Se psem k sobě nemáme vztah

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

LINDAa

22.8.2021 15:54
LINDAa

XXX.XXX.30.130

Dobrý den,

mám 1,5 let starou fenu. Problém ale je, že si s fenkou prostě nějak nerozumíme. Přestože trénujeme od štěněte a navštěvujeme skvělou trenérku, prostě to není ono. Sice žijeme v domácnosti s více lidmi, ale já jsem ta, která s ní trénuje, já si s ní hraju, já s ní chodím na cvičák, já venčím, u mě spí. Fenka je velice společenská a obecně miluje lidi - staré, mladé, velké, malé - prostě všechny. Mám jí ráda, ale občas mi přijde, že prostě každá chceme něco úplně jiného. Já jsem si představovala psa s vysokým drivem a "will to please" a ona je taková volná duše, kterou nic moc nezajímá. Fena se se mnou absolutně nemazlí, což mě mrzí, ale respektuji její prostor a do ničeho jí nenutím. Když jdeme na procházku ve více lidech a já jí hodím hračku, donese jí někomu jinému. Naposledy jsme byli na celodenním tréninku a fenka nosila hračku trenérce, i když od nás stála docela daleko. Přitom já jsem ta, co se s ní nejvíce přetahuje, trenérka si s ní nehrála snad ani jednou. Na přivolání poslechne lépe mojí maminku než mě, přitom ta se jí nijak zvlášť nevěnuje. Dále fena nezvládá jakýkoliv nátlak, při sebemenším zvýšení hlasu už klopí uši a krčí se. Nikdy nebyla bitá a problémy se sebevědomím jinak nemá.

Hodně lidí mi fenu chválí jak je šikovná a hodná, ale já v ní neustále vidím jenom všechny nedostatky. Už jsem z toho zoufalá. Nevím co mám dělat, abychom si lépe porozuměli a vylepšili si vztah. Hrajeme si, sportujeme, výletujeme a já nevím, co víc mám dělat. Jsou dny, kdy je fakt absolutně skvělá a pak třeba týden, kdy se z ní můžu zbláznit. Po roce a půl jsme stále nenašli společnou řeč.

Plánuji si pořídit ještě jednoho psa (tentokrát psa, ne fenu), ale na druhou stranu nechci fenku odstrčit na druhou kolej, což vím, že se stane, jelikož spolu prostě nejsme souzněné.

Máte nějaké rady jak si se psem vylepšit vztah?

22.8.2021 16:23
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Neuvedla jste plemeno ....

LINDAa

22.8.2021 16:49
LINDAa

XXX.XXX.30.130

Nevím, proč je plemeno v tomto případě relevantní, ale je to fena border kolie.

22.8.2021 16:57
Fiona.Praha

XXX.XXX.71.101

Je to BOCka?
Jací jsou rodiče? Mazliví, sportovní, výstavní?
Možná výcvik pro ni není to pravé, třeba by radši agility, caniscross, dogdancing nebo třeba nosework.

LINDAa

22.8.2021 17:07
LINDAa

XXX.XXX.30.130

Sportovní. Děláme canicross, bikejoring, hoopers a frisbee plus různé triky a cviky z poslušnosti. Aktivity málo nemá.
Nejde mi o to, že není šikovná nebo že jí sporty nejdou. Ale přijde mi, že by je raději dělala s někým jiným a né se mnou.

22.8.2021 17:37
janaa

XXX.XXX.38.22

A děláte taky"nic"? To znamená,vezmu psa,na x hodin a jen chodíme,užíváme si pohody a nic jeden po druhém nechceme? Nebo vezmu psa na víkend na puťák pod širák? Btw zkoušeli jste pasení? Třeba byste se v tom víc společně našli. Btw co udělá trenérka,když jí nese váš pes hračku? Co udělají lidi,když na procházce hodíte míček a fena ho nese někomu jinému?

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.8.2021 18:12

Zadavatelko, jste dítě??

Na přivolání poslechne lépe mojí maminku než mě, přitom ta se jí nijak zvlášť nevěnuje.

Tohle bych spíš viděla na nějakou přirozenou

Celkově bych to přestala tolik hrotit, fena holt nemá takový drive, jak si představujete. No a co, moje dcera zase neumí moc zpívat, není tenisovou hvězdou, neudělá salto vzad...no a co, stejně jí miluju a neměnila bych jí ani za tu nejnadanější a nejkrásnější holku na světě.
Možná je přirovnání k dítěti moc, ale mě to tak nepřijde.....prostě své nejbližší miluju takové jací jsou.

Chcete si pořídit psího kluka....a co ani ten psí kluk nebude dle vašich představ?? Co když to bude ocásek vaší maminky??...další zklamání a budeme kupovat dalšího psa.
Ono totiž toho hlavního "člověka" si tak nějak vybírá pes sám a pokud si vybere někoho jinýho než mě, tak se můžu stavit na hlavu a nic s tím neudělám.

Zkuste se celkově uklidnit....feňule je mladá a ještě není nikde dáno, že pro ní jednou nebudete hlavní objekt zbožňování.......zkuste se uklidnit a nebrat všechno tak tragicky, tak holt nemáte dokonalou psí holku....a vy dokonalá jste??...asi ne co, protože kdo je dokonalý?? A věřím, že i tak vás vaše fenka miluje. A že je sluníčková a miluje i ostatní lidi??...No to ale u tohodle plemene mi nepřijde nic divného, alespoň ty BOC co znám jsou šmajchlířky.
Prostě, když jí milujete, tak není co řešit, pokud jste z ní zklamaná, možná ten vztah opravdu není takový, tak věřte, že to cítí i čuba.

LINDAa

22.8.2021 18:13
LINDAa

XXX.XXX.30.130

Ano děláme i nic. Máme dny, kdy jen blbneme na zahradě nebo jdeme do přírody a vypneme nebo se válíme v posteli. S odpočinkem problém nemá, je naopak dost klidná (což na jednu stranu oceňuji), ale chybí jí při práci jiskra. Dogdancing jsme museli úplně vzdát, protože jsem jí k tomu v podstatě musela nutit.
Na ovečkách jsme byli a zájem nebyl. Trenér z ní byl dost rozčarovaný. Ať jsme dělali co jsme dělali, šla zpět k východu z ohrady a ovce jí nezajímaly. Mrzelo mě to, protože se mi pasení moc líbí a myslela jsem, že jí ovečkama udělám radost. Navíc oba její rodiče mají z pasení zkoušky.
Trenérka zvedne ruce, otočí se a hračku si od ní nevezme. Jak pochopí, že nepochodí, přinese jí mě, ale prostě pro ní nejsem první volba.
Je to moje první vlastní bordera, ale informací o plemeni jsem měla hodně (pozitivních i negativních), nevím, co přesně jsem čekala, ale tohle to nebylo.

LINDAa

22.8.2021 18:28
LINDAa

XXX.XXX.30.130

sardullah: Je mi 24, za dítě se už opravdu nepovažuji, i když pro někoho asi stále jsem

Jenom abych to uvedla na pravou míru, pokud jsem se špatně vyjádřila, dalšího psa si nechci pořídit kvůli tomu, že ona není můj vysněný pes, ale kvůli ambicím ve sportu, který dělat nemůže ze zdravotních důvodů.

Ale jinak máte asi máte pravdu, možná to všechno fakt až moc hrotím. To, že je sluníčková na všechny mi opravdu nevadí, jen bych občas chtěla, aby taková byla i na mne, ale asi už jsem okoukaná. Přeci jenom byla pořizovaná na úplném začátku korony a od té doby jsme skoro stále spolu...

Asi si dáme tréninkovou pauzu a zkusíme to od začátku. Moc děkuji za konstruktivní názor, asi jsem potřebovala, aby mi někdo řekl, že nikdo z nás není dokonalý :-)

22.8.2021 18:50

LINDAa napsal(a):
sardullah: Je mi 24, za dítě se už opravdu nepovažuji, i když pro někoho asi stále jsem

Jenom abych to uvedla na pravou míru, pokud jsem se špatně vyjádřila, dalšího psa si nechci pořídit kvůli tomu, že ona není můj vysněný pes, ale kvůli ambicím ve sportu, který dělat nemůže ze zdravotních důvodů.

Ale jinak máte asi máte pravdu, možná to všechno fakt až moc hrotím. To, že je sluníčková na všechny mi opravdu nevadí, jen bych občas chtěla, aby taková byla i na mne, ale asi už jsem okoukaná. Přeci jenom byla pořizovaná na úplném začátku korony a od té doby jsme skoro stále spolu...

Asi si dáme tréninkovou pauzu a zkusíme to od začátku. Moc děkuji za konstruktivní názor, asi jsem potřebovala, aby mi někdo řekl, že nikdo z nás není dokonalý :-)

No pokud žijete s rodiči v jedné domácnosti, tak budete dítě i kdyby vám bylo 50 let....no vlastně to nemusí být ani v jedný domácnosti Ale s ohledem na psa, to tak být může.
Maminka možná s čubinou netrénuje, nevychovává, ale třeba si s n může povídat u vaření, třeba jí může hodit nějakej pamlsek, třeba spolu můžou koukat z gauče na seriál.........jsou to jenom příklady, ale snad mi rozumíte.

Já vás vlastně chápu...taky jsem ráda, když jsem pro naše psy ten "bůh" já. No a vidíte v lon, když mi odešla moje "fam fatale" fenai jsem si pořídila štěně...pyrenejku....druhou Sáru....no a ona to není druhá Sára, nejenom, že zdaleka nemá takovou radikální povahu, tak si ještě navíc vybrala jako hlavního člověka mého syna (dospělého) a to přestože já večer krmím, já chodím na procházky (syn ze zdravotních důvodů nemůže), mě to líto není, protože jako máma jsem naopak ráda, že synátor pozná, co to je být "páníčkem" a ne jen "klukem".
Pořizovala jsem fenu hlavně z toho důvodu, že si dle mého víc umí omotat kolem prstíku chlapi...takže takovýmu stvoření potom můj manžel odpustí i vraždu..........tak to jde holce dokonale.
Kdybyste viděla, jak vítá manžela a jak vítá mě, tak byste řekla, že ho má raději, ale to bych neřekla, je to spíš o tom, že já striktně vyžaduju, aby na mě psi neskákali. Takže přijdu, feňule se kolem motají, sedí, čekají na pohlazení a pusinku. Přijde manžel a skáčou mu pomalu po hlavě.

No a letos mi umřel můj psí dědoušek a pořídili jsme si štěně...feňuli...řekněme, že by měla mít většinu krve kavkazské.
Já vždycky byla ráda, že jsem měla pesany k cizím velmi rezervované a to už od štěňat.....no a ta moje kavkazoidní potvora...ta ukazuje břišánko na požádání...teda ani jí nikdo žádat nemusí, jak projeví zájem, tak už je na zádech nebo minimálně podává packu.........no taky se z toho do lebedy nestřelim.

A ještě něco......moje nej fena, co jsem o ní psala, s tou jsem měla vztah ani nevím, jak to popsat, byla moje všechno..........ale taky ne hned odmala, to až dospěla, až se z ní vyloupl můj strážnej anděl.

22.8.2021 19:08

"Je mi 24, za dítě se už opravdu nepovažuji, i když pro někoho stále asi se jsem "

to první co mě napadlo, po přečtení úvodního příspěvku, bylo "chtělo by to dospět"

neverend

22.8.2021 19:28
neverend

XXX.XXX.213.247

Proč většinu lidí napadne v souvislosti s přízením psa vždy výcvik jako první? 🙂 Vždyť Vaše fenka je vlastně naprosto v pohodě. Někteří pejskové jsou mazlíci, jiní ne. Kolikátý je to Váš pes? Co trenérka? Zkušená? Pochybuji silně. Vykašlete se na nějaké cvičení a pesáka berte ven, je to pes energický a užívejte si času tráveného spolu.

22.8.2021 19:37
Fiona.Praha

XXX.XXX.71.101

LINDAa napsal(a):
Ano děláme i nic. Máme dny, kdy jen blbneme na zahradě nebo jdeme do přírody a vypneme nebo se válíme v posteli. S odpočinkem problém nemá, je naopak dost klidná (což na jednu stranu oceňuji), ale chybí jí při práci jiskra. Dogdancing jsme museli úplně vzdát, protože jsem jí k tomu v podstatě musela nutit.
Na ovečkách jsme byli a zájem nebyl. Trenér z ní byl dost rozčarovaný. Ať jsme dělali co jsme dělali, šla zpět k východu z ohrady a ovce jí nezajímaly. Mrzelo mě to, protože se mi pasení moc líbí a myslela jsem, že jí ovečkama udělám radost. Navíc oba její rodiče mají z pasení zkoušky.
Trenérka zvedne ruce, otočí se a hračku si od ní nevezme. Jak pochopí, že nepochodí, přinese jí mě, ale prostě pro ní nejsem první volba.
Je to moje první vlastní bordera, ale informací o plemeni jsem měla hodně (pozitivních i negativních), nevím, co přesně jsem čekala, ale tohle to nebylo.

Šiš, co by někteří majitelé BOCek dali za nepasoucího jedince

To ji jako nebaví nic z toho, co děláte?
A Vy to chcete dělat?
Nebo to děláte, protože máte BOCku a myslíte, že by ji to mělo bavit? (snad je to srozumitelná věta )
Zkusila bych ji např. nechat vyběhnout s někým jiným (přítelem, kamarádkou), jestli bude mít v očích jiný výraz než s Vámi.

22.8.2021 19:48
Fiona.Praha

XXX.XXX.71.101

LINDAa napsal(a):

Jak to tak čtu, nejste zklamaná, že ze zdravotních důvodů, není vysněný pes, s kterým budete excelovat v nějakém sportu?
Možná když si to v sobě srovnáte a budete trénovat jen rekreačně pro radost, bude jí to bavit podstatně víc.

LINDAa

22.8.2021 20:39
LINDAa

XXX.XXX.30.130

sardullah: Sice nebydlíme v jedné domácnosti, ale byty máme hned nad sebou takže to v podstatě jedna domácnost je
Máte asi pravdu, maminka je taková rozmazlovací, no a já jsem ta, co musí vychovávat a říkat ne, ono se to někde muselo projevit.

neverend: To by mne zajímalo, co by mi moje pracovní bordera řekla na to, že bychom se úplně vykašlali na práci a jenom chodili ven. Nevím kolik jste vychovali border kolií, ale tak to bohužel úplně nefunguje. Není to můj první pes a ano, naše trenérka je zkušená. Nejen že má několik vlastních psů (z čehož i tři bocky), s kterými má splněných mnoho různých zkoušek, tak už několik let vede svojí výcvikovou školu. Ale soudit bez informací dokáže asi každý, že? :-)

Fiona.Praha: Je mi jasné, že když se porovnám s některými majiteli labilních, "všehopasoucích" bocek, vyhrála bych v jejich očích jackpot Jedna věc, která jí opravdu baví je bikejoring, z toho je opravdu velmi nadšená a na to, že nemá ani 13 kg tahá fakt dobře. Je to zrovna taková ne úplně borderkovská aktivita, protože jsou sice hodně věcí, ale vytrvalostní běžci většinou úplně ne.

Těm, co mi dali nějaké konstruktivní rady a komentáře děkuji. Zkusím to tolik nehrotit a nebudu tlačit na pilu. Možná když zkrotím svoje ego a srovnám se s tím, že prostě asi nebudeme excelovat ve všem, budeme si ten společný život užívat více.

22.8.2021 20:44
Terven

XXX.XXX.110.191

Zřejmě jsou maminka, trenérka i ostatní lidi více v pohodě, nejsou zatíženi žádným očekáváním, neberou si nic osobně, reakci feny neřeší, jsou s ní "tady a teď".
Ačkoliv si to neuvědomujete, možná z vás cítí napětí, očekávání čehosi a zklamání z nenaplněného očekávání. Možná nežijete přítomným okamžikem, ale v duchu rozebíráte, co se před chvílí nepovedlo a jak fena zareaguje v následující situaci.
Prostě jste v tom moc zainteresovaná a brání vám to v uvolnění...už nevím, jak to líp napsat.
Moje první fena je přesnej opak psa, kterej je pro mě značka ideál. Přála jsem si temperamentního závisláčka a pořídila jsem si fenu, sice extrémně chytrou, ale naprosto nezávislou, málo temperamentní a málo reaktivní. Lidově řečeno - tvrdá palice, pro kterou je můj názor až na x-tém místě. První roky s ní byly opravdu krušné, připadala jsem si neschopná a zralá na psychiatra.
V době korony jsem si splnila sen a pořídila jsem si pejska snů - fenu trpasličího pinče. Přesně splnila moje očekávání, hyperaktivní závisláček, pes typu "suchej zip".
A překvapivě to nedopadlo tak, že by první fena skončila na druhé koleji. Hodně nám pomohlo, že jsem ji přestala tolik řešit. Prostě najednou byly dvě, takže jsem se z její blbé reakce nezhroutila, měla jsem ještě tu druhou
A najednou jsem její vlastnosti, které mi dřív lezly na nervy, začala oceňovat - když má pinčová hyperaktivní záchvat, mám v ní oporu, která stojí nohama na zemi - a říkám jí "to je blázen, viď...ale je to NAŠE Čikina...a ta moje první fena na mě kouká se svým budhistickým klidem a nadhledem (je to mix shih tzu) ...ona má jednu obrovskou výhodu - mohla by jít z fleku soutěžit v roztomilosti.
Takže u mě bylo pořízení druhýho psa jednoznačně ideální řešení. Ale já nemám žádný sportovní ambice, já mám ambice být nejlepší panička - jiný ne

22.8.2021 20:46
eli22

XXX.XXX.58.55

A co budete dělat, když ani ten pejsek nebude podle Vašich představ? To se přece klidně může stát.

LINDAa

22.8.2021 21:18
LINDAa

XXX.XXX.30.130

Ačkoliv si to neuvědomujete, možná z vás cítí napětí, očekávání čehosi a zklamání z nenaplněného očekávání. Možná nežijete přítomným okamžikem, ale v duchu rozebíráte, co se před chvílí nepovedlo a jak fena zareaguje v následující situaci.

Myslím, že jste to popsala úplně perfektně. Dnes jsem fenu učila nový cvik. Všechno šlo dobře, chápala, šlo jí to. Pak udělala chybu, já jsem si v duchu povzdechla, ve smyslu "achjo, myslela jsem si, že už to máme" no a od té chvíle ten cvik neudělala ani jednou. Nejspíš ze mě vycítila nespokojenost a prostě to psychicky nedala.

A co budete dělat, když ani ten pejsek nebude podle Vašich představ? To se přece klidně může stát.

Samozřejmě, že se to může stát. Už jsem jednou psala, že si nechci dalšího psa pořídit, protože moje fena není to, co jsem si představovala, ale protože mám ambice ve sportu. Pokud druhý pes také nebude ten vysněný, tak mám smůlu. Na třetího psa kapacitu opravdu nemám.

22.8.2021 21:23
janaa

XXX.XXX.38.22

LINDAa napsal(a):
sardullah: Sice nebydlíme v jedné domácnosti, ale byty máme hned nad sebou takže to v podstatě jedna domácnost je
Máte asi pravdu, maminka je taková rozmazlovací, no a já jsem ta, co musí vychovávat a říkat ne, ono se to někde muselo projevit.

neverend: To by mne zajímalo, co by mi moje pracovní bordera řekla na to, že bychom se úplně vykašlali na práci a jenom chodili ven. Nevím kolik jste vychovali border kolií, ale tak to bohužel úplně nefunguje. Není to můj první pes a ano, naše trenérka je zkušená. Nejen že má několik vlastních psů (z čehož i tři bocky), s kterými má splněných mnoho různých zkoušek, tak už několik let vede svojí výcvikovou školu. Ale soudit bez informací dokáže asi každý, že? :-)

Fiona.Praha: Je mi jasné, že když se porovnám s některými majiteli labilních, "všehopasoucích" bocek, vyhrála bych v jejich očích jackpot Jedna věc, která jí opravdu baví je bikejoring, z toho je opravdu velmi nadšená a na to, že nemá ani 13 kg tahá fakt dobře. Je to zrovna taková ne úplně borderkovská aktivita, protože jsou sice hodně věcí, ale vytrvalostní běžci většinou úplně ne.

Těm, co mi dali nějaké konstruktivní rady a komentáře děkuji. Zkusím to tolik nehrotit a nebudu tlačit na pilu. Možná když zkrotím svoje ego a srovnám se s tím, že prostě asi nebudeme excelovat ve všem, budeme si ten společný život užívat více.

Myslím,že neverend to prostě myslel tak,že máte BOCku s netypickou povahou,takže je dost možné,že prostě typické aktivity dělat nechce,nebo jí prostě až tak nebaví. Což v kombinaci s tím,že z vás cítí určitou nespokojenost, vede kještě větší demotivaci vás obou. Koneckonců té netypičnosti odpovídá i to,že jí nejvíc baví tahání.Tak se věnujte tomu - dogtreking,kolo,koloběžka, dograce (pokud tedy není její zdravotní omezení nějak zvlášť omezující). Prostě jako jsou jedinci loveckých plemen,co nemají absolutně zájem o zvěř,jsou i bocky,co je nebaví typické aktivity a pracovním plemenem zůstávají jen v uvozovkách. Pokud víte,co jí skutečně baví,tak se jí přizpůsobte, a budete spokojené obě

22.8.2021 21:27

Naposledy jsme byli na celodenním tréninku a fenka nosila hračku trenérce, i když od nás stála docela daleko.

Měli jsme fenu a nechali si po ní štěně - psa. Když bylo psu asi 8 měsíců, na cvičáku. Chodila jsem s oběma, ale aby měl pes na cvičení klid, uvazovala jsem fenu - no hodně daleko. Aport - aport odhozen, pes vyslán, popadl činku a mazal přes celý cvičák a ještě kousek a tam ji slušně a poslušně vyplivl feně k nohám.
Všichni, kromě mě, z toho měli záchvat smíchu, až se za břicho popadali.

Ale mělo to výhodu. Když si někde v prostoru řešil svoje záležitosti, na mé volání a pískání - nic. Stačilo říct "zavolej si synáčka", fena štěkla a byl u nás v mžiku.

neverend

22.8.2021 21:29
neverend

XXX.XXX.213.247

LINDAa napsal(a):

Tak to si holt budete muset poradit sama. Jen bych přikládal větší vnímavost proč pejsek volí raději jiné lidi než Vás. 🙂 Co na to trenérka? BC pravda nemám, ale znám některé její majitele.🙂 Živý a temperamentní pes plný lásky k pohybu a k majiteli.🙂 Tak asi bude třeba víc pracovat na sobě jako osobnosti a zmírnit své nároky vůči pesanovi.🙂

LINDAa

22.8.2021 21:33
LINDAa

XXX.XXX.30.130

Pokud víte,co jí skutečně baví, tak se jí přizpůsobte, a budete spokojené obě.

Já vím, ale když si pořídíte plemeno kvůli jeho povaze (ještě tak specifické povaze jako je bordera) a vyklube se vám z toho něco úplně jiného, co není podle vašich představ, trochu to zamrzí. Protože kdyby mi nezáleželo na té specifické bordeří povaze, vzala bych si útulkáře a udělala dobrý skutek :-)

22.8.2021 21:36

Což v kombinaci s tím,že z vás cítí určitou nespokojenost, vede k ještě větší demotivaci vás obou.

Napsala bych to podobně. Třeba bych to nazvala vaší rozmrzelostí. Trvajícím zklamáním, očekáváním něčeho, "jak to bude dnes, jak to dopadne". Cítí to a neví si s tím rady a tak běží tam, kde je pohoda a čitelnost.

22.8.2021 21:40
janaa

XXX.XXX.38.22

LINDAa napsal(a):
Pokud víte,co jí skutečně baví, tak se jí přizpůsobte, a budete spokojené obě.

Já vím, ale když si pořídíte plemeno kvůli jeho povaze (ještě tak specifické povaze jako je bordera) a vyklube se vám z toho něco úplně jiného, co není podle vašich představ, trochu to zamrzí. Protože kdyby mi nezáleželo na té specifické bordeří povaze, vzala bych si útulkáře a udělala dobrý skutek :-)

Já to chápu,ale ten pes za to nemůže, a tím,že jí budete do něčeho tlačit, stejně tu povahu nevykouzlíte, a pokazíte si i to ostatní. Pořád je to živý tvor a člověk musí počítat se vším, i když si pořizuje konkrétní plemeno. Jsou labíci,co neplavou nebo nenosí, teriéři,co se nezajímají o prasata, jezevčíci,co nevlezou do nory, husky,co je nebaví tahat, pastevci,co přivítají každýho cizince. Jsou to výjimky,ale i to se může stát. A od toho jste vy člověk s rozumem, abyste se podle toho zařídila,protože vy se můžete přizpůsobit a najít společnou zábavu vám oběma,narozdíl od toho psa,který je závislý na vás

22.8.2021 21:43
janaa

XXX.XXX.38.22

Btw vypíchla bych ještě tohle Dále fena nezvládá jakýkoliv nátlak, při sebemenším zvýšení hlasu už klopí uši a krčí se. Nikdy nebyla bitá a problémy se sebevědomím jinak nemá.
Máte zvíře měkké v povaze, které bude reagovat na jakýkoli váš projev nelibosti neb ozklamání, i když vy si myslíte,že to není znát. Tyhle zvířata jsou empatická a jedou na náznaky

22.8.2021 21:49

Hodně lidí mi fenu chválí jak je šikovná a hodná, ale já v ní neustále vidím jenom všechny nedostatky. Už jsem z toho zoufalá. Nevím co mám dělat, abychom si lépe porozuměli a vylepšili si vztah.
Já vím, ale když si pořídíte plemeno kvůli jeho povaze (ještě tak specifické povaze jako je bordera) a vyklube se vám z toho něco úplně jiného, co není podle vašich představ, trochu to zamrzí.

Zadavatelko, máte asi jen dvě možnosti. Smířit se s tím, že i v rámci plemene se povahy jedinců liší. Přehodnotit své požadavky a užívat si společného života naplno aktivitami dle povahy feny.
Nebo poslat fenku o dům dál k někomu, kdo z ní bude naopak nadšený a vy si pořiďte nové zvíře (sázka do loterie, zda vyhoví vašim představám).
Neporadím, která cesta bude pro vás nejlepší. Myslete na to, co bude nejlepší pro tu fenku. Ona si vás nevybrala, to vy ji.

22.8.2021 21:51

Může se stát, že když si pořídíte dalšího psa, bude se situace opakovat. Příčina může být ve vás. Není to vaše chyba, ale může to tak být.

22.8.2021 21:53
eli22

XXX.XXX.58.55

janaa napsal(a):
Btw vypíchla bych ještě tohle Dále fena nezvládá jakýkoliv nátlak, při sebemenším zvýšení hlasu už klopí uši a krčí se. Nikdy nebyla bitá a problémy se sebevědomím jinak nemá.
Máte zvíře měkké v povaze, které bude reagovat na jakýkoli váš projev nelibosti neb ozklamání, i když vy si myslíte,že to není znát. Tyhle zvířata jsou empatická a jedou na náznaky

Přesně tak, mám takovou fenku doma. Někdy se bojím jen na něco pomyslet, protože mi každou vteřinu "vidí do hlavy". A hlas zvýšit, no to vůbec! Já na ni v podstatě ani nemusím mluvit, stačí pomyslet a doplnit lehkým pohybem.Její předchůdkyně byla stejná rasa, ale naprostý opak.Taky mi trvalo, než jsem se jí přizpůsobila, srovnávala, určitě i to chvilkové zklamání cítila, ale nelituju. Přijala jsem ji takovou, jaká je, bezmezně mi věří a milujeme se navzájem.

22.8.2021 21:53

A když si přečtu titulek vašeho zadání :
Není to tak, že vy k té feně nemáte ten správný vztah a její "nevztah" je jen reakce na vás ?

LINDAa

22.8.2021 21:55
LINDAa

XXX.XXX.30.130

Dál jí určitě posílat nebudu, protože jak říkáte - vybrala jsem si jí já, né ona mě. Chápu, že je chyba ve mě a né ve feně.

Tímto bych debatu ukončila (teda alespoň z mé strany). Všem ještě jednou děkuji za odpovědi.

22.8.2021 23:46

Já musím říct, že tohle je z mého pohledu hodně smutné téma.
Jessina je můj šestý pes......každý pes a fena, kteří prošli mým životem předtím, byl jak se říká "každý pes, jiná ves" a to doslova......opravdu nelze srovnávat naprosto poslušnou a ovladatelnou ovčandu se samostatný chrtem a pod.

Každý můj pes byl naprosto dokonalý, žádný z nich nikdy nebyl zklamáním. Možná zkraje trochu pyrenejka, ale tam to spíš bylo smutkem po mojí předchozí feně a zjištěním, že druhá taková prostě neexistuje.

Každého svého psa miluju láskou velikou převelikou, ať už mojí osudovou psí holku, kde mi nad její inteligencí zůstával rozum stát a nebo toho největšího troubelínka na světě...mého milovaného Jacka. Každého miluju na max a každého jiným způsobem.

Věršina tady ví, že moje preference je pes, který se nebaví s cizíma lidma a pes, který je schopen mě ochránit a to nejen fyzicky, ale hlavně psychicky, pes samostatná jednotka.........teď mám štěně, řekněme, že skoro kavkazandu. Že by měla mít v sobě krev psů, kteří jsou děs a kteří jsou běs, které si nikdo nemůže beztrestně pohladit, kteří vidí černobíle...jeho lidi můžou všechno, cizí nic a co mám??
Nejvíc kontaktní štěně k cizím lidem jaké jsem kdy měla....když na ní někdo zavolá, tak se může přerazit, aby si doběhla pro pomazleníčko.
Jasně, je pravděpodobné, že jednoho dne se jí v hlavince rozsvítí, probudí se kavkazská krev a budu mít vedle sebe holku, kvůli které se i Bubák bude koukat večer pod postel jestli tam náhodou není Jessina.
Ale proč to píšu.......pokud by k téhle metamorfóze nedošlo, pokud by z Jessiny byla sluníčková milovnice všech lidí na světě, tak mě nikdy zklamat nemůže, protože v té době už se budeme milovat a stejně jako ona mě bude milovat ošklivou, tlustou, mládí v zadeli a do důchodu daleko, bude mě milovat i když budu mít na nose velkou bradavici s chlupem, tak stejně tak já jí budu milovat i jako naprostou sluníčkářku.

Ve své podstatě je mi smutno z toho, že někdo kvůli sportovném ambicím může být zklamaný ze psa.........teď se velmi omlouvám zadavatelce, ale celé ro na mě působí, jako kdybyste si nekoupila psa, ale cvičící nářadí a ono to pořádně nefunguje.......problém je v tom, že pokud vás zklame třeba horské kolo, tak tomu bude šumák, že jste zklamaná, že nesplnilo očekávání, ale pes to zklamání cítí a čím citlivější psí duše, tak tím hůř.

Já žádné sportovní ambice nemám, mojí ambicí bylo pořídit si dalšího strážného anděla, ale pokud by moje psí holky nesplnily moje očekávání, pokud by byly sluníčkářky a nebo bázlivky, tak se nic neděje, akorát roli anděla holt převezmu já.

neverend

23.8.2021 01:58
neverend

XXX.XXX.213.247

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Jessina je můj šestý pes......každý pes a fena, kteří prošli mým životem předtím, byl jak se říká "každý pes, jiná ves" a to doslova......opravdu nelze srovnávat naprosto poslušnou a ovladatelnou ovčandu se samostatný chrtem a pod.

Každý můj pes byl naprosto dokonalý, žádný z nich nikdy nebyl zklamáním. Možná zkraje trochu pyrenejka, ale tam to spíš bylo smutkem po mojí předchozí feně a zjištěním, že druhá taková prostě neexistuje.

Každého svého psa miluju láskou velikou převelikou, ať už mojí osudovou psí holku, kde mi nad její inteligencí zůstával rozum stát a nebo toho největšího troubelínka na světě...mého milovaného Jacka. Každého miluju na max a každého jiným způsobem.

Věršina tady ví, že moje preference je pes, který se nebaví s cizíma lidma a pes, který je schopen mě ochránit a to nejen fyzicky, ale hlavně psychicky, pes samostatná jednotka.........teď mám štěně, řekněme, že skoro kavkazandu. Že by měla mít v sobě krev psů, kteří jsou děs a kteří jsou běs, které si nikdo nemůže beztrestně pohladit, kteří vidí černobíle...jeho lidi můžou všechno, cizí nic a co mám??
Nejvíc kontaktní štěně k cizím lidem jaké jsem kdy měla....když na ní někdo zavolá, tak se může přerazit, aby si doběhla pro pomazleníčko.
Jasně, je pravděpodobné, že jednoho dne se jí v hlavince rozsvítí, probudí se kavkazská krev a budu mít vedle sebe holku, kvůli které se i Bubák bude koukat večer pod postel jestli tam náhodou není Jessina.
Ale proč to píšu.......pokud by k téhle metamorfóze nedošlo, pokud by z Jessiny byla sluníčková milovnice všech lidí na světě, tak mě nikdy zklamat nemůže, protože v té době už se budeme milovat a stejně jako ona mě bude milovat ošklivou, tlustou, mládí v zadeli a do důchodu daleko, bude mě milovat i když budu mít na nose velkou bradavici s chlupem, tak stejně tak já jí budu milovat i jako naprostou sluníčkářku.

Ve své podstatě je mi smutno z toho, že někdo kvůli sportovném ambicím může být zklamaný ze psa.........teď se velmi omlouvám zadavatelce, ale celé ro na mě působí, jako kdybyste si nekoupila psa, ale cvičící nářadí a ono to pořádně nefunguje.......problém je v tom, že pokud vás zklame třeba horské kolo, tak tomu bude šumák, že jste zklamaná, že nesplnilo očekávání, ale pes to zklamání cítí a čím citlivější psí duše, tak tím hůř.

Já žádné sportovní ambice nemám, mojí ambicí bylo pořídit si dalšího strážného anděla, ale pokud by moje psí holky nesplnily moje očekávání, pokud by byly sluníčkářky a nebo bázlivky, tak se nic neděje, akorát roli anděla holt převezmu já.

Takhle nějak k tomu přistupuji také.🙂 Životní soužití bylo se psy vždy jasné: Pes musí být spokojený se mnou. 🙂 Víc nehledám a vždy to klapalo na výbornou. Vždy jsem jel pro kolegu či kamaráda a ne pro psa.🙂 Krásně napsané Sardullah a s Vámi bude každému pesanovi dobře.🙂

23.8.2021 07:39

neverend napsal(a):
Takhle nějak k tomu přistupuji také.🙂 Životní soužití bylo se psy vždy jasné: Pes musí být spokojený se mnou. 🙂 Víc nehledám a vždy to klapalo na výbornou. Vždy jsem jel pro kolegu či kamaráda a ne pro psa.🙂 Krásně napsané Sardullah a s Vámi bude každému pesanovi dobře.🙂

Pes musí být spokojený se mnou.

Hezky napsané, mám to stejně.

23.8.2021 09:15

jo
chce to ubrat na vlastním egu
a začít plně respektovat psa

rada nevereda, jakože procházkovat, bez výcviku, vůbec není od věci

když se něco pokazí, a tady z těch písmen to vypadá na problém při výcviku (nepřiměřený tlak, ony bordery umí reagovat ne na náznaky, ale na náznaky náznaků), tak je dobré tu onu činnost prostě na čas zcela pustit k vodě (pravda, většinou si člověk zmastí nějaký povel, tady to vypadá na celkový přístup při výcviku), a vrátit se až je zapomenuto, uklidněno a s jiným přístupem.

Toho času bych využila k četbě F. Šusty Trénink je rozhovor, Trénink je v hlavě i Neznám takové druhé zvíře jako je pes , třeba tam najdeš inspiraci, paralely s tvou situací a odpovědi......(protože když čtu, že při tréninku je nutno trestat, tak to vyvolává otázky......)

GG

23.8.2021 09:21
GG

XXX.XXX.173.167

Zadavatelka sice diskuzi již ukončila, ale já se ještě přidám. Nepřijde mi totiž, že by její BOC byla tak divná a "nestandartní" jak tady padlo. Už když jsem četla úvodní příspěvek, tak mi bylo jasné, že popisovaný pes je BOC a to přitom bylo plemeno zmíněno až dále v diskuzi.

Fenka je jemnější v povaze jak už bylo řečeno a samozřejmě ji zadavatelčino chování rozhodí a odradí - tak jak již psali ostatní. Ale u BOC je i celkem typické, že prostě nebude pracovat s kde kým. Samozřejmě se to projevuje nejvíce u pracovních BOC a myslím si, že spousta farmářů by mohla vyprávět, jak si někde v aukci pořídili nadějnou nastartovanou odrostlou BOC a pak s nimi pes za boha pracovat nechtěl a nikdy nepracoval, a nebo si k sobě hledali cestu několik měsíců. To se prostě stává. Z různých důvodů. Proto by mě i docela zajímalo z jakého konkrétně chovu zadavatelčina BOC je.

Ale samozřejmně nastavení zadavatelky je asi nejvetší problém, jak již psali ostatní a je třeba, aby si to urovnala hlavně zadavatelka sama v sobě. Poradili tady všichni velmi dobře. Sama mám jednu BOC, ale v širší rodině máme několik dalších BOC a mezi BOC se pohybuji už něco kolem 10ti let a za tu dobu jsem již potkala tolik lidí, kteří si BOC pořídili "na něco" - na agility, na dogdancing, atd...ale potkala jsem minimum lidí co si prostě pořídili BOC nebo si ji pořídili kvůli jejímu původnímu účelu - pasení. Což mi prijde docela smutné. Protože vidět potom bordery dělat to, co tady popisuje zadavatelka není zase tak vyjímečné.

Pokud se sem zadavatelka ještě mrkne - můžu vědět kde jste byli na tréninku pasení? U koho?

23.8.2021 09:27

"Už když jsem četla úvodní příspěvek, tak mi bylo jasné, že popisovaný pes je BOC a to přitom bylo plemeno zmíněno až dále v diskuzi."

se přiznám, že mne to hned napadlo také a že mi to připadá relevantní a pro toto plemeno ne až tak zvláštní

GG

23.8.2021 09:48
GG

XXX.XXX.173.167

"Už když jsem četla úvodní příspěvek, tak mi bylo jasné, že popisovaný pes je BOC a to přitom bylo plemeno zmíněno až dále v diskuzi."

se přiznám, že mne to hned napadlo také a že mi to připadá relevantní a pro toto plemeno ne až tak zvláštní

Ano, ano. Je to, řekla bych až velmi časté.

Co si tak všímám, tak ve sportovních liniích a výstavních liniích je hodně opravdu citlivých jedinců. Samozřejmě né všichni - nechci se někoho dotknout. A ta kombinace s tím, že lidé si opravdu toto plemeno kupují s vidinou nějakých spotrovních/výstavních/jakýchkoliv jiných úspěchů je někdy fakt vražedná. Protože pak ten tlak...

Stává se to i mně, že ke mně na cvičáku přiběhne bordera s hračkou, a to ani nejsem trenérka, ani mě ten pes zas tak dobře nezná, prostě tam jen stojím a dívám se. A proč? No protože pes něco pokazil - např. na parkuru agility - a panička sice nepotrestala, ale ta rozmrzelost...a já stojím zrovna nejblíž a vypadám, že je mi to celkem šumák, jsem v klidu, tak coby se pes nešel uklidnim ke mně.

23.8.2021 10:56
Terven

XXX.XXX.110.191

GG napsal(a):
Ano, ano. Je to, řekla bych až velmi časté.

Co si tak všímám, tak ve sportovních liniích a výstavních liniích je hodně opravdu citlivých jedinců. Samozřejmě né všichni - nechci se někoho dotknout. A ta kombinace s tím, že lidé si opravdu toto plemeno kupují s vidinou nějakých spotrovních/výstavních/jakýchkoliv jiných úspěchů je někdy fakt vražedná. Protože pak ten tlak...

Stává se to i mně, že ke mně na cvičáku přiběhne bordera s hračkou, a to ani nejsem trenérka, ani mě ten pes zas tak dobře nezná, prostě tam jen stojím a dívám se. A proč? No protože pes něco pokazil - např. na parkuru agility - a panička sice nepotrestala, ale ta rozmrzelost...a já stojím zrovna nejblíž a vypadám, že je mi to celkem šumák, jsem v klidu, tak coby se pes nešel uklidnim ke mně.

A když jste přes BOC, můžete mi potvrdit nebo vyvrátit moji hypotézu?
Znám tři bordery, které si jejich majitelky pořídily prostě jen jako parťačky. Bez toho, že by plánovaly nějaký výcvik, sporty - agility, dogdancing, pasení...nic.
Zřejmě by si fůra pejskařů zaťukala na čelo, že bordera je přece hyperpracant, že bez sportu z ní bude psychopat...
Opak je pravdou. Všechny ty bordery jsou úplně normální psi, vyrovnaní, bez psychických poruch.
Žijou po boku svých majitelů, procházky, výlety, motání se kolem koní, gaučing
Čili poměrně aktivně, ale žádný extra fyzický ani psychický zápřah.
Nemůže u nich ten kámen úrazu být právě v tom výcviku, v tom přístupu? Že při něm se to potento?
Majitelé k tomu přistupujou jakože máme přece borderu, musí makat, musí mít mraky aktivit...a tak pes cvičí, až se z něj kouří - a stane se z něj přetáčivý labil.
Já mám doma pinče, což je podobnej pošuk a vidím, že i cvičení pozitivkou může být u takových psů stres, dokonce obr stres. Normálního psa to cvičení málokdy tolik pohltí.
Není to u border naopak? Tedy, že ta nadměrná porce zaměstnání je příčinou lability a hyperaktivity?

23.8.2021 11:19
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

Terven napsal(a):
Znám tři bordery, které si jejich majitelky pořídily prostě jen jako parťačky. Bez toho, že by plánovaly nějaký výcvik, sporty - agility, dogdancing, pasení...nic.
Zřejmě by si fůra pejskařů zaťukala na čelo, že bordera je přece hyperpracant, že bez sportu z ní bude psychopat...
Opak je pravdou. Všechny ty bordery jsou úplně normální psi, vyrovnaní, bez psychických poruch.
Nemůže u nich ten kámen úrazu být právě v tom výcviku, v tom přístupu? Že při něm se to potento?
Majitelé k tomu přistupujou jakože máme přece borderu, musí makat, musí mít mraky aktivit...a tak pes cvičí, až se z něj kouří - a stane se z něj přetáčivý labil.
Já mám doma pinče, což je podobnej pošuk a vidím, že i cvičení pozitivkou může být u takových psů stres, dokonce obr stres. Normálního psa to cvičení málokdy tolik pohltí.
Není to u border naopak? Tedy, že ta nadměrná porce zaměstnání je příčinou lability a hyperaktivity?

Já mám zkušenost přesně opačnou . Znám ze cvičáku bordery, se kterými se dělají agility, pasení, poslušnost, atd.... A jsou v pohodě. A pak znám bordery, které jsou v režimu, který popisujete vy - a to je katastrofa. Kamarádka v takovém režimu taky psa BOC měla, venku pásl všechno a všechny, neustále štěkal, ostatní psy štípal, ten jeho urputný výraz nezapomenu nikdy, byl schopný pást klidně ptáka na obloze . Můj tehdejší pes miloval všechny psy, krom tohohle borderáka, tomu se vyhýbal obloukem . A to jako musím říct, že panička se mu věnovala, ne že ne. Myslím, že jiný pes by byl v tom režimu šťastný. Chodila s ním od štěněte do psí školičky, na cvičák, deno denně lítala x hodin po loukách a v přírodě, snažila se s ním hrát, cvičit, jezdili na výlety... Myslím, že s ním nakonec zkoušela i pást, ale i tam byl nějaký problém.

Ale zas musím říct, že ty bordery se kterýma se maká, tak jsou v rukách zkušených a citlivých lidí, kteří prostě vědí jak na ně...

GG

23.8.2021 11:42
GG

XXX.XXX.173.167

Terven napsal(a):

No neříkala bych, že jsem přes BOC. Myslím, že je tady spousta povolanějších a fundovanějších majitelů a chovatelů, kteří se borderám věnují roky a roky. Mě se jenom podařilo jich mít kolem sebe tolik, že jsem si také jednu musela pořídit. A ostatní spíše tak sleduju a pozoruju.

Já nerada hážu všechny do jednoho pytle a nechci tvrdit, že všechny BOC jsou magoři kvůli přehnaným aktivitám, ale můj názor je prakticky totožný s tím vaším. On žádný extrém není dobrý. BOC odložená na zahraně u domu se kterou se nic nedělá, ani na tu procházku nejde a také BOC která má nalajnovaný program 24/7 a nemá kdy si odpočinout.

Tak hlavně BOC je pes od ovcí z farem. A tam také kolem těch ovcí nelítali hodiny denně. Ale jen když bylo potřeba. A jinak nedělali ti psi nic. Což si bohužel spousta majitelů neuvědomuje a stále se objevují tací, kteří si opravdu myslí, že bordery u těch ovcí byli od rána do večera a furt s něma něco dělali. No být tou ovcí tak si to asi hodím, kdyby kolem mě pořád lítat takový poděs.

Přiměřený normální denní program a jinak odpočinek je to, co bordeře vyhovuje nejvíc. Tak jako každému jinému psovi. S rozumem. Je to plemeno jako každé jiné, s nějakou svojí historií a potřebami, ale furt je to jenom pes. Ne nějaký bůh mezi psi, jak občas někteří tvrdí.

Pak je ještě problém to, co se řešilo přímo tady v této diskuzi. Jsou psi se kterýma se třeba něco dělá často - denně a je to v pohodě pokud je ten trénink vedený správnou, citlivou rukou a s mírou, ale jakmile se k tomu přidá tlak ze strany majitele, nějaká frustrace a přehnané očekávání a ambice, tak se z toho ten pes sesype. A to nemusí být jen v tom případě že se trénuje často a "moc" ale i když se trénuje jen občas, ale prostě se špatným přístupem.

23.8.2021 12:08
Terven

XXX.XXX.110.191

GG napsal(a):
No neříkala bych, že jsem přes BOC. Myslím, že je tady spousta povolanějších a fundovanějších majitelů a chovatelů, kteří se borderám věnují roky a roky. Mě se jenom podařilo jich mít kolem sebe tolik, že jsem si také jednu musela pořídit. A ostatní spíše tak sleduju a pozoruju.

Já nerada hážu všechny do jednoho pytle a nechci tvrdit, že všechny BOC jsou magoři kvůli přehnaným aktivitám, ale můj názor je prakticky totožný s tím vaším. On žádný extrém není dobrý. BOC odložená na zahraně u domu se kterou se nic nedělá, ani na tu procházku nejde a také BOC která má nalajnovaný program 24/7 a nemá kdy si odpočinout.

Tak hlavně BOC je pes od ovcí z farem. A tam také kolem těch ovcí nelítali hodiny denně. Ale jen když bylo potřeba. A jinak nedělali ti psi nic. Což si bohužel spousta majitelů neuvědomuje a stále se objevují tací, kteří si opravdu myslí, že bordery u těch ovcí byli od rána do večera a furt s něma něco dělali. No být tou ovcí tak si to asi hodím, kdyby kolem mě pořád lítat takový poděs.

Přiměřený normální denní program a jinak odpočinek je to, co bordeře vyhovuje nejvíc. Tak jako každému jinému psovi. S rozumem. Je to plemeno jako každé jiné, s nějakou svojí historií a potřebami, ale furt je to jenom pes. Ne nějaký bůh mezi psi, jak občas někteří tvrdí.

Pak je ještě problém to, co se řešilo přímo tady v této diskuzi. Jsou psi se kterýma se třeba něco dělá často - denně a je to v pohodě pokud je ten trénink vedený správnou, citlivou rukou a s mírou, ale jakmile se k tomu přidá tlak ze strany majitele, nějaká frustrace a přehnané očekávání a ambice, tak se z toho ten pes sesype. A to nemusí být jen v tom případě že se trénuje často a "moc" ale i když se trénuje jen občas, ale prostě se špatným přístupem.

Díky...já nepochybuju, že pokud pokud je ten trénink vedený správnou, citlivou rukou a s mírou, je to OK. Spíš mám v paměti doby, kdy jsem s první fenou docházela na cvičák a tam byl úplně běžný obrázek mladá žena či dívka a BOC - a obvykle to nebyly ty správné a citlivé ruce, ale spíš chaos a snůška problémů.

Tak hlavně BOC je pes od ovcí z farem. A tam také kolem těch ovcí nelítali hodiny denně. Ale jen když bylo potřeba. A jinak nedělali ti psi nic.

...přesně
Dokonce si mlhavě pamatuju, že před léty tu kdosi psal o nějakém chovateli BOC ze zahraničí, kde ti psi opravdu slouží původnímu účelu. A že nechce prodávat své odchovy do ČR, protože tady z nich lidi vyrábí "cirkusové magory".

23.8.2021 12:14
janaa

XXX.XXX.38.22

Terven napsal(a):
Díky...já nepochybuju, že pokud pokud je ten trénink vedený správnou, citlivou rukou a s mírou, je to OK. Spíš mám v paměti doby, kdy jsem s první fenou docházela na cvičák a tam byl úplně běžný obrázek mladá žena či dívka a BOC - a obvykle to nebyly ty správné a citlivé ruce, ale spíš chaos a snůška problémů.

Tak hlavně BOC je pes od ovcí z farem. A tam také kolem těch ovcí nelítali hodiny denně. Ale jen když bylo potřeba. A jinak nedělali ti psi nic.

...přesně
Dokonce si mlhavě pamatuju, že před léty tu kdosi psal o nějakém chovateli BOC ze zahraničí, kde ti psi opravdu slouží původnímu účelu. A že nechce prodávat své odchovy do ČR, protože tady z nich lidi vyrábí "cirkusové magory".

No,ale ono je trošku jinak. Pes na farmě většinou bude spát až v noci. Jasně,nehoní celej den ovce,nemá"úkol", ale celej den doprovází,lítá,zkoumá...nebo to je alespoň moje představa. Naše labiny přes rok v bažantnici taky neloví,ale tím,že jsou tam každý den,tak jsou nonstop v pohybu, jede se zakrmit obora,zkontrolovat ploty,zásypy, tohle,tamto, prakticky usnou až doma.Takže to,že není zadanej úkol,neznamená,že ten pes nemá "práci". A to bude zásadní rozdíl BOCky na farmě, kde třeba ráno a večer zapracuje na pasení, ale celej den je v pohybu, a BOCky v klasickým režimu domácího mazlíka,kterej pak musí pracovního psa s temperamentní povahou logicky nudit

GG

23.8.2021 12:14
GG

XXX.XXX.173.167

Ale zas musím říct, že ty bordery se kterýma se maká, tak jsou v rukách zkušených a citlivých lidí, kteří prostě vědí jak na ně...

No a to si myslím, že je právě ono. Já také znám spoustu BOC co jsou v pohodě, a makají, ale v drtivé většině jsou majitelé lidé, kteří prostě ví. A umí odhadnout, kdy např. skončit trénink, aby psa nepřetáhli a tak.

A znám i spoustu lidí, co mají BOC katastrofy - přesně to, co popisujete vy. Ale nejsou to mí blízcí známí, takže nevím přesně co a jak denně dělají nebo nedělají. Ale, a teď se nechci nikoho dotknout a nebo tím něco naznačovat, jsou to prakticky vždy BOC bez PP. Takže nevím jestli to může být tím, že je tam ta povaha něčím zkreslená, nebo je to prostě výchovou a přístupem.

Ale znám i BOC bez PP a ta je úplně zlatá a bezproblémová.

23.8.2021 12:16

Krásně napsáno, mám taky doma fenku, která se už od štěněte celý život vymykala mé představě o povaze N.O. Kdybych to měla tak nějak říct, je to takový atyp. Na cvičení to nikdy nebylo, povaha i jinak nic moc. No a co, tak už jsme si ji vybrali, tak se život a aktivity jí přizpůsobily a nic se nelámalo přes koleno. Jaká je, taková je .

23.8.2021 12:29
Terven

XXX.XXX.110.191

janaa napsal(a):
No,ale ono je trošku jinak. Pes na farmě většinou bude spát až v noci. Jasně,nehoní celej den ovce,nemá"úkol", ale celej den doprovází,lítá,zkoumá...nebo to je alespoň moje představa. Naše labiny přes rok v bažantnici taky neloví,ale tím,že jsou tam každý den,tak jsou nonstop v pohybu, jede se zakrmit obora,zkontrolovat ploty,zásypy, tohle,tamto, prakticky usnou až doma.Takže to,že není zadanej úkol,neznamená,že ten pes nemá "práci". A to bude zásadní rozdíl BOCky na farmě, kde třeba ráno a večer zapracuje na pasení, ale celej den je v pohybu, a BOCky v klasickým režimu domácího mazlíka,kterej pak musí pracovního psa s temperamentní povahou logicky nudit

Jasně,nehoní celej den ovce,nemá"úkol", ale celej den doprovází,lítá,zkoumá...nebo to je alespoň moje představa.

No...to si právě myslím, že nedělá...právěže GG píše, že
No být tou ovcí tak si to asi hodím, kdyby kolem mě pořád lítat takový poděs.

Ty ovce dle mýho názoru není kam doprovázet a proč kolem nich lítat, klidně se pasou plus mínus na fleku. BOC není pastevec, že by hlídala stádo, používá se - aspoň si myslím já- pokud je třeba ovce přemístit z bodu A do bodu B.

GG

23.8.2021 12:30
GG

XXX.XXX.173.167

janaa napsal(a):

No právěže to, co říkali lidi od ovcí, tak BOC není celý den venku a nemá pohyb. Celý den je zavřená v kotci, nebo v nějaké vyhrazené místnosti, nebo v uzavřeném dvoře a ven jde jen když ji pán opravdu potřebuje. Čili, když jde člověk k ovcím dělat něco, co zvládne bez psa, tak pes je někde zavřený. Nejlépe tam, kde na ovce ani nevidí. A ven jde je, když je potřeba - přehnat stádo, sehnat stádo, podržet stádo, rozdělit stádo. A to třeba může být jen 15 minut práce denně. Jiný den třeba hodina.

Nebo když třeba dojedete na pastvinu autem se psem a pes udělá svoji práci a vy ho už opravdu k ničemu v tu chvíli nepotřebujete, tak ho zavřete do auta, nenecháte ho jen tak chodit kolem.

Ale já svoje ovce nemám, takže popisuji jen to, co se rozebírá na trénincích pasení a hlavně na seminářích na které chodím. To většinou vede někdo opravdu zkušený, kdo ty ovce má a má border několik a opravdu je využívá k práci a potřebuje je. A takových lidí je tady v ČR tak okolo 10.

23.8.2021 12:30
janaa

XXX.XXX.38.22

Terven napsal(a):
Jasně,nehoní celej den ovce,nemá"úkol", ale celej den doprovází,lítá,zkoumá...nebo to je alespoň moje představa.

No...to si právě myslím, že nedělá...právěže GG píše, že
No být tou ovcí tak si to asi hodím, kdyby kolem mě pořád lítat takový poděs.

Ty ovce dle mýho názoru není kam doprovázet a proč kolem nich lítat, klidně se pasou plus mínus na fleku. BOC není pastevec, že by hlídala stádo, používá se - aspoň si myslím já- pokud je třeba ovce přemístit z bodu A do bodu B.

No,vždyť to píšu,že nehoní celej den ovce,tím doprovází myslím majitele,farmáře po statku,pozemku,při jeho práci prostě neleží a nechrápe

23.8.2021 12:37
Terven

XXX.XXX.110.191

janaa napsal(a):
No,vždyť to píšu,že nehoní celej den ovce,tím doprovází myslím majitele,farmáře po statku,pozemku,při jeho práci prostě neleží a nechrápe

To si právě myslím, že nedoprovází - krom intenzivní práce, pokud je potřeba, je někde zavřená.
Ale GG už to napsala lépe než já.

23.8.2021 12:41
janaa

XXX.XXX.38.22

Terven napsal(a):
To si právě myslím, že nedoprovází - krom intenzivní práce, pokud je potřeba, je někde zavřená.
Ale GG už to napsala lépe než já.

Nezažila jsem to osobně,tak to samozřejmě nemůžu tvrdit,ale pokud jsem viděla nějaký dokumenty,nebo třeba jen videa z farem v Anglii,tak psi nikde zavření nebyli a účastnili se každodenního života a doprovázeli majitele celý den. Samozřejmě netvrdím,že všude je to stejný

23.8.2021 12:49

"No právěže to, co říkali lidi od ovcí, tak BOC není celý den venku a nemá pohyb. Celý den je zavřená v kotci, nebo v nějaké vyhrazené místnosti, nebo v uzavřeném dvoře a ven jde jen když ji pán opravdu potřebuje. Čili, když jde člověk k ovcím dělat něco, co zvládne bez psa, tak pes je někde zavřený. Nejlépe tam, kde na ovce ani nevidí. A ven jde je, když je potřeba - přehnat stádo, sehnat stádo, podržet stádo, rozdělit stádo. A to třeba může být jen 15 minut práce denně. Jiný den třeba hodina."

kdysi byl v nějakém psím časopise článek o BOC od chovatele u kterého vykonávaly svou původní práci, tedy pasení, a psal tam něco velice podobného.

23.8.2021 12:57
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

já jen ještě takový nebordeří postřeh pro zadavatelku - ono to tu ještě možná tak úplně nezaznělo. že ta pejsková na to třeba nemá psychicky na ty výkony, co po ní chcete, tedy ne, že jí to nebaví a nemá vlohy, ale je to jakoooo třebaaas kdyby to byl člověk, tak dá učňák, ale nedá střední školu. Mám takový exemplář doma. Milá hodná psejková, kterou nikdo nechtěl, protože nestačila na to, co po ní chtěli - neměla na fieldtrialový soutěže, neměla ale ani na "obyčejnou " lovečinu. Zvlášť jako mladá,kdy navíc pohrkaná, hyperaktivní a těžko zvladatelná. A nejlíp - stejně jako té vaší - ji vyhovují jednoduchý úkoly, kdy může tak trošku tupě máknout. Takže jí nikdo nechtěl a posouvali jí dál /to u vás, pochopitelně nehrozí/ nicméně problémy se podle mě štosovaly i tím, že se po ní chtěla příprava na vysokou školu a ona byla tak jako pořád na základce (dneska už jsme v přípravce na střední řekla bych) .
No ale prostě časem - až ta fenka dospěje, bude to s největší pravděpodobností jiné . Když uberete, tak jak plánujete a zařadila byste nějaký naprosto jednoduchý věci, kde Vy nemusíte hrotit neúspěch, protože vono vlastně Švestka jde úplně o kulový, jestli za mnou vyskočí nahoru na vysokej kámen, a nebo nevyskočí. Protože tím si nekazíte ani základní a potřebnou poslušnost, kde si na svých povelech trvat musíme, ani to co už jste se spolu doposud naučily a bylo by škoda to kazit. Ale můžete se z toho radovat, když tam vyskočí. Že budete spolu hrát na babu, na schovku, kde fakt o nic nejde a jen spolu děláte krávoviny, ale pes jede nenápadně nenásilně podle toho, co vy navrhete. Že si spolu sednete na mez (než začnou bejt studený) a budete ji drbat na pupíku a naučíte se tak nenápadně při tom i povel Vokaž pupik (kterej se pak hodí u veterináře), ale je to jednoduchý a zase při jeho učení vůbec o nic nejde.
A ono taky - může být třeba spíš "šachista" než "gymnasta" takže třeba čmuchání ji bude bavit mnohem víc, než obíhání překážek. A ono to čmuchání je přirozený a pro psa je to úlevná a zábavná činnost - když na něj netlačíme u stopy, ale hrajeme si třeba ve čtverečku, kdy našlápneme psovi malej čtvereček a dáme mu ho za odměnu třeba za přivolání, vyčuchat.
Zkuste se teď vykašlat na své předchozí představy a zkuste zjistit, při čem jí je vyloženě dobře - třeba to bude i jen sezení na mezi a pozorování okolí, jak pavlačová drbna. Nedávejte úkoly jí, dejte ho sobě - tedy jak nenásilně spojit svou duši s tou její.A vono to pude, páč je to pudová záležitost

23.8.2021 12:59
Terven

XXX.XXX.110.191

janaa napsal(a):
Nezažila jsem to osobně,tak to samozřejmě nemůžu tvrdit,ale pokud jsem viděla nějaký dokumenty,nebo třeba jen videa z farem v Anglii,tak psi nikde zavření nebyli a účastnili se každodenního života a doprovázeli majitele celý den. Samozřejmě netvrdím,že všude je to stejný

Já jsem právě slyšela od lidí, co chovají pracovní BOC, že ti psi nejsou se stádem trvale - a ani by neměli být, není to žádoucí.
Bohužel už si to nepamatuju dopodrobna, ale GG mi v podstatě moji útržkovitou vzpomínku potvrdila.

23.8.2021 13:00
janaa

XXX.XXX.38.22

Terven napsal(a):
Já jsem právě slyšela od lidí, co chovají pracovní BOC, že ti psi nejsou se stádem trvale - a ani by neměli být, není to žádoucí.
Bohužel už si to nepamatuju dopodrobna, ale GG mi v podstatě moji útržkovitou vzpomínku potvrdila.

Ale to se nevylučuje,ovce přeci nejsou na farmě,ale na pastvinách

23.8.2021 13:04
Terven

XXX.XXX.110.191

janaa napsal(a):
Ale to se nevylučuje,ovce přeci nejsou na farmě,ale na pastvinách

Fakt se nechci hádat, ale slyšela jsem v podstatě to, co píše GG - že krom času, kdy mají úkol, jsou někde zavřené.
Chovatelka pracovních BOC v ČR, kdysi psala v jedné diskuzi, že pokud nemají psi trénink nebo přímo práci u ovcí, mají je v kotcích, což je většinu dne.
Tenkrát mi to přišlo divné, ale asi to bude tak. Zkusím se na to poptat někoho povolanějšího.

23.8.2021 13:10
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Bordeří poznámka: Na druhou stranu, jak to psal pan Herriot? Ti psi sice nebyli u ovcí pořád, ale jestli se nepletu, prostě byli po farmách volně, ne?

23.8.2021 13:11
Terven

XXX.XXX.110.191

Zrzavci napsal(a):
Bordeří poznámka: Na druhou stranu, jak to psal pan Herriot? Ti psi sice nebyli u ovcí pořád, ale jestli se nepletu, prostě byli po farmách volně, ne?

To asi nebyly bordery...

GG

23.8.2021 13:14
GG

XXX.XXX.173.167

janaa napsal(a):

A samozřejmě je majitel ven vzít může. Určitě záleží na tom kolik těch psů má, kolik má času a jaký má s nimi vzah. Pokud je to farmář v menší míře (blbě napsáno, ale...) - přiměřeně psů, ovcí a práce, tak si dokážu představit, že jde třeba na obhlídku ohradníků či já nevím co a vezme psy sebou.

Ale pokud má někdo tisíce ovcí, hektary a hektary pastvin (bez ohradníků), a k tomu tolik psů, že nezná ani všechny jejich jména, tak si myslím, že ti psi budou spíše zavření. Spíše třeba bere 2 až 3 psy na obhlídku pastvin (jestli se něco takového dělá ), kde se ovce pasou a pohybují volně celoročně kdyby bylo něco potřeba (třeba odchytit ovci k ošetření). A to třeba může být i na celý den.

Navíc v UK spousta farmářů má hodně mladých psů naráz a cvičí je a pak si třeba nechají jen 1 až 2 fakt dobré a zbytek prodají v aukci, takže si myslím, že tyto psy ani nijak moc neřeší - jako že by je brali sebou ven jen tak jako doprovod. Jen v rámci tréninku. Ale pořád jen papouškuju to, co jsem slyšela od těch, co tomu opravdu rozumí a sami farmaří.

Ale samozřejmně, každý to určitě dělá jinak a 100 lidí, 100 jiných názorů.

23.8.2021 13:15
janaa

XXX.XXX.38.22

Terven napsal(a):
Fakt se nechci hádat, ale slyšela jsem v podstatě to, co píše GG - že krom času, kdy mají úkol, jsou někde zavřené.
Chovatelka pracovních BOC v ČR, kdysi psala v jedné diskuzi, že pokud nemají psi trénink nebo přímo práci u ovcí, mají je v kotcích, což je většinu dne.
Tenkrát mi to přišlo divné, ale asi to bude tak. Zkusím se na to poptat někoho povolanějšího.

Hele,nechci se hádat,odborník nejsem,spíš to bude tak,že to asi každý dělá nějak,a rozdíl určitě taky bude,pokud jsou to "jen" pomocníci a členové domácnosti, a pak psi na soutěže jak jsem psala,viděla jsem dost videí,kde ti psi prostě s farmáři fungují celý den v podstatě na principu psa u domu,a když je potřeba,tak je naloží do auta, a převezou na pastviny,kde je potřeba práce přímo u ovcí

23.8.2021 13:23

"psi na soutěže" a to je ono, pokud si dovezu tyhle psy, tak takové asi můžu očekávat, ale jinak nevím, proč by to nebyl pes jako každý jiný.. ale extra učenlivý jo, proto se tak rozšířil.. a zas všici potomci nebudou jak přes kopírák..
Herriot o border collies psal, jedna kniha má ilustraci na obálce. Only one woof. A nemám ji doma, hm, zajímavé, takže mám rozbitou sbírku..
https://www.youtube.com/watch?v=PRdABkZMBmo&ab_channel=StorytimewithWill

23.8.2021 13:28
Terven

XXX.XXX.110.191

janaa napsal(a):
Hele,nechci se hádat,odborník nejsem,spíš to bude tak,že to asi každý dělá nějak,a rozdíl určitě taky bude,pokud jsou to "jen" pomocníci a členové domácnosti, a pak psi na soutěže jak jsem psala,viděla jsem dost videí,kde ti psi prostě s farmáři fungují celý den v podstatě na principu psa u domu,a když je potřeba,tak je naloží do auta, a převezou na pastviny,kde je potřeba práce přímo u ovcí

Tak určitě pravda může být někde mezi - bude to o konkrétních lidech, jako všechno.
Podstatou mýho tvrzení bylo, že v takovém režimu mohou ti psi fungovat - a dobře fungovat.
Tudíž není nutno bordeře organizovat veškerý čas, kdy nespí, aby z ní byl pohodový pes.

23.8.2021 13:34
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Terven napsal(a):
To asi nebyly bordery...

Se kouknu, já to tak nějak mám zapsaný (jasně, že ne všichni zmiňovaní psi) ,ale na druhou stranu i kdyby to nebyly bordery, jak je známe dneska, byli to psi, který tvrdě makali u stád, takže to stejné ne? vím, že s nimi dělali i různý soutěže a tak. Lecky byl ten pes velemajetek.

23.8.2021 13:37
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

Terven napsal(a):
Tak určitě pravda může být někde mezi - bude to o konkrétních lidech, jako všechno.
Podstatou mýho tvrzení bylo, že v takovém režimu mohou ti psi fungovat - a dobře fungovat.
Tudíž není nutno bordeře organizovat veškerý čas, kdy nespí, aby z ní byl pohodový pes.

No, rozhodně si nemyslím, že je třeba bordeře organizovat veškerý čas, kdy nespí - to je zase vyhnané do extrému... ale teda pořád si myslím, že nějakou aktivitu, kde se unaví psychicky, prostě potřebuje. Nebo alespoň většina z nich...

To vidím i na svých psem, a známe to asi všichni, že třeba 10 km lítání psa neunaví tak, jako pár minut intenzivního tréninku, kde zapojuje hlavu....

Jinak ty "pracovní" BOCky, které znám, tak taky nemají nalajnovaný veškerý čas... jsou to mimo jiné i normální rodinní psi, jezdí na výlety, na procházky na volno, lítají se psema.... Prostě rozlišují, kdy se pracuje a kdy se jde jen tak na procházku, umí vypnout... A z mé zkušenosti musím říct, že tohle neumí rozlišit právě ti, kteří jsou "jen" jako parťáci a nic moc se s nimi nedělá (i když pohybu mají dost). Ale neznám jich zase tolik, tak třeba je to jenom náhoda.

23.8.2021 13:46
Terven

XXX.XXX.110.191

Resp. já si myslím, že pokud je práce intenzivní - a to práce bordery u stáda je - musí tam samostatně myslet a jednat, taktizovat, mít přehled o všech zvířatech...tak netřeba, aby to pes provozoval hodiny a hodiny k tomu, aby se unavil. Já myslím, že i proto se ti psi střídají.

Možná to znáte i z jiných psích činností - já třeba vídám, jak rychle se psi unaví u noseworku a přitom to vypadá jako takové "nic", jenom chvíli rejdí nosem po zemi. Na závodech, kde pes jde tři terény, přičemž každej mu trvá max. 15 minut, psi pak odpadají v autě jako by byli na celodenní túře.

23.8.2021 13:47
Terven

XXX.XXX.110.191

Zrzavci napsal(a):
Se kouknu, já to tak nějak mám zapsaný (jasně, že ne všichni zmiňovaní psi) ,ale na druhou stranu i kdyby to nebyly bordery, jak je známe dneska, byli to psi, který tvrdě makali u stád, takže to stejné ne? vím, že s nimi dělali i různý soutěže a tak. Lecky byl ten pes velemajetek.

Pardon, anebo byly
Tu knihu pro děti, jak dávala odkaz Megí, máme doma taky.

23.8.2021 14:18
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

"psi na soutěže" a to je ono, pokud si dovezu tyhle psy, tak takové asi můžu očekávat, ale jinak nevím, proč by to nebyl pes jako každý jiný.. ale extra učenlivý jo, proto se tak rozšířil.. a zas všici potomci nebudou jak přes kopírák..
Herriot o border collies psal, jedna kniha má ilustraci na obálce. Only one woof. A nemám ji doma, hm, zajímavé, takže mám rozbitou sbírku..
https://www.youtube.com/watch?v=PRdABkZMBmo&ab_channel=StorytimewithWill

JAK TO ŽE TUDLENCTO JAKO NEZNÁM?? Opravdu to psal starý pan Herriot? Bože jak já jeho knížky miluju. Tetkon mi připlula jedna povídka - možná zrovna bordeří. O tý farmě jak tam měli čoklida, co vždycky stíhal ty auta, a Herriot se vždycky bál, aby ho nepřejel. Pak čoklidovi tatíkovi pořídili děti a ty se v tatíkově zábavě vzhlídly a jelo to šécko jak přes ten kopírák .Fotřík původně měl pochopitelně navrch, ale bylo vidět, jak mu mladý šlapou na paty a on je vyděšenej, aby náááhodou neprohrál . miluju jeho moudrý čtení.

23.8.2021 14:23
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Terven napsal(a):
Resp. já si myslím, že pokud je práce intenzivní - a to práce bordery u stáda je - musí tam samostatně myslet a jednat, taktizovat, mít přehled o všech zvířatech...tak netřeba, aby to pes provozoval hodiny a hodiny k tomu, aby se unavil. Já myslím, že i proto se ti psi střídají.

Možná to znáte i z jiných psích činností - já třeba vídám, jak rychle se psi unaví u noseworku a přitom to vypadá jako takové "nic", jenom chvíli rejdí nosem po zemi. Na závodech, kde pes jde tři terény, přičemž každej mu trvá max. 15 minut, psi pak odpadají v autě jako by byli na celodenní túře.

No jasně, že to je intenzivní a pes pak odpadne, ale zase neodpadne úplně a pak prostě na tom statku loncá s majitelem, což už není nějak exponovaný. A některý asi taky neloncaj, protože pánik je má čistě jen na tuhle práci a pak psa odloží, jako myslivec ohaře po honu, protože pak už toho psa nepotřebuje k ničemu. a někdo má psa i jako společníka, hlídače.........záleží, jak to má kdo nastavený. Hele závodní čoklidi lovecký, který mají některý velkochovky - taky šup pak do kotce, protože třeba jich je víc a není čas na nějaký oplendování. Mně je ale bližší to, že po práci ten pes prostě s lidma žije na tý farmě dál, nebo lovečák na zahradě. Jasně, že ho nehoněj do práce, ale pes si po výkonu dáchne a pokud chce, je dál s ostatníma, jde dojit, kouknout na slepice, překydat hnůj a nebo pozoruje jak se reje záhon.
Von i ohař rád zahradničí
https://zrzavec.com.cz/wp-content/uploads/2021/08/20210812_151557.mp4?_=1

23.8.2021 14:31

..to u nás to bylo tak, ze motýl se pořídil na procházky a mazlení a povalovani se, ale seznal, že mu tohle nestačí, a tak mně začal tahat od jedné aktivity k druhé a byl mile překvapen, že mě to baví a jsem ochotna se s nim pravidelně všech těch kočičin ucastnit

23.8.2021 14:40
Terven

XXX.XXX.110.191

Zrzavci napsal(a):
No jasně, že to je intenzivní a pes pak odpadne, ale zase neodpadne úplně a pak prostě na tom statku loncá s majitelem, což už není nějak exponovaný. A některý asi taky neloncaj, protože pánik je má čistě jen na tuhle práci a pak psa odloží, jako myslivec ohaře po honu, protože pak už toho psa nepotřebuje k ničemu. a někdo má psa i jako společníka, hlídače.........záleží, jak to má kdo nastavený. Hele závodní čoklidi lovecký, který mají některý velkochovky - taky šup pak do kotce, protože třeba jich je víc a není čas na nějaký oplendování. Mně je ale bližší to, že po práci ten pes prostě s lidma žije na tý farmě dál, nebo lovečák na zahradě. Jasně, že ho nehoněj do práce, ale pes si po výkonu dáchne a pokud chce, je dál s ostatníma, jde dojit, kouknout na slepice, překydat hnůj a nebo pozoruje jak se reje záhon.
Von i ohař rád zahradničí
https://zrzavec.com.cz/wp-content/uploads/2021/08/20210812_151557.mp4?_=1

No...a to jsou právě ty 3 bordery, který znám a o kterých jsem psala na začátku - v podstatě žijou se svýma majitelkama, jsou hodně venku, u koní, vozí se autem, občas výlet - organizovaně nepracujou, necvičí a jsou přes hlavu úplně v pohodě.
A i ty pracovní, u ovcí, té opravdu intenzivní práce mají jen malou část dne a zbytek toho dne jsou buď v kotci anebo se poflakujou s majitelem.
Tím jsem chtěla zpochybnit mýtus, že bordera potřebuje extrémně zaměstnávat. Prostě je to spíš o kvalitě než o kvantitě.

23.8.2021 14:46

Zrzavci napsal(a):
JAK TO ŽE TUDLENCTO JAKO NEZNÁM?? Opravdu to psal starý pan Herriot? Bože jak já jeho knížky miluju. Tetkon mi připlula jedna povídka - možná zrovna bordeří. O tý farmě jak tam měli čoklida, co vždycky stíhal ty auta, a Herriot se vždycky bál, aby ho nepřejel. Pak čoklidovi tatíkovi pořídili děti a ty se v tatíkově zábavě vzhlídly a jelo to šécko jak přes ten kopírák .Fotřík původně měl pochopitelně navrch, ale bylo vidět, jak mu mladý šlapou na paty a on je vyděšenej, aby náááhodou neprohrál . miluju jeho moudrý čtení.

Já taky. Čas od času se k jeho knížkám vracím.

GG

23.8.2021 14:48
GG

XXX.XXX.173.167

Terven napsal(a):
No...a to jsou právě ty 3 bordery, který znám a o kterých jsem psala na začátku - v podstatě žijou se svýma majitelkama, jsou hodně venku, u koní, vozí se autem, občas výlet - organizovaně nepracujou, necvičí a jsou přes hlavu úplně v pohodě.
A i ty pracovní, u ovcí, té opravdu intenzivní práce mají jen malou část dne a zbytek toho dne jsou buď v kotci anebo se poflakujou s majitelem.
Tím jsem chtěla zpochybnit mýtus, že bordera potřebuje extrémně zaměstnávat. Prostě je to spíš o kvalitě než o kvantitě.

Mě spíše jen udivuje, kolik těch mýtů o borderách pořád koluje a čemu všemu lidi věří. A když jim potom třeba 50 lidí na FB v diskuzi napíše, že nemají se psem dělat toto a toto, ale že ho mají občas i někam zavřít a nechat ho odpočívat a pak dalších 50 lidí napíše, že těch prvních 50 lidí radí dobře, protože jsou to opravdu známí chovatelé BOC, kteří ví a umí, tak ten jeden člověk si pořád myslí, že si z něho asi všichni dělají srandu, když mu tvrdí že BOC fakt nepotřebuje program 24/7...

23.8.2021 15:11
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

Takže když to shrneme, podle toho, co tu čtu, by měl být BOC celkem nenáročný pes, kterému stačí procházky a normální fungování s rodinou? Nepotřebuje nic specifického, nepotřebuje pracovat hlavou? Pokud sháním psa na každodenní procházky, ale nijak víc se mu věnovat nechci, nechci sportovat, nechci cvičit atd.. tak si můžu s klidným svědomím pořídit BOC? .

Proč je potom teda tolik bordeřích magorů (a jak už jsem psala, z mého okolí jsou to zrovna ty, který sice mají pohybu dost, ale nezaměstnává se hlava)? Já si pořád myslím, že BOC může být vcelku normální pes, nemusí mít 3x týdně agility tréninky, 2x týdně pasení a každý den dvě hodiny intenzivní práce, ale nějak tu hlavu prostě zaměstnat potřebuje, jinak jí začne hrabat. Plus teda beru to, že se musí naučit odpočívat, že to je důležité.

23.8.2021 15:22

"Takže když to shrneme, podle toho, co tu čtu, by měl být BOC celkem nenáročný pes, kterému stačí procházky a normální fungování s rodinou? Nepotřebuje nic specifického, nepotřebuje pracovat hlavou? Pokud sháním psa na každodenní procházky, ale nijak víc se mu věnovat nechci, nechci sportovat, nechci cvičit atd.. tak si můžu s klidným svědomím pořídit BOC? ."

ale to a takto to z diskuze nevyplývá.....

23.8.2021 15:44
Terven

XXX.XXX.92.85

marcelaamax napsal(a):
Takže když to shrneme, podle toho, co tu čtu, by měl být BOC celkem nenáročný pes, kterému stačí procházky a normální fungování s rodinou? Nepotřebuje nic specifického, nepotřebuje pracovat hlavou? Pokud sháním psa na každodenní procházky, ale nijak víc se mu věnovat nechci, nechci sportovat, nechci cvičit atd.. tak si můžu s klidným svědomím pořídit BOC? .

Proč je potom teda tolik bordeřích magorů (a jak už jsem psala, z mého okolí jsou to zrovna ty, který sice mají pohybu dost, ale nezaměstnává se hlava)? Já si pořád myslím, že BOC může být vcelku normální pes, nemusí mít 3x týdně agility tréninky, 2x týdně pasení a každý den dvě hodiny intenzivní práce, ale nějak tu hlavu prostě zaměstnat potřebuje, jinak jí začne hrabat. Plus teda beru to, že se musí naučit odpočívat, že to je důležité.

Potřebuje pracovat hlavou, ale evidentně té práce stačí mnohem míň než si většina lidí myslí
Ono intenzivně pracovat hlavou nejde x hodin denně. Je to o te kvalitě...

23.8.2021 15:47

marcelaamax napsal(a):

Ale já taky nemám teriéra turbo, měli jsme takové jen dva, ostatní byli "normální". A z těch dvou jeden přišel z nějaké nelegální společnosti a druhý rost jak dříví v lese. Ale jinak? Zaměstnat hlavičku a poběhat, plavat, něco ulovit, co má rád a co se musí učit, ve výsledku ale - jaký si to uděláš.. ne? Lidé mi často říkají, že tihle psi "to běháte tak 20 kiláků a ..". Na co, proboha? Tady na té kolii je to přesně vidět, lidé z nich ty mag.ry dělají sami, protože přece jsou nejlepší na dogdancing a agility a vyhrajou všecky soutěže! To není, že se pes bude flákat, ale všeho s mírou. A když teda chci dělat něco profi, tak potřebuji správné plemeno, jedince a správný přístup. A ten je pro kolii a vlčáka jiný. Znám deset kusů, devět mimoni, jeden normální. Devět furt něco dělá, jeden je 1x týdně u ovcí a jinak "pracuje" v krámě. Není to ani tak o té intenzitě, ale způsobu. Čímž se odpovídá na "zaměstnat hlavu".

23.8.2021 15:48

Tu knížku jsem asi vynechala, že je to pár vět pro děti.. a protože mi kolie pokousala psa :D

23.8.2021 15:52
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

Terven napsal(a):
Potřebuje pracovat hlavou, ale evidentně té práce stačí mnohem míň než si většina lidí myslí
Ono intenzivně pracovat hlavou nejde x hodin denně. Je to o te kvalitě...

Jo, tak to potom souhlasím .

Mě to předtím vyznělo tak, že jim stačí procházky bez nějaké práce hlavou...

No a to, že si většina lidí myslí, že potřebuje pracovat mnohem víc - já to vcelku chápu, vždyť si vezměte, když třeba tady na ifauně někdo napíše, že vybírá plemeno, že chce BOC - a hned je tady x komentářů, jak moc ti psi potřebují zaměstnat. Možná to dělají trochu i chovatelé? Aby byli případní zájemci připraveni na "nejhorší". Já si myslím, že se to tak trochu přibarvuje u všech plemen, záměrně. Protože kdyby chovatelé všem zájemcům o BOC řekli, že jim stačí denně dvakrát 20 minut pracovat hlavou, plus se vyběhat a jsou spokojení, tak si 90 % těch lidí řekne, že to nic není a že to zvládnou. Kdežto když se to podá tak, že to je pes, který potřebuje opravdu hodně zaměstnat, že jinak mu může solidně hrabat, tak už o tom třeba ti lidi začnou trochu přemýšlet.

23.8.2021 15:57
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

Tady na té kolii je to přesně vidět, lidé z nich ty mag.ry dělají sami,

Já se přiznám, že jsem to tady jen rychle prolétla, takže mi možná něco uniklo, ale nikde nevidím info o tom, jak často a jak moc tahle konkrétní BOC trénuje... Vidím jen, že toho dělají víc, ale tak to se dá střídat a nemusí to nutně znamenat, že každou volnou minutu něco dělají.. Zadavatelka i píše, že mají dny, kdy nedělají vůbec nic, že pes nemá problém odpočívat. A teda zrovna tady ani nevidím případ toho, že by ten pes byl "magor".

23.8.2021 16:46

marcelaamax napsal(a):

Já se přiznám, že jsem to tady jen rychle prolétla, takže mi možná něco uniklo, ale nikde nevidím info o tom, jak často a jak moc tahle konkrétní BOC trénuje... Vidím jen, že toho dělají víc, ale tak to se dá střídat a nemusí to nutně znamenat, že každou volnou minutu něco dělají.. Zadavatelka i píše, že mají dny, kdy nedělají vůbec nic, že pes nemá problém odpočívat. A teda zrovna tady ani nevidím případ toho, že by ten pes byl "magor".

Já myslela, že je řeč o koliích, tak nic :-)

neverend

23.8.2021 17:48
neverend

XXX.XXX.213.247

Všechno co se kdy stalo snadno dostupné a použitelné pro BFU se nakonec přizpůsobovalo právě jim a pro ostatní se stalo nepoužitelným. 🙂 Dnes koupíte psa, granule,obojek a vodítko. Na netu najdete "technickou dokumentaci" k danému plemenu a v duchu přesného očekávání jedete pro psa. A pes se za čas jeví úplně jinak povahou než v předepsané normě a neštěstí je na světě.🙂 Maminko ten pejsek je ještě v záruce? Ano synu.. Tak ho musíme reklamovat, protože dle manuálu je zcela "rozes*aný".😄 Má celý den běhat,nosit míčky,tančit mi kolem nohy( jak uvádělo to video na netu) a on se válí v pelechu půl dne a nehne se.😄 To dřív vlastnictví psa obnášelo mnohem víc starostí už jen že granule nebyly a konzervy taky ne. Čili vaříme a sháníme a tak vlastně já toho psa ani tak moc nepotřebuji.🙂 A byl klid. Je to tak vlasně se vším. Auta, počítače a mnoho dalších oblastí. Pokud to bylo dostatečně obtížné ovládat, pořídit si to mohl jen člověk co to zvládal a odpovídajícím způsobem byl ochoten se učit. 🙂 Snad je pochopitelné co jsem tím chtěl říct.🙂

23.8.2021 19:24
Fiona.Praha

XXX.XXX.237.251

LINDAa napsal(a):

Přeji Vám, abyste se co nejdříve "sladily" a rády spolu trávily čas.

GG

23.8.2021 19:25
GG

XXX.XXX.213.197

marcelaamax napsal(a):

Tak ona ta diskuze co probíhá teď, už se zadavatelkou moc nesouvisí. To je pravda, trochu jsme odběhli od tématu. Zadavatelka snad psa "magora" nemá, a jejich problémy snad nepramení z toho, že by se psem dělala moc. To z toho neplyne.

Někdy v mezičase se Terven jen tak obecně zeptala, co teda vlastně ty Bordery potřebují a kolik toho potřebují, tak pak ta diskuze trochu odběhla.

Ale ano, není to tak, že by BOC nepotřebovala nic dělat, nějakou aktivitu potřebuje, ale neznamená to, že to musí být 24/7. A také máte pravdu, že lepší je unavovat hlavu, než tělo - to u BOC platí opravdu hodně. Ale nic se nemá přehánět.

Např. moje bordera jde se mnou ráno ven na procházku a la "zabav se sám, já ještě spím" a pak je doma sám, mám úplně normální zaměstnání takže je sám cca 8 - 9 hodin denně. Celé to prospí, to vím, protože mám doma 2 kamery.
A odpoledne většinou jdeme ven buď na delší procházku, nebo na kratšeji, pokud s ním chci něco cvičit doma. Ale většinou nic náročného neděláme. Občas vytáhneme kolo nebo koloběžku. Teď přes léto jsme byli na agility tréninku tak 2x a tak 3x u ovcí. Jinak jsme prakticky celé léto nic nedělali. Max byli u vody v těch vedrech. On stejně nic nechce dělat když je jasno, svítí přímé slunce a je 20°C+. Takže celé léto proflákané a žijeme. A přitom je to pracák x sporťák (maminka pracovní BOC a otec z linie kde se už pár generací soustředí výhradně na Agility).

Tak asi platí jak tady někdo psal: jaké si to uděláš...a také si myslím že jsem fakt vychytala zlatého psa se zlatou povahou.

23.8.2021 20:15

a možná se dobereme i toho, že bordera nerovná se bordera
že jsou mezi nimi až diametrální rozdíly
a že vlastně platí vše, co je výše psáno...
a že to je o respektu ke psu
k tomu konkrétnímu

23.8.2021 20:18
Terven

XXX.XXX.110.191

marcelaamax napsal(a):
Jo, tak to potom souhlasím .

Mě to předtím vyznělo tak, že jim stačí procházky bez nějaké práce hlavou...

No a to, že si většina lidí myslí, že potřebuje pracovat mnohem víc - já to vcelku chápu, vždyť si vezměte, když třeba tady na ifauně někdo napíše, že vybírá plemeno, že chce BOC - a hned je tady x komentářů, jak moc ti psi potřebují zaměstnat. Možná to dělají trochu i chovatelé? Aby byli případní zájemci připraveni na "nejhorší". Já si myslím, že se to tak trochu přibarvuje u všech plemen, záměrně. Protože kdyby chovatelé všem zájemcům o BOC řekli, že jim stačí denně dvakrát 20 minut pracovat hlavou, plus se vyběhat a jsou spokojení, tak si 90 % těch lidí řekne, že to nic není a že to zvládnou. Kdežto když se to podá tak, že to je pes, který potřebuje opravdu hodně zaměstnat, že jinak mu může solidně hrabat, tak už o tom třeba ti lidi začnou trochu přemýšlet.

Ono to možná nebude tak jednoznačné, určitě roli hraje i genetika. BOC je vysoce senzitivní plemeno, tudíž se z něj magor stane snáz a majitel v tom může být z větší části nevinně.
A říká si, že jeho pes zřejmě magoří z nedostatku zaměstnání, takže se snaží mu přidat.

23.8.2021 22:48

Moje osobní shrnutí je, že zadavatelka je prostě svojí fenou zkloamaná a asi právě proto ten jejich vzájemný vztah hapruje, že kdyby byla fena excelentní v očích majitelky, tak by tam ta láska a super vztah byly.

A to všechno, co se tady probralo o tom jaké jsou a nejsou BOC, co potřebují a nepotřebují a že jsou jedinci takoví a makoví, je z mého pohledu naprosto irelevantní a problém zadavatelky to neřeší.
Pokud se zadavatelka nechytí za frňák, pokud se jí nepodaří fenu milovat takovou jaká je, pokud k ní nebude přistupovat ve stylu "tak tohle nám nejde, tohle nás nebaví, no a co, tak budeme dělat něco jinýho, vždyť nejde o život...měla by to být zábava a ne stres", tak nevím jestli se ten jejich vztah pohne někam k lepšímu.

23.8.2021 23:12
Terven

XXX.XXX.110.191

Moje osobní shrnutí je, že zadavatelka je prostě svojí fenou zkloamaná a asi právě proto ten jejich vzájemný vztah hapruje, že kdyby byla fena excelentní v očích majitelky, tak by tam ta láska a super vztah byly.

A to všechno, co se tady probralo o tom jaké jsou a nejsou BOC, co potřebují a nepotřebují a že jsou jedinci takoví a makoví, je z mého pohledu naprosto irelevantní a problém zadavatelky to neřeší.
Pokud se zadavatelka nechytí za frňák, pokud se jí nepodaří fenu milovat takovou jaká je, pokud k ní nebude přistupovat ve stylu "tak tohle nám nejde, tohle nás nebaví, no a co, tak budeme dělat něco jinýho, vždyť nejde o život...měla by to být zábava a ne stres", tak nevím jestli se ten jejich vztah pohne někam k lepšímu.

Možná je to irelevantní...to holt jenom diskuze odbočila od hlavního tématu...asi jako x dalších.

24.8.2021 08:41

je to relevantní
ukázkou totální irelevantnosti tady jsou jiná vlákna.......

GG

24.8.2021 09:52
GG

XXX.XXX.173.167

Tak je pravda, že pro zadavatelku je to, kam diskuze odbočila možná lehce irelevantní, protože z toho co psala, nijak nevyplývá, že by svoji fenku přetěžovala, nebo naopak jí dávala málo. Ale třeba to může být užitečné zase někomu jinému - co vlastně BOC potřebuje a nepotřebuje. Samozřejmě, jak tady už někdo psal, neznamená to, že BOC nepotřebuje dělat vůbec nic a je to skvělý pes pro někoho kdo chce mít psa u domu a jenom s ním chodit na procházky.

Já osobně, dle toho co bylo napsáno, si myslím, že nejvetší problém jsou hlavně sportovní ambice zadavatelky. Bylo to tu již naznačeno, ale nevím jestli tak napřímo napsáno. Samozřejmě jsme v internetové diskuzi, "na živo" by to třeba vypadalo jinak, ale takhle mi to připadá. A strašně mi to připomíná jeden případ jedné BOC kdy byla prodána do zahraničí, majitelka měla velké ambice v Agility, no ve 3 letech byla fena vrácena chovatelce s tím, že fenu již nechce, že nemá "pracovní morálku", že fena nechce běhat, spolupracovat a že nenaplňuje její agility ambice a ona si kupuje nového psa a pro tuto fenu teda již nemá místo. No chovatelka si fenu nechala a normálně s ní běhá agility, závodí a vyhrávají a fena pracuje úplně v pohodě.

Prostě bohužel, ale nikdo by si neměl psa kupovat protože má v něčem nějaké ambice, ale proto, že prostě toho konkrétního psa chce. A pokud si to v sobě zadavatelka nesrovná, tak je dost pravděpodobné, že její další pes, kterého psala, že chce pořizovat, dopadne podobně.
Možná bych i doporučovala se zamyslet nad nějakým koučem, nebo nějakým mentálním tréninkem, aby se naučila pracovat se svými pocity. Možná to už vypadá přehnaně, ale záleží, jak moc velké ambice zadavatelka má a jak moc tomu chce dát. Pokud hodně, tak nějaký mentální trénink není nic špatného a znám spoustu závodníků hlavně v agility, kteří ho absolvují.

Navíc, pokud by si to v sobě zadavatelka srovnala, tak je dost možné, že se zlepší i vztah s fenou a najednou zjistí, že i fenka chce pracovat a baví ji to, co vlastně zadavatelka chce, aby ji bavilo a co vypadalo, že ji vlastně nebaví. Zase z jiného ranku příběhů - konkrétně tady v ČR vím o dvou fenách - jedna teda BOC, druhá sheltie - které byly pořízeny do agiliťácké domácnosti, no agility je teda vůbec nebavilo, vlastně skoro nic je nabavilo a nezajímalo. Majitelky to ale nevzdaly a citlivým přístupem a tréninkem udělali z agility něco, co ti psi milují. Samožřejmě, mohly najít jiné aktivity, ale chtěly to nejdříve zkusit a navíc, pokud děláte agility s ostatními psy, jste agility trenérka a závodnice, tak se pak čas na něco jiného hledá těžko.

Snad se bude zadavatelce dařit, ať už vyzkouší cokoliv. Jak s fenkou, tak s případným dalším pejskem. Je hlavně fajn, že se kvůli tomu, že fenka momentálně teď nesplňuje její představy, jí nechce vzdát.

24.8.2021 11:05
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

Tak ještě k tématu - znám takhle pár psů, kteří tíhnou více k někomu jinému, než k tomu, kde s nimi tráví čas, krmí, venčí, trénuje - v hodně případech jsou ti páníčci děti a psi v nich prostě asi nevidí tu autoritu a dávají přednost dospělému. A ono to ani nemusí být děti, ale prostě člověk, který je pro psa špatně čitelný, nebo nemá takovou tu přirozenou autoritu, nerada používám to slovo autorita, ale nevím jak jinak to popsat... Nebo případ, kdy si chlap do domácnosti pořídil psa, tele.... on se mu věnoval, krmil, venčil... ženská v domácnosti byla proti pořízení a psa ani moc nechtěla, téměř si ho nevšímala, dá se říct, že ho snad ze začátku ani neměla ráda, spíš ho odháněla, no a pes si za paničku vybral ji, je pro něho jako svatý obrázek a na páníka kašle.... Někdy je taky míň víc... Jeden se snaží a psovi se věnuje jak blázen a pes si stejně vybere za páníka někoho jiného, ale myslím, že s tím nic moc nadělat nejde..

Jinak třeba pokud k nám přijede návštěva, tak moje fena dělá, že mě nezná, a že ji doma nikdo nepodrbe , prostě mě už má okoukanou, ale taková návštěva, to se může zbláznit radostí. To samé když jdu třeba na procházku s kamarádkou - ona mě poslouchá, vnímá, ale taky je na ní vidět, že tam má jakoby víc radosti z toho méně známého člověka... Ale tak je to plemeno, které prostě miluje všechny lidi, nepřijde mi to nějak divný, nevadí mi to...

Ale tady to je trochu něco jiného, z popisu zadavatelky cítím, že je z té feny zklamaná, že čekala něco jiného , a i to může hrát roli a fena to může cítit.

Hodně lidí mi fenu chválí jak je šikovná a hodná, ale já v ní neustále vidím jenom všechny nedostatky.

Na mě tohle třeba působí tak, že zadavatelka ty nedostatky hledá, když ostatní fenu chválí. Možná to jsou fakt jen vysoké ambice, fena cítí nějaké napětí a od toho se to všechno odvíjí..

24.8.2021 11:22

je to relevantní
ukázkou totální irelevantnosti tady jsou jiná vlákna.......

Holky já se blbě vyjádřila, když to tak čtu, tak po sobě čtu, tak to nezní tak, jak jsem to myslela.

Tou irelevantností vlákna jsem nemyslela, že se to tady zvrtlo, že utíkáte od tématu a podobně. To by mě ani nenapadlo, zzhledem k tomu, že tady nám to ve spoustě vláken ulítne a úplně někam jinam...tohle neřeším.

Chtěla jsem tím zdůraznit, že o borderkách tady můžeme napsat romány...já teda ne, znám všeho všudy dvě... ale i když si to zadavatelka přečte, tak pocitově jí to vztah s čubou tímto nezlepší....chtěla jsem tím říct, že to, že se tady napíše, že ne každou borderu všechno baví a že ne každá má takový drive, jak si zadavatelka představuje, nesmázne zklamání zadavatelky s její feňulí......

To je děs....vůbec se mi nedaří vyjádřit, co myslím, tak snad ty moje bláboly někdo pochopí a jestli ne, tak to neřešte, jen jsem chtěla říct, že ta zmíňka o irelevantnosti nebyla výtka k diskuzním příspěvkům, i když to tak vyznělo.

GG

24.8.2021 11:40
GG

XXX.XXX.173.167

Tak myslím si, že neschopnost vyjádřit přes písmenka to, co chceme vyjádřit se občas týká každého z nás. To je úplně v klidu.

Jasné, tak je pravda, že to asi takhle moc nepomůže. Proto jsem psala - možná zbytečně, protože zadavatelka to tady asi už nečte - že pokud opravdu chce v nějakém sportu mířit na mety nejvyšší, tak nějaký mentální koučing třeba není od věci. Protože já si pořád myslím, že ta fenka by i pracovala a třeba není jedna z těch flegmatických gaučáků. Ale že to je o přístupu k ní. Protože zadavatelka někde myslím psala, že je to sportovní linie BOC. Proto by mě i zajímalo co je to konkrátně za psa - jestli třeba je to linie kde se takové povahy vyskytují a nebo je to v dané linii jen vyjímka a tím pádem je šance, že když se zadavatelka naučí pracovat sama se sebou, tak se zlepší i fenka.
Protože klidnější jedince, kteří nejsou do všeho tak hrr ani když to po nich člověk chce častěji najdeme mezi výstavákama a mezi sporťákama (alespoň ty linie co si pod tím představím já) moc ne. Ale vyjímka porvrzuje pravidlo, že jo.

24.8.2021 12:13

Je to jak s dětmi - přijímat je takové, jaké jsou. Ten, kdo si do dítěte promítá své vlastní ambice, bývá zklamán, pokud je nemůže nebo nechce naplnit dítě a dává mu to znát, což se promítá do jejich vztahu.

LINDAa

16.9.2021 21:22
LINDAa

XXX.XXX.30.130

Hezký večer,
pro ty, co to zajímá, jsem se chtěla ozvat a dát vědět, jak nám to s fenou jde. Všechny vaše rady jsem si vzala k srdci a musím říct, že i za tu kratší dobu jsme na tom mnohem lépe.
Koukla jsem se hluboko do duše a řekla si, že nemá cenu být nešťastná ze psa, který je vlastně naprosto skvělý a bezproblémový, jenom jsem si ho představovala trochu jinak.
Začala jsem s fenou docházet na hodiny noseworku a je to zábava, co nás obě celkem baví. Procházku teď beru jako klidný, vypínací čas pro nás obě. Nechávám jí začuchat si a nevolám jí k sobě každých deset minut. Myslím, že to, že jí tolik "neprudím" a nechávám jí venku větší volnost nám oběma prospělo. Já se učím tolik se o ní nestrachovat a nebýt v nervu a ona je díky tomu mnohem uvolněnější.
Začala se se mnou i celkem mazlit (ona asi nikdy nebude mazel ve smyslu - lehnu si na tebe, drbej mě, ale přijde, nechá se podrbat, párkrát mi i vlezla na klín). Teď, jak to píši, leží mi hlavou na rameni s chrní
Trochu jsme odpustili od tréninku (stále docházíme na poslušnost, ale doma už tolik nedrilujeme) a i když mi to chybí, jsme obě víc v klidu. Navíc se učím pracovat s intenzitou a intonací hlasu.
Od plánu a dalšího psa jsem zatím odpustila a rozhodla se užívat si život se svojí fenou
Není každý den posvícení a já se stále mám co učit, ale doufám, že už to bude jen a jen lepší.

17.9.2021 00:04

jen tak dál

neverend

17.9.2021 01:04
neverend

XXX.XXX.213.247

Skoro se mi chce napsat, že slečna nebo paní objevila Ameriku.😄 Vás by bavil takový přístup k Vám? U zvířat je vždy důležitější srdce a vlastní rozum, než tisíc knih a sportovních disciplín.🙂 Pak budete mít skutečně parťáka který Vás má rád a ne psa co sice bude poslouchat na slovo, ale klidně bude ve skutečnosti tíhnout k úplně někomu jinému třeba z rodiny.🙂

17.9.2021 06:37
janaa

XXX.XXX.42.147

Super, jen tak dál

17.9.2021 09:20
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Lindo - to je skvělý! Pro vás obě. Říká se, že člověk dostane takovýho psa, jakýho v danou chvíli potřebuje - tady se to ukazuje moc dobře - ona vám dala za úkol se v sobě trošku pošťourat a prozkoumat se a teď z vás časem budou skvělý parťačky, protože vás to naučí dívat se do její duše, po jejích potřebách. Moc dobře se to čte a tím spíš, že poslední dobou, kdo tady položí dotaz, tak se hodně často buďto rozčílí, když mu lidi řeknou jak to vidí a pak ani nenapíše, jak se věci vyvíjí. Takže díky za zprávu, dík že jste se nad tím zamýšlela a přeju, ať si spolu užíváte skvělý chvíle a bavíte se spolu obě.
P/.S. tak ona je opravdu nakonec spíš šachistka, než gymnastka, což? Soudě podle toho, jak nadšeně mluvíte o čmuchání

17.9.2021 09:47
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Super. To je skvělá zpráva

17.9.2021 09:50
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

neverend napsal(a):
Skoro se mi chce napsat, že slečna nebo paní objevila Ameriku.😄 Vás by bavil takový přístup k Vám? U zvířat je vždy důležitější srdce a vlastní rozum, než tisíc knih a sportovních disciplín.🙂 Pak budete mít skutečně parťáka který Vás má rád a ne psa co sice bude poslouchat na slovo, ale klidně bude ve skutečnosti tíhnout k úplně někomu jinému třeba z rodiny.🙂

Není důležitý snad - že si to slečna v sobě takhle pěkně poskládala? Že se nad tím zamyslela? Na rozdíl od ostatních, co tu položí dotaz a pak se jen vzteknou a dupou nohama? Já tohle naopak oceňuju a psát tu o Emerice my přijde krapítek mimo teda. A nefér vůči ní.

17.9.2021 10:30

Zrzavci napsal(a):
Není důležitý snad - že si to slečna v sobě takhle pěkně poskládala? Že se nad tím zamyslela? Na rozdíl od ostatních, co tu položí dotaz a pak se jen vzteknou a dupou nohama? Já tohle naopak oceňuju a psát tu o Emerice my přijde krapítek mimo teda. A nefér vůči ní.

No ve své podstatě má neverend pravdu, byť to bylo zbytečně kousavé v této fázi, kdy už si zadavatelka "dala říct"
Zadavatelka "objevila Ameriku", no hurá, zaplať pánbůh, že je jedna z těch, která ten přístup změnila, která to zkusila jinak, která přestala tlačit na pilu a víc si s feňulí užívat.
A máte naprostou pravdu...zaplať pánbůh, že je jedna z těch, co tady vztekle nedupaly nožkama, že ony to dělají správně, ale to "jejich správně" nefunguje. Co sem vlastně přijdou...alespoň mě to tak připadá...proto, abychom je poplácali po rameni, že jejich postup, přístup je na jedničku s hvězdičkou a nefunguje to proto, že jejich pes je retardér.
Bože jak já to těm holkám přeju.
Příspěvek od Lindy, jak to teď s čubinou mají, mi opravdu udělal radost a věřím tomu, že tohle je jen začátek a že to bude ještě lepší a lepší.

17.9.2021 11:02
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

No ve své podstatě má neverend pravdu, byť to bylo zbytečně kousavé v této fázi, kdy už si zadavatelka "dala říct"
Zadavatelka "objevila Ameriku", no hurá, zaplať pánbůh, že je jedna z těch, která ten přístup změnila, která to zkusila jinak, která přestala tlačit na pilu a víc si s feňulí užívat.
A máte naprostou pravdu...zaplať pánbůh, že je jedna z těch, co tady vztekle nedupaly nožkama, že ony to dělají správně, ale to "jejich správně" nefunguje. Co sem vlastně přijdou...alespoň mě to tak připadá...proto, abychom je poplácali po rameni, že jejich postup, přístup je na jedničku s hvězdičkou a nefunguje to proto, že jejich pes je retardér.
Bože jak já to těm holkám přeju.
Příspěvek od Lindy, jak to teď s čubinou mají, mi opravdu udělal radost a věřím tomu, že tohle je jen začátek a že to bude ještě lepší a lepší.

No právě, zbytečně kousavé... to je to.

neverend

17.9.2021 13:39
neverend

XXX.XXX.213.247

Nemám ve zvyku chodit kolem lidí po špičkách.🙂 Ale jen mi přišlo úsměvné na co tak komplikovaným způsobem vlastně přišla.🙂 Je na správné cestě a snad na ní zůstane. Nic víc, opravdu jsem byl zaskočen, že něco tak samozřejmého může někdo přehlížet. Pes vysílal jasný signál dej už mi chvilku pokoj a někdy méně znamená vlastně víc.😄

Neregistrovaný uživatel

17.9.2021 14:13
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.104.183

neverend napsal(a):
Nemám ve zvyku chodit kolem lidí po špičkách.🙂 Ale jen mi přišlo úsměvné na co tak komplikovaným způsobem vlastně přišla.🙂 Je na správné cestě a snad na ní zůstane. Nic víc, opravdu jsem byl zaskočen, že něco tak samozřejmého může někdo přehlížet. Pes vysílal jasný signál dej už mi chvilku pokoj a někdy méně znamená vlastně víc.😄

Delas jak kdybys ty byl dokonalej a neomylnej. Hahaha.

17.9.2021 14:15

neverend napsal(a):

Jak se říká : Po bitvě je každý generál !
Bůh ví jaké ptákoviny děláte se psem vy. A nemáte tušení.........

neverend

17.9.2021 15:02
neverend

XXX.XXX.213.247

Jak se říká : Po bitvě je každý generál !
Bůh ví jaké ptákoviny děláte se psem vy. A nemáte tušení.........

Celkem nic.😄 Chrápe v pelechu, boudu má novou zateplenou, žere si jak princezna,chodí na vycházky každý den a nejraději jezdí autem.🙂 Nehrajeme na výcvik, ale spíš na důvěru. Počká když jí řeknu a na zavolání se přiřítí celkem spolehlivě. Jinak jí zásadně neprudím, nemám tu potřebu. Vždy jsem to tak dělal a nikdy jsem nezažil sebemenší problém. Mohl bych s ní i jíst z jednoho hrnce a maximálně bych měl nudle ve vlasech.😄 Nechápu jak někdo nezvládá psa a soužití s ním. Asi to musí být divný člověk co má vnitřní problémy sám se sebou.🙂 Nemyslím tady slečnu, ale tak nějak všeobecně.

17.9.2021 18:50

neverend napsal(a):
Celkem nic.😄 Chrápe v pelechu, boudu má novou zateplenou, žere si jak princezna,chodí na vycházky každý den a nejraději jezdí autem.🙂 Nehrajeme na výcvik, ale spíš na důvěru. Počká když jí řeknu a na zavolání se přiřítí celkem spolehlivě. Jinak jí zásadně neprudím, nemám tu potřebu. Vždy jsem to tak dělal a nikdy jsem nezažil sebemenší problém. Mohl bych s ní i jíst z jednoho hrnce a maximálně bych měl nudle ve vlasech.😄 Nechápu jak někdo nezvládá psa a soužití s ním. Asi to musí být divný člověk co má vnitřní problémy sám se sebou.🙂 Nemyslím tady slečnu, ale tak nějak všeobecně.

No tak Vy toho nechápete o dost víc než je tohle. Paní má psa pracovního sportovce, který byl k tomu stvořen, na Vaši nudu Vám víte co bílej tesák.
Nechápete ani rozdíl mezi cvičením, učením a tréninkem pracovních a závodních psů.
Nechápete, co obnáší takového psa vychovat.
Nechápete toho tolik, že bychom tu byli do rána, vypisovat vše. Což to naštěstí mám lepší zábavu než .. (dnes si to odpustím z lítosti nad takovou duší).
S pánembohem

neverend

17.9.2021 19:32
neverend

XXX.XXX.213.247

No tak Vy toho nechápete o dost víc než je tohle. Paní má psa pracovního sportovce, který byl k tomu stvořen, na Vaši nudu Vám víte co bílej tesák.
Nechápete ani rozdíl mezi cvičením, učením a tréninkem pracovních a závodních psů.
Nechápete, co obnáší takového psa vychovat.
Nechápete toho tolik, že bychom tu byli do rána, vypisovat vše. Což to naštěstí mám lepší zábavu než .. (dnes si to odpustím z lítosti nad takovou duší).
S pánembohem

Já Vás nechápu..😄😄

17.9.2021 19:35
rapotacka11

XXX.XXX.224.71

Vy dva se snad milujete nebo co?

neverend

17.9.2021 19:48
neverend

XXX.XXX.213.247

rapotacka11 napsal(a):

Jj, na pustém ostrově jedině s Megííí.😄

17.9.2021 22:32

rapotacka11 napsal(a):

Ale Megí má pravdu, předsedo.

LINDAa

17.9.2021 23:05
LINDAa

XXX.XXX.30.130

Zrzavci: Ona je prostě takový mudrc no, nějaký veliký dril pro ní moc není 😄 Pořádný zapálený agiliťák by z ní stejně asi nikdy nebyl, takže nemá cenu nad tím plakat.

neverend: nevím, jestli jste někdy měl nějaké ambice a kolik jste vycvičil psích sportovců, ale zkuste se vžít do situace někoho, kdo celý život touží po tom, dělat určitý psí sport. Pořídíte si toho vytouženého psa a máte přesně stanovené plány. A nakonec (i přes to, že jste pečlivě vybíral) zjistíte, že ten pes se na ten sport nehodí. Vím, že to možná bude znít bezcitně, ale já si ji nepořizovala na mazlíčka. Kdybych chtěla psa na procházky a válení na gauči, půjdu do prvního útulku a vylepším život nějakému voříškovi. Jsem ráda, že máte se svým psem idylický život, děkuji za váš komentář 🙂

Všem děkuji za reakce, nečekala jsem, že se vás tu sejde tolik

LINDAa

17.9.2021 23:12
LINDAa

XXX.XXX.30.130

Ještě dodám - věřím, že by to zamrzelo i jiné lidi, ale chápu, že jsem se nezachovala nejlépe. Každopádně se máme moc dobře a vypadá to, že náš společný život je konečně na dobré cestě a to je pro mě to hlavní.

neverend

18.9.2021 01:23
neverend

XXX.XXX.213.247

LINDAa napsal(a):
Zrzavci: Ona je prostě takový mudrc no, nějaký veliký dril pro ní moc není 😄 Pořádný zapálený agiliťák by z ní stejně asi nikdy nebyl, takže nemá cenu nad tím plakat.

neverend: nevím, jestli jste někdy měl nějaké ambice a kolik jste vycvičil psích sportovců, ale zkuste se vžít do situace někoho, kdo celý život touží po tom, dělat určitý psí sport. Pořídíte si toho vytouženého psa a máte přesně stanovené plány. A nakonec (i přes to, že jste pečlivě vybíral) zjistíte, že ten pes se na ten sport nehodí. Vím, že to možná bude znít bezcitně, ale já si ji nepořizovala na mazlíčka. Kdybych chtěla psa na procházky a válení na gauči, půjdu do prvního útulku a vylepším život nějakému voříškovi. Jsem ráda, že máte se svým psem idylický život, děkuji za váš komentář 🙂

Tak hodně štěstí.🙂

18.9.2021 12:43

LINDAa napsal(a):
Ještě dodám - věřím, že by to zamrzelo i jiné lidi, ale chápu, že jsem se nezachovala nejlépe. Každopádně se máme moc dobře a vypadá to, že náš společný život je konečně na dobré cestě a to je pro mě to hlavní.

Není to nejhorší :-). Je dost lidí, kteří se psa zbaví, když nenaplní jejich očekávání. A stačí k tomu, že psu nevyroste zub ( k uchovnění ho třeba nepotřebuje, ale ke špičkovým výsledkům na výstavě ano ) a majitel se ho zbaví docela nevybíravým způsobem. On chce špičkový chovný materiál a takovou "polovičatost" nebude živit.

neverend

18.9.2021 12:59
neverend

XXX.XXX.231.71

Ale Megí má pravdu, předsedo.

Orionko, Megi je spíš značně nechápavá než že by měla pravdu.🙂 Já samozřejmě chápu pojem výcvik a konečně od svých šesti let jsem procházel výcvikem v bojových sportech a nakonec i jedním z nejtěžších výcviků na světě. Jenže ono mně šlo spíš o to, že slečna z toho byla nešťastná když jí pes v podstatě zklamal. Snad všichni známe pojem přetrénování a obrazně řečeno to přesně se stalo slečně,tedy spíš pejskovi.🙂 Co jsem tedy napsal špatně, když natěšený začátečník díky své přehnané snaze páchá víc škody než užitku a nakonec to končí znechucením a ukončením sportovní aktivity celkově? Akorát v psím světě je znechucen pes nebo i Vy. A není Vám líto toho pejska? On se snaží navazovat kontakt a majitel neslyší a jede si tu svoji? 🙂 Já chci,chci,chci..🙂 Pak jsou z toho nešťastní oba a má to smysl?

Neregistrovaný uživatel

18.9.2021 16:14
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.72

neverend napsal(a):
Orionko, Megi je spíš značně nechápavá než že by měla pravdu.🙂 Já samozřejmě chápu pojem výcvik a konečně od svých šesti let jsem procházel výcvikem v bojových sportech a nakonec i jedním z nejtěžších výcviků na světě. Jenže ono mně šlo spíš o to, že slečna z toho byla nešťastná když jí pes v podstatě zklamal. Snad všichni známe pojem přetrénování a obrazně řečeno to přesně se stalo slečně,tedy spíš pejskovi.🙂 Co jsem tedy napsal špatně, když natěšený začátečník díky své přehnané snaze páchá víc škody než užitku a nakonec to končí znechucením a ukončením sportovní aktivity celkově? Akorát v psím světě je znechucen pes nebo i Vy. A není Vám líto toho pejska? On se snaží navazovat kontakt a majitel neslyší a jede si tu svoji? 🙂 Já chci,chci,chci..🙂 Pak jsou z toho nešťastní oba a má to smysl?

Meifi vypadni zalez a dej pokoj. Dotedka si nepochopil jediny tema do kteryho ses pricmrndnul. A tvy reci uz ti davno nikdo nezere.

neverend

18.9.2021 16:22
neverend

XXX.XXX.213.247

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Meifi vypadni zalez a dej pokoj. Dotedka si nepochopil jediny tema do kteryho ses pricmrndnul. A tvy reci uz ti davno nikdo nezere.

Nedám a ty se uklidni. Jinak stížnost,ano?

Neregistrovaný uživatel

18.9.2021 17:00
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.72

neverend napsal(a):
Nedám a ty se uklidni. Jinak stížnost,ano?

Řediteli zeměkoule bo co? Narozdíl od tebe tady aspoň nelžu a nehraju si na Barona Prášila.
Si myslíš že se tě teď leknu a budu se tě bát? Ale kuš.... Stěžuj si komu chceš třeba tatínkovi z FBI nebo prezidentovi když ti to udělá radost 😂

neverend

18.9.2021 18:54
neverend

XXX.XXX.213.247

Řediteli zeměkoule bo co? Narozdíl od tebe tady aspoň nelžu a nehraju si na Barona Prášila.
Si myslíš že se tě teď leknu a budu se tě bát? Ale kuš.... Stěžuj si komu chceš třeba tatínkovi z FBI nebo prezidentovi když ti to udělá radost 😂

A ty se chovej jako dospělá a ne jako malá holka,co jí někdo rozkopal bábovičky na pískovišti.🙂 Uvědom si, že Ty nemáš vůbec žádné kompetence odsud kohokoli vyhazovat,jo? Chápeš? Nebo kolikrát ti to budu ještě opakovat?

Neregistrovaný uživatel

18.9.2021 19:05
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.72

neverend napsal(a):
A ty se chovej jako dospělá a ne jako malá holka,co jí někdo rozkopal bábovičky na pískovišti.🙂 Uvědom si, že Ty nemáš vůbec žádné kompetence odsud kohokoli vyhazovat,jo? Chápeš? Nebo kolikrát ti to budu ještě opakovat?

Nemám. Já vím. Ale ty se chováš jako blázen. Všude tu vykládáš tunu lží a pohádek. Tak se nediv že ti to už zdaleka všichni nebaští a některým jako mě to leze silně krkem. Až ty se začneš chivat jako normální osoba, budeš mít ode mě svatej klid. Ale pro mě za mě si zkoušej vyhrožovat dál. Nevím na co jsi zvyklý ze svého okolí ale já se z tebe na pr del fakt neposadim a ne fakt se tě ani neleknu. Ty ses navic takovy srab že ač jsem tě vyzvala k osobnímu setkání nemáš na to koule. A že mě to stálo sebezapreni to udělat. Nicméně já vše co píšu tady nemám problém říct komukoli do očí a vyrikat si to osobně. Narozdíl od tebe.
Tak a teď sem dej sahodlouhej příspěvek jak takovyho haj zla jako ja potkat netoužís a nemas duvod a tudíž neee. A pak zas povedes rádoby silacke řeči proti mě kdykoli ti šlápnu na kuří oko.

neverend

18.9.2021 19:38
neverend

XXX.XXX.213.247

Nemám. Já vím. Ale ty se chováš jako blázen. Všude tu vykládáš tunu lží a pohádek. Tak se nediv že ti to už zdaleka všichni nebaští a některým jako mě to leze silně krkem. Až ty se začneš chivat jako normální osoba, budeš mít ode mě svatej klid. Ale pro mě za mě si zkoušej vyhrožovat dál. Nevím na co jsi zvyklý ze svého okolí ale já se z tebe na pr del fakt neposadim a ne fakt se tě ani neleknu. Ty ses navic takovy srab že ač jsem tě vyzvala k osobnímu setkání nemáš na to koule. A že mě to stálo sebezapreni to udělat. Nicméně já vše co píšu tady nemám problém říct komukoli do očí a vyrikat si to osobně. Narozdíl od tebe.
Tak a teď sem dej sahodlouhej příspěvek jak takovyho haj zla jako ja potkat netoužís a nemas duvod a tudíž neee. A pak zas povedes rádoby silacke řeči proti mě kdykoli ti šlápnu na kuří oko.

Lethian, já se narozdíl od tebe do nikoho nenavážím,nikomu nenadávám, neposílám ho pryč a nemám potřebu komukoli tady dokola psát, že mu nevěřím to a to. Prostě jsem vyjádřil názor jako všichni tady kolem a něco je v nepořádku? Stejně se slečna třeba nakonec rozhodne psa zbavit a myslíš že se tím tady potom bude chlubit? Může se stát, že ani zpomalit nedovede, alespoň ne z dlouhodobého hlediska. Pak to klapat nebude, ale to my se již nedozvíme. Já zkrátka doporučil zklidnit ambice a ono to možná přinese víc ovoce než drill.Ale jak s tím souvisí můj původ již nechápu.🙂 Již se nikoho neprosím aby něčemu věřil či nikoli. Je mi to jedno a kdo je kdo na Ifauně je mi taky jedno. Měl bych z toho snad nějaký užitek? Asi ne,co? Tak proč si tím zaobírat mysl.🙂

18.9.2021 20:19

neverend napsal(a):
Lethian, já se narozdíl od tebe do nikoho nenavážím,nikomu nenadávám, neposílám ho pryč a nemám potřebu komukoli tady dokola psát, že mu nevěřím to a to. Prostě jsem vyjádřil názor jako všichni tady kolem a něco je v nepořádku? Stejně se slečna třeba nakonec rozhodne psa zbavit a myslíš že se tím tady potom bude chlubit? Může se stát, že ani zpomalit nedovede, alespoň ne z dlouhodobého hlediska. Pak to klapat nebude, ale to my se již nedozvíme. Já zkrátka doporučil zklidnit ambice a ono to možná přinese víc ovoce než drill.Ale jak s tím souvisí můj původ již nechápu.🙂 Již se nikoho neprosím aby něčemu věřil či nikoli. Je mi to jedno a kdo je kdo na Ifauně je mi taky jedno. Měl bych z toho snad nějaký užitek? Asi ne,co? Tak proč si tím zaobírat mysl.🙂

Lupusi, vrať se !

neverend

18.9.2021 21:17
neverend

XXX.XXX.213.247

Lupusi, vrať se !

A to jsem mohl být tady adminem.😄

19.9.2021 12:51
fikovnice

XXX.XXX.134.79

Lupusi, vrať se !

Mě by také moc zajímalo, co je s "Lupusem"!!!
Snad sem mohu napsat, že se mi ozval soukromě s pozdnějším blahopřáním k mým narozeninám, ale to byla jen jedna soukromá zpráva... A jinak netuším, co s ním je a hlavně doufám, že je zdravotně (nebo i po jiných stránkách) OK!

19.9.2021 12:53
fikovnice

XXX.XXX.134.79

neverend napsal(a):
A to jsem mohl být tady adminem.😄

To mi vysvětlete "Neverende"! iFAUNA už běží desetiletí a oni si vybrali zrovna Vás, abyste tady byl v administraci, či snad přímo šéfadminem...???

19.9.2021 14:03

fikovnice napsal(a):
Mě by také moc zajímalo, co je s "Lupusem"!!!
Snad sem mohu napsat, že se mi ozval soukromě s pozdnějším blahopřáním k mým narozeninám, ale to byla jen jedna soukromá zpráva... A jinak netuším, co s ním je a hlavně doufám, že je zdravotně (nebo i po jiných stránkách) OK!

..myslím, že odjíždí se psy někam ven a vrací se do města a tedy i sem na faunu ak tak nějak k zimě....

19.9.2021 14:08

fikovnice napsal(a):
To mi vysvětlete "Neverende"! iFAUNA už běží desetiletí a oni si vybrali zrovna Vás, abyste tady byl v administraci, či snad přímo šéfadminem...???

Nevím, jak se to jmenuje učeně, ale na mě dělá dojem rozdvojené ( spíš rozčtvrcené )
osobnosti. Podle toho co už všechno byl, mohl být, je, bude.......měl, má, bude mít.......

19.9.2021 15:08

Nevím, jak se to jmenuje učeně, ale na mě dělá dojem rozdvojené ( spíš rozčtvrcené )
osobnosti. Podle toho co už všechno byl, mohl být, je, bude.......měl, má, bude mít.......

..mně to zase připomíná bájnou lhavost.....

neverend

19.9.2021 15:49
neverend

XXX.XXX.213.247

fikovnice napsal(a):

Známí známých.🙂 A taky si představte, že tou dobou na koních jsem byl nejvýkonnější diskutující.😄 Ono za tím tedy byla i jiná skutečnost, ale to tady probírat opravdu nebudu.🙂

19.9.2021 16:10

Nejvýkonnější diskutující = nejvíc palců nebo jak?

19.9.2021 16:13

je pravda, že ifauna oslovovala diskutující, aktivní, s nabídkou

neverend

19.9.2021 16:53
neverend

XXX.XXX.213.247

Počet příspěvků v databázi.

neverend

19.9.2021 17:30
neverend

XXX.XXX.213.247

je pravda, že ifauna oslovovala diskutující, aktivní, s nabídkou

Jenže proč si přidělávat zbytečně starosti.🙂 "Móda" už bych nedělal nikde.

Neregistrovaný uživatel

20.9.2021 04:32
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.0.161

fikovnice napsal(a):

Snad to zdejšímu Naronu Prášilovi fakt už nikdo nevěří. Je to asi tak důvěryhodné jako ty zahraniční inzeráty na super levná štěňátka 😂

Neregistrovaný uživatel

20.9.2021 04:34
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.0.161

Ne nejvíc příspěvků do jakéhokoli tématu na téma všichni jste hajzli neb po koních něco chcete jen já sem super neb krmim kila mrkve. Co příspěvek to zmínka o tom jak krmi mrkvi a nic po koni nechce. At diskuze o skakani, krmeni, boxe čemkoliv. Tam byl mezi nama udajne i suprove informovan o zakulisi nej parkurove akce (vzapeti se ukazalo ze byl total mimo) atd atd

neverend

20.9.2021 11:54
neverend

XXX.XXX.213.247

Ne nejvíc příspěvků do jakéhokoli tématu na téma všichni jste hajzli neb po koních něco chcete jen já sem super neb krmim kila mrkve. Co příspěvek to zmínka o tom jak krmi mrkvi a nic po koni nechce. At diskuze o skakani, krmeni, boxe čemkoliv. Tam byl mezi nama udajne i suprove informovan o zakulisi nej parkurove akce (vzapeti se ukazalo ze byl total mimo) atd atd

Když s Vámi je těžká diskuze.😄 Vy si časem vybájíte svoji pravdu a té se pak držíte.😄 Zcela obracíte věci co jsem napsal a za vším hledáte mrkev na koních. Doslova mi to vnucujete a v podstatě jinak víte prd. Zároveň ve spojitosti s mojí osobou pořád dokola omíláš ty osobně mého otce a mou minulost. Je ti zcela fuk o čem je příspěvek a jak se objevím já, tak už Amík a táhni domů a Nevada a tak dále. Copak mě to nijak žíly netrhá, ale tak není už to trapné? Tak si mysli co chceš a máš klid,né? To bylo jako s těma prachama jak jste se obávali jestli mám na krmení koní.😄 Tak jsem Vám vyfotil menší částku a zase byl problém?😄 Koně jsem fotil několikrát a stejně jste si pořád mleli svou pravdu.😄 To je pak vážně těžká komunikace.🙂 Bohužel pokud bych já měl říct co si myslím o Vás a Vašem smýšlení, tak bohužel asi závist u některých.😒 Jsem byl z počátku moc sdílný o svém soukromí. Tebe asi štve do dnes, že jsem nepřijel,viď? 🙂 Pamatuješ jistě tenkrát na FB.

Neregistrovaný uživatel

20.9.2021 13:29
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.48.175

neverend napsal(a):
Když s Vámi je těžká diskuze.😄 Vy si časem vybájíte svoji pravdu a té se pak držíte.😄 Zcela obracíte věci co jsem napsal a za vším hledáte mrkev na koních. Doslova mi to vnucujete a v podstatě jinak víte prd. Zároveň ve spojitosti s mojí osobou pořád dokola omíláš ty osobně mého otce a mou minulost. Je ti zcela fuk o čem je příspěvek a jak se objevím já, tak už Amík a táhni domů a Nevada a tak dále. Copak mě to nijak žíly netrhá, ale tak není už to trapné? Tak si mysli co chceš a máš klid,né? To bylo jako s těma prachama jak jste se obávali jestli mám na krmení koní.😄 Tak jsem Vám vyfotil menší částku a zase byl problém?😄 Koně jsem fotil několikrát a stejně jste si pořád mleli svou pravdu.😄 To je pak vážně těžká komunikace.🙂 Bohužel pokud bych já měl říct co si myslím o Vás a Vašem smýšlení, tak bohužel asi závist u některých.😒 Jsem byl z počátku moc sdílný o svém soukromí. Tebe asi štve do dnes, že jsem nepřijel,viď? 🙂 Pamatuješ jistě tenkrát na FB.

Jsi fakt nemocnej a ne tobě nezávidím naprosto nic. Není totiž jaksi co. A přijet nepřijedeš nikdy neb na tohle koule nemáš. Co si o mě myslíš je tvoje věc a tvůj názor mám kdesi u hadiho zadku. Záleží mi na mínění pár blízkých lidí a zbytek mě absolutně netankuje.

neverend

20.9.2021 19:56
neverend

XXX.XXX.213.247

Jsi fakt nemocnej a ne tobě nezávidím naprosto nic. Není totiž jaksi co. A přijet nepřijedeš nikdy neb na tohle koule nemáš. Co si o mě myslíš je tvoje věc a tvůj názor mám kdesi u hadiho zadku. Záleží mi na mínění pár blízkých lidí a zbytek mě absolutně netankuje.

Tak mi dej pokoj hlavně ,když tě to netankuje.😄

21.9.2021 07:49
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

LINDAa napsal(a):

No jo, tak to prostě někdy zkrátka je, důležitý - ne důležitý, nejdůležitější je, že je zdravá a jinak spolu umíte fungovat, poslouchá vás a nemusíte řešit průsery, Je moc dobře, že jste se na to koukla z jiný strany, protože byste ochudila hodně i sebe, aniž byste to věděla. Teď jako dárek od ní to v podstatě víte a budete objevovat trošku jiný a pro vás do budoucna třebas i mnohem důležitější věci, kdo ví :-)

P.S. - třeba ty přesně stanovené plány, jak zmiňujete ve vysvětlení neverendovi - víte, jak moc to svazuje v životě? Mít plán je dobrá věc, to bez pochyby, ale nutno počítat s tím, že von nám do toho život stejně často hodí vidle. Tak třeba tohle vás má vaše feňule naučit, abyste si zbytečně moc nekomplikovala život a nepřinášelo vám to velký zklamání potom, kdo ví? Máte učitelku, to koukáte co? :-)

neverend

21.9.2021 20:35
neverend

XXX.XXX.213.247

Zrzavci napsal(a):
No jo, tak to prostě někdy zkrátka je, důležitý - ne důležitý, nejdůležitější je, že je zdravá a jinak spolu umíte fungovat, poslouchá vás a nemusíte řešit průsery, Je moc dobře, že jste se na to koukla z jiný strany, protože byste ochudila hodně i sebe, aniž byste to věděla. Teď jako dárek od ní to v podstatě víte a budete objevovat trošku jiný a pro vás do budoucna třebas i mnohem důležitější věci, kdo ví :-)

P.S. - třeba ty přesně stanovené plány, jak zmiňujete ve vysvětlení neverendovi - víte, jak moc to svazuje v životě? Mít plán je dobrá věc, to bez pochyby, ale nutno počítat s tím, že von nám do toho život stejně často hodí vidle. Tak třeba tohle vás má vaše feňule naučit, abyste si zbytečně moc nekomplikovala život a nepřinášelo vám to velký zklamání potom, kdo ví? Máte učitelku, to koukáte co? :-)

Tohle jsem tak nějak měl na mysli. Zkrátka buď se psa zbavit nebo se s tím srovnat a hledat jiné kvality co pes nabízí.To je celé a nemuselo by se kvůli tomu strhnout takové tornádo jako minule.😄

22.9.2021 09:49
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

neverend napsal(a):
Tohle jsem tak nějak měl na mysli. Zkrátka buď se psa zbavit nebo se s tím srovnat a hledat jiné kvality co pes nabízí.To je celé a nemuselo by se kvůli tomu strhnout takové tornádo jako minule.😄

Já teda nevim, ešivá váš původní text:

Skoro se mi chce napsat, že slečna nebo paní objevila Ameriku.😄 Vás by bavil takový přístup k Vám? U zvířat je vždy důležitější srdce a vlastní rozum, než tisíc knih a sportovních disciplín.🙂 Pak budete mít skutečně parťáka který Vás má rád a ne psa co sice bude poslouchat na slovo, ale klidně bude ve skutečnosti tíhnout k úplně někomu jinému třeba z rodiny

koresponduje úplně s tím co jsem psala já a co zmiňujete nyní:

To mi teda úplně nepřijde

A proč by se měla psa hned zbavovat? Kde je nějaká zodpovědnost? Kdyby se řídila tím, co navrhujete, neposune se nikam a nic se nenaučí. Máte podivuhodný přístup.
Tornádo se strhlo pro to, co jste napsal výše navíc až poté, co slečna přišla s tím, jak k tomu přistupuje v současnosti,takže Váš komentář byl naprosto nemístný.

LINDAa

22.9.2021 13:21
LINDAa

XXX.XXX.30.130

neverend: Jako promiňte, ale na všechny (někdy i poněkud kousavé) komentáře jsem odpověděla slušně a troufnu si říct s pokorou. Nekopu tady kolem sebe a neházím vinu na nikoho jiného. To vy tu se mnou od začátku mluvíte s prominutím jako s idiotem, zpochybňujete mě i moji trenérku, navrhujete, abych se svého psa vzdala a přitom mě vůbec neznáte. A i tak jsem na vám odpovídala slušně.
To, že se diskuze strhla úplně jiným směrem, za to já opravdu nemůžu. To, že evidentně nevycházíte s ostatními diskutujícími, za to si asi můžete sám.
Jen jsem chtěla dát vědět, jak nám to s fenou v současné době funguje, váš ironický komentář o objevení Ameriky, jste si fakt mohl nechat pro sebe. Holt když budete stále lidi popichovat sarkastickými poznámkami, po chvíli je to přestane bavit. Možná se zkuste zamyslet nad tím, jestli váš nemístný komentář nebyl důvod toho "tornáda" jak říkáte.
Nechápu proč máte nutkání zapojovat se do diskuze, kam nepřinesete nic hodnotného.

22.9.2021 13:25
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

LINDAa napsal(a):
neverend: Jako promiňte, ale na všechny (někdy i poněkud kousavé) komentáře jsem odpověděla slušně a troufnu si říct s pokorou. Nekopu tady kolem sebe a neházím vinu na nikoho jiného. To vy tu se mnou od začátku mluvíte s prominutím jako s idiotem, zpochybňujete mě i moji trenérku, navrhujete, abych se svého psa vzdala a přitom mě vůbec neznáte. A i tak jsem na vám odpovídala slušně.
To, že se diskuze strhla úplně jiným směrem, za to já opravdu nemůžu. To, že evidentně nevycházíte s ostatními diskutujícími, za to si asi můžete sám.
Jen jsem chtěla dát vědět, jak nám to s fenou v současné době funguje, váš ironický komentář o objevení Ameriky, jste si fakt mohl nechat pro sebe. Holt když budete stále lidi popichovat sarkastickými poznámkami, po chvíli je to přestane bavit. Možná se zkuste zamyslet nad tím, jestli váš nemístný komentář nebyl důvod toho "tornáda" jak říkáte.
Nechápu proč máte nutkání zapojovat se do diskuze, kam nepřinesete nic hodnotného.

Klid, jsou lidi, kterým prostě to nedá, dát světu vědět, že jsou napapaní takový tý kaše.... jen někdy není ani moudrá, ani ftipná. Je to prostě jen a jen kaše.

LINDAa

22.9.2021 13:37
LINDAa

XXX.XXX.30.130

Jo, je to pro mě velká škola. Na jednu stranu mi je to trochu líto, na druhou stranu jsem ráda, že mě fenka naučí být trochu spontánní a nebrát si věci tak osobně. Ona je prostě osobnost s velkým O a i když se vymyká standardu a chybí jí ty kvality, které jsem hledala, tak zase poznávám, že má spousty jiných skvělých kvalit, kterých si neskutečně vážím. Pokud si někdy v budoucnu pořídím dalšího psa, určitě k tomu budu hned od začátku přistupovat trochu jinak a nenechám své ambice ve sportech pokazit to nejdůležitější - náš vztah

22.9.2021 13:47
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

LINDAa napsal(a):

Jo, je to pro mě velká škola. Na jednu stranu mi je to trochu líto, na druhou stranu jsem ráda, že mě fenka naučí být trochu spontánní a nebrát si věci tak osobně. Ona je prostě osobnost s velkým O a i když se vymyká standardu a chybí jí ty kvality, které jsem hledala, tak zase poznávám, že má spousty jiných skvělých kvalit, kterých si neskutečně vážím. Pokud si někdy v budoucnu pořídím dalšího psa, určitě k tomu budu hned od začátku přistupovat trochu jinak a nenechám své ambice ve sportech pokazit to nejdůležitější - náš vztah

Hezky se to čte, vážně. Važte si toho, že je osobnost, a hlavně fakt toho, že je zdravá, já vím, zní to jako klišé, ale nejni. Kdyby jí něco bylo, budete mít úplně jiný problémy, takže máte cajk čubinu, je hodná, poslušná, a teď už i na vás navázaná a bude to pevnější, čím víc si budete rozumět. Ono jen tak si jít venku v přírodě a mít psa s kterým si můžete čistit hlavu a nemusíte být napnutá jak guma u trenclí, co pes třebas vyvede a víte, že se na ni můžete spolehnout............. co chtít víc? Víte jak by Vám jiní záviděli? A třebas až si víc porozumíte ona bude chtít vyhovět vám a uvidíte jak jí to po dráze bude třeba fordit, protože jí to začne třebas bavit kvůli vám. Třeba ne, ale stát se to i může a nemusí to být sasrak. :-)

neverend

22.9.2021 14:23
neverend

XXX.XXX.213.247

Ono to bude asi tím, že jsem chlap.😄 Jinak Lindě jsem prostě sdělil svůj názor na věc a jak bych se zařídil já.🙂 Jen zkrátka nechodím kolem horké kaše a neplodím sáhodlouhá slohová cvičení.🙂 Konečně na to se přeci ptala,ne? Promiňte, ale fakt mi to přišlo k smíchu, když potom psala, jak se vztah zlepšuje přímou úměrou k ubírání drilu.🙂 Vážně jsem myslel, že tohle je přeci normální a každému jasné.🙂 Proto jsem psal jak by se cítila ona kdyby tohle někdo vyžadoval po ní. A myslel jsem, že by potom nebyla ze situace tak zklamaná a možná i veselejší.🙂 Nic víc v tom není a všichni ostatní nakonec radili to stejné. Zpomalit,zmírnit očekávání a předpoklady.

22.9.2021 14:27
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

neverend napsal(a):
Ono to bude asi tím, že jsem chlap.😄 Jinak Lindě jsem prostě sdělil svůj názor na věc a jak bych se zařídil já.🙂 Jen zkrátka nechodím kolem horké kaše a neplodím sáhodlouhá slohová cvičení.🙂 Konečně na to se přeci ptala,ne? Promiňte, ale fakt mi to přišlo k smíchu, když potom psala, jak se vztah zlepšuje přímou úměrou k ubírání drilu.🙂 Vážně jsem myslel, že tohle je přeci normální a každému jasné.🙂 Proto jsem psal jak by se cítila ona kdyby tohle někdo vyžadoval po ní. A myslel jsem, že by potom nebyla ze situace tak zklamaná a možná i veselejší.🙂 Nic víc v tom není a všichni ostatní nakonec radili to stejné. Zpomalit,zmírnit očekávání a předpoklady.

řekla bych, že to zazdila hlavně ta vaše Emerika a to, že navrhujete se psa tedy vzdát. Pokud jde někdo takhle s kůží na trh, jako šla slečna, tak tohle není adekvátní reakce. Navíc ex post. Třeba se mezi ženskejma naučíte víc empatie nejen ke zvířatům.

22.9.2021 14:34

LINDAa napsal(a):

Neverend to dělá už léta i na jiných diskuzích. Ignorujte ho. Jako já. Jeho příspěvky nejsou přínosem pro nikoho.

22.9.2021 16:41

jako teda s prominutím.....

nevered má od začátku pravdu, což jen potvrzuje zadavatelka svým současným vstupem
"objevení Ameriky" - pro mě normální a v dobrém poznámka

na rozdíl od jiných poznámek jiných uživatelů......
a navážet se do jeho potencionálního moderování, když nevíte.....
taky mi nabídli, a upřímně jsem myslela, že polovině osazenstva tady

jako zkuste si tu debatu třeba přečíst ještě jednou, v klidu
nevered z toho jako největší trotl nevychází.....

22.9.2021 17:45

nevered má od začátku pravdu, což jen potvrzuje zadavatelka svým současným vstupem

Ve své podstatě s tímto příspěvkem od neverenda souhlas, jen mi to přišlo nešťastně načasované a už trochu zbytečné ...teda pokud se nepletu, tak to bylo poté, co už zadavatelka začala se svojí čubinou být na dobré cestě.

Prostě můj pocit byl, že v té fázi už měla být zadavatelka ve své podstatě pochválena a ne častována nějakým kousavým, byť pravdivým příspěvkem.

O debatách mezi fauňáky, často hraničících s napadáním se vyjadřovat nebudu a pokud možno se do toho ani nepletu, neb ani jednoho neznám osobně.
Ale přátelé sice chápu, že když je někdo slovně atakován, tak má potřebu se bránit, ale moc dobře se podobné slovní přestřelky nečtou, já je třeba přeskakuju a ani nečtu, ale pro nezúčastněného čtenáře diskuze to musí být obzvlášť lahůdka, když je část vlákna zaplevelená takovými příspěvky.

22.9.2021 18:27
Huskyjanina

XXX.XXX.252.62

Přesně to jsem si řikala já, co ten Neverend zas napsal ..... a ono nic hroznýho, jen pravdu.

neverend

22.9.2021 19:10
neverend

XXX.XXX.213.247

Vážně není mým úmyslem nikoho urážet, ale občas (až často) se mi zdá, že hodně diskutujících zde prostě u toho čtení vůbec nepřemýšlí. Berou text doslovně a strojově opakují co kdo napsal. Jsou to vůbec skuteční lidé? 😄😄 Jak se zdá ale, někteří i přes mojí vytříbenou schopnost vyjadřování v jazyce českém dokáží pochopit o co mi v příspěvku šlo.😄 Bohužel jim vadí má osoba tady a to univerzálně.🙂 To mají docela blbý, ale s tím se nedá nic dělat.Svoboda vyjadřování platí i zde.🙂 Doufám že to zase nikoho nepohorší.

22.9.2021 19:25

neverend napsal(a):

S prachama je to taky JPP, kdyz jste se tu kasal jak přispějete stedrou sumu na tu fenu s léčbou kmenovými buňkami a vida, kde nic tu nic... Náhodou jsem se na tu sbírku dívala

22.9.2021 19:45

Já to přelítla.. a tu pravdu napsalo patnáct set lidí před ním.. zadavatelka pak přišla napsat pokrok.. hurá, to se tu často nestává.. a on musel napsat, co tři sta lidí před ním a co už psal i před měsícem přímo v tomto vlákně, jenže si toho nikdo nevšímal.. následné reakce na ten poslední komentář přišly proto, že ten den už to prostě bylo opravdu zbytečné. To vše už zadavatelce bylo řečeno na začátku (měsíc zpět), ona si to docela vzala k srdci a .. pak jí znovu řeknu, že je strašná osoba? :-)
Ameriku tedy objevil někdo jiný, zadavatelce

22.9.2021 19:57

"a tu pravdu napsalo patnáct set lidí před ním"

ne
3 lidi

22.9.2021 20:04

"a tu pravdu napsalo patnáct set lidí před ním"

ne
3 lidi

Tak to se hluboce omlouvám a klaním až k zemi, už ani do tří neumím napočítat :-) mám počítat, že těch tři sta je též špatně, že? Běžím pro karkulačku! abych se nepřepočítala..

neverend

22.9.2021 20:24
neverend

XXX.XXX.213.247

Megi bych z počtů omluvil, je to přeci jen pouze pes.😄😄

neverend

22.9.2021 20:43
neverend

XXX.XXX.213.247

S prachama je to taky JPP, kdyz jste se tu kasal jak přispějete stedrou sumu na tu fenu s léčbou kmenovými buňkami a vida, kde nic tu nic... Náhodou jsem se na tu sbírku dívala

Když nechci něco zveřejňovat, tak nechci.🙂 Zcela hloupý nejsem abych tu zvídavost nepředpokládal. Až jsem se divil že to nikdo nevytáhl.😄

LINDAa

22.9.2021 21:27
LINDAa

XXX.XXX.30.130

Jako mě je konec konců celkem jedno, co si o mě myslí nějaký Tonda z Horní Dolní. V tomhle ohledu jsem celkem splachovací a jen tak něco mě ze židle nezvedne. Teď s odstupem času mi je mi jasný, v čem přesně byla chyba, ale v tom momentu jsem se nad tím prostě nedokázala tolik zamyslet. Feňule sice není můj první pes, ale nikde o sobě netvrdím, že jsem zkušený kynolog a moc dobře vím, že se toho mám ještě hodně co učit.

Ale musím říct, že číst tu diskuzi jako někdo neznalý, kdo sem občas akorát přijde na kukandu, je zajímavé a dost matoucí. Každopádně všem děkuji za komentáře, docela dobrá zábava na dlouhé večery

23.9.2021 06:10
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Neverend to dělá už léta i na jiných diskuzích. Ignorujte ho. Jako já. Jeho příspěvky nejsou přínosem pro nikoho.

To není pravda, že nejsou přínosem. Díky němu a Zrzavci jsem včera večer věděla, co budu vařit - krupičnou kaši. :)

23.9.2021 08:27

Varaxi napsal(a):
To není pravda, že nejsou přínosem. Díky němu a Zrzavci jsem včera večer věděla, co budu vařit - krupičnou kaši. :)

Tak to jo! Jé, krupičná kaše, jako od maminky.

23.9.2021 08:46
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Varaxi napsal(a):

s čekuládkou hořkou strouhanou a máslíčkem?? Bože to jsem milovala. Měla jsem prasátkovej porculánovej talíř, na okraji byly obrázky se žabkou za plotem, se slepicí, s muchomůrkou... a na ploše byla prasátka na travičce. A ta kaše byla dycinky tak příšerně horká!! Varaxi, to jste mi neměla dělat, mám na ni děsnou chuť a pokud nechci být úplně boubel , tak mám smolikof.

23.9.2021 08:46
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Tak to jo! Jé, krupičná kaše, jako od maminky.

No právě!

23.9.2021 09:26

Jéé a já že proč jsem včera vyrobila bramborovou kaši a řízek a to ifauna mi našeptávala :-)

Prosím, jestli má někdo ten talířek a hrneček, kde jsou ty obrázky, měli jsme je ve školce, tak já je nutně potřebuji. Teda megý. Megý se chová jako dítě, ne já.

23.9.2021 09:27

Zrzavci napsal(a):
s čekuládkou hořkou strouhanou a máslíčkem?? Bože to jsem milovala. Měla jsem prasátkovej porculánovej talíř, na okraji byly obrázky se žabkou za plotem, se slepicí, s muchomůrkou... a na ploše byla prasátka na travičce. A ta kaše byla dycinky tak příšerně horká!! Varaxi, to jste mi neměla dělat, mám na ni děsnou chuť a pokud nechci být úplně boubel , tak mám smolikof.

A máte 50 i s ohařem, co :-)

23.9.2021 09:34
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Jéé a já že proč jsem včera vyrobila bramborovou kaši a řízek a to ifauna mi našeptávala :-)

Prosím, jestli má někdo ten talířek a hrneček, kde jsou ty obrázky, měli jsme je ve školce, tak já je nutně potřebuji. Teda megý. Megý se chová jako dítě, ne já.

Pravda, kaše jako kaše.

My dřív sypali na krupičnou kaši Granko, ale zjistila jsem, že opravdu mám mnohem radši tu strouhanou čokoládu. :) A máslo a mražené jahody.

GG

23.9.2021 10:07
GG

XXX.XXX.173.164

LINDAa napsal(a):
Hezký večer,
pro ty, co to zajímá, jsem se chtěla ozvat a dát vědět, jak nám to s fenou jde. Všechny vaše rady jsem si vzala k srdci a musím říct, že i za tu kratší dobu jsme na tom mnohem lépe.
Koukla jsem se hluboko do duše a řekla si, že nemá cenu být nešťastná ze psa, který je vlastně naprosto skvělý a bezproblémový, jenom jsem si ho představovala trochu jinak.
Začala jsem s fenou docházet na hodiny noseworku a je to zábava, co nás obě celkem baví. Procházku teď beru jako klidný, vypínací čas pro nás obě. Nechávám jí začuchat si a nevolám jí k sobě každých deset minut. Myslím, že to, že jí tolik "neprudím" a nechávám jí venku větší volnost nám oběma prospělo. Já se učím tolik se o ní nestrachovat a nebýt v nervu a ona je díky tomu mnohem uvolněnější.
Začala se se mnou i celkem mazlit (ona asi nikdy nebude mazel ve smyslu - lehnu si na tebe, drbej mě, ale přijde, nechá se podrbat, párkrát mi i vlezla na klín). Teď, jak to píši, leží mi hlavou na rameni s chrní
Trochu jsme odpustili od tréninku (stále docházíme na poslušnost, ale doma už tolik nedrilujeme) a i když mi to chybí, jsme obě víc v klidu. Navíc se učím pracovat s intenzitou a intonací hlasu.
Od plánu a dalšího psa jsem zatím odpustila a rozhodla se užívat si život se svojí fenou
Není každý den posvícení a já se stále mám co učit, ale doufám, že už to bude jen a jen lepší.

Krásné. Super, že se Vám daří.

Může se zepta co je fenka za linie? Jestli to není úplně tajné? Já jsem jenom zvědavá, sama mám BOC a jsem takový trošku nerd do BOC linií a rodokmenů a tak i kvůli chovu.

A úplně na začátku jste psala, že jste zkoušela i pasení? U koho? My sice občas chodíme, ale těch míst v ČR kde se dá pást je stále docela málo (i když to roste), tak mě to jen zajímá z tohoto hlediska.

23.9.2021 11:03
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

A máte 50 i s ohařem, co :-)

Talířek mám, ale nemožu dát, je v ňom totiž skrytý ceeelý moje děctví Tenhle je ještě porculánovej, žáden plast, je to vzácnost. Na ten se nesmí ani manžel podivat
50 i s ohařem už bohužel dávno ne. doufala jsem, že po přestěhování půjdou kila dolů, protože budu venku ešče víc než víc. To sice jsem, ale furt stojim a kochám se, to pak se těm kilům dolů nechce, chtěj asi bejt s námi na těch loukách

23.9.2021 11:04
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Varaxi napsal(a):
Pravda, kaše jako kaše.

My dřív sypali na krupičnou kaši Granko, ale zjistila jsem, že opravdu mám mnohem radši tu strouhanou čokoládu. :) A máslo a mražené jahody.

Neeee, neřikejte toooo znovu fuuurt! Dyk tu padnu vysílením, zblázněj se mi chuťový poháre, který se snažim držet pod kuratelou

23.9.2021 11:07

Zrzavci napsal(a):
Talířek mám, ale nemožu dát, je v ňom totiž skrytý ceeelý moje děctví Tenhle je ještě porculánovej, žáden plast, je to vzácnost. Na ten se nesmí ani manžel podivat
50 i s ohařem už bohužel dávno ne. doufala jsem, že po přestěhování půjdou kila dolů, protože budu venku ešče víc než víc. To sice jsem, ale furt stojim a kochám se, to pak se těm kilům dolů nechce, chtěj asi bejt s námi na těch loukách

:-) :-) Máme tak nějak všichni špatný vztah se svou váhou. Vám povím něco blbého, jo.. když makám kolem baráku, tak ručička na váze nejde dolů, kráva jedna, protože mě sem hodili s nastavením "z tuku tvořit svaly".
A ty jsou těžší než tuk. Co chci říct.. bude hůř. Vždy může být hůř :-)

23.9.2021 11:13

Varaxi napsal(a):
Pravda, kaše jako kaše.

Granko jsem od Vás teda nečekala :-) fuj.. klasické kakao a tuna másla. Pro megý bez kakaa, ale dvojité máslo. Ta má místo mozku z másla kostku. Jahody jsou nej lesní, letos ale žádné .. ony asi umřely? Někdo mi je vzal? Kde jsou?
Tak jako.. ta ifauna mě akorát rozčiluje.

23.9.2021 11:15

Krupicovou kaši jedině se skořicí. Ale jsem spíš naladěná na ten řízek s brkaší, zrovna jsem na něj včera večer myslela. :-))

23.9.2021 11:17
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

:-) :-) Máme tak nějak všichni špatný vztah se svou váhou. Vám povím něco blbého, jo.. když makám kolem baráku, tak ručička na váze nejde dolů, kráva jedna, protože mě sem hodili s nastavením "z tuku tvořit svaly".
A ty jsou těžší než tuk. Co chci říct.. bude hůř. Vždy může být hůř :-)

Hůř už je, jsem na sebe načtvatá, ale evidentně málo. Zasádlila jsem se, když byly starosti a smutek, nejsem ten typ, že v tomhle případku vychrtne. Taky dělám kolem baráku a taky prt, ale je fakt, že ruce se zpevnily, jak jsem tahala ten beton a štěrk, to jo. Hodily nám do toho vidle ovšem záda. Tak ráno aspoń předstírám že jsem prkno a cvičim prkno, abych nebyla úplná lemra.

23.9.2021 11:18
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Krupicovou kaši jedině se skořicí. Ale jsem spíš naladěná na ten řízek s brkaší, zrovna jsem na něj včera večer myslela. :-))

Odetto - ne, řízek s brkaší, pro to jsem schopná vrařdit. TICHO! To už nesežeru všecho takhle najednou. I když... nejdřív ten řízek s kaší a pak moučníček.....

ta skořice se může klidně přidat k tý čekuládičce, voni se holky skamaráděj myslim

23.9.2021 11:20
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Granko jsem od Vás teda nečekala :-) fuj.. klasické kakao a tuna másla. Pro megý bez kakaa, ale dvojité máslo. Ta má místo mozku z másla kostku. Jahody jsou nej lesní, letos ale žádné .. ony asi umřely? Někdo mi je vzal? Kde jsou?

Taliprd klidně celou kostku. Pořídila jsem si do Domečku máslenku, do máslenky poctivý másličko a husa naivní to nechala pěkně na stole, když je ta máslenka tak pěkná. Mám přece vychovaný ohaře, ne? Nebo ne?.............................. Takže nebo ne! Co platilo doma tam, neplatí doma tady. Příště dám do máslenky past na myši.

23.9.2021 11:25

👌😂

23.9.2021 11:39
Terven

XXX.XXX.110.191

Nereagovat je jediný možný řešení. Bohužel, vždycky se někdo chytne...

23.9.2021 11:45
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Terven napsal(a):
Nereagovat je jediný možný řešení. Bohužel, vždycky se někdo chytne...

Já vim, když mě to nedalo, slečna jako jedna z mála má rozumný přístup k věci, nedupe si noženkou, chce to řešit, řeší to, přišla se podělit o info, jak to s nima vypadá, jeden takovej člověk po sto letech tady a pak se dozví něco vo Emerice. To je vyloženě inspirativní. Tak to nešlo vydržet

23.9.2021 11:46
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

👌😂

skořice s čekuládou, nebo to máslo?

23.9.2021 11:46

Já teda kakao dle domácích zásob...granko nebo "obyč" moučkový cukr a máslo....pejsové máslo a medík.

23.9.2021 11:48

Zrzavci napsal(a):
skořice s čekuládou, nebo to máslo?

Máslo. A past na myši. 😅 Jak to zvládla ta máslenka?

(Máme v rodině jednoho takového lupiče, a ten to korunuje tím, že se po všem, co tajně uloupí, vždycky poblije. :D)

23.9.2021 11:56
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Máslo. A past na myši. 😅 Jak to zvládla ta máslenka?

(Máme v rodině jednoho takového lupiče, a ten to korunuje tím, že se po všem, co tajně uloupí, vždycky poblije. :D)

Taliprd má jediný ščestí, že je jak atomovej reaktor a co do ní spadne udělá tichoulinký pfůůf a jako by nic nepolkla.

Máslenka to zvládla úplně dokonale, ta Kunhůta si totiž dala evidentně tu práci, aby se na to třebas náhodou nepřišlo. Takže k tomu nepřistoupila jak řeznik při bourání kusu, ale evidentně spíš po pyrotechnicku, opatrně odsunula hodní deklik, a protože na to měla celou pracovní dobu.......... dočista do čista to vyblejskala. Po příchodu domů jsem si nevšimla ničehož, až po návratu z venčení mi přišlo divný, že je to celý takový poposunutý..............a hle........i prázdný

23.9.2021 12:23
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Granko... Tak i já jsem byla mlsné dítě. Pamatuju si, jak jsem si dělala z Granka „čokoládu“ tak, že jsem dala rozpustit máslo a vmíchala do toho Granko. :) Ale je pravda, že tak od dvanácti jsem přesedlala na tu čokoládu.
Pak přišel pes, ten čokoládu nesměl, tak jsem na to sypala trošku cukru a jahody, borůvky, zkrátka co zahrada či mrazák daly. Když bylo nejhůř, tak med, marmeládu nebo aspoň slunečnicová semínka. Abychom si mohli dát oba svou porci. :)
Taky bych si dala hanácký koláč s pravými povidly, ne s tou kupovanou sladkou hmotou.
Řízek, hm, já nejím smažené. A z toho smaženého mi nejvíc chybí topinky, pěkně s volským okem a česnekovo-sýrovou pomazánkou. Jinak bych všechno oželela mrknutím oka.

23.9.2021 12:55

Varaxi napsal(a):
Granko... Tak i já jsem byla mlsné dítě. Pamatuju si, jak jsem si dělala z Granka „čokoládu“ tak, že jsem dala rozpustit máslo a vmíchala do toho Granko. :) Ale je pravda, že tak od dvanácti jsem přesedlala na tu čokoládu.
Pak přišel pes, ten čokoládu nesměl, tak jsem na to sypala trošku cukru a jahody, borůvky, zkrátka co zahrada či mrazák daly. Když bylo nejhůř, tak med, marmeládu nebo aspoň slunečnicová semínka. Abychom si mohli dát oba svou porci. :)
Taky bych si dala hanácký koláč s pravými povidly, ne s tou kupovanou sladkou hmotou.
Řízek, hm, já nejím smažené. A z toho smaženého mi nejvíc chybí topinky, pěkně s volským okem a česnekovo-sýrovou pomazánkou. Jinak bych všechno oželela mrknutím oka.

Topinka s volským okem, česnekem a sýrem - tak nezdravé a tááák dobré!

23.9.2021 13:01
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Topinka s volským okem, česnekem a sýrem - tak nezdravé a tááák dobré!

Jenže já nejím to smažené a topinky z topinkovače nejsou tak dobré, ani to volské oko na sucho není ono.
Ach jaj, játra moje, uzdravte se, ať můžu smažené. :)

23.9.2021 13:02

Na topinku jedině tatarák!!!

23.9.2021 13:04

Zrzavci napsal(a):
Taliprd má jediný ščestí, že je jak atomovej reaktor a co do ní spadne udělá tichoulinký pfůůf a jako by nic nepolkla.

Máslenka to zvládla úplně dokonale, ta Kunhůta si totiž dala evidentně tu práci, aby se na to třebas náhodou nepřišlo. Takže k tomu nepřistoupila jak řeznik při bourání kusu, ale evidentně spíš po pyrotechnicku, opatrně odsunula hodní deklik, a protože na to měla celou pracovní dobu.......... dočista do čista to vyblejskala. Po příchodu domů jsem si nevšimla ničehož, až po návratu z venčení mi přišlo divný, že je to celý takový poposunutý..............a hle........i prázdný

Já bych se snad ani nedokázala zlobit, hned bych se nad tou máslenkou rozchechtala!

23.9.2021 13:09

Na topinku jedině tatarák!!!

To samozřejmě taky!

23.9.2021 13:12

Já bych se snad ani nedokázala zlobit, hned bych se nad tou máslenkou rozchechtala!

To mi takhle jednou kocour sežral (či spíše olízal) kus másla - měla jsem ho v lince za zavřenými, dveřmi, aby máslo změklo. A přísahám - nejen, že byla dvířka zavřená, ale i to máslo skoro dokonale zpátky zabalené. Ale stopy po rašplovitém jazyku hovořily jasně.

23.9.2021 13:26
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Nevařte, nevařte, to je strašlivý.

Varaxi a topinku na sucho na pánvi lze? Nebo žížky nasucho v troubě? že aby aspoň jako?

23.9.2021 13:27
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Však taky jsem se nezlobila, měla s tim práci, že jo...., řekla jsem jí že je kráva, což je pravda, když je flekatá Milka.

23.9.2021 13:28
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

To mi takhle jednou kocour sežral (či spíše olízal) kus másla - měla jsem ho v lince za zavřenými, dveřmi, aby máslo změklo. A přísahám - nejen, že byla dvířka zavřená, ale i to máslo skoro dokonale zpátky zabalené. Ale stopy po rašplovitém jazyku hovořily jasně.

To bude asi příbuznej toho kocoura, jak na kočičí diskuzi zvotvíral celej barák a polovinu zařízení vyházel, rozsvítil, co mohl apod. Takže taky potergeist?

23.9.2021 13:29
Varaxi

XXX.XXX.150.244

To já pamatuju, jak kdosi tvrdil, že u nich kočky na linku nechodí, že vědí, že nesmí. A za pár dnů posílal fotku s rozváleným těstem a přes to byly kočičí stopy. Šel otevřít dveře nebo co, prostě chvíli nebyl v kuchyni, a kočky se vydaly prozkoumat, co to tam s tím válečkem šmrdlá. :)

23.9.2021 13:31
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Zrzavci napsal(a):
Nevařte, nevařte, to je strašlivý.

Varaxi a topinku na sucho na pánvi lze? Nebo žížky nasucho v troubě? že aby aspoň jako?

Právě to jako mi nepřijde, že by vůbec stálo za to. Když už, tak pořádné jídlo, ne jen jako. Ale tak jedno dvě sousta, víc si nedovolím.
Řízky z trouby míváme, ale taky to není ono.

23.9.2021 13:34
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Varaxi napsal(a):
To já pamatuju, jak kdosi tvrdil, že u nich kočky na linku nechodí, že vědí, že nesmí. A za pár dnů posílal fotku s rozváleným těstem a přes to byly kočičí stopy. Šel otevřít dveře nebo co, prostě chvíli nebyl v kuchyni, a kočky se vydaly prozkoumat, co to tam s tím válečkem šmrdlá. :)

U nás taky se ví, že se nesmí, ale je mi jasný, že v momentě, kdy tam nebudu..... zatím to teda dodržuje v tom smyslu, že v noci chrápe a neřádí po místnosti, to jako má plusový body. Teda mluvím o kocourovi.

23.9.2021 13:36
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Varaxi napsal(a):
Právě to jako mi nepřijde, že by vůbec stálo za to. Když už, tak pořádné jídlo, ne jen jako. Ale tak jedno dvě sousta, víc si nedovolím.
Řízky z trouby míváme, ale taky to není ono.

Já vim, že to není ono :-( , ale aspoň malinká náplast, trošánek, aby člověk úplně neslinil, že vostatní můžou a on ne. Náhodou ale topinka na sucho - ne v topinkovači, ale na pánvičce, s máslem potřená, lehce posolená - je dobrá.

23.9.2021 13:58
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Ale tak jsou horší věci. Já mám po mononukleóze a prostě sem tam mi vyjdou vyšší hodnoty. Tak to chce nepít alkohol, nebrat zbytečně paraleny a další prášky a přemýšlet, než si dám něco na talíř. Místo hranolek pečené brambory, místo řízku v trojobalu přírodní, místo míchaných vajec právě to volské oko na sucho. S tím se dá žít.
Dobré je, že trochu toho smaženého můžu, takže se dá normálně vařit. Když jsem nejedla smažené vůbec, tak to byl problém, co vůbec jíst. Např. půlka polévek začíná tak, že se osmaží cibule. :)
Takže si vlastně nemám na co stěžovat.

neverend

23.9.2021 14:39
neverend

XXX.XXX.213.247

Jako nový návštěvník z toho tady fakt musí být zmaten.😄 Se psem nemáme vztah, vaříme krupicovou kaši a pleníme lékárny s prášky proti bolesti.😄😄 Mně pak něco vyčítejte.😁

23.9.2021 15:16

Varaxi napsal(a):

Na to mám topinkovač :-) vlastně měkký chléb jsem neviděla roky, navíc ten "toustovač" je celý krásný :-) řízky se dávají do trouby.. to chtělo dítě, já jím maso a ne strouhanku :-) ale do kaše mi nějakým omylem spadla asi půlkostka másla a na talíři se zčistajasna objevila hrouda másla na kašičce.. a jsme bez másla. Zajdu k Odettě. Zrzavci, deme! :-)

23.9.2021 16:46
TyVed

XXX.XXX.17.202

Zrzavci napsal(a):
U nás taky se ví, že se nesmí, ale je mi jasný, že v momentě, kdy tam nebudu..... zatím to teda dodržuje v tom smyslu, že v noci chrápe a neřádí po místnosti, to jako má plusový body. Teda mluvím o kocourovi.

U nás kočky na linku taky nesmí. Tak se vždycky zformuje skupina dvou až tří, protože už mají vyzkoušeno, že jeden vždycky dokáže něco šlohnout, že se člověk u linky dokáže rychle otočit maximálně dvakrát .

Jinak taky umíme sundat poklici z hrnce, vyndat věci z polic a otevírat i normální dveře. Ty dveře samozřejmě jenom když je za nima maso, jinak to nestojí za námahu. Jedna z našich expertek má ráda kafe, takže jako postavit si někde byť i dopitej hrneček se taky nedá. Jak máme celkem slušně vychovaný psy, tak nám kočky lezou doma po hlavě.

23.9.2021 21:16

TyVed napsal(a):
U nás kočky na linku taky nesmí. Tak se vždycky zformuje skupina dvou až tří, protože už mají vyzkoušeno, že jeden vždycky dokáže něco šlohnout, že se člověk u linky dokáže rychle otočit maximálně dvakrát .

Jinak taky umíme sundat poklici z hrnce, vyndat věci z polic a otevírat i normální dveře. Ty dveře samozřejmě jenom když je za nima maso, jinak to nestojí za námahu. Jedna z našich expertek má ráda kafe, takže jako postavit si někde byť i dopitej hrneček se taky nedá. Jak máme celkem slušně vychovaný psy, tak nám kočky lezou doma po hlavě.

Jasně. Vy přece u těch koček bydlíte, ne?

23.9.2021 22:23
TyVed

XXX.XXX.17.202

Jasně. Vy přece u těch koček bydlíte, ne?

No právě. Ale zahrnujou nás láskou a dovolily nám i ty psy, tak si nemůžeme stěžovat.

24.9.2021 15:47

TyVed napsal(a):
No právě. Ale zahrnujou nás láskou a dovolily nám i ty psy, tak si nemůžeme stěžovat.

24.9.2021 19:57

TyVed napsal(a):

Ještě aby!

25.9.2021 13:47
fikovnice

XXX.XXX.133.6

TyVed napsal(a):

Tak to máte tolerantní kočky. Moje by tento nápad smetly ze stolu...

25.9.2021 21:13
TyVed

XXX.XXX.112.181

fikovnice napsal(a):
Tak to máte tolerantní kočky. Moje by tento nápad smetly ze stolu...

Přál bych Vám vidět, jak kočky koukaly, když jsme jim přivedli domů to první štěně. V osmi týdnech 13 kg. Chodili se na něj dívat naprosto nevěřícně dívat z blízka když spal.

LINDAa

25.9.2021 21:23
LINDAa

XXX.XXX.30.130

GG napsal(a):
Krásné. Super, že se Vám daří.

Může se zepta co je fenka za linie? Jestli to není úplně tajné? Já jsem jenom zvědavá, sama mám BOC a jsem takový trošku nerd do BOC linií a rodokmenů a tak i kvůli chovu.

A úplně na začátku jste psala, že jste zkoušela i pasení? U koho? My sice občas chodíme, ale těch míst v ČR kde se dá pást je stále docela málo (i když to roste), tak mě to jen zajímá z tohoto hlediska.

Feňuje je sporťák a pást jsme byli u Jakuba Jaši. Každopádně jsem si s ním moc nerozuměla a upřímně už bych tam nešla, ale to je na jinou diskuzi.

Teda tady se to rozjelo směrem, který jsem opravdu nečekala 😁

26.9.2021 09:27

TyVed napsal(a):
Přál bych Vám vidět, jak kočky koukaly, když jsme jim přivedli domů to první štěně. V osmi týdnech 13 kg. Chodili se na něj dívat naprosto nevěřícně dívat z blízka když spal.

takhle uvítala pyrenejské štěně naše Honzulka :

26.9.2021 09:43

takhle uvítala pyrenejské štěně naše Honzulka :

Takže schváleno?

26.9.2021 10:41
fikovnice

XXX.XXX.132.161

No, tak první, kdo si rýpnul do "Neverenda" ohledně nabídky zdejší administrace jsem byla já. Pak se asi přidali další, nechce se mi to zpětně dohledávat.
Je-li to tak, jak píšeš Ty, tak se za to moje rýpnutí "Neverendovi" omlouvám - snad si to zde přečte.

neverend

26.9.2021 12:44
neverend

XXX.XXX.231.71

fikovnice napsal(a):
No, tak první, kdo si rýpnul do "Neverenda" ohledně nabídky zdejší administrace jsem byla já. Pak se asi přidali další, nechce se mi to zpětně dohledávat.
Je-li to tak, jak píšeš Ty, tak se za to moje rýpnutí "Neverendovi" omlouvám - snad si to zde přečte.

To přeci vůbec není třeba se omlouvat.🙂 To patří k místnímu folklóru nevěřit mi, ale ifauna opravdu nabízela "admina" víc lidem. Nic se neděje Fíkovnice a popravdě za pět minut už ani nevím co kdo kde psal. 😄

GG

26.9.2021 20:55
GG

XXX.XXX.99.106

Jo Kubu znám. Nejezdíme sice k němu, ale když má seminář někde poblíž, tak vždy jdeme. Nám zase jeho styl a metody vyhovují a také mám spíše sportovní linii.

Ale možná než Kubu bych doporučila Terku Leciánovou. Přijde mi, že má podobný styl tréninku, ale možná trošku "dospělejší" přístup. Kdyby jste ještě někdy chtěla zkusit pasení. Některé BOC se chytají až časem.

Tak hlavně ať se daří.

27.9.2021 23:17
fikovnice

XXX.XXX.133.194

neverend napsal(a):
To přeci vůbec není třeba se omlouvat.🙂 To patří k místnímu folklóru nevěřit mi, ale ifauna opravdu nabízela "admina" víc lidem. Nic se neděje Fíkovnice a popravdě za pět minut už ani nevím co kdo kde psal. 😄

A tak to zas jo!
Přece pokud jsem vyjádřila pochyby o nabídce zdejší administrace a ukázalo se, že pravdu jste měl Vy, tak pokládám za fér se Vám omluvit.

Jinak, občas si nabíháte svými příspěvky sám - ale tak každý jsme nějaký...
Mám na mysli Vaše občasné konspirační či tajuplné příspěvky (třeba o koronaviru). Stran Vašeho majetku, zaměstnání, apod. si myslím, že do toho nikomu nic není. Ale jsme na diskuzi, takže někdo to vyhodnotí třeba jinak než já a zareaguje na Vás.

neverend

28.9.2021 02:25
neverend

XXX.XXX.213.247

fikovnice napsal(a):
A tak to zas jo!
Přece pokud jsem vyjádřila pochyby o nabídce zdejší administrace a ukázalo se, že pravdu jste měl Vy, tak pokládám za fér se Vám omluvit.

Jinak, občas si nabíháte svými příspěvky sám - ale tak každý jsme nějaký...
Mám na mysli Vaše občasné konspirační či tajuplné příspěvky (třeba o koronaviru). Stran Vašeho majetku, zaměstnání, apod. si myslím, že do toho nikomu nic není. Ale jsme na diskuzi, takže někdo to vyhodnotí třeba jinak než já a zareaguje na Vás.

Tak děkuji a samozřejmě omluva přijata, ale vážně je to až nezvyklé že se lidé ještě dovedou někomu omluvit.

Jestli jsou to teorie či nikoli je otázkou. Každopádně vývoj situace ve světě jistě cosi naznačuje. Je tedy pohodlnější to přehlížet a nevěřit tomu,ale jestli je to taky bezpečné už je další otázka.🙂 Jistě už však víme, že covid je mezníkem a odděluje jisté etapy lidstva samého.

Přidejte reakci

Přidat smajlík