Kackamachova1

XXX.XXX.57.141
Dobrý den,
máme štěňátko westika, nyní 12 rydnu staré. Bohužel už na 10 týdnu mělo zánět mocaku a dostala atb a speciální granule na struvy. Na začátku nám na veterine řekli,ať krmime stejnou dávkou jako původní granule. Takže denně cca 115 g, rozděluji na 4 dávky. Na tabulce dietních granuli,které jsou ale urcene pro dospělé psi,je dávkování na 3kg pejska zhruba 60g. Opět nám na veterine řekli, že pokud dáváme granule stenatku a nehlida se figura a není koule. Můžeme dávat větší dávky,dle libida pejska.
Četla jsem,že stihli pejsek se pozná podle zuzeni mezi hrudnikem a bokem. U našeho pejska mi ale přijde,že se bříško začíná zvětšovat do šířky. Nerada bych stenatko překrmovala,ale zase mu nechci dávat málo,protože vždy vše sní a ještě hledá další granulky...
Můžete mi prosím poradit, jestli mám ještě snížit krmnou dávku.
Děkuji.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Fotka štěněte by nebyla? Takhle jako těžko soudit
Kackamachova1

XXX.XXX.14.183

Nepřipadá mi tlustý. Je to ještě štěně, nemůžete po něm chtít, aby mělo postavu jako dospělý pes. Nevím, ale jen mně přijde divný, že je štěně krmený dietníma granulema pro dospělý psy, aby proboha nepřibralo? Co to máte za veterináře?
Kackamachova1

XXX.XXX.57.141
Ano,nic jiného ted nesmi

A jaká je to dieta, Specific?
Kackamachova1

XXX.XXX.57.141
Nejde o to,že by měla dietní granule kvůli přibírání,ale jsou to granule určené k léčbě kamínků v močových cestách...
Nabirani řeším ja,pouze z důvodu toho,že dostává cca o 50 g denně víc. Právě proto,že to jsou granule pro dospělé psy a ona je stenatko. Nechci ji proto zatizit klouby atd...

Podle fotky je úplně v pohodě, vůbec bych to neřešila, štěňátko má být baculate. Navíc jde o malé plemeno, kde zas o ty klouby nemusíte mít takovou obavu. Řešila bych to až kolem roku cca, až bude dospívat.

doprčic vyhoďte to.
všechny diety na struvity mají kontraindikaci, když je to štěně
a struvity často vzniknout při zánětu prostě kvůli tomu zánětu

Kackamachova1
napsal(a):
Nejde o to,že by měla dietní granule kvůli přibírání,ale jsou to granule určené k léčbě kamínků v močových cestách...
Nabirani řeším ja,pouze z důvodu toho,že dostává cca o 50 g denně víc. Právě proto,že to jsou granule pro dospělé psy a ona je stenatko. Nechci ji proto zatizit klouby atd...
o 50 g denně víc
Já jen k tý gramáži....dostává o 50 gramů je bráno podle čeho?? Podle tabulky na granulích??
Chtěla bych jen upozornit, že tohle se musí brát orientačně, není to dogma.
Já mám teda vřdycky psy velkých plemen.....tříměsíční štěně je ještě taková kompaktní kulička nebo jak to mám nazvat...teď aktuálně mám doma štěně 4,5 měsíce a je z ní žížalka...vytáhla, nohy má až na zem a je to takovej hubeňourek a to jí v jídle defakto neomezuju. Není to popelnice, co by se ujedla k prasknutí, takže krmím tak, aby neměla hlad. Krmím teda masem plus kvůli druhé čubině máme doma nonstop nasypaný i grancle, takže jídlo je opravdu k dispozici neomezeně.
Feňule je typ kavkazský pastevecký pes, tedy jednoho dne z ní bude velká psí holka a jediný co kontroluju je, aby přibírala rovnoměrně, pěkně v klidu a ne skokově, aby se všechno stíhalo vyvíjet a ne aby klouby nestíhali kosti a podobně.
janaa
napsal(a):
Takhle malé štěně nemá co žrát veterinární dietu,ještě takovou. K vývoji potřebuje kvalitníbohatou stravu.Tak mělo zánět močáku,to se prostě stává. V první řadě bych změnila veterináře. A jinak štěndo má být buclatá, nemůžete na něj koukat jak na dospěláka
Plný souhlas
Moji psi - velcí i malí, dospělí i štěňata mají granule k dispozici 24 hodin denně.
Kackamachova1
napsal(a):
tabulka je jen orientační , já dávám víc než je napsáno.Ona by sežrala nejraději vše i ostatním . nejde se řídit jen tabulkou, pokud má štěně hlad, navíc jestli je to tabulka pro dospělé tak štěně potřebuje víc.

Já ještě k těm granulím....moji berbeři byli psi, kterým nebylo možno nechávat jídlo k dispozici, protože by jedli dokud by nepraskli, pak by to možná vyblili a šli by dojíst, co je v misce.
Ale i tak, když jsem dle tabulky odvážila granule a pak to rozdělila do pěti dávek, tak toho bylo žalostně málo....štěně vdechlo oběd a koukalo, že má hlad.
Tabulku lze brát opravdu jako orientační, aby třeba začátečník věděl od čeho se odpíchnout