Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Ela2

22.8.2021 16:44
Ela2

XXX.XXX.25.8

Mám trochu problém s venčením svého čtyřměsíčního jezevčíka na vodítku. Každou chvíli se zastavuje kvůli očichávání nebo kousání něčeho a mé pokyny " jdeme" nebo "pojď" nezabírají, škubat za vodítko moc nechci. Když jdeme někde v přírodě kde nemusí být má vodítku tak jde paradoxně lépe, ale s vodítkem jsou to věčné záseky a nevím jak to řešit. Teď to zkouším ho lákat i má pamlsky, někdy to zabere a někdy ne. Ráda bych ho naučila plynulé chůzi.
Poradíte někdo jak?
Předem děkuji za vaše odpovědi.

22.8.2021 16:52
Fiona.Praha

XXX.XXX.71.101

Ela2 napsal(a):
Mám trochu problém s venčením svého čtyřměsíčního jezevčíka na vodítku. Každou chvíli se zastavuje kvůli očichávání nebo kousání něčeho a mé pokyny " jdeme" nebo "pojď" nezabírají, škubat za vodítko moc nechci. Když jdeme někde v přírodě kde nemusí být má vodítku tak jde paradoxně lépe, ale s vodítkem jsou to věčné záseky a nevím jak to řešit. Teď to zkouším ho lákat i má pamlsky, někdy to zabere a někdy ne. Ráda bych ho naučila plynulé chůzi.
Poradíte někdo jak?
Předem děkuji za vaše odpovědi.

Mějte trpělivost.
Jsou mu teprve 4 měsíce, teď objevuje a ochutnává vše, co cestou potká.

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.8.2021 18:25

U čtyřměsíčního štěněte je někdy fajn, když se pohybuje stejným směrem jako vy...

Pokud vaše pokyny "jdeme a pojď" nezabírají, tak se na ně vybodněte....je to štěně, takže zkuste něco jinšího.
Já mám 4,5 měsíční štěně a pokud se někde začuchá a už chci, aby toho nechala a šla, tak volám nadšeně "Jessiii, honem jdeme...hop hop hop".....hlavně to "hop hop" zabírá, protože to je signál, že poběžíme, třeba když jdeme přes přechod, tak to používám.

S malým štěndem je nutno počítat, že se bude po tom světě rozhlížet a čuchání se počítá

22.8.2021 18:43
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
U čtyřměsíčního štěněte je někdy fajn, když se pohybuje stejným směrem jako vy...

Pokud vaše pokyny "jdeme a pojď" nezabírají, tak se na ně vybodněte....je to štěně, takže zkuste něco jinšího.
Já mám 4,5 měsíční štěně a pokud se někde začuchá a už chci, aby toho nechala a šla, tak volám nadšeně "Jessiii, honem jdeme...hop hop hop".....hlavně to "hop hop" zabírá, protože to je signál, že poběžíme, třeba když jdeme přes přechod, tak to používám.

S malým štěndem je nutno počítat, že se bude po tom světě rozhlížet a čuchání se počítá

Jé úplně stejně jsem volala na Arga přes přechod - jdeme jdeme hop hop hop.
I devítiletý pes výchovou nepolíbený to hned pochopil

Ela2

22.8.2021 19:10
Ela2

XXX.XXX.25.8

Jo to já ho ráda nechám počmuchat atd., jen jsem měla strach že když ho takhle na začátku nechám tak že si tak zvykne na pořád. Tak jste mně trochu uklidnily a s tím "hop hop" to určitě zkusím 🙂.

22.8.2021 19:51

Ela2 napsal(a):
Jo to já ho ráda nechám počmuchat atd., jen jsem měla strach že když ho takhle na začátku nechám tak že si tak zvykne na pořád. Tak jste mně trochu uklidnily a s tím "hop hop" to určitě zkusím 🙂.

Jo tak jestli máte strach, tak nebojte......teď čuchá, pak může nastat fáze tahání za pejsky a popobíhání a dorážení třeba na cyklistu.
Máte malé psí děcko, on se to časem, samozřejmě pod vaším vedením naučí.

Ono každé štěně je trochu jiné....moje čuba už třeba ve třech měsících chodila spolehlivě bez vodítka u nohy............současná??...je jí 16,5 měsíce a pomalu, ale jistě překonáváme fázy "tahání za psy".

Když jdu ven s oběma holkama, tak se moje 4,5 měsíční štěně pomalu, ale jistě přestává plést pod nohy......jakože juchůůů a pomalu nám začíná fáze "hele pejsek jdeme za ním"

Ať bylo moje štěně na vodítku jakékoliv, ať už ťapkalo od začátku hezky a nebo to bylo zlobidlo největší, tak se všichni moji psi naučili na vodítku chodit na povel u nohy...což používám, když se musíme přemístit a není čas na nějaké čmuchání....pes ťape u nohy a nečuchá.
Akorát, že jsem měla i takové "rychlíky", kteří toto spolehlivě dávali až skoro ve dvou letech.

Takže klíd, máte štěně, tak si uřívejte a místo jdeme klidně použijte "povel" hupky dupky, utíkáme" a klidně to říkejte tónem jako kdybyste volala na malé dítě a naznačte, že běžíme a popoběhněte s pejskem.

On člověk si někdy připadá, že je pro okolí jjako blázen....ale věřte, že když máte na vodítku ŠTĚŇÁTKO", tak je vám vše odpuštěno a lidi se povětšinou rozplývají.

22.8.2021 20:02
Fiona.Praha

XXX.XXX.71.101

S malými štěňaty jsme si jako blázni připadali asi všichni.
Pejskaři chápou a litují majitele štěněte a jsou rádi, že už to mají za sebou. Zase na druhou stranu pejskaři přihodí i nějakou radu nebo veselou historku.
No a nepejskaři často nechápou ani to, že si člověk pořídí psa nebo že se ho snaží nějak vychovávat a takhle se u toho pitvoří.

22.8.2021 21:46

"Dnes jsem potkala chlapa, který si povídal se psem. Blázen. Když jsem to doma vyprávěla kocourovi, mohl se potrhat smíchy"

22.8.2021 23:54

"Dnes jsem potkala chlapa, který si povídal se psem. Blázen. Když jsem to doma vyprávěla kocourovi, mohl se potrhat smíchy"

Já to na první dobrou vůbec nepochopila....ještě jsem pobrala to, že chlap, co si povídá se psem, je blázen...jako základ vtipu, ale vůbec jsem nepobrala pointu....jako, co je na tom vtipnýho, že to doma řeknu kočce a ta se tomu zasměje.......

Takže až když jsem si přestala sedět na vedení, tak mi to došlo.

23.8.2021 08:09

To mi připomíná, jak jsme minule jeli s Fidem do lesa a já se na autobusové zastávce nejdřív koukla, kdy to jede a pak automaticky oznámila psovi "za chvilku je tady bus". No pán, co tam též čekal měl fakt prapodivný výraz a čekala jsem, kdy si začne klepat na čelo

23.8.2021 09:38
aluska

XXX.XXX.197.205

To mi připomíná, jak jsme minule jeli s Fidem do lesa a já se na autobusové zastávce nejdřív koukla, kdy to jede a pak automaticky oznámila psovi "za chvilku je tady bus". No pán, co tam též čekal měl fakt prapodivný výraz a čekala jsem, kdy si začne klepat na čelo

Jéžiš, já si povídám se psama v lese nahlas úplně normálně, i když jdem po vsi . Třeba Mijunko a Mirečku, každej vás prostě mazlit nemůže, tak dejte pokoj. Nebo v lese, no to je dost, že jste konečně dorazili, šmejdulíni zrzavý . A nebo když potkáme lidi s dětma a vidím, že dětem se pejsci líbí, tak je požádám, aby pomazlili Mijunku, protože ona miluje děti a nejspokojenější by byla, kdyby chodila každej den do školky
No a k tématu bohužel nic nemám, i když mám taky štěně jezevčíka, už teda 7mi měsíční ale protože mám další 3 dospěláky, tak Mireček sice taky čuchal na vodítku, ale většinou se držel táty s tetama.

23.8.2021 10:27
Terven

XXX.XXX.110.191

Mám to stejně...ale já bych jim teda spíš řekla, že za chvilku přijede autobusíček

23.8.2021 11:23
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

To je ještě dobrý, vy jste toho psa alespoň u sebe měla. Já jsem teď o víkendu jela po sto letech na kole bez psů.... No a měla jsem kolem sebe hozenou mikinu a padala mi, tak jsem chtěla zastavit, že ji srovnám. A úplně automaticky ze mě vylítlo "čekej", pak pár vteřin než mi docvaklo, že nemám psy a normálně jsem se smála sama sobě

23.8.2021 11:35

marcelaamax napsal(a):
To je ještě dobrý, vy jste toho psa alespoň u sebe měla. Já jsem teď o víkendu jela po sto letech na kole bez psů.... No a měla jsem kolem sebe hozenou mikinu a padala mi, tak jsem chtěla zastavit, že ji srovnám. A úplně automaticky ze mě vylítlo "čekej", pak pár vteřin než mi docvaklo, že nemám psy a normálně jsem se smála sama sobě

Jéžiš, to mi připomnělo ne psí téma - ale automatické reakce koňáků - jedou autem a najednou kombajn - začnou pískat a chlácholit, neboj, nic se neděje nebo - jdou přes úzkou lávku, před nimi babička s hůlkou, tak pobídnou zamlaskáním. Takže jsme taky ujetí.

23.8.2021 11:39
Terven

XXX.XXX.110.191

Taky bych měla na sobě zapracovat - posazuju vnuka na nočník a říkám mu "sedni" a dcera (jeho teta) je koňák, tak ta mu řekla, když se jí připletl do cesty "ustup"

23.8.2021 11:40

Já to na první dobrou vůbec nepochopila....ještě jsem pobrala to, že chlap, co si povídá se psem, je blázen...jako základ vtipu, ale vůbec jsem nepobrala pointu....jako, co je na tom vtipnýho, že to doma řeknu kočce a ta se tomu zasměje.......

Takže až když jsem si přestala sedět na vedení, tak mi to došlo.

Jedna hláška lepší než druhá 👍😃
Taky si se psem dost povidám a je jedno jestli je to venku nebo doma....nejčastěji mu říkám, že je moje malý štěnátko, chlapeček malinkej a tak to bude až do posledniho dne....
ví toho ode mne a na mne kolikrát víc než manžel 🙂

23.8.2021 11:42
šavlozubka

XXX.XXX.239.108

Terven napsal(a):
Taky bych měla na sobě zapracovat - posazuju vnuka na nočník a říkám mu "sedni" a dcera (jeho teta) je koňák, tak ta mu řekla, když se jí připletl do cesty "ustup"

Myslím, že to je normální. Úplně běžně batole poveluju "čekej", "sedni", "lehni" a "fujjetotyčuně".

23.8.2021 11:48

Terven napsal(a):

😂👍

23.8.2021 11:57
Andrýsek3

XXX.XXX.169.53

Ve školce se mi to stává furt. Když chci třeba rychle zavolat na některé z dětí, tak rychle vyjeknu "Barneeey". Často jim říkám nesmíš, sedni, fuj! Nebo se mi stalo, že jsem chtěla jedno z dětí pochválit a řekla jsem "šikovný pes"... 😒 to už je pak docela blbý, ony mi často nerozumí, ale kolegyně koukají. 😃

23.8.2021 12:08
janaa

XXX.XXX.38.22

Na jaře jedeme s chlapem autem do servisu, z kufru se ozývá chrutí,tak zahučím,nechcete se tam uklidnit? A chlap na mě kouká a říká,miláčku,víš,že v tom kufru jsou gumy na přezutí

23.8.2021 12:10
šavlozubka

XXX.XXX.239.108

Ach ta jména. A to máme zatím jednoho psa a jedno dítě. Ale každým, dnem čekáme druhý přírůstek. Asi budu na všechny volat univerzálně "Řeklajsemkemnějsihluchej!?"

23.8.2021 12:35

Terven napsal(a):
Mám to stejně...ale já bych jim teda spíš řekla, že za chvilku přijede autobusíček

Já jsem mu asi pak ještě říkala, že musíme dát košíček a tak...klasika Teď se mi ta situace vybavila, protože pán opravdu "blbě čuměl"

Ale jinak taky mluvím na psa normálně a naprosto běžně. Někdy se tak v duchu směju, co by mi asi říkal, kdyby mohl odpovídat...

23.8.2021 12:41

šavlozubka napsal(a):
Myslím, že to je normální. Úplně běžně batole poveluju "čekej", "sedni", "lehni" a "fujjetotyčuně".

Tak to mému příteli kdysi, jinak můj velice hodný táta, podal talíř s jídlem se slovy "tumáš a žer!" No prostě to byl zvyklý říkat pejskům.... Po asi 5ti vteřinách hrobového ticha jsme se všichni smáli snad ještě půl hodiny...Naštěstí přítel není citlivka

23.8.2021 13:00
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Terven napsal(a):

Jojo, ustup. To zná můj 190cm kamarád - plácla jsem mu dlaň na hruď a mlaskla Ustup. On se ohradil, že není kůň, ale ustoupil. Tak jsem ho poplácala po pleci, řekla mu Hodný kluk. Tak zopakoval, hlasitěji, že není kůň.
Nabídla jsem mu cukr. Z dlaně. Vzal si ho. Měl v ruce deset kilo mouky, takže se k tomu musel zohnout a vzít si ho pusou.
Teď už se toho nezbaví. Je to kůň. Pro mě jo.

23.8.2021 16:22
Markéta80

XXX.XXX.227.151

Vždy jsme asi měla štěstí,ale štěně šlo a nikde se moc nezastavovalo. Ted je to ovšem něco jiného. Jdeme a najednou si sedne a kouká, někdy i lehne . Ale co tak vidím fotky tak si asi budu muset zvyknout že na procházce bude víc sedět než chodit . jen hne dráno to se vyvenčí okamžitě a když řeknu že jdeme domů a bude papat tak to letí a nebo dneska když slabě spadlo pár kapek tak taky běžela a jen se koukala jestli taky jdu.Asi je z cukru tak aby se nerozpustila

23.8.2021 21:01
Caty

XXX.XXX.51.50

Terven napsal(a):

To mi příjde vlastně normální, ale já se přistihla, že mlaskám na auto, když se mi zdálo, že do kopce nejede jak by mělo...

23.8.2021 22:24

šavlozubka napsal(a):

Když mi půjčili vnučku s varováním, že jim pořád utíká, že ji musím držet za ruku, že je rychlá, že ji nedohoním.....Tak jsme se doma podívaly na psici : "zastav, stojí a teď ke mně", Umí to pes? Umí. Jsi stejně šikovná? Jsi. Cestou do ZOO jsme to natrénovaly : "volno, zastav, stojí a teď ke mně". Za ruku jsem ji nevodila, neutekla mi ani jednou.
Ono to malé dítě a pes - vždyť je to skoro stejné.
Jednoduché povely a hlavně zbytečně nepokřikovat.

23.8.2021 23:05

Koukám, že "ustup" je taková klasika, taky používám ...toho se člověk asi nezbaví, když to má jednou v krvi.

Jsou prostě věci, co děláme automaticky......když jsme měli berbery, tak taková automatika byla, že si pes a nebo čuba sedli vedle nás na gauč a člověk automaticky začal drbat...ať už jsem koukala na televizi, datlovala na noťasu tady na fauně a nebo četla, tak prostě přijde pes automaticky drbu.....
No jenže nejen psa...já v práci takhle drbala kolegy a moje dcera ve škole spolužáky...zvyk je železná košile.

Nejvíc jako blázen jsem asi procházejícím lidem připadala, když jdu se psy, pes táhne na vodítku, já zastavím a říkám "Jacku, k opětovnému pokračování v chůzi je nutno vodítko udržovat povolené."...no vysvětlujte někomu, že vím, že mi ten pes nerozumí, že jde jen o to, aby se pes začal nudit a raději vodítko povolil, protože stát a poslouchat přednášku je opruz a že bych klidně mohla vyprávět pohádku o Červené Karkůlce a výsledek by byl stejnej.

Hodně lidí se asi divilo, když jsem volala na psy a obzvlášť, když v tu chvíli nebyli v zorném poli dotyčného.....opravdu nečekali, že po mém "štěňatááá, honééém k mamince" začne dunět zem, jak kdyby běželo stádo koní a přiřítí se dvě obludy přes padesát kilo.

24.8.2021 14:07
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

marcelaamax napsal(a):

jsem břídil - já si vystačila s tím, že jsem takhle povelovala kamarádku, která u nás byla na návštěvě. Jsem zvyklá, že psiska mají čekej, než se vyjde z domu - tedy tehdy z paneláku, dneska z branky. Nesnášim psi co vyletujou ze vchodu a ječej, lidem to zpravidla působí infarktík. Takže jakmile jsme u dveří , tak sice oni už jsou naučení, ale jistota je jistota, vchodový dveře = "ČEKEJ!" a stejně jsem zapovelovala onu kamarádku. Která - taky psí, poslušně zastavila, čekala a do pohybu se dala, až po povelu "Můžeš, deme!"

Takže myslím, že s Andrýskem, jste to obě vyhrály , páč já sice občas ujedu a mužovi se dostane taky tý cti být Ššššikovným psem, ale děti ve školce, to by mě nenapadlo

24.8.2021 14:15

Caty napsal(a):
To mi příjde vlastně normální, ale já se přistihla, že mlaskám na auto, když se mi zdálo, že do kopce nejede jak by mělo...

Mlaskat na auto, jste mi připomněla...: Řidička měla na palubce papírovou mapu a pořád na ní dělala : palec a ukazováček do "zobáčku" a šoupnout od sebe, rozpojit ty prsty. Tedy špatně se to popisuje, ale když si to zkusíte, hned pochopíte, o co se snažila.

24.8.2021 14:18
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Mlaskat na auto, jste mi připomněla...: Řidička měla na palubce papírovou mapu a pořád na ní dělala : palec a ukazováček do "zobáčku" a šoupnout od sebe, rozpojit ty prsty. Tedy špatně se to popisuje, ale když si to zkusíte, hned pochopíte, o co se snažila.

tohle jsem dělala, stejně neúčinně na displej manželova tlačítkovýho telefénu

24.8.2021 15:39

Když hledám v tištěné knize nějakou pasáž nebo větu, mám tendenci používat Ctrl+F. Stejně jako dveře od domu často odemykám dálkovým ovládáním od auta. O psích povelech ani nemluvě, onehdy jsem manželovi za nějakou drobnou opravu nabídla piškotek ...

24.8.2021 17:40

Já teda ještě přidám takovou maličkost...

Šly jsme s dcerou a holkama na prochajdu. Dcera měla na vodítku Jessinu, já vedla Ginu. Otevřela jsem branku a říkám Gině, která se cpala ven "JÁ jdu první" a dcera na mě tak divně koukla s výrazem "no aby ses nezbláznila" a říká "no fajn, tak jdi první, já půjdu druhá".

Přidejte reakci

Přidat smajlík