimino a v tom stavu zůstane.
Zaříkávač mě pobavil, moc, taky jsem, ale Vy aspoň víte, co děláte, kdežto já.. jednooký mezi.. :-) :-)
Taky si myslím, že tam bude souvislost s hydrocefalem. Já vím o jedné setřici, která jej má - má za sebou několik operací (shunt), oslepla na jedno oko… Taky se mi jeví trošičku slabomyslně. Řekla bych, že obecně bude kvalita života s takovou diagnózou značně kolísavá…
Otázka
XXX.XXX.230.118
Nechci zakládat nové téma, tak se zeptám tady. Protože jedno ze štěňat není, mám problém, všechna byla zadaná vpodstatě od začátku. Tak nějak jsem celkem počítala s tím, že někdo ze zájemců o štěně odpadne, znáte to, změna v rodině, najde se jiné štěně s dřívějším odběrem a tak. No přepočítala sem se, všichni štěně chtějí, nikdo si to nerozmýslel. Pokud se vám něco podobného stalo, jak jste vybrali komu pejska nedat?