Uživatel s deaktivovaným účtem

Terven
napsal(a):
Když už máme to retro okénko...pamatujete si tuhle zoologii?
Já jsem tu knížku milovala a vůbec ten předmět. Ilustroval ji Mirko Hanák, maloval nádherné obrázky, o tom žádná, ale konkrétně vyobrazení psích plemen byla poněkud mimo realitu. Pamatuju se, jak jsem tím coby mladý kynolog trpěla
A pak jsem kritiku těch obrázků psích plemen četla kdesi i od nějakého pejskaře...možná v PPČ?
https://www.databazeknih.cz/knihy/zoologie-pro-6-rocnik-zakladnich-devitiletych-skol-89851
Jj, tu jsem určitě nosila v brasně do školy 😀 než jsem proklikla, tak jsem si myslela, že si už nevzpomenu, ale poznala jsem ji 👍

RozaTonda-mopsi
napsal(a):
Ano, zmátlo mě, že je to pro 6. třídu základních devítiletých škol :-)
tak jsem brala ,že je to pro devitiletky
se mohlo končit 8.nebo 9. třídou
Terven
napsal(a):
Když už máme to retro okénko...pamatujete si tuhle zoologii?
Já jsem tu knížku milovala a vůbec ten předmět. Ilustroval ji Mirko Hanák, maloval nádherné obrázky, o tom žádná, ale konkrétně vyobrazení psích plemen byla poněkud mimo realitu. Pamatuju se, jak jsem tím coby mladý kynolog trpěla
A pak jsem kritiku těch obrázků psích plemen četla kdesi i od nějakého pejskaře...možná v PPČ?
https://www.databazeknih.cz/knihy/zoologie-pro-6-rocnik-zakladnich-devitiletych-skol-89851
Tuhle knížku podle obálky znám, určitě je někde ještě u babičky.
Takže chcete říct, že moje máma zaměňuje pudla za kokršpaněla, knírače za foxteriéra (atd atd) vinou chyby ve vzdělání?? A my se jí vždycky tolik smějem...

Atheira
napsal(a):
Takže chcete říct, že moje máma zaměňuje pudla za kokršpaněla, knírače za foxteriéra (atd atd) vinou chyby ve vzdělání?? A my se jí vždycky tolik smějem...
Atheiro, to když je kniha u babičky, tak buď ji mamka zapomněla odevzdat na konci školního roku se zápisem " zachovalá" a nebo se ji tak líbila, že řekla, že ji ztratila 😃😀
Já stopila nějaké knihy až na střední 🙈
Atheira
napsal(a):
Z toho bych tu učebnici nevinila, těch plemen tam bylo jenom málo...možná 5 ??..
napsal(a):
Atheiro, to když je kniha u babičky, tak buď ji mamka zapomněla odevzdat na konci školního roku se zápisem " zachovalá" a nebo se ji tak líbila, že řekla, že ji ztratila 😃😀
Já stopila nějaké knihy až na střední 🙈
To mohla být i některá z tet, nekoukala jsem přímo dovnitř do té knížky, těch učebnic je tam u ní v knihovně nějak víc...

Sem tam se učebnice obměňovaly a ten "vyběhlý", zastaralý typ si mohly děti vzít.
Nebo utrhat lesklé desky a škola je dala do sběru.
A tahle modrá čítanka, to byl klenot -rozdělená do čtyř ročních období a nádherný obrázky.
https://aukro.cz/citanka-pro-2-rocnik-1961-6963053384

Já měla čítanku po Vaškovi Neckářovi. Dodnes lituju, že jsem ji neukradla. No nebyla jsem blbá?

Terven
napsal(a):
Tohle je učebnice pro 6. třídu :-)
Já jsem taky končila osmičkou, ačkoliv jsem o deset let starší.
Jsem o 6 let mladší než vy, ale devítku si na základce ještě pamatuju, zrovna nějak končily...tento příroďák si ale nevybavuju.

Terven
napsal(a):
A tahle modrá čítanka, to byl klenot -rozdělená do čtyř ročních období a nádherný obrázky.
https://aukro.cz/citanka-pro-2-rocnik-1961-6963053384
...čítanku mám červenou, po mojí mamce, ale dost jsem do ní čmárala a po pravdě , nevím kde je, tzn. asi v garáži nebo ve sklepě.
Edit: měla jsem ze základky Atlas světa, velký formát A3 , ze střední mám Biologie a Chov zvířat
napsal(a):
Ještě přidám jednu školní historku, jak jsem chytla kuli ze zeměpisu. Nevím, co jsem dělala ve chvíli, kdy souška vykládala něco o Čuvaších. Ale opravila jsem ji, že jsou to čuvači.
Souška asi četla tu učebnici
Dámy, já tu knížku doma našla, prakticky na dosah ruky od PC, u kterýho sedím...tak přikládám ukázky.
Ty obrázky se mi teď, po létech, už nezdají taková hrůza...ohař má teda dost
...no a píše se tam o tom čuvaši...

Terven
napsal(a):
Dámy, já tu knížku doma našla, prakticky na dosah ruky od PC, u kterýho sedím...tak přikládám ukázky.
Tuhle biologii si nepamatuji. Jsem ročník 1968.
Obrázky se mi nezdají nijak hrozné, ale ten text ano.
Slabikář jsem měla červený s hezkými obrázky. Hezčími, než ve slabikáři mých synů.
Terven
napsal(a):
Ty obrázky jsou velmi umělecké; do učebnice se tedy moc nehodí, ale jinak jsou v rámci umělecké licence přesné.

Co máte všici s tím čuvašem?

napsal(a):
Tuhle biologii si nepamatuji. Jsem ročník 1968.
Obrázky se mi nezdají nijak hrozné, ale ten text ano.
Slabikář jsem měla červený s hezkými obrázky. Hezčími, než ve slabikáři mých synů.
Taky jsem měla červený a dodnes ho mám schovaný.

Terven
napsal(a):
Ohař se nejvíc nepoved...ale hezká vzpomínka na čuvaše 🤪🤦♀️ jj, kdeže loňské sněhy jsou....fuč 💨

Terven
napsal(a):
Jenže ona mluvila opravdu o Čuvaších s velkým Č. Se psy to nemělo nic společného.