Štěňátka Jack Russell teriéra s PP

Prodám Jack Russell teriéra - Chovatelská stanice White Star Bohemia přijím...
25000 Kč
Dobrý den,
mám 3měsíčního JRT.
Učí se rychle, ale co mi dělá vrásky je, že vždy při nandavání obojku, kouše, utíká.Je to boj. Zkoušela jsem pamlsky,to nefunguje.Žádnou špatnou zkušenost nemá.Jinak po nandání je v pohodě,na vodítku netahá.
Zkoušela jsem dva obojky z jiného materiálu,protože se pod ním škrabe.Ale je to stejný.
Můžete mi prosím poradit co udělat, aby to při nandavání nebyl boj?
Děkuji.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Nebo zkusit změnit techniku nandavání - pokud ho zapínáte kolem krku, začít ho přetahovat přes hlavu (postupně naučit na odměny a pochvaly), pokud ho přetahujete přes hlavu, začít ho zapínat kolem krku (dtto). Třeba by to pomohlo.
Já jsem z toho teda žádnou vědu nedělala. Obě feny jako štěňata vyváděly, když jsem obojek nasadila a zatáhla za vodítko, ale brzo jim došlo, že obojek a vodítko = jde se ven, bude sranda.
Dnes a denně čtu příspěvky, jak by lidi chtěli od 3 měsíčního štěněte, aby už zvládalo to, co dospělý pes, přitom je to mimino, který se musí všechno teprve naučit. Od dítěte by taky chtěli, aby už třeba od půlroku chodilo, mluvilo a čůralo jen do nočníku?
Obecně u zvířat, kteří mají s tímhle problém - a týká se to i koní při nasazování ohlávky nebo masky- často pomůže neblížit se s tou divnou věcí zepředu, ale stoupnout (sednout) si ke zvířeti z boku a nasadit. Obojek se vám takto podaří oblíct prakticky mimo psovo zorné pole. Dost psů má problém jenom s aktem nasazování a na krku už jim obojek nevadí.
Pokud mu vadí obojek i na krku, lze to samozřejmě udělat tak, jak tu mnozí radí - prostě mu ho nasadit proti jeho vůli a on si časem zvykne. Chcete-li to udělat bez stresu a šetrněji, zvykejte ho na obojek po malých krůčcích a s použitím pamlsků. Nejdřív prohlídnout, očichat, dotknout čumákem, přiblížit ke krku, dotknout se krku - vše postupně a s odměnama - stejný princip jako nácvik ošetření se souhlasem.
Pro lidi je normální, že pes má na krku obojek, to štěně to ale neví.
A kde z vás dělám tyrana?
Když už ty zkušenosti máte, tím víc se divím, že se ptáte.
Místo obranného nařčení jste mohla v klidu napsat "jé, máte dobré nápady, určitě některé vyzkoušíme" a uplně nejradši bychom byli, kdybyste ještě k tomu napsala "dám vám vědět, jak to postupuje"
Eště máme na trhu postroje :D
Obojek dám až venku, když je do něčeho štěně zabrané a už rozjívené, že je venku. Ale lepší je tohle: pár pamlsků - to musí být anglická slanina a tak, já bych jiné nechtěla - a pak ukážu obojek a dám pamlsek, pak dám obojek kus od hlavy jako obruč pro lva a dám pamlsek, pak blíž hlavě a pamlsek a pro další si jde do obojku, sám se do něj oblékne. Dtto náhubek. Ve výstroji ještě pár pamlsků a utíkejte a hrajte si. Cca pět minut práce.